Policija
-
ROTOR 9
#1326 Re: Policija
meni nikako nije jasno zasto mediji se hrane ovakvim vijestima i prosto receno ljudi se navikavaju na ove stvari-nema nikakvog protesta., samo neki okrugli sto i tema za ubijanje par sati i nista vise.Toliki trzni centri se napravise pa da su izdvajali 1pf/m2 neki porez za sigurnost i sl. dosad bi imali Zatvor osim toga brate mili drustveno-korisni rad.. ciscenje ulica itd ma rudnik 3 smjena-jutros citam vijesti., u Kini osudjenici u znak izvinjenja porodicama ostecenih., peru noge istim.. mislim cudna je ta filozofija istoka al izgleda ima efekta.. Sa druge starne pocinjem da mislim da neko stvarno zeli ovakvo stanje na ulici i gradu i da ga povecava sa vremenom ..
- hamza_sa
#1327 Re: Policija
Ponizno ih molim da nam vrate nesigurnost od prije rata.pici wrote:7500 krivičnih djela godišnjeGodišnja konferencija za medije
"Sarajevo je među najsigurnijim gradovima u regionu"
Sarajevo je jedan od najsigurnijih gradova u regionu, a građani imaju puno povjerenja u policiju sa kojom sarađuju, izjavio je danas načelnik sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo Predrag Kurteš.
"Sarajevo je među najsigurnijim gradovima u regionu"
On je istakao da je i saradnja sa Centrom javne bezbjednosti Istočno Sarajevo izvrsna, kao i sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, i da se nastavlja zajednička akcija razbijanja automafije u kojoj je do sada uhapšeno 46 osoba i pronađeno 46 ukradenih vozila.
"Akcija se nastavlja, i narednih dana se mogu očekivati nova hapšenja", rekao je Kurteš.
Kurteš je na godišnjoj konferenciji MUP-a Kantona Sarajevo istakao da je u prošloj godini za 32,8 posto smanjen broj najtežih krivičnih djela, navodeći da su se desila samo tri ubistva, koja su razriješena, dok se u proteklih pet godina desilo 50 ubistava ili u prosjeku 10 godišnje.
On je naglasio da je u 2010. godini evidentirano 7.500 krivičnih djela, što je za sedam posto manje nego 2009. godine, dok je rasvijetljeno 4.600 ili 63 posto.
Kurteš je napomenuo da je u protekloj godini na području Kantona Sarajevo zaplijenjeno oko 70 kilograma opojnih droga, a zbog zloupotrebe narkotika uhapšeno je 97 osoba.
On je potvrdio da u Kantonu Sarajevo, kao i u FBiH i BiH, veliki problem predstavlja nedostatak prostora za smještaj maloljetnika koji su počinili krivična djela.
"Potrebno je da se napravi jedan internat gdje će biti smješteni maloljetnici koji su počinili razne oblike krivičnih djela", rekao je Kurteš i dodao da u ovom kantonu trenutno ima 300 do 400 ljudi kojima su izrečene pravosnažne presude, a koji nemaju gdje da izdržavaju kaznu.
Načelnik sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo Jasmin Idrizović istakao je da je u prošloj godini evidentirano 6.842 prekršaja javnog reda i mira, što je za 17,9 posto više nego 2009. godine.
Idrizović je naglasio da se tokom protekle godine dogodilo 9.599 saobraćajnih nesreća, što je za 2,1 posto manje u odnosu na 2009. Smrtno je stradalo 31 osoba, što je za 40,9 posto više nego 2009, 159 je teže i 850 lakše povrijeđeno.
Direktor Uprave administracije MUP-a Kantona Sarajevo Sanja Petrović naglasila je da je u 2010. godini izdato 55.713 biometrijskih pasoša, što je za 70 odsto više nego 2009, obrađeno je 31.254 zahtjeva za izdavanje ličnih karata i 14.289 zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole.....20 dnevno....aferim......
- Comrad
#1328 Re: Policija
Zasto je zakljucana tema crna hronika?

