Policija
- vjesticanametli
#1526 Re: Policija
a prije toga ce sve u njoj naložiti

- cappy_tempo
#1527 Re: Policija
sinoc gledam slucajeve-x i pustaju statistiku neku krivicnih djela i slicno. kanton sarajevo duplo ili troduplo gori od svih drugih kantona. npr. u zenicko-dobojskom kantonu 60 krivicnih djela u KS 140...svaku statistiku koju su izbacili KS u vrhu i svaka ide preko 100 djela. pustite price najveci kanton ili nije do policije. koliko je do sudija toliko je i do policije. ufatili se vecih mangupa,a sitni rade sta hoce. dobro jaran neki dan rece, uhapsili gasija,a mladji se osilili u pokusaju da oni budu najveci "mangupi". eto dragi policajci, smanjite ovu sramnu statistiku pa onda pricajte kako smo najsigurniji grad i onda imate pravo reci "hocemo vece plate". opet cete me napasti oko plata i kako su oni ugrozeni,a ja vas odma zovem u firmu pa nek vam kazu ljudi kad i kako dobiju plate,a nije sto direktor zavrce i ne da radnicima nego sto nema posla,a policajci sa srednjom skolom,a neki jedva i to imaju vrte platu 1000+KM. kad mozete svake subote prosipati silu na utakmicama bez razloga(ko ne vjeruje nek dodje na utakmicu pa nek se uvjeri) izazivati belaj onda mozete i po gradu prosipati silu i kad svi vide da se djela smanjuju niko vam nece A reci. eto ove statistike spustite makar na 99 djela i ja cu vam prvi reci svaka cast i manje cu vas mrziti 
pored svih gluposti koje je delegat nefic izjavio ovo vam je jedna od vecih sramota. danas kazete jedno,a sutra vas vasa emisija demantuje i popljuje
pored svih gluposti koje je delegat nefic izjavio ovo vam je jedna od vecih sramota. danas kazete jedno,a sutra vas vasa emisija demantuje i popljuje
-
zonbirile
#1528 Re: Policija
Evropski standard 1 drot na 1000 stanovnika,znači u Federaciji 2500 drotova,sveukupno sa šefom i čistaćicom.Njih 8000 i sada problem,kao i sve.Imaš drota od 1000+ KM i 300+ KM i ne vidiš ih na ulici.Doduše ležeći se ne plačaju.
- braca
#1529 Re: Policija
Hajd, nek jos neko HRABRO pise o neradu policije, korupciji i porastu kriminala, ne radi nerada policije, nego - da se drugacije izrazim - sto NECE da rade, drago mi je sto ima jos cestitih gradjana koji se ne boje da ce ih naci po IP adresi i doci im/nam na kucna vrata jer pisemo protiv NJIH, a nismo kriminalci.
Uostalom, kada me baniraju jer pisem protiv policije, ali ne kao kriminalac jer se bojim policije, nego kao uredan gradjanin koji se NE boji policije,a koji hoce:
1. ili da me policija brani i da radi svoj posao
2. ili da mi se zakonski odobri da se sam branim
Sve u svemu, zajedno ce nas banirati, a mozda budemo u muriji zajedno na informativnom razgovoru, jer ONI mogu da hapse samo ovakve kao sto smo mi - bezopasni - a tamo gdje treba da se isprse, kriju se. Dovoljno je samo pogledati saobracajni uzas u gradu, parkiranje i sl (nemojte spominjati izbrisani stav 14 ZOBS-a), ima 1.000.000 situacija kada mogu raditi svoj posao, kaznjavati i cistiti grad, uvijek navodim dva eklatantna primjera, Gimnazijsku ulicu gdje su dvije skole za maloljetnike, kao i setnicu od Skenderije do Cobanije.
Srecom, ne idem po tim utakmicama, pa nemam jos i to negativno iskustvo, dosta mi je i ovo, i preko glave.
