Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cappy_tempo

#1551 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

kakavdanakneiskustvu budi siguran da su trazili cak su ono trebali i protestovati ali preko noci stadose da brane vladu... ovo je sad ne bitno jer je prezvakana prica.

quasar kako drugi nemaju ta ljudska prava? nije valjda da se ide na biranje ko ima ljudska prava,a ko ne ili gledaju jel mjesecar advokat ili nije?

Tercius ako policajac prima platu od mojih para onda mi "mora" ispunjavati zelje,a ta zelja je da svoju bruku smane i da se ja ne moram svaka 2m okretati i gledati hoce li mi neki nafiksani peder doci sa nozem da trazi 2KM. i hvala sto si mi pomogao da skontam zasto nam i jest ovako lose stanje u drzavi
quasar

#1552 Re: Policija

Post by quasar »

cappy_tempo wrote:
quasar kako drugi nemaju ta ljudska prava? nije valjda da se ide na biranje ko ima ljudska prava,a ko ne ili gledaju jel mjesecar advokat ili nije?
Ne kontam za sta me ovo prozivas? Ja ti tvrdim da bagra ima veca prava nego cestiti gradjani, a po meni bi trebalo da je obrnuto.
Jeste, smatram da ne trebaju da imaju ista prava kao ja, jer su svojim svjesnim djelovanjem narusili tudja prava, samim tim se odricu svojih.
Po meni je samo tako pravedno, a sta kaze "povelja" i "demokrate" hebe mi se.
braca

#1553 Re: Policija

Post by braca »

quasar, ja mislim da ti uopste ne CITAS postove, a komentare dajes onako od sebe, bez da si prethodno procitao i shvatio bit svih ranijih postova. Nadalje, ovdje ne govorimo o skolstvu, zdravstvu i necemu drugom, ovdje govorimo o - policiji. Skolstvo, zdravstvo, obdanista imaju svoje teme. Procitaj malo pazljivije nase postove, a ako si ih procitao - a sumnjam - onda procitaj jos jednom, pa ces shvatiti o cemu pisemo. Niko od nas nije protiv policije, ali svi smo protiv OVAKVE policije koja zahebaje malu raju i uredne gradjane radi nevaznih stvari, a tamo gdje su problemi i gdje ih gradjani trebaju, nije im ni na kraj pameti da se pojave i angazuju. Plus drumsko razbojnistvo u saobracaju. TO je tema i problem. :twisted:
cappy_tempo

#1554 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

quasar wrote:
cappy_tempo wrote:
Ne kontam za sta me ovo prozivas? Ja ti tvrdim da bagra ima veca prava nego cestiti gradjani, a po meni bi trebalo da je obrnuto.
Jeste, smatram da ne trebaju da imaju ista prava kao ja, jer su svojim svjesnim djelovanjem narusili tudja prava, samim tim se odricu svojih.
Po meni je samo tako pravedno, a sta kaze "povelja" i "demokrate" hebe mi se.
znao sam da sam trebao napisati da te ne prozivam :D . moja greska,nije nikakvo lose prozivanje nego vise kao neko pitanje na ta ljudska prava.
Creasy

#1555 Re: Policija

Post by Creasy »

quasar

#1556 Re: Policija

Post by quasar »

braca wrote:quasar, ja mislim da ti uopste ne CITAS postove, a komentare dajes onako od sebe, bez da si prethodno procitao i shvatio bit svih ranijih postova. Nadalje, ovdje ne govorimo o skolstvu, zdravstvu i necemu drugom, ovdje govorimo o - policiji. Skolstvo, zdravstvo, obdanista imaju svoje teme. Procitaj malo pazljivije nase postove, a ako si ih procitao - a sumnjam - onda procitaj jos jednom, pa ces shvatiti o cemu pisemo. Niko od nas nije protiv policije, ali svi smo protiv OVAKVE policije koja zahebaje malu raju i uredne gradjane radi nevaznih stvari, a tamo gdje su problemi i gdje ih gradjani trebaju, nije im ni na kraj pameti da se pojave i angazuju. Plus drumsko razbojnistvo u saobracaju. TO je tema i problem. :twisted:
Glup sam, sta ces...
Poredio sam sastav policije sa bilo kojom drugom bitnom profesijom. Zasto bi to bio OT?
Procitao sve postove, i ne pisem po temama prije nego to uradim, samo da bih bio svakoj rupi zakrpa. Ovdje me zuljalo sto su svi ili vecina, izuzetno negativisticki pisali o policiji. Niko da se ogradi i kaze - pojedinci su ovakvi, a profesionalci su onakvi. Zato sam ostavljao svoje komentare. Ako ti to nisi skontao, e onda jbg.
Opet kazem da nije policija "OVAKVA", nego ministri, komesari, sudije, zakonodavci. Oni su OVAKVI. Drumskog razbojnistva nisu postedjene ni daleko naprednije pravne drzave. Imas x primjera na youtube. Nije to opravdanje, treba se protiv tog boriti svim silama. Naravno, prvo treba uspostaviti postovanje prema cestitim gradjanima, a ne praviti ih idiotima kreirajuci zamke na putu tako da moras upasti u prekrsaj. Drumsko razbojnistvo mi je najmanji problem.
Sta ocekujes od policije to je prvo pitanje? Jesi li spreman pomoci, svjedociti? Jel ocekujes da policija rjesava posljedice ekonomske krize, tajkunske privatizacije, loseg sistema obrazovanja, ispranih mozgova, socijalne nebrige, primitivizma i Pink kulture?
Sve su to uzroci onoga sto tebe i mene zulja, a ne policija.
braca