- cappy_tempo
#1329 Re: Policija
delalic tvrdio da ne nepobediv,tica lud sa metkom hoda i ja rekao da ce se tica 100% osvetiti i burek kljuc u bravu dok se ne smiri,a sad sto nije otkljuco ne znam,zaboravio valjdaComrad wrote:Zasto je zakljucana tema crna hronika?
-
pipicaga
#1330 Re: Policija
Pa sta ce nam kada smo najsigurniji u regiji?Comrad wrote:Zasto je zakljucana tema crna hronika?
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1331 Re: Policija
pipicaga wrote:Pa sta ce nam kada smo najsigurniji u regiji?Comrad wrote:Zasto je zakljucana tema crna hronika?
- Comrad
#1332 Re: Policija
pipicaga wrote:Pa sta ce nam kada smo najsigurniji u regiji?Comrad wrote:Zasto je zakljucana tema crna hronika?
-
ROTOR 9
#1333 Re: Policija
Evo Nadrealisti dali odgovor prije 20 i kusur godina.. pogledaj pazljivo..kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.zenicablog.com/index.php/vij ... de-u-trajk
šta velite na ovu najavu štrajka?
http://www.youtube.com/watch?v=dfJHDQuvUsE
- cappy_tempo
#1335 Re: Policija
creasy ili neko drugi ko se konta u te stvari.jel moze policija ista pomoci oko poplave u stanu kada domar,kuca pazitelj,komsija od kojeg curi nece da dodju i nista poduzmu,a meni u stanu voda curi od radijatora.cijelu noc oka nisam sklopio,a domar mi odgvara "sta cu ti ja,snadji se jebiga"
.znam da je malo glupo pitanje ali sta cu,gdje god sam zvao govore "nije to nase" pa da vidim ima li kakve fajde kod plavaca 
-
Bellica
#1336 Re: Policija
A je li komsija od kojeg curi radijator u stanu? To je jako bitno, jer ako je tu, a nece da otvori onda upravitelji obavjestavaju policiju, a ako nije tu, onda moras naci predstavnika etaznih vlasnika koji valjda(trebao bi) ima broj telefona od vlasnika stana iz kojeg curi voda pa neka ga obavijesti da ima problem i da se to treba sanirati. A taj domar nije pravi dok ti je tako rekao, kako ces se snaci ako si njemu dao "ovlast" da te predstavlja i brine o tvojim pravima i problemima vezanim za odrzavanje zajednickih dijelova. Objasni mi situaciju pa cu ti reci moze li ti MUP pomoci.cappy_tempo wrote:creasy ili neko drugi ko se konta u te stvari.jel moze policija ista pomoci oko poplave u stanu kada domar,kuca pazitelj,komsija od kojeg curi nece da dodju i nista poduzmu,a meni u stanu voda curi od radijatora.cijelu noc oka nisam sklopio,a domar mi odgvara "sta cu ti ja,snadji se jebiga".znam da je malo glupo pitanje ali sta cu,gdje god sam zvao govore "nije to nase" pa da vidim ima li kakve fajde kod plavaca
- cappy_tempo
#1337 Re: Policija
Bellica wrote:A je li komsija od kojeg curi radijator u stanu? To je jako bitno, jer ako je tu, a nece da otvori onda upravitelji obavjestavaju policiju, a ako nije tu, onda moras naci predstavnika etaznih vlasnika koji valjda(trebao bi) ima broj telefona od vlasnika stana iz kojeg curi voda pa neka ga obavijesti da ima problem i da se to treba sanirati. A taj domar nije pravi dok ti je tako rekao, kako ces se snaci ako si njemu dao "ovlast" da te predstavlja i brine o tvojim pravima i problemima vezanim za odrzavanje zajednickih dijelova. Objasni mi situaciju pa cu ti reci moze li ti MUP pomoci.
