Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Creasy

#1651 Re: Policija

Post by Creasy »

zonbirile wrote:
Creasy wrote:Kazne su preblage, treba ih povecati...
--------------------------------------------
nisu drug,na prosjećnu platu,prosjećne kazne,sad možda vam je obećan koji procenat,ali velike su-taman

Mozda su tebi taman jer ga volis manut... :D Samo u BiH sjednes pijan za volan (do 1,00 promila alkohola u organizmu) i ako te policija zaustavi, platis kaznu 50KM. :roll:
zonbirile

#1652 Re: Policija

Post by zonbirile »

Creasy wrote:
zonbirile wrote:
Creasy wrote:Kazne su preblage, treba ih povecati...
--------------------------------------------
nisu drug,na prosjećnu platu,prosjećne kazne,sad možda vam je obećan koji procenat,ali velike su-taman

Mozda su tebi taman jer ga volis manut... :D Samo u BiH sjednes pijan za volan (do 1,00 promila alkohola u organizmu) i ako te policija zaustavi, platis kaznu 50KM. :roll:
---------------------------
pravi si oc,mi.Pa imaš i drugih idiotskih primjera,ti odmah na ono što ti odgovara.Šta je sa paukom,znam,kazna je toliko,ostalo odvoženje.Za građana je sveukupno kazna= 20% prosjećne plate.Sada ulazimo u statistiku,pa kada pročitaš da u jednoj Bosni ima ljudi sa 220 000 KM mjesećne plate i hiljade sa 300KM ni prosjek nije baš.....Uostalom gdje logika,smrtno ugrožavanje sudionika u saobraćaju i parkiranje.O statistici Nefića i sličnih pogotovo.Reci mi molim te ko poginu od 7h-17h od Vječnice do Iliđe u zadnjih 5g u saobraćajki.Nesrazmjeran je broj "čeka" tada i od 23-6h na istoj lokaciji,a razlog je jasan.Pa ulov je višestruko jači po danu.Te nemaš pojas,te svjetla,pa nisi dao žmigavac,mobitel ,a koncentracija vozaća kao ribolov u kadi punoj ribe.U kasnim satima,parking na šinama pred Bićakčičem,200km/h na sat,motori,ali jebi ga malo ih,pa odbaci tatine sinove,pa kockaste glave,pa šefove-elem uz qurac raditi.
zaluzinna

#1653 Re: Policija

Post by zaluzinna »

treba organozovati proteste i smijeniti gradonacelnika :D
Creasy

#1654 Re: Policija

Post by Creasy »

Investitor mora srušiti objekat
Policija zatvorila bespravno gradilište u Nahorevskoj
Policija Kantona Sarajevo je po nalogu Tužilaštva KS zatvorila gradilište u Nahorevskoj ulici kod broja 5, investitora Bedre Hasanovića.

Nadležni u Općini Centar su proteklih dana poduzeli niz koraka da se radovi zaustave, jer se radi o bespravnoj gradnji.

Policija je zatvorila gradilište jer se neposredno ipod njega nalazi dionica prstena visokog pritiska, odnosno distributivna cijev pod pritiskom od osam bari, servisni priključci, te regulaciona stanica. Ukratko, nelegalno gradilište se nalazi na plinskim instalacijama.

U Općini Centar za Sarajevo-x.com su rekli da je investitor počeo gradnju bez dozvola, koje ne bi mogao ni dobiti, jer na mjestu gdje se nalazi njegov objekat nije dozvoljena gradnja objekta tih gabarita.

Općina Centar će također od investitora zatražiti da zemljište vrati u prvobitno stanje, i to o svom trošku, a ukoliko to ne uradi Općina će putem suda tražiti naknadu troškova od investitora.

"Željko Varunek, sekretar Općinskog organa uprave je danas podnio nalog komunalnom preduzeću "Rad" da nam dostave predračun za rušenje objekta i projekat njegovog uklanjanja. Ovaj objekat je već izgrađen tri etaže ispod zemlje, i kada imate ovakve i slične situacije, onda je i zbog sigurnosti okolnih objekata potrebno napraviti i projekat rušenja", rekao je za Sarajevo-x.com Salih Horozović iz Službe za informisanje Općine Centar.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1655 Re: Policija

Post by Truba »

ajde barem nesto funkcionira
garant nije potplatio dovoljno :D
r_faruk

#1656 Re: Policija

Post by r_faruk »

interesuje me jedna stvar.............. jel policija uvijek reaguje samo po pozivu? Mogu li nekad sami nesto uraditi. Gomila auta u zabrani, konkretno Alipasino polje, kod skodinog servisa. Policajac stoji i legitimise vozila koja prolaze (cestom, ne kroz zabranu) dok iza njega, pet metara, vozila parkirana, i to ne jedno nego desetine, ima znak zabrane parkiranja i zaustavljanja, takodjer auta su po trotoarima. Ista je situacija i u nedjaricima, a i kod televizije....

