Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1201 Re: Policija

Post by 1946 »

Nelogično mi je to malo. Ima zaštitu u slučaju da opali šamar nekome ali to ne radi, naši nemaju zaštitu ali to redovno rade?
Ili oni u manjem entitetu imaju zaštitu ako opale šamar nekom lokalnom mangupu, pa ne pucaju šamare običnom svijetu, dok naši nemaju zaštitu ako opale šamar mangupu i zbog toga to i ne čine, ali onda to sve istresu na običnom svijetu?
Creasy

#1202 Re: Policija

Post by Creasy »

1946 wrote:Nelogično mi je to malo. Ima zaštitu u slučaju da opali šamar nekome ali to ne radi, naši nemaju zaštitu ali to redovno rade?
Ili oni u manjem entitetu imaju zaštitu ako opale šamar nekom lokalnom mangupu, pa ne pucaju šamare običnom svijetu, dok naši nemaju zaštitu ako opale šamar mangupu i zbog toga to i ne čine, ali onda to sve istresu na običnom svijetu?

Bezveze komplikujes, sve ti je covjek fino objasnio. U sustini, policajac ce udariti samo onog (nebitno da li je mangup, kriminalac ili posten covjek) koji ga izbaci iz takta... s tim da policajci u RS-u vjeruju svojim sefovima i mnogo lakse se odlucuju da nekog isamaraju, pa cak i na ulici pred svjedocima. Jednostavno, tamo je sistem takav da ce drzava stati iza tog policajca, bas kao sto je bio slucaj prije rata. Doduse, ne bas u tolikoj mjeri, ali kudikamo bolji nego u FBiH.
Pravi primjer su utakmice u Lukavici: Slavija vs Zeljo ili Sarajevo. Tu se moze vidjeti koliko policajci iz RS-a imaju odrijesene ruke da palijaju...
cappy_tempo

#1203 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

ako je istina oko ovog "izbacivanja iz takta" odo ja svaki dan izbacivati policiju iz takta i bogatiti se na tuzbama :mrgreen: :P .a sto se palijanja tice to kao vi nemate odrijesene ruke? mislim da smo dovoljno primjera vidjeli gdje odrijesenih ruku udarate koga stignete,a preleti nazad malo vise stranica pa ces vidjeti i slika i klipova o odrijesenom udaranju.odemo u z. mostar i policajac fino udje poselami se sa nama,pregleda,od selami kad se vracamo u banja luci isto,cak se ispricamo sa ljudima kao da su nam prvi rod :mrgreen: ,a u sarajevu mangup do mangupa cast izuzetcima.vrlo lahko je biti kul sa navijacima ili gradjanima ne bitno ali sve od ponasanja zavisi.ti si uljudan prema meni i ja cu prema tebi,ako se ti prema meni odnosis kao prema stoci e onda cu i ja prema tebi isto. nasa policija previse silu prosipa i samo stvaraju bijes na drugoj strani kao npr. utakmica Sarajevo-Borac zadnja na kosevu.zar je fakat bilo potrebno uljetati na tribinu i ono udaranje zbog parole koju smo i mi istu digli tacnije u 5 deka se razlikuje.vidio sam ja da nije policija zakuhala nego onaj delegat iz game ali mogli ste vi to fino smiriti bez ikakvih problema ali imao sam osjecaj kao da ste jedva docekali,a mi u BL pricamo sa policijom bez problema,zajebancija na sve moguce nacine,cak nam pakete vode donose,inspektor dodje pa nam kaze sta ce raditi,kako cemo ici i tako dalje. samo vi malo promjeniti pristup i malo osmjeha nabacite pa cete vidjet kako se druga strana zna fino ponasati.to je ono "sve po zaslugama" :D.gledam na diskaveriju one amerikance sto na granicama rade pa svaki je nasmijan,uljudan sta li vec,a nase kad vidim mrak mi na oci padne,ne sto vas ne volim nego sto ni jednog specijalca nisam vidio nasmijanog osim kad se medjusobno zajebavaju.

ps. nije da komplikujem,slazem se ja oko sefova i koliko vas ko stiti ali eto imam osjecaj da je creasy jedan od normalnih pa malo da se iskoristi prilika za baciti koju suplje :mrgreen:

moram 'oladiti malo,poceo sam romane pisati :mrgreen:
PapakizSarajeva

#1204 Re: Policija

Post by PapakizSarajeva »

@Creasy Evo ti taze vijesti :

Uviđaj u toku
Pucnjava u Sarajevu

U 11.40 sati došlo je do pucnjave u sarajevskoj ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad.

