Evo jednog veselog

dozivljaja od sinoc!
Odem juce do Stare na rucak i po neku torbu koju sam posalo iz Njemacke jer sam vec imao dupke pun auto.Stara je to pokupila prije par dana i stavila u gepek svoga automobila koji je parkirala u garazu.Torbu nije vadila iz gepeka.
Kada smo krenuli do garaze po stvari ugledali smo automobil koji je bio parkiran tik uz vrata.Garazu nismo mogli ni otkljucati,a kamoli otvoriti gvozdena vrata.
Pocinjem pjeniti od bezobrazluka jer je prostora za parkiranje bilo na pretek.Kao da je neko namjerno to uradio.Pocinjem trubiti u svojoj nemoci.Komsije izviruju na prozore zgrade u pozi "nemem pojma".
Bjes prilicno kontrolisem i zovem policiju.Obecali su doci.Stara ostaje kod mog auta,a ja odlazim na cestu da cekam patrolu.U po' frke pored mene prolazi lik sa autom koji mi je zaprecio garazna vrata.
Zaustavljam ga.Sa njim na zadnjem sjedistu je djete,mozda 7-8 godina.
Otvara prozor i kao "sta je problem?".Kazem kako moze da se onako parkira uz vrata,a pola parkinga prazno?!?
Uz ono "sta je,sta hoces ti?",glupam stalno ponavlja da se on parkira gdje hoce,a i da nigdje ne pise da je garaza moja

!To je ponovio milon puta i da slobodno zovem policiju jer je i on policajac

!!!
Patrole nema vec 20-ak minuta,a ja mu kazem da se vrati tamo gdje se parkirao da sacekamo policiju zajedno.On pristade i meni se upalise lampice

.Lik je iz KRIMPOLICIJE
Pred garazom se frka nastavila.
Kreten i dalje govori kako nigdje ne pise cija je garaza dok mu ja prilicno mirno objasnjavam da to nema veze i da nije normalno sta je ucinio.Uz cjelu tu frku ja mu bjasnjavam i zasto sam dosao i cija je garaza,ali majmun tjera svoje.Kada sam rekao da je moglo proci sve normalno da se izvinio docekao je to kao uvredu.Nije psovao,a nisam ni ja,mada mi je doslo da ga udarim kada me nazvao klosarom koji dolazi jednom godisnje tu i to sa sluzbenim autom

?!
Nekako se razidjosmo.Policija nije dosla.Jeste kasnije,ali mi vise nismo bili tu.Stara je opet nazvala i ispricala sta se desavalo.Dala im je i broj tablica.
Ako od ovoga svega bude "nesto",potrudicu se da Kripovac dobije suspenziju,gubitak licence...Neko mora biti prvi od koga ce se poceti cistiti,ovoga puta u Policiji ciji je ovaj primjerak uposlenik.Zbog prevencije i da se drugi malo preispitaju.
Dok god budemo pasivni,mi gradjani i budemo govorili "pusti,svakako nista nece biti od toga",primitivci ce uzivati,zauzimati radna mjesta onima koji bi taj posao radili cestito i posteno i sto je najgore tjerace nas da igramo po njihovim pravilim!
Ja necu nikada!
PS:Volio bih da mi neko napise koje korake preuzeti dalje,kome ga tuziti i kako pravilno to sve odraditi.
Umjesto da takvi ljudi stvaraju osjecaj sigurnsosti,brane gradjane od kriminalaca i siledzija,budu uzor po svemu,oni terorisu gradjane i lijece komplexe.
E da,nije bio na duznosti!