Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Comrad

#1101 Re: Policija

Post by Comrad »

Kao sto ljudi nisu isti, samim tim nisu ni svi policajci. Ima ih svakakvih. Ja licno nisam imao problema. Bilo je kretena, bilo je i toliko smijesnih pitanja od istih, i nepersiranja i sta ja znam. Medjutim, ne pada mi napamet da se spustam na nivo takvih osoba. Zar nije bolje iskulirati ga, odradis svoje sjednes i produzis dalje, a on nek se jede...libo te gabri. Iako, vise sam susreo kultura policajaca, koji te fino pozdrave i odrade posao profesionalno. :thumbup: Vise volim zavrsit za 5 minuta nego se naglabati s njim pola sata. Kratak mi je zivot da bih gubio vrijeme na to. :razz:

@braca, jbg drug otkud drot zna jesi li upravo ti krimos. Jel to krimosima pise na tablicama ko su i sta su. Kad je rutinska oni sve zaustavljaju. I upravo da bi otkrio ko je kocka, ko nije, mora valjda pregledati auto i vidjeti ko si i sta si. Valjda treba da podrzavamo te kontrole, a ne da se borimo protiv istih.

I ko kaze da ne maltretiraju glavonje. Zaustavljaju oni sve redom... I ja sam tako konto, ono samo mene zaustavljaju, al onda dodjes na kafu sa rajom i vidis da je kod svakog ista prica, svako prica da samo njega zaustavljaju i slicna suplja...

I sto je najbitnije, sve zavisi kako se postavite prema njima. Kazem, ima kretena i to teskih, ali ne spustajte se na nivo takvih, nije vrijedno zivaca...
Creasy

#1102 Re: Policija

Post by Creasy »

braca wrote:Lijepo je biti profesor, za razliku od vas paora. :lol:

Vidi, nadalje, ja nemam NIKAKVIH problema sa policijom, a ni oni sa mnom, osim dva-tri-cetiri mala saobracajna prekrsaja od rata na ovamo, tipa pojas, malo prekoracenje brzine do 30 km preko limita i sl, znaci u prosjeku aproksimativno jedan sitni saobracajni prekrsaj u 4 godine.

Znaci, kao uredan gradjanin bez kriminalnog dosijea, ovdje komentarisem nacin ophodjenja policije prema urednim gradjanima i neophodjenja prema kriminalcima, to je bit i sustina, a uostalom, ja nisam ni pokrenuo ovu temu, nego neko drugi, a ja sam se relativno jako kasno ukljucio (vidi, ima 46 stranica !), a nakon citanja iskazanih revolta ostalih, ovdje prisutnih gradjana i forumasa. Pa sam podebljao svojim misljenjem.

Ajd živio.

Iz tvojih postova se jasno vidi da si ti jedan kompleksas koji jedva doceka da ga policija zaustavi da bi zadovoljio neke svoje unutrasnje potrebe u vidu verbalnog konflikta... I onda nije ni cudo sto se policajci tako ophode prema tebi, jer je ocigledno da ti u samom startu stavljas sagovorniku do znanja da si ti iznad njega u svakom pogledu. Pojednostavljeno - kad bi bio malo manje bahat, ne bi imao nikakvih problema sa policijom.
Btw, vjerujem da i sa komsijama imas slicnih probelma. :wink:
clav

#1103 Re: Policija

Post by clav »

kokuz_sa wrote:
clav wrote:
@kokuz_sa
meni su auto pretresali do sada 5-6 puta specijalci bez ikakvog naloga, mozda su imali neki papir kod sebe, ali ga nisam trazio na uvid. sumnjam da su to radili radi razonode. na isti nacin mogu pretresati i znane revolverase i kriminalce.
pretresali ili pregledali..
nemogu na licu mjesta imat papir jer na njemu mora biti tvoje ime adresa podaci itd itd

al ako te je policajac zamolio da mu otvoris gepek..to je onda uradjeno s tvojom dozvolom-ZNACI DOPUSTIO SI

al treba razlikovat pregled od pretresa
ti otvoris npr gepek i imas nesto pokriveno dekom u njemu..ako policajac pomakne deku to je pretres i nije legalan bez papira od sudije..
al ako ti kaze da ti podignes deku da vidis sta ima ispod to je pregled..i to ti radis sa svojim dopustenjem..
po zakonu ako te zaustavi policajac i kaze da oce da vidi tvoje auto i da ga pretrese..
znaci on bez tvoje dozvole moze samo izvana da obidje oko auta..ako bude uhvatio za steku i usao u njega da sta vidi to je pretres koji nije legalan i sta god da ti nadje u njemu taj dokaz nije validan na sudu i ne mogu te kaznit :skoljka:
ali sta je onda poenta tog rutinskog pregleda, ako ti ne mogu nista i ako ti nadju nelegalno oruzje, drogu? tesko mi je da povjerujem da je to zaista tako.
potpuni stranac