Imas li sta dodati ili oduzeti o radu policije ? Imam sina od 18 godina, fino odgojeno dijete ( po starinski, ne smije nikoga ni mrko pogledati, a kamo li napraviti kakvo sranje ). Da ga gdje ne daj Boze sta ovako "zakaci" prvo bih pobio pola policije, a onda ove manijake i kretene koje Vi necete ni da gledate na ulici ... Za 100 - 200 KM pistolja puno Sarajevo ...
Creasy

#1205 Re: Policija

Post by Creasy »

PapakizSarajeva wrote:@Creasy Evo ti taze vijesti :

Uviđaj u toku
Pucnjava u Sarajevu

U 11.40 sati došlo je do pucnjave u sarajevskoj ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad.

Imas li sta dodati ili oduzeti o radu policije ? Imam sina od 18 godina, fino odgojeno dijete ( po starinski, ne smije nikoga ni mrko pogledati, a kamo li napraviti kakvo sranje ). Da ga gdje ne daj Boze sta ovako "zakaci" prvo bih pobio pola policije, a onda ove manijake i kretene koje Vi necete ni da gledate na ulici ... Za 100 - 200 KM pistolja puno Sarajevo ...

Pobio bi pola policije? :shock:

Sorry Arnolde, nismo te prepoznali. :lol:

Izaberite mene za komesara i za 6 mjeseci zivjecete u najsigurnijem gradu na Balkanu. :D
PapakizSarajeva

#1206 Re: Policija

Creasy wrote:

Uviđaj u toku
Pucnjava u Sarajevu

Izaberite mene za komesara i za 6 mjeseci zivjecete u najsigurnijem gradu na Balkanu. :D
E prijatelju, da nam je vise takvih k'o ti ... Da razmisljaju na tvoj nacin ... Ovako svaki put kad ovaj moj "sreco" kaze da hoce vani meni se kosa na glavi dize ...

Nisam Arnold, jbg-a imam 67 kg ... Hajd' me poduci kako se ja mogu braniti, osim upotrebom prekomjernih sredstava za odbranu ( duga devetka, 9 mm parabelum ). Sta da radim kad me negdje "pritisnu" 3 - 4 od 18 - 20 godina, nabildani, nafiksani, pijani ???

A i nesto kontam, sa mojim prijateljima Smith-om i Wesson-om, ne moras bas biti Arnold da "pobijes" pola policije (ili kakvih smradova koji hodaju ulicama Sarajeva) ...

Bojim se samo da ne dodje vrijeme da se gradjani pocnu samoorganizovati u odbrani svog integriteta (fizickog i materijalnog). To bi bilo jako lose rijesenje i po policiju i po svaku vrstu vlasti koja ih je dovela u takvu situaciju. Treba se sjetiti Rumunije i toga kako je svojevremeno okoncao Causesku ... Narodni bunt je cudna stvar, a onda vise nema zakona i provodjenja istog ...
Creasy

#1207 Re: Policija

Post by Creasy »

PapakizSarajeva wrote:
Creasy wrote:

Uviđaj u toku
Pucnjava u Sarajevu

E prijatelju, da nam je vise takvih k'o ti ... Da razmisljaju na tvoj nacin ... Ovako svaki put kad ovaj moj "sreco" kaze da hoce vani meni se kosa na glavi dize ...

Nisam Arnold, jbg-a imam 67 kg ... Hajd' me poduci kako se ja mogu braniti, osim upotrebom prekomjernih sredstava za odbranu ( duga devetka, 9 mm parabelum ). Sta da radim kad me negdje "pritisnu" 3 - 4 od 18 - 20 godina, nabildani, nafiksani, pijani ???

