Policija
-
zonbirile
#1276 Re: Policija
@"Creasy"
E pa nije bas tako... Ako te lik udari, a ti ne uzvratis, ide samo njemu prijava za fizicki napad na drugo lice, a to je očito ne znaš,nisi skontao.Policajca boli qurac ko je koga i ko je kriv.Uzima podatke od obadvojice,a da skrati,ne priča i ne ulazi u problem,ono hinjski,šta ću moram,pa obadvojici,naravno odvojeno,ma ja onaj je kriv,dobiće on prijavu.Poslije prijava obadvojici,pa na sud,a na sudu također,obadvojici samo različite kazne.Predhodno su naravno uzete 2x10KM taksi.Ovo ti je praksa.Čista pljačka dogovorena između državnik službenika u cilju punjenja buđeta.
E pa nije bas tako... Ako te lik udari, a ti ne uzvratis, ide samo njemu prijava za fizicki napad na drugo lice, a to je očito ne znaš,nisi skontao.Policajca boli qurac ko je koga i ko je kriv.Uzima podatke od obadvojice,a da skrati,ne priča i ne ulazi u problem,ono hinjski,šta ću moram,pa obadvojici,naravno odvojeno,ma ja onaj je kriv,dobiće on prijavu.Poslije prijava obadvojici,pa na sud,a na sudu također,obadvojici samo različite kazne.Predhodno su naravno uzete 2x10KM taksi.Ovo ti je praksa.Čista pljačka dogovorena između državnik službenika u cilju punjenja buđeta.
-
mahalas505
#1277 Re: Policija
Zar se moraju placati takse ukoliko nije zavrsila sudska rasprava? Nisam bio u ovakvim situacijama pa reko da se pripremimzonbirile wrote:@"Creasy"
-
zonbirile
#1278 Re: Policija
-----------------------------mahalas505 wrote:Zar se moraju placati takse ukoliko nije zavrsila sudska rasprava? Nisam bio u ovakvim situacijama pa reko da se pripremimzonbirile wrote:@"Creasy"
E pa nije bas tako... Ako te lik udari, a ti ne uzvratis, ide samo njemu prijava za fizicki napad na drugo lice, a to je očito ne znaš,nisi skontao.Policajca boli qurac ko je koga i ko je kriv.Uzima podatke od obadvojice,a da skrati,ne priča i ne ulazi u problem,ono hinjski,šta ću moram,pa obadvojici,naravno odvojeno,ma ja onaj je kriv,dobiće on prijavu.Poslije prijava obadvojici,pa na sud,a na sudu također,obadvojici samo različite kazne.Predhodno su naravno uzete 2x10KM taksi.Ovo ti je praksa.Čista pljačka dogovorena između državnik službenika u cilju punjenja buđeta..
pa kada dobiješ nalog sa kaznom ideš na sudsko odlučivanje.Znači kazne te bez suočenja,na svoj zahtjev tražiš sudsko odlučivanje,zahtjev i 10KM takse i na protokol.Isti princip kao i saobraćajni prekršaj,znači u domeni prekšajnog postupka.
-
mahalas505
#1279 Re: Policija
Znaci da ako nemas para za taksu ne mozes ni pokrenuti postupak da dokazes da nisi kriv?zonbirile wrote:pa kada dobiješ nalog sa kaznom ideš na sudsko odlučivanje.Znači kazne te bez suočenja,na svoj zahtjev tražiš sudsko odlučivanje,zahtjev i 10KM takse i na protokol.Isti princip kao i saobraćajni prekršaj,znači u domeni prekšajnog postupka.
Druga stvar, zar ne bi trebao po okoncanju sudskog postupka da strana koja izgubi spor, plati sve sudske troskove ukljujuci i ovih pocetnih 10km?
-
maxell_sarajevo
#1280 Re: Policija
Hocemo i mi ovakve presude http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /110125086
Cestitke policiji na brzom hapsenju Delalica i Fazlica.