Uostalom, kada me baniraju jer pisem protiv policije, ali ne kao kriminalac jer se bojim policije, nego kao uredan gradjanin koji se NE boji policije,a koji hoce:
Sve u svemu, zajedno ce nas banirati, a mozda budemo u muriji zajedno na informativnom razgovoru, jer ONI mogu da hapse samo ovakve kao sto smo mi - bezopasni - a tamo gdje treba da se isprse, kriju se. Dovoljno je samo pogledati saobracajni uzas u gradu, parkiranje i sl (nemojte spominjati izbrisani stav 14 ZOBS-a), ima 1.000.000 situacija kada mogu raditi svoj posao, kaznjavati i cistiti grad, uvijek navodim dva eklatantna primjera, Gimnazijsku ulicu gdje su dvije skole za maloljetnike, kao i setnicu od Skenderije do Cobanije.
Srecom, ne idem po tim utakmicama, pa nemam jos i to negativno iskustvo, dosta mi je i ovo, i preko glave.
- cappy_tempo
#1530 Re: Policija
kad bi me nasli po IP adresi ja bi im gajbu pive kupio 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1531 Re: Policija
ovo je posljednja opomena - banovan si jer si kršio pravila foruma. i bićeš opet ako nastaviš komentarisati rad moderacije. niti će te policija ovdje braniti, niti ćeš ti ovdje glumiti kauboja. nema priče poslije opomene, žalbe ne uvažavam.braca wrote:Hajd, nek jos neko HRABRO pise o neradu policije, korupciji i porastu kriminala, ne radi nerada policije, nego - da se drugacije izrazim - sto NECE da rade, drago mi je sto ima jos cestitih gradjana koji se ne boje da ce ih naci po IP adresi i doci im/nam na kucna vrata jer pisemo protiv NJIH, a nismo kriminalci.
hvala i prijatno.
- braca
#1532 Re: Policija
Ako je neko baniran, onda treba da ZNA zasto je - baniran. To je tako logicno, a ne da nagadja. A, ja ne znam i samo nagadjam.
Dakle, kako ja stvari shvatam, mislio sam da sam bio baniran radi pisanja o neradu policije, kada sam zelio da u jednoj temi pobrojim sve komentare forumasa o nezadovoljstvu i odnosu policije prema gradjanima, odnosno kriminalu u gradu, a sada ispada da sam baniran radi pisanja protiv nacina rada moderatora.
Trebam komentar i "guide lines".
Dakle, kako ja stvari shvatam, mislio sam da sam bio baniran radi pisanja o neradu policije, kada sam zelio da u jednoj temi pobrojim sve komentare forumasa o nezadovoljstvu i odnosu policije prema gradjanima, odnosno kriminalu u gradu, a sada ispada da sam baniran radi pisanja protiv nacina rada moderatora.
Trebam komentar i "guide lines".
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1533 Re: Policija
postoje uslovi korištenja. osim toga, rad moderatora ne plaća se iz budžeta da ja sad moram svačiju želju ispunjavati. dok ne bude drugačije, nema komentarisanja rada moderacije i tersanja okolo, jer si samim registrovanjem prihvatio pravila foruma.
definitivno moja zadnja opomena. nemam se namjeru ponavljati.

definitivno moja zadnja opomena. nemam se namjeru ponavljati.
-
zonbirile
#1534 Re: Policija
-----------------------------------------cappy_tempo wrote:kad bi me nasli po IP adresi ja bi im gajbu pive kupio
misliš da SIPA ne pipa?
- braca
#1535 Re: Policija
Ma, policija SVE zna, kao i svaka policija, a pogotovo u malom gradu kakvo je Sarajevo u i maloj drzavi kakva je BiH, bez obzira da li se radi o bezveznim forumasima koji laprdaju ili ozbiljnim kriminalcijma, ONI sve znaju, ali reguju samo kada to njima odgovara i kada je to u njihovom interesu. Nije valjda da mislis da nismo odavno na nekom njihovom spisku sa punim imenom i prezimenoj i adresom, samo im za sada nismo interesantni, a u krajnjoj instanci nismo nesto ni neke zakone, razno-razne, preksili. Mi smo, ba, male mace, oni nas samo mjerkaju i osmatraju, a kad im to bude vazno, probace da nas oduvaju u sekundi....no branicemo se, jos ima malo nade u ovoj drzavi za pravdom i pravom, mada su pravda i pravo dvije sasvim razlicite stvari.
Last edited by braca on 12/04/2011 15:31, edited 2 times in total.