#1557 Re: Policija

Post by braca »

Niti sam rekao da si glup, niti to mislim, niti je to moj nacin komunikacije.

Samo sam rekao da nisi pazljvo procitao postove i nakon ovoga tvoga komentara, to i ponavljam: nisi pazljivo procitao. Sve ovo sto si napisao nema nikave veze sa temom.

Ja nemam problema sa ministrima, imam(o) problema sa BiH policijom koja.......ma ne mogu vise da pisem....ČITAJ, jbga.
Don Zivconi

#1558 Re: Policija

Post by Don Zivconi »

quasar wrote:
braca wrote:quasar, ja mislim da ti uopste ne CITAS postove, a komentare dajes onako od sebe, bez da si prethodno procitao i shvatio bit svih ranijih postova. Nadalje, ovdje ne govorimo o skolstvu, zdravstvu i necemu drugom, ovdje govorimo o - policiji. Skolstvo, zdravstvo, obdanista imaju svoje teme. Procitaj malo pazljivije nase postove, a ako si ih procitao - a sumnjam - onda procitaj jos jednom, pa ces shvatiti o cemu pisemo. Niko od nas nije protiv policije, ali svi smo protiv OVAKVE policije koja zahebaje malu raju i uredne gradjane radi nevaznih stvari, a tamo gdje su problemi i gdje ih gradjani trebaju, nije im ni na kraj pameti da se pojave i angazuju. Plus drumsko razbojnistvo u saobracaju. TO je tema i problem. :twisted:
Glup sam, sta ces...
Poredio sam sastav policije sa bilo kojom drugom bitnom profesijom. Zasto bi to bio OT?
Procitao sve postove, i ne pisem po temama prije nego to uradim, samo da bih bio svakoj rupi zakrpa. Ovdje me zuljalo sto su svi ili vecina, izuzetno negativisticki pisali o policiji. Niko da se ogradi i kaze - pojedinci su ovakvi, a profesionalci su onakvi. Zato sam ostavljao svoje komentare. Ako ti to nisi skontao, e onda jbg.
Opet kazem da nije policija "OVAKVA", nego ministri, komesari, sudije, zakonodavci. Oni su OVAKVI. Drumskog razbojnistva nisu postedjene ni daleko naprednije pravne drzave. Imas x primjera na youtube. Nije to opravdanje, treba se protiv tog boriti svim silama. Naravno, prvo treba uspostaviti postovanje prema cestitim gradjanima, a ne praviti ih idiotima kreirajuci zamke na putu tako da moras upasti u prekrsaj. Drumsko razbojnistvo mi je najmanji problem.
Sta ocekujes od policije to je prvo pitanje? Jesi li spreman pomoci, svjedociti? Jel ocekujes da policija rjesava posljedice ekonomske krize, tajkunske privatizacije, loseg sistema obrazovanja, ispranih mozgova, socijalne nebrige, primitivizma i Pink kulture?
Sve su to uzroci onoga sto tebe i mene zulja, a ne policija.
Tako je ocekujem da policija rješava posljedice ekonomske krize jer se iza svake krize krije se kriminal, tako imamo kriminal i u privatizaciji, također lošeg obrazovnog sistema (u moje doba je policija dolazila u školu i držala predavanja npr. sta je to droga), također nam ispiraju mozgove o sigurnosti, i jednako tako ugrožavaju socijalne slučajeve provodeci zakone ne nejakim i ne utjecajnim, da sama policija je puna primitivaca i korupcije cast izuzetcima!!! :x
zonbirile

#1559 Re: Policija

Post by zonbirile »

dobra Šabanova murija ,mogao si otići gdje hočeš.Bilo je kriminala i tada,ali bogami klošari su bubrege u rukama nosali.
Tercius

#1560 Re: Policija

Post by Tercius »