A i nesto kontam, sa mojim prijateljima Smith-om i Wesson-om, ne moras bas biti Arnold da "pobijes" pola policije (ili kakvih smradova koji hodaju ulicama Sarajeva) ...

Bojim se samo da ne dodje vrijeme da se gradjani pocnu samoorganizovati u odbrani svog integriteta (fizickog i materijalnog). To bi bilo jako lose rijesenje i po policiju i po svaku vrstu vlasti koja ih je dovela u takvu situaciju. Treba se sjetiti Rumunije i toga kako je svojevremeno okoncao Causesku ... Narodni bunt je cudna stvar, a onda vise nema zakona i provodjenja istog ...
Slazem se sa tobom, ali nazalost i ja sam tu nemocan. Izgleda da si se tek ukljucio u diskusiju, pa ako imas vremena, procitaj par zadnjih stranica ove teme... Uglavnom, pitanje je kako natjerati sudije da zatvaraju visestruke prestupnike. Vjerujem da ti je jasno da svi ovi sto pucaju su vec nekoliko puta hapseni od strane policije. Evo mogu se kladiti da su i ovi sto su danas pucali od ranije poznati policiji. Sta ti to govori...
Samo bezveze mlatimo ovde na forumu i presipamo iz supljeg u prazno. Organizujte neke mirne proteste, to je sve sto vam ja mogu predloziti.
clav

#1208 Re: Policija

Post by clav »

Creasy wrote:
photo wrote:
zato sto policija u manjem entitetu ima veci autoritet medju stanovnistvom pa nemaju problema i ne kurce se. tamo, ako policajac nekome odvali samar zato sto je bio sta ja znam, grub, bezobrazan ili nesto gore, a ovaj ga prijavi, onda sefovi tog policajca ga zastite. zato je policija manjeg entiteta imala zestoke sukobe sa IPTF i EUPM al;i su izganjali svoje. pa svi ostali paze sta rade prema policiji kada su nadju licem u lice s njima.

u federaciji policija nema takav autoritet jer svako moze prijaviti policajca sto je u redu ali sefovi tog policajca odmah suspenduju bez obzira da li je on bio u pravu ili ne. i onda policajac ne zeli da radi posao da ga ne bi izgubio.

ne krivim ja tu policajce vec njihove sefove koji su dosli po ko zna kojoj liniji a nisu strucnjaci vec podobni.

ako bi se pojavio neko ko bi stitio policiju kad treba a isto tako ih i pravedno kaznjavao kada treba, garantujem tio da bi policija bila puno bolja u svojim poslovima jer bi znali da, ako rade po zakonu, bice zasticeni od strane samog sistema i svojih sefova. isto tako, ako ne rade po zakonu da ce najebati.

lakse radis ako znas da su ti ledja zasticena nego ako si sam protiv svih.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ovaj post zasluzuje svaku pohvalu. Pogodio je srz problema i potpisujem ga od pocetka do kraja.
:-) :-)
a nasikiras policajca, budes bezobrazan prema njemu i on ti onako vaspitacki odluci utjerati razum s 2-3 samara, to je pretpostavljam policijski posao?
da ne dodjemo na kraju do zakljucka da pravna drzava postoji samo kada se povrede prava nekog kriminalca, i da se policajci zbog toga boje da rade svoj pravi posao koji uopste ne podrazumjeva povredu necijih prava :-)

i usput da nije bilo tog toliko mrskog iptf-a i eupm-a koji su samo polovicno bili uspjesnii u svojoj misiji, u policijskim agencijama u bih bi bili zaposleni sve sami ratni zlocinci, kriminalci i oni kojima je to sve potaman.
photo

#1209 Re: Policija

Post by photo »

samo sto je bunu naroda protiv Causeskua organizovala CIA a ne sam narod. ali to nije tema ove emisije.

uostalom, ovim par policajaca koji su na forumu i koji aktivno ucestvuju u raspravama, izgledaju mi kao normalna, pismena raja, samo molba: kada negdje navece nadjete nekoga sa teleskopskom palicom za pojasom ili peper sprejom, nemojte odmah plijeniti te stvari i pisati prijave vec shvatite (mada mislim da ste toga vec i sami svjesni) da se ljudi boje i da te stvari nose ne da bi nekoga napali vec da bi se odbranili. procijenite po njemu/njoj da li bi taj/ta mogao/la praviti probleme ili samo zeli zastititi i svoje i sebe, a mozda i nekome spasi zivot ili sprijeci silovanje, sta znas.