- cappy_tempo
#1536 Re: Policija
kao sto braca rece,briga sipu sto ja pljujem policiju jer ne hvata "mangupe" sa nozevima. kad bi spomeno al kaidu i bombanje u tramvaju eh onda bi vec bila druga pricazonbirile wrote:-----------------------------------------cappy_tempo wrote:kad bi me nasli po IP adresi ja bi im gajbu pive kupio
misliš da SIPA ne pipa?
-
zonbirile
#1537 Re: Policija
misliš pretresli bi tramvaj i vozaać 
- cappy_tempo
#1538 Re: Policija
uletili bi sa onim svojim novim kombijem i onda bi me psovali jer sam ih isfuro
. usput mocan im onaj crni americki kombi.onaj koga nakaci kukala mu majka 
-
zonbirile
#1539 Re: Policija
------------------------------------cappy_tempo wrote:uletili bi sa onim svojim novim kombijem i onda bi me psovali jer sam ih isfuro. usput mocan im onaj crni americki kombi.onaj koga nakaci kukala mu majka
šala na stranu,neka ih,malo jesu šega onako natruntani,ali ovi prašinari su stvarno očaj.
- Tercius
#1540 Re: Policija
Znaci ko prima platu iz budzeta ako sam skonto po pisanjima ovdje, ispunjava zelje građanima?!
- vjesticanametli
#1541 Re: Policija
neeeeeeeee takve osobe su ĐŽabojedi koji se istresaju na graĐŽanimaTercius wrote:Znaci ko prima platu iz budzeta ako sam skonto po pisanjima ovdje, ispunjava zelje građanima?!
- A-R-N-I
#1542 Re: Policija
sa obzirom koliko rade, previse im je i ova plata!kakavdanakneiskustvu wrote:cappy_tempo wrote:sinoc gledam slucajeve-x i pustaju statistiku neku krivicnih djela i slicno. kanton sarajevo duplo ili troduplo gori od svih drugih kantona. npr. u zenicko-dobojskom kantonu 60 krivicnih djela u KS 140...svaku statistiku koju su izbacili KS u vrhu i svaka ide preko 100 djela. pustite price najveci kanton ili nije do policije. koliko je do sudija toliko je i do policije. ufatili se vecih mangupa,a sitni rade sta hoce. dobro jaran neki dan rece, uhapsili gasija,a mladji se osilili u pokusaju da oni budu najveci "mangupi". eto dragi policajci, smanjite ovu sramnu statistiku pa onda pricajte kako smo najsigurniji grad i onda imate pravo reci "hocemo vece plate". opet cete me napasti oko plata i kako su oni ugrozeni,a ja vas odma zovem u firmu pa nek vam kazu ljudi kad i kako dobiju plate,a nije sto direktor zavrce i ne da radnicima nego sto nema posla,a policajci sa srednjom skolom,a neki jedva i to imaju vrte platu 1000+KM. kad mozete svake subote prosipati silu na utakmicama bez razloga(ko ne vjeruje nek dodje na utakmicu pa nek se uvjeri) izazivati belaj onda mozete i po gradu prosipati silu i kad svi vide da se djela smanjuju niko vam nece A reci. eto ove statistike spustite makar na 99 djela i ja cu vam prvi reci svaka cast i manje cu vas mrziti
policajci u sarajevskom kantonu ne traže veće plate,treba li to ponavljati stalno
- Tercius
#1543 Re: Policija
Vjerovatno im nisi simpatican neshtovjesticanametli wrote:neeeeeeeee takve osobe su ĐŽabojedi koji se istresaju na graĐŽanimaTercius wrote:Znaci ko prima platu iz budzeta ako sam skonto po pisanjima ovdje, ispunjava zelje građanima?!
