Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#1476 Re: Policija

Post by zonbirile »

Haris.ba wrote:
JThomas wrote:pazi, mak na konac, on ne smije napisati marihuanu prije analize, jer bi time presumirao krivicu. demokratija, tražili ste gledajte :D
Ma pusti Zonbrla. Kad on nešto čuje prvi put to je njemu smiješno, glupo, itd. A u slučaju da Nefić kaže to je marihuana, a dokaže se da nije - može se popiti i tužba za klevetu. Eno Kurty napisao situaciju gdje je mogao biti priveden, provesti 24 sata u pritvoru. Tisovina bi bila "zeljasta materija koja asocira na marihuanu" ili "navodno marihuana". Da je hipotetički Nefić izašao i kazao to je marihuana, Kurty bi finih para zaradio. To što neki nisu čuli za zeljasto bilje, njihov problem.
---------------------------------
ti da pročitaš više od jednog posta skontao bi da se vkurty zajebavao.Uostalom otkud to sada odjednom i to nefić-zeljanica u drugim kantonima i dalje trava.
Creasy

#1477 Re: Policija

Post by Creasy »

1946 wrote:
Creasy wrote:
1946 wrote: Pa zato i jesu bili profesionalni i kulturni, ne znaju šta imaš za pasom, pa da se ne naljutiš, lijepi strah :D
:roll:

Evo kakvih ljudi nazalost ima u nasem gradu... Nije ni cudo sto policija i gradjani ne saradjuju dobro.
Ma šta kažeš srce drago? :D
Image
Edit: Slika potiče odavde http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p5486551
:shock:
Pa sta pokazujes sa ovom slikom? Ljudi dosli na intervenciju. Mozda neko mrtav lezi tamo u parku... Daj covjece, dodji sebi vise! :-)
delightful

#1478 Re: Policija

Post by delightful »

creasy, posljednja opomena zbog siledzijskog ponasanja na forumu.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1479 Re: Policija

Post by 1946 »

@Creasy/Mascherano
Slobodno pročitaj post sa linka koji sam ostavio, ljudi svratili na kaficu :)
cappy_tempo

#1480 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

belaj samo takav...2-3 puta sam vidio 2-3 specijalca kako hodaju ferhadijom. majke mi fino se prepadoh kad sam vidio da cak hodaju :mrgreen: .
zonbirile

#1481 Re: Policija

Post by zonbirile »

što li mi se stalno brišu postovi o mrtvacu u parku???????
Creasy

#1482 Re: Policija

Post by Creasy »

1946 wrote:@Creasy/Mascherano

Kakvu kaficu, pa vlasnik tog kafica je dobio prekrsajnih naloga vise nego svi ostali na C.Vili i Otoci zajedno... I taman ce tu doci na kafu. :roll:
Naravno da su dosli na intervenciju. Sta treba da ostave sluzbeno vozilo iza zgrade da ga gelipter moze razbiti... :D
Creasy

#1483 Re: Policija

Post by Creasy »

zonbirile wrote:što li mi se stalno brišu postovi o mrtvacu u parku???????

:lol: :lol: :lol:
zonbirile

#1484 Re: Policija

Post by zonbirile »

Creasy wrote:
1946 wrote:@Creasy/Mascherano

Kakvu kaficu, pa vlasnik tog kafica je dobio prekrsajnih naloga vise nego svi ostali na C.Vili i Otoci zajedno... I taman ce tu doci na kafu. :roll:
Naravno da su dosli na intervenciju. Sta treba da ostave sluzbeno vozilo iza zgrade da ga gelipter moze razbiti... :D
-----------------------------
mislim ono provaljuješ se kao da si stvarno drot,e ako je tako onda izdaješ poslovnu tajnu,pričom o prekršajnim nalozima.A poznato je da je drotovima najdraže sa takvima i kod njih piti,ono najsigurniji su.I ovo je za morone,na onoj slici auto je izazgrade,sav saobraćaj i vidnost je na kontra strani.Bogati ne vadi kolege višwe.
Rauber

#1485 Re: Policija

Post by Rauber »

Mozel policija sta vozacima u velikoj aleji, svaki dan sam dole jer trcim alejom, zabrana za motorna vozila uredno stoji, samo sto je vidim niko ne j**e ni 2%
cappy_tempo

#1486 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

da vidite sinoc intervencije u kladionici valjda,auuuu :mrgreen: . parkirao se gospon policajac sa peticom ispred sam ili dm shopa na marijin dvoru i kulturno prohoda u pravcu kladionice.naravno niti rotacije,niti sva 4 zmigavca,niti sapke :mrgreen:
Van Halen

#1487 Re: Policija

Post by Van Halen »

Naša drumska policija se komotno može prozvati drumskim razbojnicima koji otimaju od obične raje, a ne smiju ni pogledati guzonje sa raznim džipovima i inim autima što rade po cesti šta hoće.
corsa