Licno su me pokusali opljackati u tramvaju, al nisu uspjeli, proslo je ok, ono standardna prica, ko si odakle si, znas ovog onog................ ja prijavio policiji, oni me pitaju jesu li ti nesto uzeli, jesu li te tukli, ako nisu nista onda, pa hebemu mater nije valjda da moram popit batine da bi nesto bilo. Isti lik me opet zaustavi na ulici, i opet nije nista uspio, ja opet prijavim policiji, opet nista.............i dalje ga vidjam na ulici. Poslije toga sam ga jos jos jednom prijavio jer je zaustavio neke moje poznanike.........nista.................. zatim mjesec vidjao po tramvajima s jos nekim osobama isto radi...................................

Zasto policija ne legitimise ljude koji izgledaju sumnjivo? Imaju li pravo zaustaviti osobu na ulici i pretresti.......... znam da mene jesu milion puta, i auto mi rovili, i na ulici me peglali sto nemam licnu.............., naravno uzoran sam gradjanin pa nisam zbog ovakvih stvari dobijao kazne, jer je sve uvijek bilo ok...............osim te licne, ali s druge strane obavezan sam da je nosim...................

Iz mog iskustva, sve sto nasa policija radi je hvatanje sitne buranije, ljudi koji ne mogu pruziti bilo kakav otpor, u ovom slucaju mislim na zene, djevojke, studente.................. pa ne prave oni belaj................., ovi klosari i mangupi.............................................
kokuz_sa

#1657 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

r_faruk wrote:interesuje me jedna stvar.............. jel policija uvijek reaguje samo po pozivu? Mogu li nekad sami nesto uraditi. Gomila auta u zabrani, konkretno Alipasino polje, kod skodinog servisa. Policajac stoji i legitimise vozila koja prolaze (cestom, ne kroz zabranu) dok iza njega, pet metara, vozila parkirana, i to ne jedno nego desetine, ima znak zabrane parkiranja i zaustavljanja, takodjer auta su po trotoarima. Ista je situacija i u nedjaricima, a i kod televizije....

Licno su me pokusali opljackati u tramvaju, al nisu uspjeli, proslo je ok, ono standardna prica, ko si odakle si, znas ovog onog................ ja prijavio policiji, oni me pitaju jesu li ti nesto uzeli, jesu li te tukli, ako nisu nista onda, pa hebemu mater nije valjda da moram popit batine da bi nesto bilo. Isti lik me opet zaustavi na ulici, i opet nije nista uspio, ja opet prijavim policiji, opet nista.............i dalje ga vidjam na ulici. Poslije toga sam ga jos jos jednom prijavio jer je zaustavio neke moje poznanike.........nista.................. zatim mjesec vidjao po tramvajima s jos nekim osobama isto radi...................................

Zasto policija ne legitimise ljude koji izgledaju sumnjivo? Imaju li pravo zaustaviti osobu na ulici i pretresti.......... znam da mene jesu milion puta, i auto mi rovili, i na ulici me peglali sto nemam licnu.............., naravno uzoran sam gradjanin pa nisam zbog ovakvih stvari dobijao kazne, jer je sve uvijek bilo ok...............osim te licne, ali s druge strane obavezan sam da je nosim...................

Iz mog iskustva, sve sto nasa policija radi je hvatanje sitne buranije, ljudi koji ne mogu pruziti bilo kakav otpor, u ovom slucaju mislim na zene, djevojke, studente.................. pa ne prave oni belaj................., ovi klosari i mangupi.............................................
ovo boldirano nije pokusaj pljacke..ako ti nije trazio i uzeo sta
ovo se karakterise samo kao covjek je previse druzeljubiv
r_faruk

#1658 Re: Policija

Post by r_faruk »

da sam ga ignorisao ili rekao "sta te briga gledaj svoja posla", vjerovatno bih bio izboden...........
kokuz_sa

#1659 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

r_faruk wrote:da sam ga ignorisao ili rekao "sta te briga gledaj svoja posla", vjerovatno bih bio izboden...........
nema sad to veze sa ovim sto prije napisa..
uglavnom prijavljivao si policiji pokusaj kradje koji nije ni pokusan :-)
sreca pa nisu protiv tebe podigli prijavu za lazno prijavljivanje
r_faruk

#1660 Re: Policija

Post by r_faruk »

ok, moja greska nisam sve napisao................trazio mi je i pare, ali ih nije uspio uzeti............... jel sad ista bolje.................
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1661 Re: Policija