-
zonbirile
#1281 Re: Policija
-------------------------------mahalas505 wrote:Znaci da ako nemas para za taksu ne mozes ni pokrenuti postupak da dokazes da nisi kriv?zonbirile wrote:pa kada dobiješ nalog sa kaznom ideš na sudsko odlučivanje.Znači kazne te bez suočenja,na svoj zahtjev tražiš sudsko odlučivanje,zahtjev i 10KM takse i na protokol.Isti princip kao i saobraćajni prekršaj,znači u domeni prekšajnog postupka.
Druga stvar, zar ne bi trebao po okoncanju sudskog postupka da strana koja izgubi spor, plati sve sudske troskove ukljujuci i ovih pocetnih 10km?
ccc,ne čitaš pažljivo,pa fol je u tome da se obadvoma odvali,doduše različita kazna.Valja buđet puniti.
- Vragolan
#1282 Re: Policija
maxell_sarajevo wrote:Hocemo i mi ovakve presude http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /110125086
hmmmm
znam da cestitas kolegama i da je ta cestitka dobronamjerna s tvoje strane evo i ja im cestitam
ALI
trebalo je ih je makar jos dva dana "traziti" ne bi li ih ovaj Bitici nasao prije policije
e da ih je on prije "nasao" i "popricao" s njima, pa onda njega policija hapsi zbog "razgovora" sa delalicem jer je tokom "razgovora" pistolj slucajno opalio i ubio delalica
a policija je to mogla odraditi da su htjeli
- chuchumbamayumbe
#1283 Re: Policija
Očito je da malog neko štiti.maxell_sarajevo wrote:Hocemo i mi ovakve presude http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /110125086
Sklonili su ga za njegovo dobro.
-
zonbirile
#1284 Re: Policija
-------------------chuchumbamayumbe wrote:Očito je da malog neko štiti.maxell_sarajevo wrote:Hocemo i mi ovakve presude http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /110125086
pa nije on nama svako.
- Vragolan
#1285 Re: Policija
nimalo nisu ofirnichuchumbamayumbe wrote:Očito je da malog neko štiti.maxell_sarajevo wrote:Hocemo i mi ovakve presude http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /110125086
-
barbar
#1287 Re: Policija
Policiji odriješene ruke "glede" batinjanja,tako da sud nije ni potreban 
- cappy_tempo
#1288 Re: Policija
creasy posto su palice zabranjene
napadne me neko i ja ga nakaratam ali treniram neki borilacki sport i jel ja sad mogu najebati zbog toga ili se to vodi kao cista samoodbrana? znam da sam negdje citao ali ne mogu se sjetiti jel po svijetu ili kod nas,uglavnom neki kung fu frajer prebije nekoga ali u samoodbrani i moze mu se tuziti za neka sranja...
- kokuz_sa
#1289 Re: Policija
ne mogu ti nista ak sprijecis napad na sebecappy_tempo wrote:creasy posto su palice zabranjene![]()
napadne me neko i ja ga nakaratam ali treniram neki borilacki sport i jel ja sad mogu najebati zbog toga ili se to vodi kao cista samoodbrana? znam da sam negdje citao ali ne mogu se sjetiti jel po svijetu ili kod nas,uglavnom neki kung fu frajer prebije nekoga ali u samoodbrani i moze mu se tuziti za neka sranja...
al ako ga npr bacis na pod i on nije u stanju da tebe udari a ti ga jos malo nakaratas..onda tebe krivicno gone za napad
- Creasy
#1290 Re: Policija
cappy_tempo wrote:creasy posto su palice zabranjene![]()
Ako te neko napadne, a ti poznajes borilacke vjestine, duzan si da ga upozoris da poznajes iste. Ako ga prebijes, a ne upozoris ga, ides u zatvor zbog nanosenja teskih tjelesnih povreda i policija ti pise prekrsajni nalog od 500KM zato sto ga nisi upozorio da poznajes borilacke vjestine.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1291 Re: Policija
"Stani! Stani! Znam karate imam crni pojas, ne napadaj me!"