#1104 Re: Policija

Post by potpuni stranac »

clav wrote:
kokuz_sa wrote:
clav wrote:
@kokuz_sa
meni su auto pretresali do sada 5-6 puta specijalci bez ikakvog naloga, mozda su imali neki papir kod sebe, ali ga nisam trazio na uvid. sumnjam da su to radili radi razonode. na isti nacin mogu pretresati i znane revolverase i kriminalce.
pretresali ili pregledali..
nemogu na licu mjesta imat papir jer na njemu mora biti tvoje ime adresa podaci itd itd

al ako te je policajac zamolio da mu otvoris gepek..to je onda uradjeno s tvojom dozvolom-ZNACI DOPUSTIO SI

al treba razlikovat pregled od pretresa
ti otvoris npr gepek i imas nesto pokriveno dekom u njemu..ako policajac pomakne deku to je pretres i nije legalan bez papira od sudije..
al ako ti kaze da ti podignes deku da vidis sta ima ispod to je pregled..i to ti radis sa svojim dopustenjem..
po zakonu ako te zaustavi policajac i kaze da oce da vidi tvoje auto i da ga pretrese..
znaci on bez tvoje dozvole moze samo izvana da obidje oko auta..ako bude uhvatio za steku i usao u njega da sta vidi to je pretres koji nije legalan i sta god da ti nadje u njemu taj dokaz nije validan na sudu i ne mogu te kaznit :skoljka:
ali sta je onda poenta tog rutinskog pregleda, ako ti ne mogu nista i ako ti nadju nelegalno oruzje, drogu? tesko mi je da povjerujem da je to zaista tako.
Član 78.
Pretresanje bez naredbe
(1) Ovlaštena službena osoba može ući u stan i druge prostorije bez naredbe i bez svjedoka i, po potrebi, izvršiti pretresanje ako stanar tog stana to želi, ako neko zove u pomoć, ako je potrebno uhvatiti učinitelja krivičnog djela koji je zatečen na djelu ili radi sigurnosti ljudi i imovine, ako se u stanu ili drugoj prostoriji nalazi osoba koja se po naredbi suda ima pritvoriti ili prinudno dovesti ili koja se tu sklonila od gonjenja.

(2) Ovlaštena službena osoba može pretresti osobu bez naredbe za pretresanje i bez prisutnosti svjedoka:
a) pri izvršenju naredbe o dovođenju,
b) prilikom lišenja slobode,
c) ako postoji sumnja da ta osoba posjeduje vatreno ili hladno oružje,
d) ako postoji sumnja da će sakriti, uništiti ili riješiti se predmeta koji se trebaju od njega oduzeti i upotrijebiti kao dokaz u krivičnom postupku.
(3) Nakon izvršenja pretresanja bez naredbe za pretresanje, ovlaštena službena osoba mora odmah podnijeti pisani izvještaj tužitelju koji će o tome obavijestiti sudiju za prethodni postupak. Izvještaj mora sadržavati razloge pretresanja bez naredbe.

Član 80.
Privremeno oduzimanje predmeta bez naredbe
(1) Predmeti iz člana 79. stav 1. ovog zakona mogu se privremeno oduzeti i bez naredbe suda ukoliko postoji opasnost od odlaganja. Ukoliko se osoba koja se pretresa izričito usprotivi oduzimanju predmeta, tužitelj će u roku od 72 sata od izvršenog pretresanja podnijeti zahtjev sudiji za prethodni postupak za naknadno odobrenje oduzimanja predmeta.
(2) Ukoliko sudija za prethodni postupak odbije zahtjev tužitelja, oduzeti predmeti se ne mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Privremeno oduzeti predmeti će se odmah vratiti osobi od koje su oduzeti.

dakle, naravno da mogu, ali to za sobom povlači papirologiju zbog koje se i odlučuju da ne pretresaju, kako je gore neko već napisao.