#1488 Re: Policija

Post by corsa »

Ma opustili se i oni, sinoc mom rodjaku, koji vozi E klasu, oduzeli vozacku! :D :x
zonbirile

#1489 Re: Policija

Post by zonbirile »

cappy_tempo wrote:da vidite sinoc intervencije u kladionici valjda,auuuu :mrgreen: . parkirao se gospon policajac sa peticom ispred sam ili dm shopa na marijin dvoru i kulturno prohoda u pravcu kladionice.naravno niti rotacije,niti sva 4 zmigavca,niti sapke :mrgreen:
---------------------
morao je intervenisati,sinoć Liga šampiona. :lol:
Don Zivconi

#1490 Re: Policija

Post by Don Zivconi »

zonbirile wrote:
cappy_tempo wrote:da vidite sinoc intervencije u kladionici valjda,auuuu :mrgreen: . parkirao se gospon policajac sa peticom ispred sam ili dm shopa na marijin dvoru i kulturno prohoda u pravcu kladionice.naravno niti rotacije,niti sva 4 zmigavca,niti sapke :mrgreen:
---------------------
morao je intervenisati,sinoć Liga šampiona. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MAN-lion's coach

#1491 Re: Policija

Post by MAN-lion's coach »

Ne znam šta će policija uraditi po pitanju trkača sa motociklima...počela im je sezona histeričnog dodavanja gasa i vožnje 200km/h,skijanja među ostalim učesnicima u saobraćaju i sl.
Ili će pustiti da zakoni fizike učine svoje?
bosnianidiot

#1492 Re: Policija

Post by bosnianidiot »

Ma nisu normalni ti motoristi fkt. Neki dan, pred zgradom policije bukvalno, preko puta univerziteta, idiot pokusava preteci auto sa njegove desne strane, znaci u ono malo prostora sto je ostalo izmedju auta i trotoara, bukvalno pred ocima policajaca...
lik ga u zadnji momenat ugleda u retrovizoru i panicno se skloni, umalo da lancani sudar napravi...
I nakon toga semafor, crveno svjetlo ondje, i lik s motorom stoji i ceka, a policija nista -.-
cappy_tempo

#1493 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

neki dan na motorima zaustavise skutera nekog i mjesto da prodju jos 20m i stanu na prosirenje oni su njega zaustavili gdje pjesaci stoje izmedju semafora i tramvajskih sina i od mupa je neki u full opremi zagaso i zaustavise ga ovi odma.nije brzo isao kako znaju ali kako god ovaj ga je zaustavio i opet kod sina. pola motora na cesti,pola na onom prelazu za pjesake i pisu im kazne :D
zonbirile

#1494 Re: Policija

Post by zonbirile »

izgleda da ih po kazni stavljaju za ležeče policajce.
lajkujMe

#1495 Re: Policija

Post by lajkujMe »

Sopstvena iskustva s policijom.

Hajmo poceti od racuna :lol:

imam vozacku vec 2 godine, fakati prosao najbolje na testovima i voznji, ali me niko nije ucio parkirati :x pa eto nakupih 3 kazne po 40 KM prvi put ispred autobuske stanice cekao neki paket i hajd gdje sad parkirati auto onaj parking gdje je prije bio sravnjen sa zemljom (a nisam znao da je novi 200 metara udaljen) i hajd parkiram ga ja u autobuskoj ciko koji cuva nema nista protiv ali u 22 sata moram ga skloniti, posto znam da ce paket biti 40-50 kila tezak parkirao sam auto na trotuaru nazalost nisam znao da ce autobus kasniti 4 sata kad ga napokon docekah u 2 ujutru odoh da odnesem paket u auto :thumbup: i sta vidim 1 kazna i 1 upozorenje. ja u soku i vidim policajku u te sitne sate kako mi nesto govori i ja brze bjezi i sutradan platim kaznu sta cu znam da sam kriv.

2 put stao sam na C.vili da skoknem u merkator na 2 minute a ja ono na bosanski sva cetri zmigavca ko eto me brzo natrag, 3 min kasnije izadzem iz merkatora i gledam na auto kad ondje ona uzasna pink kazna uh sto se naljuti brze bolje trazim policajca, nadzem ga i jos ga dobro znam hajde bolan nemoj mi ovu kaznu .... samo 3 minute... a on mrtvo hladno, e jbg sine vec sam napisao kaznu nemogu je pokidati stradati cu zbog toga da sam znao da je tvoje auto ne bi pisao.