vlasnici stana iznad mene su u svedskoj ali imaju nekog svog ovdje kod koga je kljuc.sinoc je stari otisao po kljuc i kad je usao kaze sve puno vode jer taj stan oni koriste kad iz svedske dodju preko ljeta.ja sam na 12. spratu na 13. spratu su ti iz svedske kojima isto curi iz plafona,a na 14. je jedan dedo kojem je plafon suh.sad jel cijev u plafonu pukla izmedju 13. i 14. sprata ili je u stanu na 14. ne znam ali znam da mi cijelu noc voda niz cijev isla i da nisam bukvalno oka sklopio jer sam skupljo vodu sa parketa.plafon oko cijevi je unisten,a sinoc se pocelo siriti prema sredini pa je pocelo sa svih strana kapati. domar je supak samo takav i nece da uopste zove kuci pazitelja niti toplane ma nista,jos uzeo staru ubjedjivati kad ga je 3. put zvala u 1h vremena da mu nije prijavila da nam curi voda iz stana iznad
- quasar
#1338 Re: Policija
Buraz, nemoj da ti bude mrsko i popricaj malo sa pravnicima. Vidi sta ti treba od materijalnih dokaza za tuzbu za materijalnu stetu i dusevnu bol.
- cappy_tempo
#1339 Re: Policija
imam u glavi i to i da policiju zovem nek urade uvidjaj radi tuzbe pa cu od cistacice u zgradi krenut pa do toplanaquasar wrote:Buraz, nemoj da ti bude mrsko i popricaj malo sa pravnicima. Vidi sta ti treba od materijalnih dokaza za tuzbu za materijalnu stetu i dusevnu bol.
- black
#1340 Re: Policija
Razbojnici napali pripadnicu SIPA-e kod zgrade OHR-a
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110204037
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110204037
- cappy_tempo
#1341 Re: Policija
evo rece mi stari da je sinoc domar u 12h isao da zatvori ventil (valjda idiotu doslo iz guzice u glavu) i sad jedan radijator u kompletnom haustoru ne radi.cijev je pukla u stanu iznad mene i prestalo da je curi meni kad je stari otisao gore i obrisao vodu.kaze terpezarija komplet u vodi bila.domar kao da ispadne pametan otisao u hidromontazu da pita imaju li para da poprave tu cijev i sad moramo cekati hoce li se smilovati iz hidromontaze pa doci zamjeniti tu cijev.ali opet jebo cijev kad je meni dole haman pola plafona unisteno i jos ako se parket digne ljepota prava.jel mogu domara ganjati kao jednog od krivaca jer nije htio na vrijeme da reaguje?
- cappy_tempo
#1342 Re: Policija
kucni savjetnik zna samo pricati kako ce antene od interneta i slicno po krovu pobacati,sta ce to na krovu,ljudima od toga prokisnjavakakavdanakneiskustvu wrote:cappy_tempo wrote:creasy ili neko drugi ko se konta u te stvari.jel moze policija ista pomoci oko poplave u stanu kada domar,kuca pazitelj,komsija od kojeg curi nece da dodju i nista poduzmu,a meni u stanu voda curi od radijatora.cijelu noc oka nisam sklopio,a domar mi odgvara "sta cu ti ja,snadji se jebiga".znam da je malo glupo pitanje ali sta cu,gdje god sam zvao govore "nije to nase" pa da vidim ima li kakve fajde kod plavaca
ima ,nazovi ih,pozovi predsjednika kućnog savjeta i razvalite vrata
- cappy_tempo
#1343 Re: Policija
ma vjeruj da u tom trenutku je bilo samo da se vode rijesim sa poda,samo sto je pokupim opet se stvori...a sad mi krivo sto ga nisam mobitel snimio kad je rekao "da si pegamber necu ti doci" i mogao sam ga tuziti i nakaciti mu da namjerno nije htio da dodje.al neka sacekat cu ja njega kad tad,pa nece on meni sjebati pola stana i jos se praviti pametan.nije on jedini krivac ali je jedan od glavnih krivaca
-
Bellica
#1344 Re: Policija
cappy_tempo wrote:Bellica wrote:A je li komsija od kojeg curi radijator u stanu? To je jako bitno, jer ako je tu, a nece da otvori onda upravitelji obavjestavaju policiju, a ako nije tu, onda moras naci predstavnika etaznih vlasnika koji valjda(trebao bi) ima broj telefona od vlasnika stana iz kojeg curi voda pa neka ga obavijesti da ima problem i da se to treba sanirati. A taj domar nije pravi dok ti je tako rekao, kako ces se snaci ako si njemu dao "ovlast" da te predstavlja i brine o tvojim pravima i problemima vezanim za odrzavanje zajednickih dijelova. Objasni mi situaciju pa cu ti reci moze li ti MUP pomoci.