i uzgred

(3) Pregled saobraćajnog sredstva u svrhu iz stava 1. ovog člana obuhvata pregled svih otvorenih i zatvorenih prostora, prometnog sredstva i predmeta koji se njime prevoze.
http://www.fmup.gov.ba/files/file/zakon ... ima-bs.pdf
clav

#1105 Re: Policija

Post by clav »

potpuni stranac wrote: Član 78.
Pretresanje bez naredbe
(1) Ovlaštena službena osoba može ući u stan i druge prostorije bez naredbe i bez svjedoka i, po potrebi, izvršiti pretresanje ako stanar tog stana to želi, ako neko zove u pomoć, ako je potrebno uhvatiti učinitelja krivičnog djela koji je zatečen na djelu ili radi sigurnosti ljudi i imovine, ako se u stanu ili drugoj prostoriji nalazi osoba koja se po naredbi suda ima pritvoriti ili prinudno dovesti ili koja se tu sklonila od gonjenja.

(2) Ovlaštena službena osoba može pretresti osobu bez naredbe za pretresanje i bez prisutnosti svjedoka:
d) ako postoji sumnja da će sakriti, uništiti ili riješiti se predmeta koji se trebaju od njega oduzeti i upotrijebiti kao dokaz u krivičnom postupku.
(3) Nakon izvršenja pretresanja bez naredbe za pretresanje, ovlaštena službena osoba mora odmah podnijeti pisani izvještaj tužitelju koji će o tome obavijestiti sudiju za prethodni postupak. Izvještaj mora sadržavati razloge pretresanja bez naredbe.

Član 80.
(1) Predmeti iz člana 79. stav 1. ovog zakona mogu se privremeno oduzeti i bez naredbe suda ukoliko postoji opasnost od odlaganja. Ukoliko se osoba koja se pretresa izričito usprotivi oduzimanju predmeta, tužitelj će u roku od 72 sata od izvršenog pretresanja podnijeti zahtjev sudiji za prethodni postupak za naknadno odobrenje oduzimanja predmeta.
(2) Ukoliko sudija za prethodni postupak odbije zahtjev tužitelja, oduzeti predmeti se ne mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Privremeno oduzeti predmeti će se odmah vratiti osobi od koje su oduzeti.

dakle, naravno da mogu, ali to za sobom povlači papirologiju zbog koje se i odlučuju da ne pretresaju, kako je gore neko već napisao.

i uzgred

(3) Pregled saobraćajnog sredstva u svrhu iz stava 1. ovog člana obuhvata pregled svih otvorenih i zatvorenih prostora, prometnog sredstva i predmeta koji se njime prevoze.
na osnovu ovoga se moze pretresti sve sto hoda i detaljno preroviti svako auto, ako se sta pronadje moze se bez problema privesti i uputiti dezurnom tuziocu.
upravo kako sam i mislio, nije da se mozes usprotiviti i reci necu da otvorim gepek i da ti pokazem sta imam u dzepovima. braca je dobro prosao jer se policajci nisu htjeli peglati. ovlastenja su sasvim dobra, a i papirologija ne moze biti toliko zaguljena. ovaj se zadnji dio odnosi na izuzimanje predmeta, ali ti predmeti ne mogu biti od koristi ako si uhapsen. neka me neko ko je pravnik ispravi ako sam pogrijesio.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1106 Re: Policija

Post by 1946 »

Ali mora postojati razlog zašto sumnja da ta osoba koju želi da pretrese posjeduje oružje. Kako to definisati? Ne sviđa mu se faca osobe? Vidi mu nabor za pasom?
Valjda mora policija dati razlog toj osobi zašto želi da je pretrese.
clav

#1107 Re: Policija

Post by clav »

1946 wrote:Ali mora postojati razlog zašto sumnja da ta osoba koju želi da pretrese posjeduje oružje. Kako to definisati? Ne sviđa mu se faca osobe? Vidi mu nabor za pasom?
to nije definisano zakonom i zato kazem da se moze pretresti sve sto hoda. i nije definisano zakonom da mora reci ista.
Creasy

#1108 Re: Policija

Post by Creasy »

clav wrote:
potpuni stranac wrote: Član 78.
Pretresanje bez naredbe

Član 80.

i uzgred

na osnovu ovoga se moze pretresti sve sto hoda i detaljno preroviti svako auto, ako se sta pronadje moze se bez problema privesti i uputiti dezurnom tuziocu.
upravo kako sam i mislio, nije da se mozes usprotiviti i reci necu da otvorim gepek i da ti pokazem sta imam u dzepovima. braca je dobro prosao jer se policajci nisu htjeli peglati. ovlastenja su sasvim dobra, a i papirologija ne moze biti toliko zaguljena. ovaj se zadnji dio odnosi na izuzimanje predmeta, ali ti predmeti ne mogu biti od koristi ako si uhapsen. neka me neko ko je pravnik ispravi ako sam pogrijesio.