Post by Chmoljo »

r_faruk wrote:ok, moja greska nisam sve napisao................trazio mi je i pare, ali ih nije uspio uzeti............... jel sad ista bolje.................
:lol:

u kojoj bi ga to zemlji uhapsili? :-) majke ti, zar postoji neki Zakon koji tretira krivično djelo koje se nije ni dogodilo?
ssmmiilleeyy

#1662 Re: Policija

Post by ssmmiilleeyy »

:lol: :lol: :lol:

Pa majka mu stara imal kakav zakon za maltretiranje,uznemiravanje.Dusevne Boli :-D

Nije valjda da ti moze prici i naguravati se s tobom a da pritom radi sve po zakonu

mislim :(

jeko taj Nindža što te zaustavlja,da to nije CIGO (nekad pominjani na temama o otimanju novca ) :lol:

Cigo is Back :mrgreen:
Chmoljo

#1663 Re: Policija

Post by Chmoljo »

koje duševne boli? što te neko poprijeko pogledo i dobacio ti nešto? :-)
kokuz_sa

#1664 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

Chmoljo wrote:koje duševne boli? što te neko poprijeko pogledo i dobacio ti nešto? :-)
nafurali se ljudi na ameriku i mogucnost da se tuze za sve i svasta..
nekidan citam
neki lik kolegci na poslu kazao da joj je lijepa nova frizura i da joj boja kosulje se slaze uz oci..
i ona ga tuzila za seksualno uznemiravanje i trazi odstetu od 3 mil dolara od njega i firme u kojoj se to desilo
e to je prava dusevna bol
:D
r_faruk

#1665 Re: Policija

Post by r_faruk »

Necemo sad u krajnosti............... Al' zar ne moze proci patrola, pretresti ga, i naravno, vrlo vjerovatno, naci neko hladno oruzje ili vatreno i pokrenuti neki postupak, ili moramo sacekati da opet neko zagine..............ili se moramo potuci, pa ko koga......................

vec sam spomenuo legitimisanje..........................
r_faruk

#1666 Re: Policija

Post by r_faruk »

Nije cigo, a nije ni bitno............. ako se opet desi, ima i drugi nacin da se to rijesi, kad vec nece ovi koji bi trebali.
r_faruk

#1667 Re: Policija

Post by r_faruk »

hebi ga, kako se okarakterizira radnja kojom ti neko ne da da prodjes, da nastavis da se kreces kuda si isao?
Chmoljo

#1668 Re: Policija

Post by Chmoljo »

r_faruk wrote:Necemo sad u krajnosti............... Al' zar ne moze proci patrola, pretresti ga, i naravno, vrlo vjerovatno, naci neko hladno oruzje ili vatreno i pokrenuti neki postupak, ili moramo sacekati da opet neko zagine..............ili se moramo potuci, pa ko koga......................

a izvini, a ko si ti, da ti patrola dolazi zato što te neko poprijeko pogleda? :-)

u zadnje vrijeme je postalo učestalo da se policija zove i kad se pobiju djeca ispod deset godina starosti :-) kao, da slučajno očevi ne bi među sobom zakuhali... :-)

još malo, zvaće se policija da nam briše dupe, jer za nas veliki emocionalni stres vidjeti govno na vlastitom prstu :-)
ssmmiilleeyy

#1669 Re: Policija

Post by ssmmiilleeyy »

kokuz_sa wrote:
Chmoljo wrote:koje duševne boli? što te neko poprijeko pogledo i dobacio ti nešto? :-)
nafurali se ljudi na ameriku i mogucnost da se tuze za sve i svasta..
nekidan citam
neki lik kolegci na poslu kazao da joj je lijepa nova frizura i da joj boja kosulje se slaze uz oci..
i ona ga tuzila za seksualno uznemiravanje i trazi odstetu od 3 mil dolara od njega i firme u kojoj se to desilo
e to je prava dusevna bol
:D

ma zakuni se : Game of Thrones is an American medieval fantasy television series created for HBO by David Benioff and D. B. Weiss. Based on author George R. R. Martin's best-selling A Song of Ice and Fire series of fantasy novels, the first of which is called A Game of Thrones, the television series debuted in the U.S. on April 17, 2011.
r_faruk

#1670 Re: Policija

Post by r_faruk »

Gradjanin ove drzave, to sam, a ni ne treba da dolazi ako me neko drugi ruzno pogleda, zbog ruznog gledanja je nisam ni zvao.

al hajd............. jednom je neko rekao,

"znam ja nas, 'ebo ti nas"
ssmmiilleeyy

#1671 Re: Policija

Post by ssmmiilleeyy »