mozda ja svoju necu nikada u zivotu upotrijebiti ali definitivno ne zelim biti bez nje kada mi, ne daj boze, zatreba.
maxell_sarajevo

#1210 Re: Policija

Post by maxell_sarajevo »

Uviđaj u toku
Pucnjava u Sarajevu

@Papak
Policija je svoje odradila, uhvatila pocinioce ovog krivicnog djela.Na redu je tuzilastvo i sud.
Policija je kod nas vise nego uspjesna jer uhvate svakog pocinioca, a sad sto je sud takav kakav jest pa odmah puste na slobodu to je vec druga prica.
clav

#1211 Re: Policija

Post by clav »

maxell_sarajevo wrote:

Uviđaj u toku
Pucnjava u Sarajevu

@Papak
Policija je svoje odradila, uhvatila pocinioce ovog krivicnog djela.Na redu je tuzilastvo i sud.
Policija je kod nas vise nego uspjesna jer uhvate svakog pocinioca, a sad sto je sud takav kakav jest pa odmah puste na slobodu to je vec druga prica.
jesu ranije ucestvovali u slicnim incidentima i jesu li ranije nosali oruzje? uzevsi u obzir godine rodjenja pocinioca sasvim je vjerovatno da jesu, a ako jesu, mogli ste sprijeciti danasnji incident.
MAN-lion's coach

#1212 Re: Policija

Post by MAN-lion's coach »

Važno je da su pelene se domogle puce...ccc :-)
Creasy

#1213 Re: Policija

Post by Creasy »

photo wrote:samo sto je bunu naroda protiv Causeskua organizovala CIA a ne sam narod. ali to nije tema ove emisije.

uostalom, ovim par policajaca koji su na forumu i koji aktivno ucestvuju u raspravama, izgledaju mi kao normalna, pismena raja, samo molba: kada negdje navece nadjete nekoga sa teleskopskom palicom za pojasom ili peper sprejom, nemojte odmah plijeniti te stvari i pisati prijave vec shvatite (mada mislim da ste toga vec i sami svjesni) da se ljudi boje i da te stvari nose ne da bi nekoga napali vec da bi se odbranili. procijenite po njemu/njoj da li bi taj/ta mogao/la praviti probleme ili samo zeli zastititi i svoje i sebe, a mozda i nekome spasi zivot ili sprijeci silovanje, sta znas.

mozda ja svoju necu nikada u zivotu upotrijebiti ali definitivno ne zelim biti bez nje kada mi, ne daj boze, zatreba.

Ne bih na forumu o tome, ali sam dozivio da me mladic na sred ulice izgrlio, a ja ostao zabezeknut... :D
Imam svoje principe u radu i njih se pridrzavam. Ako procijenim da je decko OK, zasto da mu skacem za vrat... Ako opet skontam da je mangup, natovaricu mu se na kosti. Vrlo jednostavno. :wink:
PapakizSarajeva

#1214 Re: Policija

Creasy wrote:
Slazem se sa tobom, ali nazalost i ja sam tu nemocan. Izgleda da si se tek ukljucio u diskusiju, pa ako imas vremena, procitaj par zadnjih stranica ove teme... Uglavnom, pitanje je kako natjerati sudije da zatvaraju visestruke prestupnike. Vjerujem da ti je jasno da svi ovi sto pucaju su vec nekoliko puta hapseni od strane policije. Evo mogu se kladiti da su i ovi sto su danas pucali od ranije poznati policiji. Sta ti to govori...
Samo bezveze mlatimo ovde na forumu i presipamo iz supljeg u prazno. Organizujte neke mirne proteste, to je sve sto vam ja mogu predloziti.
Ma prijatelju znam o cemu pricas, procitao sam zadnjih 2 - 3 stranice. Jasno je i meni i masi ljudi u ovoj drzavi da je problem u pravosudju ... Ja razumijem da ne smiju cackati Saju, Covica, Dodika, "princa - prestolonasljednika", Brankovica i ine druge. Ali mi nije jasno da da nisu u stanju oplesti po ovim sitnim kriminalcima, kokosarima ...