- Tercius
#1544 Re: Policija
Sa strucnjaka i experata za sigurnost i bezbjednost, presli ste na ekonomsku struku????A-R-N-I wrote:sa obzirom koliko rade, previse im je i ova plata!kakavdanakneiskustvu wrote:cappy_tempo wrote:sinoc gledam slucajeve-x i pustaju statistiku neku krivicnih djela i slicno. kanton sarajevo duplo ili troduplo gori od svih drugih kantona. npr. u zenicko-dobojskom kantonu 60 krivicnih djela u KS 140...svaku statistiku koju su izbacili KS u vrhu i svaka ide preko 100 djela. pustite price najveci kanton ili nije do policije. koliko je do sudija toliko je i do policije. ufatili se vecih mangupa,a sitni rade sta hoce. dobro jaran neki dan rece, uhapsili gasija,a mladji se osilili u pokusaju da oni budu najveci "mangupi". eto dragi policajci, smanjite ovu sramnu statistiku pa onda pricajte kako smo najsigurniji grad i onda imate pravo reci "hocemo vece plate". opet cete me napasti oko plata i kako su oni ugrozeni,a ja vas odma zovem u firmu pa nek vam kazu ljudi kad i kako dobiju plate,a nije sto direktor zavrce i ne da radnicima nego sto nema posla,a policajci sa srednjom skolom,a neki jedva i to imaju vrte platu 1000+KM. kad mozete svake subote prosipati silu na utakmicama bez razloga(ko ne vjeruje nek dodje na utakmicu pa nek se uvjeri) izazivati belaj onda mozete i po gradu prosipati silu i kad svi vide da se djela smanjuju niko vam nece A reci. eto ove statistike spustite makar na 99 djela i ja cu vam prvi reci svaka cast i manje cu vas mrziti
policajci u sarajevskom kantonu ne traže veće plate,treba li to ponavljati stalno
- vjesticanametli
#1545 Re: Policija
Tercius wrote:Vjerovatno im nisi simpatican neshtovjesticanametli wrote:neeeeeeeee takve osobe su ĐŽabojedi koji se istresaju na graĐŽanimaTercius wrote:Znaci ko prima platu iz budzeta ako sam skonto po pisanjima ovdje, ispunjava zelje građanima?!...pokusaj se cesljat na dugu stranu ili nesto sl.
- quasar
#1546 Re: Policija
Zapravo, mislim da se policiji pripisuje nerad zakonodavaca, pravosudja, i potpuna devastacija morala i etike u drustvu.
Meni opet nije jasno sto je nekom problem kad ga policija zasutavi, legitimise, kontrolise...
Jasno je da, kao u svakom pozivu, i u policiji ima onih kojima tamo nije mjesto. Bilo bi posteno reci da nisu svi takvi, nebitno u kojem procentu su. Takodjer, mnogo je takvih u medicini, pravosudju, skolstvu, vjerskim institucijama...i svuda gdje god pogledate. Takvo je vrijeme, devastirano je sve od drzave i institucija do etike i morala. Treba pritiskati zakonodavce, pravosudje i ministra za "nerad" policije, odnosno traziti vise sigurnosti na koju imamo pravo, jer je ovo stanje vec nalik na divlji zapad.
Ili nek zavedu red ili da ga mi zavodimo. Ne mogu nam oboje uskratiti.
Policija su operativci.
Evo primjer:
bagra, narkici i sitni lopovi nadju povrijedjenu pticu i sutaju je nogama. Naidje djevojka iz komsiluka i kaze im da puste jadnu pticu na miru. Ovi se junacki isprse na nju, ovo ce ono ce, vako ce nako ce... ona zovne policiju. Policija dodje cak i privede jednog. Isto vece je vani, opet prijeti, ali sad ne otvoreno. Djevojka ne smije izaci iz kuce. Policija je odradila svoje. Sta jos treba ocekivati od njih? Ta bagra je zasticenija od te djevojke zbog "ljuskih prava" koje su nam nametnuli kao vrijednost.
Za mene je najvece pravo bilo da se osjecam sigurnim i slobodnim u svojoj zemlji. Policija je nekad imala svoje metode kojima je to ostvarivala kad sudovi nisu mogli. Danas vise nema pravo na to.
Policija i ja smo na istoj strani. Vjerovatno i vecina vas. Skroz je pogresno usmjeriti bijes na operativce, zbog nerada zakonodavaca i pravosudja.
Meni opet nije jasno sto je nekom problem kad ga policija zasutavi, legitimise, kontrolise...
Jasno je da, kao u svakom pozivu, i u policiji ima onih kojima tamo nije mjesto. Bilo bi posteno reci da nisu svi takvi, nebitno u kojem procentu su. Takodjer, mnogo je takvih u medicini, pravosudju, skolstvu, vjerskim institucijama...i svuda gdje god pogledate. Takvo je vrijeme, devastirano je sve od drzave i institucija do etike i morala. Treba pritiskati zakonodavce, pravosudje i ministra za "nerad" policije, odnosno traziti vise sigurnosti na koju imamo pravo, jer je ovo stanje vec nalik na divlji zapad.