Malo je ovo vise isparazna i prezvakana tema, jer listajuci 20-30 postova u nazad, ponavlja se u sutini jedno te isto, haman policija u Sarajevu je kriva sto uopste postoji, i fakat shvatam ljude kad pisu tako, jer nepravda je velika na svakom koraku i gdje god se pojavis, drzava je u k...., i onda drvlje i kamenje na te ljude u uniformi jer su oni jel, predstavnici drzave, i to je taj neki revolt kod ljudi koji ja razumijem i koji je opravdan.Ali ne moze nista obrnutim redom, i obe ruke sad na panj sam spreman da stavim ako nije najlakse danas sutra policiju urediti u ovoj drzavi i povecati opstu sigurnost u drzavi jer "Nepostoji losa vojska, samo lose vojskovođe Znaci samo pravi ljudi na pravim mjestima u svim institucijama koje su direktno odgovorne za opstu sigurnosnu sliku u drustvu i to je to, medjutim kako je to vec opste poznato da se kod nas i dalje biraju podobni a ne sposobni onda je jasno da mi ovako mozemo 100 godina zvakat istu pricu o policiji, zaboravljajuci uzroke koji su doveli do toga.
cappy_tempo

#1561 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

i dalje mi nije jasno kako nasa policija koja ima najbolju opremu bla bla bla je dopustila da smo najgori kanton po krivicnim djelima. i opet mi nije jasno kako na nekima mogu provoditi silu i raditi sta hoce,a na drugima sute i lafo postuju zakon. nije sve ni u vojskovodjama ni u ministrima
Tercius

#1562 Re: Policija

Post by Tercius »

cappy_tempo wrote:i dalje mi nije jasno kako nasa policija koja ima najbolju opremu bla bla bla je dopustila da smo najgori kanton po krivicnim djelima. i opet mi nije jasno kako na nekima mogu provoditi silu i raditi sta hoce,a na drugima sute i lafo postuju zakon. nije sve ni u vojskovodjama ni u ministrima
Decko dragi ti si previse ogorcen i isfrustriran necim, obratio sam paznju na vecinu tvojih postova, i konstatujem da si jos uvjek zelen i nemas dvije ciste sa temom o kojoj se prica ovdje.Hvala i prijatno.
madner

#1563 Re: Policija

Post by madner »

Ako vas podrzim, imal kakve stele kod saobracajne? :D
cappy_tempo

#1564 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

sve si upravu. prijatno i tebi ;-)
braca

#1565 Re: Policija

Post by braca »

Ima nas jos isfrustriranih neradom policije, ti predstavnice policije. A vjeruj mi, nisam, kako ti kazes - zelen. Bas si nam lijepo uperio onaj pistolj u čelo, a to mnogo govori o tebi! Uperi ga u one u koje treba.

Hvala i tebi. :twisted:
zonbirile

#1566 Re: Policija

Post by zonbirile »

kolika je plata ležećem drotu?
madner

#1567 Re: Policija

Post by madner »

Tsk tsk, evo da kazem da je meni murija poprilicno pozitivna pojava u ovom nasem drustvu.

Samo steta sto imaju ovaj odjel za blacenja ugleda i uzimanje haraca (saobracajci) :D
Tercius

#1568 Re: Policija

Post by Tercius »

braca wrote:Ima nas jos isfrustriranih neradom policije, ti predstavnice policije. A vjeruj mi, nisam, kako ti kazes - zelen. Bas si nam lijepo uperio onaj pistolj u čelo, a to mnogo govori o tebi! Uperi ga u one u koje treba.

Hvala i tebi. :twisted:
Ti si zaradio opomenu pred ban na forumu,vjerovatno radi svoje neuctivosti u komunikaciji sa ostalima, tako da mi nije cudna i tvoja ogorcenost i isfrustriranost policijskim službenicima, jer su te haman i oni banovali vise puta iz slicnih razloga.Poradis na sebi malo i onda ces uvidjeti kako i nije sve tako kao sto izgleda.Prijatno.
Last edited by Tercius on 13/04/2011 16:00, edited 1 time in total.
Don Zivconi

#1569 Re: Policija

Post by Don Zivconi »

Slažem se da nepostoji losa vojska, samo lose vojskovođe, a ovdje je rijec o policiji u BIH. Misleci na policiju u ovoj temi ljudi nisu ogorceni na specijalne jedinice i jedinice za podršku kojima skidam kapu i imam veliki respek prema tim momcima (lično se uvjerio kako rade svoj posao). Ovdje je rijec o ljudima u uniformi koji stoje (odnosno jedva stoje od stomacina i guzova) u službi zakona koji ne primjenjuju na adekvatan nacin. Koliko sam puta imao situaciju da me zaustave (a to je uvjek bio u saobracaju ) i pozovu me da uđem u vozilo, što????? da bi mi bilo možda udobno ili toplo!!!! ma daj znamo radi čega se to radi.....!!!! Stim da kod nas ima još niz drugih faktora koji ostavljaju traga na rad policije a kod nas je to "naš balkanski nemoral" kojim se mnogi prse. "JOJ JESAM LEVATU UZO CVAJU" itd.
delightful