Ne mora znaciti da je dobro prosao. To sam mu pokusao objasniti, ali je tvrdoglav. Vrlo vjerovatno je da ce dobiti cestitku da uplati 500KM zbog odbijanja naredjenja OSL-a.
Creasy

#1109 Re: Policija

Post by Creasy »

1946 wrote:Ali mora postojati razlog zašto sumnja da ta osoba koju želi da pretrese posjeduje oružje. Kako to definisati? Ne sviđa mu se faca osobe? Vidi mu nabor za pasom?

Ne mora.
1946

#1110 Re: Policija

Post by 1946 »

Znači vraćamo se na to da policija ne radi svoj posao na prevenciji kada vidi na ulici ove poznate revolveraše (koji uvijek nose oružje uz sebe), a ne pretrese ih ili vidi auta koja pripadaju takvim spodobama, a ne zaustave ih radi pretresa?
Creasy

#1111 Re: Policija

Post by Creasy »

1946 wrote:Znači vraćamo se na to da policija ne radi svoj posao na prevenciji kada vidi na ulici ove poznate revolveraše (koji uvijek nose oružje uz sebe), a ne pretrese ih ili vidi auta koja pripadaju takvim spodobama, a ne zaustave ih radi pretresa?

Policija ce pretresati sva auta kad se takva lica budu ozbiljno sankcionisala. Kriminalac kojem je pronadjen pistolj sa metkom u cijevi je dobio uslovnu kaznu. Da li treba jos ista dodati? :-)
clav

#1112 Re: Policija

Post by clav »

Creasy wrote:
1946 wrote:Znači vraćamo se na to da policija ne radi svoj posao na prevenciji kada vidi na ulici ove poznate revolveraše (koji uvijek nose oružje uz sebe), a ne pretrese ih ili vidi auta koja pripadaju takvim spodobama, a ne zaustave ih radi pretresa?

Policija ce pretresati sva auta kad se takva lica budu ozbiljno sankcionisala. Kriminalac kojem je pronadjen pistolj sa metkom u cijevi je dobio uslovnu kaznu. Da li treba jos ista dodati? :-)
napisao sam vec stranicu prije na temi. nije to nikakav izgovor. i uslovna kazna je nekakva kazna. pretresu ga slijedeci put kad krene u kafanu, ako bude imao oruzje, druga je prica. da ne dodje do slijedeci put u novinama ranio nekog, od ranije poznat policiji, o tome se radi. mogu uraditi na prevenciji. ako stvarno ne mogu, izadju u javnost s pricom, ne pritiskajte nas, pritiskajte tuzioca i sudiju i mi pritiskamo njih.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1113 Re: Policija

Post by Chmoljo »

clav wrote: napisao sam vec stranicu prije na temi. nije to nikakav izgovor. i uslovna kazna je nekakva kazna. pretresu ga slijedeci put kad krene u kafanu, ako bude imao oruzje, druga je prica. da ne dodje do slijedeci put u novinama ranio nekog, od ranije poznat policiji, o tome se radi. mogu uraditi na prevenciji. ako stvarno ne mogu, izadju u javnost s pricom, ne pritiskajte nas, pritiskajte tuzioca i sudiju i mi pritiskamo njih.
onda ćeš imati priču kako je policija na svakom ćošku i ne možeš disati od njih :mrgreen:
clav

#1114 Re: Policija

Post by clav »

Chmoljo wrote:
clav wrote: napisao sam vec stranicu prije na temi. nije to nikakav izgovor. i uslovna kazna je nekakva kazna. pretresu ga slijedeci put kad krene u kafanu, ako bude imao oruzje, druga je prica. da ne dodje do slijedeci put u novinama ranio nekog, od ranije poznat policiji, o tome se radi. mogu uraditi na prevenciji. ako stvarno ne mogu, izadju u javnost s pricom, ne pritiskajte nas, pritiskajte tuzioca i sudiju i mi pritiskamo njih.
onda ćeš imati priču kako je policija na svakom ćošku i ne možeš disati od njih :mrgreen:
tacno je i to, takvi smo, mi bi i jare i pare.
1946