iduci dan idoh platiti kaznu

i samo koji dan kasnije kisa lije, i jos moram u bolnicu stara mi slomila ruku pala u kuci.. ja je do auta, ono zurim kad vidim listic koji je sav smocen i raspada se od kise e tu sam se naljutio, auto mi bilo direkt ispred ulaza (parking za stanare) hajd trk odvedi staru u bolnicu, kad se to rijesilo trk u policijsku stanicu, prvo da se desifruje sta pise na kazni on mi govori parkirao si u zabrani, ja u kakvoj zabrani ba, on znak parkiranja i zaustavljanja, a ja pa ispred zgrade na parkingu mi auto on, ili plati ili pred sudiju, ja sebi rekao e necete sad vala, odoh do kuce pogledam kad ODJEDNOM znak zabrane parkiranje prikljesten uzazid i nebi ga ni primjetio da naletis glavom na njeg

ali hajd sta ces plati.

e sad jedan bolji slucaj :thumbup: bila euforija pred utakmicu s portugalom u zenici ja htio karte pa se odlucio uraniti i stati u red pred autobuskom, i malo sam pretjerao sa tim "uranio" dosao u 2 ujutru nigdje nikog, sta sad hajd odoh malo u grad koji je izgledao kao grad duhova kad na skenderiji stanem na semaforu a iza mene policiski kombi ja se prepade, posto po zakonu nesmijem voziti u ta doba noci i + nisam imao ono P (teska diskriminacija), hajd upalim zmigavac, spustim ruke, nemoj praviti paniku, al cim zeleno ja malo krenuo ono sirena sad sam n*j**o hajd stanem dođe onaj specijalac, daj vozacku i saobracajnu ja mu dam izađem iz auta i odmah rece sta radis ti u ovo doba na ulici :shock: ja mu slazem pa vidis ciko ovo mi je posao (radio na pijaci) moram po robu (auto puno banana, jabuka, krompira :lol: ) nemoj me majke ti kazniti, on gdje ti je P, kazem neko mi opljackao auto dan prije (i jes fakati zadnje staklo razlupano) nisam stigao napraviti novi.... on kaze nista sine, ovo ce te kostati i on poceo taj svoj katalog provjeravati, kaze sinko 80 KM a ja :x pa mu objasnjavam nemoj bolan pola familije mi u policiji radilo (lazem ko pas moram izbjeci tu kaznu po svaku cijenu) pita me on ko ti je radio, ja ime prezime on mislim da ga se sjecam :dance: ali nista kaze sinko za 7 dana stici ce ti pismo s kaznom.

ja kasnije to jutro kupio karte za tekmu ode stotka odma :bih:

cekam 7 dana, nista
14 dana nista
mjesec dana nista

i na kraju :dance: :dance: :dance: ciko policajac me ne kazni

e sad savjeti kako izbjeci kaznu na jednom mjestu, ispred konzuma na otoci uvijek stoji (kad lijepo vrijeme) policajac na biciklu, zaustavlja on ljude po cijeli dan, mala tajna je ako mu platis malkice nema kazne :mrgreen: on svaki put kad mu je kraj smjene trci u banku da uplati svoj danasnji baksis. :lol:

a u drugom slucaju, neki momak mlati svoju curu nasred ulice ona na podu on je nogama suta, slucajno u blizini dva policajca na biciklu oni sto brze pogledase i odose iza zgrade, ko kazu nije to moja stvar ni posao :x

na istom mjestu sudar pobise se dva vozaca policajac u blizini isto pobjeze od scene

takve policajce hitno u zatvor
cappy_tempo

#1496 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

ja mislim da policija jedva ceka P da se opari.upravo ovo sto lajkume kaze, ovo novo polaganje nigdje parkiranja nema.tacnije ima ali navintaj ga u rikverc na parkingu i vozi dalje,a ono bocno folovi ma kakvi,a ovi ko lesinari pravi,samo hodaju i gledaju gdje ce klepiti koju paru :mrgreen:
zonbirile

#1497 Re: Policija

Post by zonbirile »

na istom mjestu sudar pobise se dva vozaca policajac u blizini isto pobjeze od scene

takve policajce hitno u zatvorlajkujMe
------------------------------------------------------
još od rata ima slabo srce ni na liniju nije išao,ali drot može biti
Creasy

#1498 Re: Policija

Post by Creasy »

lajkujMe wrote:Sopstvena iskustva s policijom.

Hajmo poceti od racuna :lol:

imam vozacku vec 2 godine, fakati prosao najbolje na testovima i voznji, ali me niko nije ucio parkirati :x pa eto nakupih 3 kazne po 40 KM prvi put ispred autobuske stanice cekao neki paket i hajd gdje sad parkirati auto onaj parking gdje je prije bio sravnjen sa zemljom (a nisam znao da je novi 200 metara udaljen) i hajd parkiram ga ja u autobuskoj ciko koji cuva nema nista protiv ali u 22 sata moram ga skloniti, posto znam da ce paket biti 40-50 kila tezak parkirao sam auto na trotuaru nazalost nisam znao da ce autobus kasniti 4 sata kad ga napokon docekah u 2 ujutru odoh da odnesem paket u auto :thumbup: i sta vidim 1 kazna i 1 upozorenje. ja u soku i vidim policajku u te sitne sate kako mi nesto govori i ja brze bjezi i sutradan platim kaznu sta cu znam da sam kriv.