Chmoljo wrote:
r_faruk wrote:Necemo sad u krajnosti............... Al' zar ne moze proci patrola, pretresti ga, i naravno, vrlo vjerovatno, naci neko hladno oruzje ili vatreno i pokrenuti neki postupak, ili moramo sacekati da opet neko zagine..............ili se moramo potuci, pa ko koga......................

a izvini, a ko si ti, da ti patrola dolazi zato što te neko poprijeko pogleda? :-)

u zadnje vrijeme je postalo učestalo da se policija zove i kad se pobiju djeca ispod deset godina starosti :-) kao, da slučajno očevi ne bi među sobom zakuhali... :-)

još malo, zvaće se policija da nam briše dupe, jer za nas veliki emocionalni stres vidjeti govno na vlastitom prstu :-)

Ja sam Gradjanin Bosne i Hercegovine (isto kao i Faruk) dakle imam(državljanstvo) BiH pasos. Kad kupujem bilo sta ja svojim novcem dal je tesko zaradjen ili nije placam PDV

Dakle samim tim punim Budžet Bosne i Hercegovine i osiguravam svim barabama koji se finansiraju iz tog istog budžeta Platu,Topli Obrok,Godisnju kartu,regres....

Za onaj PDV što dadnem želim da imam siguran život što u Mostaru,što u Sarajevu,što u Bijeljini

i ti stvarno ponekad znaš pretjerati,čuj što bi dolazila Policija,Što ne bi???
kokuz_sa

#1672 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

za bezveze stvari policija ne treba dolaziti..al duzna je kad ih nazoves i prijavis nesto da dodju
znas li ti da ljudi zovu policiju
-kad se macka popne na drvo i ne moze da sidje
-kad se slomi noga a sam zivis pa nazoves policiju da ti ode u radnju kupit namirnice,i da ti ode platit racune
-kad ti se malo dijete zakljuca u wc pa nazoves policiju trazis njihovog eksperta za provaljivanje brava da dodje da ti oslobodi dijete al pod uslovom da ti ne ogrebe stok i vrata :shock:
-kad ti u haustoru nema svijetla pa ih nazovu da provjere imal koga u ulazu i jel sigurno sici niz stepenice

ima cudnih primjera al raja radi ovakvih stvari stvarno zove nas mup
Chmoljo

#1673 Re: Policija

Post by Chmoljo »

ssmmiilleeyy wrote: Ja sam Gradjanin Bosne i Hercegovine (isto kao i Faruk) dakle imam(državljanstvo) BiH pasos. Kad kupujem bilo sta ja svojim novcem dal je tesko zaradjen ili nije placam PDV

Dakle samim tim punim Budžet Bosne i Hercegovine i osiguravam svim barabama koji se finansiraju iz tog istog budžeta Platu,Topli Obrok,Godisnju kartu,regres....

Za onaj PDV što dadnem želim da imam siguran život što u Mostaru,što u Sarajevu,što u Bijeljini

i ti stvarno ponekad znaš pretjerati,čuj što bi dolazila Policija,Što ne bi???
zato što im to nije u opisu posla. odgajanje djece i učenje drugih da ne budu *** ako ih neko gnjavi nasred ulice su u nadležnosti roditelja i psihologa.

i slobodno prestani plaćati porez. uhvatiće se za glavu u poreskoj, siguran sam.
chuchumbamayumbe

#1674 Re: Policija

Post by chuchumbamayumbe »

Bogami je Jozo mnoge fino odgojio...
Chmoljo

#1675 Re: Policija

Post by Chmoljo »

chuchumbamayumbe wrote:Bogami je Jozo mnoge fino odgojio...
tačno. a da te pitam, kad bi počela policija šamarati djecu, šta bi onda bilo?

pusti chuchu, dođem u situaciju da moram braniti murju, a vrlo dobro znam kakvih šupaka i đonera ima u njoj... more.

ali, kad pogledaš komentare na temi, onda nije ni čudno što je tako. pazi molim te, plaćaju porez i žele Batmane i Supermene, samo njihove, lične. narod je bezobrazan i traži ono što realno nije moguće i realno, nema potrebe da se radi. i uvijek je uslovljavanje jednosmjerno. miješa se pojam da je policija u službi građana, pa kontaju da ih policija fakat mora "služiti", ali ono k'o batleri.

recimo, da se uvedu sankcije za bespotrebno pozivanje policije (lift se zaglavio, pas joj se posro ispred kuće npr.) jel' bi tad počela kuknjava?

pusti ba, nakupe se frustracije, i onda se hrače po onima na koje se može. i pametuje se, u tome smo neprikosnoveni. u pokazivanju kako se radi tuđi posao.
Locked