#1115 Re: Policija

Post by 1946 »

Creasy wrote:
Ama ti ga zaustavi, pretresi i oduzmi mu oružje (ako ga ima) možda ćeš baš tu večer spasiti nekome život.
Zašto onda pretresaš ostale ljude?
Ovom tvojom analogijom možeš reći "ma koji q..c ću ja uopšte hapsit onog dilera, kad će on svakako i ako ga osude, izaći za godinu". Kontradiktoran si sam sebi. Počnite raditi svoj posao kako treba, ne selektivno, zaradite tu platu na koju stalno kukate.

@Chmoljo

Već imaš to, nisu oni svi u uniformama, samo kao što rekoh, biraju hoće li i šta raditi. Lakše mu je izbubati raju po tekmi ili pisati kazne omladini u parku nego roviti zatamnjene Q7, pretresati kockaste glave, obilaziti parkinge po gradu i sl. :wink:
Chmoljo

#1116 Re: Policija

Post by Chmoljo »

1946 wrote: @Chmoljo

Već imaš to, nisu oni svi u uniformama, samo kao što rekoh, biraju hoće li i šta raditi. Lakše mu je izbubati raju po tekmi ili pisati kazne omladini u parku nego roviti zatamnjene Q7, pretresati kockaste glave, obilaziti parkinge po gradu i sl. :wink:
neću da se ova rasprava pretvori u ono prepucavanje policija vs. navijači. ali ako ti nisi vidio Q7 da se rovi nemoj misliti da se to ne radi.

na kraju krajeva, ako neko voza taj auto sa zatamnjenim staklima, zar i on ne bi mogoa reći: koji me klinac zaustavljate i maltretirate, zar je zakonom zabranjeno vozati to auto. isto kao što se i ti žališ da se navijači maltretiraju :roll:

osim toga, ja vjerujem (barem odokativno, iako sam navijač Želje, iskreno, ne idem često na utakmice, pogotovo ne na gostovanja) da je policija KS najkorektnija što se tiče navijačkih skupina. ispravi me ako griješim.
1946

#1117 Re: Policija

Post by 1946 »

Chmoljo wrote:neću da se ova rasprava pretvori u ono prepucavanje policija vs. navijači. ali ako ti nisi vidio Q7 da se rovi nemoj misliti da se to ne radi.

na kraju krajeva, ako neko voza taj auto sa zatamnjenim staklima, zar i on ne bi mogoa reći: koji me klinac zaustavljate i maltretirate, zar je zakonom zabranjeno vozati to auto. isto kao što se i ti žališ da se navijači maltretiraju :roll:

osim toga, ja vjerujem (barem odokativno, iako sam navijač Želje, iskreno, ne idem često na utakmice, pogotovo ne na gostovanja) da je policija KS najkorektnija što se tiče navijačkih skupina. ispravi me ako griješim.
Ufff itekako griješiš. Najkorektnija policija što se navijača tiče je policija manjeg entiteta. Ima incidenata, ali izolovanih rekao bih. Najgora policija je zapadnohercegovačka i ova iz KS. U BL sam dva puta dočekao da policija daje svoju vodu nama. Znaš kad bi Mascherano/Creasy dao svoju vodu nekom navijaču? :lol:
Jedini slučaj kad je policija KS postupila ljudski je nakon onih dešavanja u Lištici i to ću uvijek spomenuti. Od povratka odozdo iz zabiti i blokade kod Velikog parka, do onih dana nakon kad su bili protesti kod Alipašine džamije.

P.S. Jeste zakonom zabranjeno vozati zatamnjeno auto :D (ima izuzetaka, ali u globalu je zabranjeno)
Creasy

#1118 Re: Policija

Post by Creasy »

1946 wrote:
Creasy wrote:
Ama ti ga zaustavi, pretresi i oduzmi mu oružje (ako ga ima) možda ćeš baš tu večer spasiti nekome život.
Zašto onda pretresaš ostale ljude?
Ovom tvojom analogijom možeš reći "ma koji q..c ću ja uopšte hapsit onog dilera, kad će on svakako i ako ga osude, izaći za godinu". Kontradiktoran si sam sebi. Počnite raditi svoj posao kako treba, ne selektivno, zaradite tu platu na koju stalno kukate.