vlasnici stana iznad mene su u svedskoj ali imaju nekog svog ovdje kod koga je kljuc.sinoc je stari otisao po kljuc i kad je usao kaze sve puno vode jer taj stan oni koriste kad iz svedske dodju preko ljeta.ja sam na 12. spratu na 13. spratu su ti iz svedske kojima isto curi iz plafona,a na 14. je jedan dedo kojem je plafon suh.sad jel cijev u plafonu pukla izmedju 13. i 14. sprata ili je u stanu na 14. ne znam ali znam da mi cijelu noc voda niz cijev isla i da nisam bukvalno oka sklopio jer sam skupljo vodu sa parketa.plafon oko cijevi je unisten,a sinoc se pocelo siriti prema sredini pa je pocelo sa svih strana kapati. domar je supak samo takav i nece da uopste zove kuci pazitelja niti toplane ma nista,jos uzeo staru ubjedjivati kad ga je 3. put zvala u 1h vremena da mu nije prijavila da nam curi voda iz stana iznad.jel ja njemu mogu pokucati sa policijom jer steta je vec ucinjena,a parket hoce li se dici ili nece je pitanje veliko jer nije to dvije-tri kapi vode,nego pola terpezarije pod vodom bude. po danu voda ne curi,a navece valjda kad malo pojacaj pritisak vode u radijatorima pocne negdje curiti i sve meni dole.domar kao pametan da ispadne govori da je po danu hodao po stanovima i da je sve uredu i stara kad je zvala toplane rekli joj ljudi da domar mora kucipazitelja obavjestiti,pa ce oni toplane .nama sinoc kad je pocelo ja nazovem domara i kazem mu i on kaze sjajnu recenicu "snadji se jebiga",stari zove toplane i onaj mu tamo govori kako oni veze sa tim nemaju,a uredno naplate sve,zovemo hidromontazu niko se ne javlja,zovemo opet domara nek nesta uradi barem nek smanji ili ugasi grijanje i on mrtav hladan govori kako ne moze to uraditi jer nema kljuca,a ja ga barem jednom sedmicnom vidim kako cacka ventile.jutros oko 6 taj radijator iznad kojeg curi hladan,a ostali vruci i bas me onda cudi kako je mogo jutros uci i ugasiti,a sinoc nije mogao.jos kaze ja njega ne postujem jer sam mu poceo psovati kad je rekao "snadji se jebiga".pocne li mi veceras kapati na pofalicima ce bas veselo da bude
.ako je sta nejasno ili pogresno napisano halali jer bas ne naspavan pisem.