Kazu nedostatak zatvora i vaspitnih ustanova. Evo ja cu sada nabrojati 10 objekata u okolini Sarajeva gdje bi se ta gamad mogla pozatvarati. Pa americke ceste su izgradili zatvorenici, prinudnim radom, a kod nas ne moze ...

Sta ces kad nam u Ustavnom sudu sjede Palavricka i Ceman koji sa pravom imaju veze k'o i ja sa neurohirurgijom ( cak mislim da sam ja strucniji u neurohirurgiji ) ...

Moja iskustva sa policijom nisu tako losa. Imam neke sitne zamjerke na osornost i drskocu u ophodjenju, ali nista strasno ... Ali brate, globalno nisam zadovoljan radom policije ...
Creasy

#1215 Re: Policija

Post by Creasy »

clav wrote:
maxell_sarajevo wrote:

Uviđaj u toku
Pucnjava u Sarajevu

@Papak
jesu ranije ucestvovali u slicnim incidentima i jesu li ranije nosali oruzje? uzevsi u obzir godine rodjenja pocinioca sasvim je vjerovatno da jesu, a ako jesu, mogli ste sprijeciti danasnji incident.
:shock:

Kako?
Creasy

#1216 Re: Policija

Post by Creasy »

PapakizSarajeva wrote:
Creasy wrote:
Ma prijatelju znam o cemu pricas, procitao sam zadnjih 2 - 3 stranice. Jasno je i meni i masi ljudi u ovoj drzavi da je problem u pravosudju ... Ja razumijem da ne smiju cackati Saju, Covica, Dodika, "princa - prestolonasljednika", Brankovica i ine druge. Ali mi nije jasno da da nisu u stanju oplesti po ovim sitnim kriminalcima, kokosarima ...

Kazu nedostatak zatvora i vaspitnih ustanova. Evo ja cu sada nabrojati 10 objekata u okolini Sarajeva gdje bi se ta gamad mogla pozatvarati. Pa americke ceste su izgradili zatvorenici, prinudnim radom, a kod nas ne moze ...

Sta ces kad nam u Ustavnom sudu sjede Palavricka i Ceman koji sa pravom imaju veze k'o i ja sa neurohirurgijom ( cak mislim da sam ja strucniji u neurohirurgiji ) ...

Moja iskustva sa policijom nisu tako losa. Imam neke sitne zamjerke na osornost i drskocu u ophodjenju, ali nista strasno ... Ali brate, globalno nisam zadovoljan radom policije ...

Pa je li za to policija kriva?

Cime konkretno nisi zadovoljan kod rada policije?
Comrad

#1217 Re: Policija

Post by Comrad »

Ovo ovako vise ne ide. Jer ovi ocito ni o cemu ne razmisljaju, pa koja je ovo pucnjava u samom centru grada? :-)

Pretpostavljam da i oni slobodni hodaju sto su poranjavali one turiste u bezistanu, mozda su ti opet i rokali. Neka rokaju, ali brate idite na treskavicu na livadu pa se izbusite do mile volje.

Sudije moraju napravit presedan i napokon otjerati nekoga od ovih na dugogodisnju robiju, ili na neki drugi nacin dati primjer.

A mislim da je vrijeme i da policija provede jednu vecu akciju zetve. Zna se dobro ko su ovi momci, gdje zive. Fino ih posjetite jedan dan, ako nista mozete im oruzje uzeti. Nabavit ce novo, oduzmite im i to...barem to nije problem, nema ih na hiljade sto prave probleme.