- Joey Tribbiani
#1292 Re: Policija
Creasy wrote:cappy_tempo wrote:creasy posto su palice zabranjene![]()
Ako te neko napadne, a ti poznajes borilacke vjestine, duzan si da ga upozoris da poznajes iste. Ako ga prebijes, a ne upozoris ga, ides u zatvor zbog nanosenja teskih tjelesnih povreda i policija ti pise prekrsajni nalog od 500KM zato sto ga nisi upozorio da poznajes borilacke vjestine.
a jebo te, jeftinije su batine nego Otaj nalog
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1293 Re: Policija
nije to samo do murje, dio toga je regulisan i onim što nema nikakve veze sa policijom, sa ZOO (Zakon o obligacionim odnosima)1946 wrote:zamišljam scenu:
znate za onu definiciju nužne odbrane (mora biti jednaka istovremenom protupravnom napadu), znači ne smiješ ubijati Boga u njemu, čim on prestane moraš i ti... može te teretiti u građanskoj tužbi
dodaj na to da si fizički pripremljeniji od njega... eto ti belaja...
- cappy_tempo
#1294 Re: Policija
pa majka mu stara sto on mene ne upozori da ce me izbosti,fisnuti palicom po glavi,pucati na mene...sto njima ne pisete 500KM
.ma ja njega prebijem i pravim se lud.hello i'm from london 
a sta ako ja i napadac znamo borilacki sport? ko onda dobija 500KM
a sta ako ja i napadac znamo borilacki sport? ko onda dobija 500KM
Last edited by cappy_tempo on 26/01/2011 08:42, edited 1 time in total.
- Vragolan
#1295 Re: Policija
kazes da je prolazio pored tebe i odjednom pao i tako je nezgodno pao da se sav izudaraocappy_tempo wrote:pa majka mu stara sto on mene ne upozori da ce me izbosti,fisnuti palicom po glavi,pucati na mene...sto njima ne pisete 500KM.ma ja njega prebijem i pravim se lud.hello i'm from london
a jednom sam gledao kako frajer marise lika
udarac ovog drzi za ruku u povlaci ga na stos i cijelo vrijeme se dere (udarac) ma Sejo nemoj, Sejoooo smiri se
a Sejo ko krpa kako ga ovaj povuce i i drekne Sejo nemoj u tom Sejo i stos popije
-
mahalas505
#1297 Re: Policija
Mozemo li onda doci do zakljucka da ce u praksi napadac proci bolje,barem sto se tice zakona? Znam za slucaj gdje je lopov provalio u kucu, kuca nije bila prazna, i lopov je "savladan", tj. malo je dobio po "guzici". Medjutim, u sudskom postupku covjek,kojem je provaljeno u kucu, se morao dogovarati sa lopovom da on povuce svoju kaznu za provalu, a ovaj za nanosenje povreda. Ovo nema veze s policijom,ali malo je povezano s diskusijom.Chmoljo wrote:nije to samo do murje, dio toga je regulisan i onim što nema nikakve veze sa policijom, sa ZOO (Zakon o obligacionim odnosima)1946 wrote:zamišljam scenu:
znate za onu definiciju nužne odbrane (mora biti jednaka istovremenom protupravnom napadu), znači ne smiješ ubijati Boga u njemu, čim on prestane moraš i ti... može te teretiti u građanskoj tužbi
dodaj na to da si fizički pripremljeniji od njega... eto ti belaja...
- braca
#1299 Re: Policija
Malo off topica šale radi: .....i onda je Mujo sam naletio na Suljin nož i tako nekoliko puta..... 
- afrikanac
#1300 Re: Policija
Kako policajci u Banjoj Luci uzimaju mito:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6OlA&gl=GB[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6OlA&gl=GB[/youtube]