Shvatila sam, dakle, vlasnici u svedskoj, ovaj sto im povremeno dodje i otvori stan zivi u Sarajevu, domar tj. PEV mogao pomoci, a nije. Ovako, posto sam ja PEV i znam kako to sve ide, savjetujem ti da ipak prijavis slucaj policiji, jer postojala je mogucnost da ti se izadje u susret, da se na vrijeme sanira to curenje, a nije. Onda ti savjetujem da se kao gradjanin BiH obratis Ministarstvu stambene politike (Reisa Dzemaludina Causevica 1 Sarajevo), gdje ces napisati sta se desilo, kako se PEV oglusio na tvoje zahtjeve, kako upravitelji nisu htjeli da dodju, zapravo nisu se ni javljali na telefon (treba ih smijeniti i PEV i upravitelje, stavise mislim da ce ti i iz ministarstva isto reci), a onda vidis da li vam je zgrada osigurana, jer tu stetu ce ti platiti osiguranje, ali jedino pod uslovom da isto i placate svaki mjesec putem upravitelja. Ja se svim srcem nadam da jeste osigurani jer od tog vaseg PEV nema ama bas nista. Koliko sam upucena, Toplane vise nemaju nista sa sanacijama (nemoj mi vjerovati, ovo sam samo cula), nego upravitelji. Mom komsiji je procurio ventil od vode i to on nije ni primijetio, prvo jer dodje tu samo preko ljeta, drugo, sestra mu jednom mjesecno obidje stan i trece, on je pozavrtao sve ventile u kupatilu tako da nije bilo sanse da curi njemu u stanu, ali je zato prokapilo komsiji ispod i to je bukvalno kapalo, nije poplavilo kao kod tebe. Ja normalno nisam cekala da se umijesa i policija, upravitelji su jako brzi (bar moji) kad je neko curenje u pitanju, tad se dolazi i u 3h iza ponoci, ako je stanje alarmantno kao kod tebe, vrata se s policijom na silu otvore ako se ne moze naci vlasnik ili taj s kljucem, jer ti se pravi ogromna steta. Ovom mom komsiji nije pricinjena veca steta, ali smo sve rijesili za 2 dana, jer ovaj sto mu je curilo u prostor nije placao odrzavanje, pa dok je on to izregulisao sanirano je i curenje, samo smo morali cekati 15-tak da se ovome sanira keramika koju su morali obiti da bi zamijenili ventil, a sestra mu nije mogla dobiti slobodan termin na poslu, ali bitno je da je curenje vode sanirano vrlo brzo, a da je bila poplava kao kod tebe, ne bi ni cekali da plati, jer voda radi cuda i uzase po stanovima i prostorima. Dakle, malo sam se raspisala pa da ti opet sazeto kazem, prijavi sve MUP-u, onda pisi ministarstvu stambene politike, vidi imate li osiguranje zajednickih dijelova, ako imate odmah uhvati tog PEV neka prijavi upraviteljima i neka ti se plati sanacija pricinjene stete, a ako nista od ovoga ne uspijes, podnesi tuzbu, trazi da ti se platiti odsteta i ako slucajno budes trebao sam sve sanirati, parket, krecenje i sl. radi preko firme koja je PDV obveznik i cuvaj svaki racun, jer ako dobijes tuzbu ( a ne moze biti da ne dobijes), trazit ces od Hidromontaze da ti refundiraju sredstva. Tvoj PEV moze da plati izmedju 1000-2000 KM kazne sto je dozvolio da sve to ode tako daleko, a ovi iz Hidromontaze takodjer, zato, posto ti je pricinjena velika materijalna steta, a vremena su "skupa", poslusaj me, samo odmah da ti kazem, nece biti lako, nece ti to trajati 7 dana, ali na kraju ces uspjeti. Ako ti bude trebao jos neki savjet, javi mi se slobodno. Nadam se da sam ti bar malo pomogla i izvinjavam se sto savjete o upraviteljstvu dijelim na ovoj temi pored moje "zive" teme koja se bavi iskljucivo nasim upraviteljima, PEV i problemima vezane za iste
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1345 Re: Policija
cappy_tempo wrote:ma vjeruj da u tom trenutku je bilo samo da se vode rijesim sa poda,samo sto je pokupim opet se stvori...a sad mi krivo sto ga nisam mobitel snimio kad je rekao "da si pegamber necu ti doci" i mogao sam ga tuziti i nakaciti mu da namjerno nije htio da dodje.al neka sacekat cu ja njega kad tad,pa nece on meni sjebati pola stana i jos se praviti pametan.nije on jedini krivac ali je jedan od glavnih krivaca
http://www.sarajevostan.com.ba/download/zakon.pdf wrote:Član 25. (23.)
Za obavljanje radova na otklanjanju kvarova koji su nastali u stanu, poslovnom prostoru i
garaži, te prouzrokuju štetu drugom etažnom vlasniku, a etažni vlasnik se protivi ulasku
upravitelja, rješenje za ulazak donosi po hitnom postupku nadležna općinska služba za
stambena pitanja po prijavi od strane upravitelja ili etažnog vlasnika oštećenog stana,
poslovnog prostora i garaže.