U pravu si. Medjutim, koliko para - toliko muzike. :D
Chmoljo

#1119 Re: Policija

Post by Chmoljo »

1946 wrote: Ufff itekako griješiš. Najkorektnija policija što se navijača tiče je policija manjeg entiteta. Ima incidenata, ali izolovanih rekao bih. Najgora policija je zapadnohercegovačka i ova iz KS. U BL sam dva puta dočekao da policija daje svoju vodu nama. Znaš kad bi Mascherano/Creasy dao svoju vodu nekom navijaču? :lol:
Jedini slučaj kad je policija KS postupila ljudski je nakon onih dešavanja u Lištici i to ću uvijek spomenuti. Od povratka odozdo iz zabiti i blokade kod Velikog parka, do onih dana nakon kad su bili protesti kod Alipašine džamije.

P.S. Jeste zakonom zabranjeno vozati zatamnjeno auto :D (ima izuzetaka, ali u globalu je zabranjeno)
kao i neispravna, pa kad se takva zaustave, onda kažu: fukaru oguliše, a ove ne smiju :mrgreen:
cappy_tempo

#1120 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

Chmoljo wrote:
1946 wrote: Ufff itekako griješiš. Najkorektnija policija što se navijača tiče je policija manjeg entiteta. Ima incidenata, ali izolovanih rekao bih. Najgora policija je zapadnohercegovačka i ova iz KS. U BL sam dva puta dočekao da policija daje svoju vodu nama. Znaš kad bi Mascherano/Creasy dao svoju vodu nekom navijaču? :lol:

kao i neispravna, pa kad se takva zaustave, onda kažu: fukaru oguliše, a ove ne smiju :mrgreen:

samo da ovo potvrdim :mrgreen:. sad mozete nastaviti oko pregleda,pretresa i slicno :mrgreen:
Boom71

#1121 Re: Policija

Post by Boom71 »

Evo jednog veselog :x dozivljaja od sinoc!

Odem juce do Stare na rucak i po neku torbu koju sam posalo iz Njemacke jer sam vec imao dupke pun auto.Stara je to pokupila prije par dana i stavila u gepek svoga automobila koji je parkirala u garazu.Torbu nije vadila iz gepeka.

Kada smo krenuli do garaze po stvari ugledali smo automobil koji je bio parkiran tik uz vrata.Garazu nismo mogli ni otkljucati,a kamoli otvoriti gvozdena vrata.
Pocinjem pjeniti od bezobrazluka jer je prostora za parkiranje bilo na pretek.Kao da je neko namjerno to uradio.Pocinjem trubiti u svojoj nemoci.Komsije izviruju na prozore zgrade u pozi "nemem pojma".
Bjes prilicno kontrolisem i zovem policiju.Obecali su doci.Stara ostaje kod mog auta,a ja odlazim na cestu da cekam patrolu.U po' frke pored mene prolazi lik sa autom koji mi je zaprecio garazna vrata.

Zaustavljam ga.Sa njim na zadnjem sjedistu je djete,mozda 7-8 godina.
Otvara prozor i kao "sta je problem?".Kazem kako moze da se onako parkira uz vrata,a pola parkinga prazno?!?
Uz ono "sta je,sta hoces ti?",glupam stalno ponavlja da se on parkira gdje hoce,a i da nigdje ne pise da je garaza moja :-) !To je ponovio milon puta i da slobodno zovem policiju jer je i on policajac :shock: !!!
Patrole nema vec 20-ak minuta,a ja mu kazem da se vrati tamo gdje se parkirao da sacekamo policiju zajedno.On pristade i meni se upalise lampice :idea: .Lik je iz KRIMPOLICIJE :!:

Pred garazom se frka nastavila.
Kreten i dalje govori kako nigdje ne pise cija je garaza dok mu ja prilicno mirno objasnjavam da to nema veze i da nije normalno sta je ucinio.Uz cjelu tu frku ja mu bjasnjavam i zasto sam dosao i cija je garaza,ali majmun tjera svoje.Kada sam rekao da je moglo proci sve normalno da se izvinio docekao je to kao uvredu.Nije psovao,a nisam ni ja,mada mi je doslo da ga udarim kada me nazvao klosarom koji dolazi jednom godisnje tu i to sa sluzbenim autom :shock: ?!