I sto nikad metak ne zaluta pa ne pogodi koga na ovim silnim sastancima politicara. Jedino tako vidim da bi se nesto promjenilo, kad bi neko od glavonja bio roknut. Za sitnu buraniju nikoga nije briga.
clav

#1218 Re: Policija

Post by clav »

@ creasy nemoj me shvatiti pogresno, nije to licni atak na tebe. ti kao pojedinac u uniformi tu apsolutno nista ne mozes uraditi. napisao sam vec ranije na temi, pretres, racija, istrazna radnja. napravio beban incident, sudija ga oslobodio ili poslao 12 dana na igman, ili ga nije poslao nigdje, nema problema, pretres i danas i sutra i prekosutra. ako nema nista danas, bice za 15 dana. da ne bude slijedeci put ne daj boze ranjen slucajni prolaznik ili policajac, a nije da nije moguce i vjerovatno, jer metak ne staje nakon sto promasi metu.

i za ove brus lijeve s palicama i sprejevima. kad smo dosli do palica, sprejeva i nozeva zasto stati na tome? moze se legalizirati i dugocjevno automatsko oruzje jer bi u tom slucaju imali neke sanse protiv vise naoruzanih napadaca, nekog ko je naoruzan kalasom ili razularene bande.

@comrad upravo tako
kokuz_sa

#1219 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

clav wrote:
maxell_sarajevo wrote:

@Papak
jel to policija treba da bude nekom dadilja..znaci svak ko je ikad zavrsio u stanici treba da dobije svog licnog policajca da ide iza njega i sprijeci ga da ne napravi neko sranje..

za ovo ti je kriv sud i tuzilastvro sto kad ih uhvate sa pistoljima drogom il ako kradu i prave bilo sta kaznjivo oni kazu "pustit cemo ih nemamo mjesta u zatvoru i evo im uslovna kazna il prekrsajna"

i onda policija opet ima s njima problem jer su na ulici i opet nosaju pistolje i sve tako
znaci vrti se sve u krug..

dok sudija za svako nosanje pistolja ne dosudi 2-3god zatvora niko s eopametit nece
al kod nas ti na sudu jos i vrate pistolj..jos samo trebaju pitat ocetel da vam ga podmazemo :x
kokuz_sa

#1220 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

clav wrote:@ creasy nemoj me shvatiti pogresno, nije to licni atak na tebe. ti kao pojedinac u uniformi tu apsolutno nista ne mozes uraditi. napisao sam vec ranije na temi, pretres, racija, istrazna radnja. napravio beban incident, sudija ga oslobodio ili poslao 12 dana na igman, ili ga nije poslao nigdje, nema problema, pretres i danas i sutra i prekosutra. ako nema nista danas, bice za 15 dana. da ne bude slijedeci put ne daj boze ranjen slucajni prolaznik ili policajac, a nije da nije moguce i vjerovatno, jer metak ne staje nakon sto promasi metu.

i za ove brus lijeve s palicama i sprejevima. kad smo dosli do palica, sprejeva i nozeva zasto stati na tome? moze se legalizirati i dugocjevno automatsko oruzje jer bi u tom slucaju imali neke sanse protiv vise naoruzanih napadaca, nekog ko je naoruzan kalasom ili razularene bande.

@comrad upravo tako
ama znas li ti da policajcu treba nalog za pretres..nekada poliajci ono kazu izadjite iz auta da vas pretresemo i tako sta
i ovi dopuste
al ako mu sta nadju u autu i ovaj kaze nisam dozvolio pretres sud ga automatski pusta jer nije bilo naloga
a protiv policajca ide disciplinski postupak povreda duznosti :x

samo da ti znas koliko je papirologije i dozvola od suda i tuzilastva policiji potrebno da bi npr otisli u jedan kafic i napravili raciju
photo

#1221 Re: Policija

Post by photo »

Creasy wrote:
photo wrote:samo sto je bunu naroda protiv Causeskua organizovala CIA a ne sam narod. ali to nije tema ove emisije.