U slučaju nemogućnosti ulaska u stan sa rješenjem nadležne službe iz stava 1. ovog
člana, rješenje se izvršava po pravilima prinudnog izvršenja rješenja, po službenoj
dužnosti, primjenjujući načelo hitnosti postupka.
-
kobac63
#1346 Re: Policija
Zdravo..pa komentarisati rad policije uvijek je lahko...Mislim da bi policija radila svoj posao onako kako treba joj treba i adekvatna prijava za neko djelo ili prekršaj koji je netko uradio ili nije se ponašao u skladu sa određenim pravilima i zakonima..E onda tu smo mi zašto ne sarađujemo i ne prijjavljujeme sve ove kriminalce a i kriminogene pojave u okruženju u kojem živimo..ka svi se nećega boje,,treba jednom reći sve što se zna o kriminalu i ko ga ćini...a policija će tek onda biti prava kada građani se nebudu bojali policije kjada dođu da prijave određene radnje koje nisu u skladu sa zakonom...pozdrav... 
-
sorrow
#1347 Re: Policija
kako prijaviti kad je njima mrsko zapisati prijavu. evo meni se desilo da su mi sa novog auta ukrali ratkape (ne hvalim se da je novo auto, nego samo da se zna da su i ratkape nove i orginal sto znaci da im je vrijednost oko 200 km) i nazovem da prijavim, jer imam kasko koje ne mogu naplatit ako prvo ne prijavim muriji, a pandur na telefonu mi se smije zasto to uopste prijavljujem i kada sam mu objasnila da imam kasko, on jos sebi uzima za pravo da kaze 'ma ne isplati ti se ganjat kasko za to'. na moje insistiranje su poslali patrolu, al koliko puta se oni samo tako nasmiju i ne posalju nikog. ionako nista ne rade osim sto se vozikaju na racun poreznih obveznika i jos nece da dodje i zapise par stvari....ne znam kako bi onda pomogli kad bi vidjeli da te neko napada - vjerovatno bi cuvali svoje dupe i 
-
zonbirile
#1348 Re: Policija
---------------------------------------Bellica wrote:cappy_tempo wrote:Bellica wrote:A je li komsija od kojeg curi radijator u stanu? To je jako bitno, jer ako je tu, a nece da otvori onda upravitelji obavjestavaju policiju, a ako nije tu, onda moras naci predstavnika etaznih vlasnika koji valjda(trebao bi) ima broj telefona od vlasnika stana iz kojeg curi voda pa neka ga obavijesti da ima problem i da se to treba sanirati. A taj domar nije pravi dok ti je tako rekao, kako ces se snaci ako si njemu dao "ovlast" da te predstavlja i brine o tvojim pravima i problemima vezanim za odrzavanje zajednickih dijelova. Objasni mi situaciju pa cu ti reci moze li ti MUP pomoci.