#1570 Re: Policija

Post by delightful »

Tercius, apsolutno nikakvo pravo nemas da moderiras na forumu. Ako ti se ne svidja neciji nastup ili post, imas opciju prijavljivanja.
Tercius

#1571 Re: Policija

Post by Tercius »

Don Zivconi wrote:Slažem se da nepostoji losa vojska, samo lose vojskovođe, a ovdje je rijec o policiji u BIH. Misleci na policiju u ovoj temi ljudi nisu ogorceni na specijalne jedinice i jedinice za podršku kojima skidam kapu i imam veliki respek prema tim momcima (lično se uvjerio kako rade svoj posao). Ovdje je rijec o ljudima u uniformi koji stoje (odnosno jedva stoje od stomacina i guzova) u službi zakona koji ne primjenjuju na adekvatan nacin. Koliko sam puta imao situaciju da me zaustave (a to je uvjek bio u saobracaju ) i pozovu me da uđem u vozilo, što????? da bi mi bilo možda udobno ili toplo!!!! ma daj znamo radi čega se to radi.....!!!! Stim da kod nas ima još niz drugih faktora koji ostavljaju traga na rad policije a kod nas je to "naš balkanski nemoral" kojim se mnogi prse. "JOJ JESAM LEVATU UZO CVAJU" itd.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Naravno o tim ljudima i pricamo to su drumski razbojnici, zato i kazem pravi ljudi na pravim mjestima, postavis im sposobnog k-dira,neovisnog,nekorumpiranog,moralno stabilnog,nekog koga ce postovati a ne bojati se i koji ce doci na sastanak i reci "tu sam da vam izadjem u susret i pomognem u svemu,ali za koga saznam da je uzeo marku na ulici od covjeka licno cu se pobrinuti da mu zagorcam zivot" .
Raspolazem informacijama da ima takvih.
Tercius

#1572 Re: Policija

Post by Tercius »

delightful wrote:Tercius, apsolutno nikakvo pravo nemas da moderiras na forumu. Ako ti se ne svidja neciji nastup ili post, imas opciju prijavljivanja.
Ovdje je dijalog otvoren naravno uz odredjena pravila koja su prihvacena uclanjenjem na ovaj forum, i nema se meni sta ovdje svidjati ili nesvidjati, ako sam rekao da decko ima pogresnu retoriku i nastup te da se to vidi zbog Vasih opomena pred BAN, to neznaci da se stavljam u ulogu moderatora.
delightful

#1573 Re: Policija

Post by delightful »

Tercius wrote:
delightful wrote:Tercius, apsolutno nikakvo pravo nemas da moderiras na forumu. Ako ti se ne svidja neciji nastup ili post, imas opciju prijavljivanja.
Ovdje je dijalog otvoren naravno uz odredjena pravila koja su prihvacena uclanjenjem na ovaj forum, i nema se meni sta ovdje svidjati ili nesvidjati, ako sam rekao da decko ima pogresnu retoriku i nastup te da se to vidi zbog Vasih opomena pred BAN, to neznaci da se stavljam u ulogu moderatora.
Komentiranje moderacije - 7 dana.
braca

#1574 Re: Policija

Post by braca »

Tercius wrote: Naravno o tim ljudima i pricamo to su drumski razbojnici, zato i kazem pravi ljudi na pravim mjestima, postavis im sposobnog k-dira,neovisnog,nekorumpiranog,moralno stabilnog,nekog koga ce postovati a ne bojati se i koji ce doci na sastanak i reci "tu sam da vam izadjem u susret i pomognem u svemu,ali za koga saznam da je uzeo marku na ulici od covjeka licno cu se pobrinuti da mu zagorcam zivot" .
Raspolazem informacijama da ima takvih.

Rugala se ruga, pa sebi nasla druga. Da je babi muda, bila bi deda, tako da ja ne znam sta bi bilo kad bi bilo, ja samo znam ono sto ja vidim i sto vidi svaki normalan gradjanian, a o tome evo, ogorceni, i pisemo.
A-R-N-I

#1575 Re: Policija

Post by A-R-N-I »

Tercius wrote:

Sa strucnjaka i experata za sigurnost i bezbjednost, presli ste na ekonomsku struku????

sve je to usko vezano
Locked