2 put stao sam na C.vili da skoknem u merkator na 2 minute a ja ono na bosanski sva cetri zmigavca ko eto me brzo natrag, 3 min kasnije izadzem iz merkatora i gledam na auto kad ondje ona uzasna pink kazna uh sto se naljuti brze bolje trazim policajca, nadzem ga i jos ga dobro znam hajde bolan nemoj mi ovu kaznu .... samo 3 minute... a on mrtvo hladno, e jbg sine vec sam napisao kaznu nemogu je pokidati stradati cu zbog toga da sam znao da je tvoje auto ne bi pisao.

iduci dan idoh platiti kaznu

i samo koji dan kasnije kisa lije, i jos moram u bolnicu stara mi slomila ruku pala u kuci.. ja je do auta, ono zurim kad vidim listic koji je sav smocen i raspada se od kise e tu sam se naljutio, auto mi bilo direkt ispred ulaza (parking za stanare) hajd trk odvedi staru u bolnicu, kad se to rijesilo trk u policijsku stanicu, prvo da se desifruje sta pise na kazni on mi govori parkirao si u zabrani, ja u kakvoj zabrani ba, on znak parkiranja i zaustavljanja, a ja pa ispred zgrade na parkingu mi auto on, ili plati ili pred sudiju, ja sebi rekao e necete sad vala, odoh do kuce pogledam kad ODJEDNOM znak zabrane parkiranje prikljesten uzazid i nebi ga ni primjetio da naletis glavom na njeg

ali hajd sta ces plati.

e sad jedan bolji slucaj :thumbup: bila euforija pred utakmicu s portugalom u zenici ja htio karte pa se odlucio uraniti i stati u red pred autobuskom, i malo sam pretjerao sa tim "uranio" dosao u 2 ujutru nigdje nikog, sta sad hajd odoh malo u grad koji je izgledao kao grad duhova kad na skenderiji stanem na semaforu a iza mene policiski kombi ja se prepade, posto po zakonu nesmijem voziti u ta doba noci i + nisam imao ono P (teska diskriminacija), hajd upalim zmigavac, spustim ruke, nemoj praviti paniku, al cim zeleno ja malo krenuo ono sirena sad sam n*j**o hajd stanem dođe onaj specijalac, daj vozacku i saobracajnu ja mu dam izađem iz auta i odmah rece sta radis ti u ovo doba na ulici :shock: ja mu slazem pa vidis ciko ovo mi je posao (radio na pijaci) moram po robu (auto puno banana, jabuka, krompira :lol: ) nemoj me majke ti kazniti, on gdje ti je P, kazem neko mi opljackao auto dan prije (i jes fakati zadnje staklo razlupano) nisam stigao napraviti novi.... on kaze nista sine, ovo ce te kostati i on poceo taj svoj katalog provjeravati, kaze sinko 80 KM a ja :x pa mu objasnjavam nemoj bolan pola familije mi u policiji radilo (lazem ko pas moram izbjeci tu kaznu po svaku cijenu) pita me on ko ti je radio, ja ime prezime on mislim da ga se sjecam :dance: ali nista kaze sinko za 7 dana stici ce ti pismo s kaznom.

ja kasnije to jutro kupio karte za tekmu ode stotka odma :bih:

cekam 7 dana, nista
14 dana nista
mjesec dana nista

i na kraju :dance: :dance: :dance: ciko policajac me ne kazni

e sad savjeti kako izbjeci kaznu na jednom mjestu, ispred konzuma na otoci uvijek stoji (kad lijepo vrijeme) policajac na biciklu, zaustavlja on ljude po cijeli dan, mala tajna je ako mu platis malkice nema kazne :mrgreen: on svaki put kad mu je kraj smjene trci u banku da uplati svoj danasnji baksis. :lol:

a u drugom slucaju, neki momak mlati svoju curu nasred ulice ona na podu on je nogama suta, slucajno u blizini dva policajca na biciklu oni sto brze pogledase i odose iza zgrade, ko kazu nije to moja stvar ni posao :x

takve policajce hitno u zatvor

:lol:
Odavno nisam procitao zanimljiviji post. :thumbup:
maxell_sarajevo

#1499 Re: Policija

Post by maxell_sarajevo »

Taj policajac na biciklu je seljacina samo takva, ime mu je Samir Bice... :D
Creasy

#1500 Re: Policija

Post by Creasy »

maxell_sarajevo wrote:Taj policajac na biciklu je seljacina samo takva, ime mu je Samir Bice... :D
Koji mu je JMB? :D
Locked