Policija su operativci.
Evo primjer:
bagra, narkici i sitni lopovi nadju povrijedjenu pticu i sutaju je nogama. Naidje djevojka iz komsiluka i kaze im da puste jadnu pticu na miru. Ovi se junacki isprse na nju, ovo ce ono ce, vako ce nako ce... ona zovne policiju. Policija dodje cak i privede jednog. Isto vece je vani, opet prijeti, ali sad ne otvoreno. Djevojka ne smije izaci iz kuce. Policija je odradila svoje. Sta jos treba ocekivati od njih? Ta bagra je zasticenija od te djevojke zbog "ljuskih prava" koje su nam nametnuli kao vrijednost.
Za mene je najvece pravo bilo da se osjecam sigurnim i slobodnim u svojoj zemlji. Policija je nekad imala svoje metode kojima je to ostvarivala kad sudovi nisu mogli. Danas vise nema pravo na to.
Policija i ja smo na istoj strani. Vjerovatno i vecina vas. Skroz je pogresno usmjeriti bijes na operativce, zbog nerada zakonodavaca i pravosudja.
- Tercius
#1547 Re: Policija
Ja mislim da ce to sve doci na svoje, jednim dugogodisnjim procesom filtracije ljudi.quasar wrote:Zapravo, mislim da se policiji pripisuje nerad zakonodavaca, pravosudja, i potpuna devastacija morala i etike u drustvu.
a.
Last edited by Tercius on 02/07/2011 13:32, edited 1 time in total.
- Don Zivconi
#1548 Re: Policija
Tercius wrote:Ja mislim da ce to sve doci na svoje, jednim dugogodisnjim procesom filtracije ljudi u samim MUP-ovima od vrha do dna, kao recimo u Bihacu, i mislim da je jedan od glavnih problema neefikasnosti policije,ako izuzmemo sudsku politiku, njihovo rukovodostvo, jer kako ima i policajaca koji su zalutali tako vjerovatno ima i sefova koji su takodje...jer obicno se danas rad policije svodi na probleme saobracaja a zasto ??? Pa zato sto je saobracaj najlakse kontroslisatiquasar wrote:Zapravo, mislim da se policiji pripisuje nerad zakonodavaca, pravosudja, i potpuna devastacija morala i etike u drustvu.
a.Dok problemi kriminaliteta ostaju goruci problem i dalje... e sad ako na to dovezes da 80 posto policije radi samo ono sto mora i sto im se naradi, onda iz svega proiziazi tacnost teze o njihovim seovima sa upitnim fakultetskim diplomama...
- Creasy
#1549 Re: Policija
braca wrote:Ma, policija SVE zna, kao i svaka policija, a pogotovo u malom gradu kakvo je Sarajevo u i maloj drzavi kakva je BiH, bez obzira da li se radi o bezveznim forumasima koji laprdaju ili ozbiljnim kriminalcijma, ONI sve znaju, ali reguju samo kada to njima odgovara i kada je to u njihovom interesu. Nije valjda da mislis da nismo odavno na nekom njihovom spisku sa punim imenom i prezimenoj i adresom, samo im za sada nismo interesantni, a u krajnjoj instanci nismo nesto ni neke zakone, razno-razne, preksili. Mi smo, ba, male mace, oni nas samo mjerkaju i osmatraju, a kad im to bude vazno, probace da nas oduvaju u sekundi....no branicemo se, jos ima malo nade u ovoj drzavi za pravdom i pravom, mada su pravda i pravo dvije sasvim razlicite stvari.
Da ti nije agent Molder sta u rodu?
-
zonbirile
#1550 Re: Policija
-------------------------------------------quasar wrote:Zapravo, mislim da se policiji pripisuje nerad zakonodavaca, pravosudja, i potpuna devastacija morala i etike u drustvu.
Policija su operativci.
Evo primjer:
dok god kokošari kao u Šabanovo doba ne počnu pišati krv i moliti da dođu do sudije,od priče nema ništa-divlji zapad.