vlasnici stana iznad mene su u svedskoj ali imaju nekog svog ovdje kod koga je kljuc.sinoc je stari otisao po kljuc i kad je usao kaze sve puno vode jer taj stan oni koriste kad iz svedske dodju preko ljeta.ja sam na 12. spratu na 13. spratu su ti iz svedske kojima isto curi iz plafona,a na 14. je jedan dedo kojem je plafon suh.sad jel cijev u plafonu pukla izmedju 13. i 14. sprata ili je u stanu na 14. ne znam ali znam da mi cijelu noc voda niz cijev isla i da nisam bukvalno oka sklopio jer sam skupljo vodu sa parketa.plafon oko cijevi je unisten,a sinoc se pocelo siriti prema sredini pa je pocelo sa svih strana kapati. domar je supak samo takav i nece da uopste zove kuci pazitelja niti toplane ma nista,jos uzeo staru ubjedjivati kad ga je 3. put zvala u 1h vremena da mu nije prijavila da nam curi voda iz stana iznad.jel ja njemu mogu pokucati sa policijom jer steta je vec ucinjena,a parket hoce li se dici ili nece je pitanje veliko jer nije to dvije-tri kapi vode,nego pola terpezarije pod vodom bude. po danu voda ne curi,a navece valjda kad malo pojacaj pritisak vode u radijatorima pocne negdje curiti i sve meni dole.domar kao pametan da ispadne govori da je po danu hodao po stanovima i da je sve uredu i stara kad je zvala toplane rekli joj ljudi da domar mora kucipazitelja obavjestiti,pa ce oni toplane .nama sinoc kad je pocelo ja nazovem domara i kazem mu i on kaze sjajnu recenicu "snadji se jebiga",stari zove toplane i onaj mu tamo govori kako oni veze sa tim nemaju,a uredno naplate sve,zovemo hidromontazu niko se ne javlja,zovemo opet domara nek nesta uradi barem nek smanji ili ugasi grijanje i on mrtav hladan govori kako ne moze to uraditi jer nema kljuca,a ja ga barem jednom sedmicnom vidim kako cacka ventile.jutros oko 6 taj radijator iznad kojeg curi hladan,a ostali vruci i bas me onda cudi kako je mogo jutros uci i ugasiti,a sinoc nije mogao.jos kaze ja njega ne postujem jer sam mu poceo psovati kad je rekao "snadji se jebiga".pocne li mi veceras kapati na pofalicima ce bas veselo da bude
.ako je sta nejasno ili pogresno napisano halali jer bas ne naspavan pisem.
Shvatila sam, dakle, vlasnici u svedskoj, ovaj sto im povremeno dodje i otvori stan zivi u Sarajevu, domar tj. PEV mogao pomoci, a nije. Ovako, posto sam ja PEV i znam kako to sve ide, savjetujem ti da ipak prijavis slucaj policiji, jer postojala je mogucnost da ti se izadje u susret, da se na vrijeme sanira to curenje, a nije. Onda ti savjetujem da se kao gradjanin BiH obratis Ministarstvu stambene politike (Reisa Dzemaludina Causevica 1 Sarajevo), gdje ces napisati sta se desilo, kako se PEV oglusio na tvoje zahtjeve, kako upravitelji nisu htjeli da dodju, zapravo nisu se ni javljali na telefon (treba ih smijeniti i PEV i upravitelje, stavise mislim da ce ti i iz ministarstva isto reci), a onda vidis da li vam je zgrada osigurana, jer tu stetu ce ti platiti osiguranje, ali jedino pod uslovom da isto i placate svaki mjesec putem upravitelja. Ja se svim srcem nadam da jeste osigurani jer od tog vaseg PEV nema ama bas nista. Koliko sam upucena, Toplane vise nemaju nista sa sanacijama (nemoj mi vjerovati, ovo sam samo cula), nego upravitelji. Mom komsiji je procurio ventil od vode i to on nije ni primijetio, prvo jer dodje tu samo preko ljeta, drugo, sestra mu jednom mjesecno obidje stan i trece, on je pozavrtao sve ventile u kupatilu tako da nije bilo sanse da curi njemu u stanu, ali je zato prokapilo komsiji ispod i to je bukvalno kapalo, nije poplavilo kao kod tebe. Ja normalno nisam cekala da se umijesa i policija, upravitelji su jako brzi (bar moji) kad je neko curenje u pitanju, tad se dolazi i u 3h iza ponoci, ako je stanje alarmantno kao kod tebe, vrata se s policijom na silu otvore ako se ne moze naci vlasnik