Nekako se razidjosmo.Policija nije dosla.Jeste kasnije,ali mi vise nismo bili tu.Stara je opet nazvala i ispricala sta se desavalo.Dala im je i broj tablica.

Ako od ovoga svega bude "nesto",potrudicu se da Kripovac dobije suspenziju,gubitak licence...Neko mora biti prvi od koga ce se poceti cistiti,ovoga puta u Policiji ciji je ovaj primjerak uposlenik.Zbog prevencije i da se drugi malo preispitaju.
Dok god budemo pasivni,mi gradjani i budemo govorili "pusti,svakako nista nece biti od toga",primitivci ce uzivati,zauzimati radna mjesta onima koji bi taj posao radili cestito i posteno i sto je najgore tjerace nas da igramo po njihovim pravilim!
Ja necu nikada!

PS:Volio bih da mi neko napise koje korake preuzeti dalje,kome ga tuziti i kako pravilno to sve odraditi.
Umjesto da takvi ljudi stvaraju osjecaj sigurnsosti,brane gradjane od kriminalaca i siledzija,budu uzor po svemu,oni terorisu gradjane i lijece komplexe.
E da,nije bio na duznosti!
A-R-N-I

#1122 Re: Policija

Post by A-R-N-I »

Boom71 wrote:
PS:Volio bih da mi neko napise koje korake preuzeti dalje,kome ga tuziti i kako pravilno to sve odraditi.
Umjesto da takvi ljudi stvaraju osjecaj sigurnsosti,brane gradjane od kriminalaca i siledzija,budu uzor po svemu,oni terorisu gradjane i lijece komplexe.
E da,nije bio na duznosti!
-prvo sacekaj da ti dodje cestitka od 500 KM jer te je vjerovatno zapisao da si ga uvrijedio,
-promjeni garazu, tj. promjeni kvart ili napravi kljuc pa hrabrom borcu protiv kriminal daj kljuc da covjek sljedeci put parkira u garazu a ne ispred.
-napisi dopis njegovoj policijskoj upravi i pohvali njegov rad zasnovan na zastiti gradjana, gradjanskih prava i ustava a sve kontra kriminalaca.
-odi u sedam brace i daj sadaku, jer si dobro prosao, mogao je i tebe i mamu da pretrese do gola, jer sta on zna sta ti imas u torbi i sumnjivo je to sto ti dolazis jednom godisnje a i frizura ti nije ok. mogao ti je oduzeti torbu, tebe lisiti slobode i jos da te razbiju u stanici,,, nako.
:-) :-) :-) :-)
clav

#1123 Re: Policija

Post by clav »

tipican primjer bahatog i drskog ponasanja, ali ne mozes nista od toga sto si naumio jer nije bio na duznosti, a i da je bio sitno je to. mozes se zaliti da narusava ugled policije i slicno, pa ce mu neko od pretpostavljenih skrenuti paznju da u slicnoj konfliktnoj situaciji u buducnosti bude civilizovaniji, mozda i plati kaznu za nepropisno parkiranje.
Creasy

#1124 Re: Policija

Post by Creasy »

clav wrote:tipican primjer bahatog i drskog ponasanja, ali ne mozes nista od toga sto si naumio jer nije bio na duznosti, a i da je bio sitno je to. mozes se zaliti da narusava ugled policije i slicno, pa ce mu neko od pretpostavljenih skrenuti paznju da u slicnoj konfliktnoj situaciji u buducnosti bude civilizovaniji, mozda i plati kaznu za nepropisno parkiranje.

Ne moze platiti kaznu za nepropisno parkiranje jer u ZOBS-u vise nema tog clana kojim je zabranjeno parkiranje ispred tudje garaze.
krusty

#1125 Re: Policija

Post by krusty »

Creasy wrote:
clav wrote:tipican primjer bahatog i drskog ponasanja, ali ne mozes nista od toga sto si naumio jer nije bio na duznosti, a i da je bio sitno je to. mozes se zaliti da narusava ugled policije i slicno, pa ce mu neko od pretpostavljenih skrenuti paznju da u slicnoj konfliktnoj situaciji u buducnosti bude civilizovaniji, mozda i plati kaznu za nepropisno parkiranje.

Ne moze platiti kaznu za nepropisno parkiranje jer u ZOBS-u vise nema tog clana kojim je zabranjeno parkiranje ispred tudje garaze.

al ga svejedno moze PAUK dici
Locked