Ne bih na forumu o tome, ali sam dozivio da me mladic na sred ulice izgrlio, a ja ostao zabezeknut... :D
Imam svoje principe u radu i njih se pridrzavam. Ako procijenim da je decko OK, zasto da mu skacem za vrat... Ako opet skontam da je mangup, natovaricu mu se na kosti. Vrlo jednostavno. :wink:
razumjeli smo se.

ne rekoh dzaba da ovdje ima normalnih, pismenih policajaca.
clav

#1222 Re: Policija

Post by clav »

kokuz_sa wrote:
clav wrote:@ creasy nemoj me shvatiti pogresno, nije to licni atak na tebe. ti kao pojedinac u uniformi tu apsolutno nista ne mozes uraditi. napisao sam vec ranije na temi, pretres, racija, istrazna radnja. napravio beban incident, sudija ga oslobodio ili poslao 12 dana na igman, ili ga nije poslao nigdje, nema problema, pretres i danas i sutra i prekosutra. ako nema nista danas, bice za 15 dana. da ne bude slijedeci put ne daj boze ranjen slucajni prolaznik ili policajac, a nije da nije moguce i vjerovatno, jer metak ne staje nakon sto promasi metu.

@comrad upravo tako
ama znas li ti da policajcu treba nalog za pretres..nekada poliajci ono kazu izadjite iz auta da vas pretresemo i tako sta
i ovi dopuste
al ako mu sta nadju u autu i ovaj kaze nisam dozvolio pretres sud ga automatski pusta jer nije bilo naloga

samo da ti znas koliko je papirologije i dozvola od suda i tuzilastva policiji potrebno da bi npr otisli u jedan kafic i napravili raciju
nije tacno, imaju pravo pretresti svakoga i svacije auto bez ikakvog papira. imas zakon nekoliko stranica ranije.
PapakizSarajeva

#1223 Re: Policija

Creasy wrote:
Pa je li za to policija kriva?

Cime konkretno nisi zadovoljan kod rada policije?
Nije direktno kriva uniformisana policija, sto bi se reklo "sica" ... Medjutim, mogli bi komesari, nacelnici, ministri i ini na funkcijama u MUP-ovima malo podici glas i poraditi na ovim stvarima ... Oni ipak svojim funkcijama mogu uticati na masu ovih nekakvih stvari...

A ako hoces o konkretnim stvarima evo : stanujem blizu "Barke" i "Hacijende" citavo ljeto muzika tresti do 2, 3, 4 h ujutro ... Po ulici se motaju najgori kriminalci i dileri, po coskovima rasparcavaju drogu ... Citavo ljeto nisam vidio pozornika da je prosao nocu tom ulicom ... Uglavnom su se bavili sa mnom i mojim pogresnim parkiranjem jer od nepropisno parkiranih vozila ne mogu pristupiti garazi. Sva nepropisno parkirana vozila o kojima pricam pripadaju gazdama u mojoj blizoj i daljoj okolini. Njih ne diraju, cak i ne vide njihova ogromna, superluksuzna auta ... "Prasinari" su se prodali za 2 - 3 kafe, porciju cevapa, 2 kolaca ...

Kako da budem zadovoljan kad se auta kradu, droga prodaje skoro javno, pljacke, pucnjave i premlacivanja svakodnevno k'o i da ne postoji policija u ovoj nasoj drzavi ...

Ja nisam dovoljno "harizmaticna" licnost da pokrenem nekakav javni bunt, ali cu sigurno ucestvovati u svakom koji bude organizovan.
Joey Tribbiani

#1224 Re: Policija

Post by Joey Tribbiani »

kokuz_sa wrote:

@comrad upravo tako
i ovi dopuste

druze da nećemo možda ti, ja, ili neki drugi forumaš sredjivat tu papirologiju? Ako iko ima olakšice u tome, onda su to oni. Uostalom, racije su sastavni dio njihovog posla.
cappy_tempo

#1225 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

:thumbup:

creasy dobaci kolegama koju za ovaj post oko palice ili suzavca,da ne hvataju na prvu pa odma neka sila sta li.polako ljudi smo dogovorit cemo se :D . i slazem se i sa comradom oko akcija ovih,ako vec hapsenje ne pali pa brate mili uletiti u par stanova pa kad im guza ko meduza bude radila i mi cemo biti rahat.vjerujem i znam da mozete bas dobar strah u kosti utjerati ali i to sve zavisi na koga udarite tacnije ko su mu starci...

creasy :thumbup: ,moze se s tobom i pametovat i suplja prosipati samo majke ti nemoj ko kolega ti maskerano silu neko prosipati i prijetiti po forumu jer poslije toga bolje da se sam banujes nego da citas svakakve komentare :mrgreen:
Locked