ili taj s kljucem, jer ti se pravi ogromna steta. Ovom mom komsiji nije pricinjena veca steta, ali smo sve rijesili za 2 dana, jer ovaj sto mu je curilo u prostor nije placao odrzavanje, pa dok je on to izregulisao sanirano je i curenje, samo smo morali cekati 15-tak da se ovome sanira keramika koju su morali obiti da bi zamijenili ventil, a sestra mu nije mogla dobiti slobodan termin na poslu, ali bitno je da je curenje vode sanirano vrlo brzo, a da je bila poplava kao kod tebe, ne bi ni cekali da plati, jer voda radi cuda i uzase po stanovima i prostorima. Dakle, malo sam se raspisala pa da ti opet sazeto kazem, prijavi sve MUP-u, onda pisi ministarstvu stambene politike, vidi imate li osiguranje zajednickih dijelova, ako imate odmah uhvati tog PEV neka prijavi upraviteljima i neka ti se plati sanacija pricinjene stete, a ako nista od ovoga ne uspijes, podnesi tuzbu, trazi da ti se platiti odsteta i ako slucajno budes trebao sam sve sanirati, parket, krecenje i sl. radi preko firme koja je PDV obveznik i cuvaj svaki racun, jer ako dobijes tuzbu ( a ne moze biti da ne dobijes), trazit ces od Hidromontaze da ti refundiraju sredstva. Tvoj PEV moze da plati izmedju 1000-2000 KM kazne sto je dozvolio da sve to ode tako daleko, a ovi iz Hidromontaze takodjer, zato, posto ti je pricinjena velika materijalna steta, a vremena su "skupa", poslusaj me, samo odmah da ti kazem, nece biti lako, nece ti to trajati 7 dana, ali na kraju ces uspjeti. Ako ti bude trebao jos neki savjet, javi mi se slobodno. Nadam se da sam ti bar malo pomogla i izvinjavam se sto savjete o upraviteljstvu dijelim na ovoj temi pored moje "zive" teme koja se bavi iskljucivo nasim upraviteljima, PEV i problemima vezane za iste
evo i na 3.temi isti problem na treću varijaciju.zar ne vidiš koji apsurd iz samog svog pisanja,sve je upitno,čovjek zdrav,prav plača,oštećen i može se slikati.nemoj se ljutiti,shvati da je ovo otužno i da ima mnogo boljih riješenja.
-
udrch
#1349 Re: Policija
Ovo moram napisati..
Juče idem iz Kranjčevićeve prema željezničkoj i zaustavi me policajac, nisam upalio svjetlo..
Čekam ja tako dok on završava sa gospođom ispred mene, uredno joj napisa kaznu iako se ona svojski trudila da se provuče..
Dođe do mene pita znam li razlog zaustavljanja i ja njemu lijepo odgovorim, pita ono gdje radiš i tako to..a ja na svako pitanje odgovrim kao treba bez ikakvog uvijanja i izvlačenja..
Nakon 5,6 pitanja vraća mi dokumente i kaže: imaš pošteno lice, ne bih te kaznio nikad u životu ne znam šta da si uradio..dosadilo mi čitav dan slušati kako se izvlače i lažu..
Ja nisam mogao vjerovati..
Juče idem iz Kranjčevićeve prema željezničkoj i zaustavi me policajac, nisam upalio svjetlo..
Čekam ja tako dok on završava sa gospođom ispred mene, uredno joj napisa kaznu iako se ona svojski trudila da se provuče..
Dođe do mene pita znam li razlog zaustavljanja i ja njemu lijepo odgovorim, pita ono gdje radiš i tako to..a ja na svako pitanje odgovrim kao treba bez ikakvog uvijanja i izvlačenja..
Nakon 5,6 pitanja vraća mi dokumente i kaže: imaš pošteno lice, ne bih te kaznio nikad u životu ne znam šta da si uradio..dosadilo mi čitav dan slušati kako se izvlače i lažu..
Ja nisam mogao vjerovati..
-
mahalas505
#1350 Re: Policija
Jos jedan primjera o radu/ne radu policije.
Zena je opljackana na lokalitetu Saraj/Vojnickog polja, otrgnuta joj je ogrilica s vrata. Nakon sto je prijavljeno policiji, komentar dezurnog policajca je bio zasto se uopste nosili ogrlicu, jedsnostavno ste trazili da vas opljackaju.

Zena je opljackana na lokalitetu Saraj/Vojnickog polja, otrgnuta joj je ogrilica s vrata. Nakon sto je prijavljeno policiji, komentar dezurnog policajca je bio zasto se uopste nosili ogrlicu, jedsnostavno ste trazili da vas opljackaju.