Policija protiv građana Sarajeva, bezobrazluk
-
melb26sa
I ja sam se na ovo isto zalila prije 6-7 mjeseci - poslala pismo sa svim mojim podacima, zaprimljeno bez problema ali odgovora nikad nisam dobila (vrijeme da se opet zadam na pisanje).
Kod nas su inace pjesaci druga kategorija gradjana...
Kod nas su inace pjesaci druga kategorija gradjana...
- karanana
ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
a sto se tice naljepnica, amblema, iskaznica, sapki koje sluze kao odobrenje za parking, bio sam na zapadu, tacnije u americi i isti je slucaj, pa onda moze i kod nas vala.
a sto se tice naljepnica, amblema, iskaznica, sapki koje sluze kao odobrenje za parking, bio sam na zapadu, tacnije u americi i isti je slucaj, pa onda moze i kod nas vala.
-
_BosanaC
Ok. A sta je sa svim ostalim ulicama gdje su isto tako parikarana policijska auta na plocnicima, pjesackim prelazima, na travnjacima? Jer su eto policijska? I jer je neko vidio to u Americi i rek'o ''Ocu i ja 'vako!'?karanana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
-
melb26sa
Da je samo ova ulica - ali nije! Probaj otici do bolnice Kosevo - sa obje strane plocnika parkirana auta tako da pjesaci moraju hodati po ulici i time ugrozavati svoj zivot! Isto je i kada ides obalom - lijeva strana Miljacke od Inat kuce do Papagajke - na svakom mogucem mjestu na plocniku parkirano auto!karanana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
I bez obzira, ako policija ne moze da pocisti u svom dvoristu/ulici tj, ne moze da se pridrzava pravila (postoji znak ZABRANE PARKIRANJA upravo u toj ulici) sta onda da ocekujemo od gradjana? A mogla bi gospoda policajci malo i javnim prevozom do posla - mozda bi tada bilo manje dzeparosa po tramvajima
- karanana
I kad se desi neki hitni slucaj, policajci moraju trcat preko miljacke do skenderije da sjednu u auta i da intervenisu?boki071 wrote:Znači da treba izmjestiti policiju iz te ulice...karanana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
Izvini ali zakon je zakon... Zašto policija recimo ne uzme sebi 50 mjesta u skenderija garaži i tu parkira vozila, to je koliko vidim 10-ak minuta od ove ulice...
- karanana
E za ostale ulice je to problem, ne samo policije nego vise civila koji parkiraju gdje stignu. Ali sve ove slike su cini mi se uradjene ispred zgrade kantonalnog MUP-a._BosanaC wrote:Ok. A sta je sa svim ostalim ulicama gdje su isto tako parikarana policijska auta na plocnicima, pjesackim prelazima, na travnjacima? Jer su eto policijska? I jer je neko vidio to u Americi i rek'o ''Ocu i ja 'vako!'?karanana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
-
_BosanaC
Jok, nego privatnim autima ce ici na lice mjestakaranana wrote:I kad se desi neki hitni slucaj, policajci moraju trcat preko miljacke do skenderije da sjednu u auta i da intervenisu?boki071 wrote:Znači da treba izmjestiti policiju iz te ulice...karanana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
Izvini ali zakon je zakon... Zašto policija recimo ne uzme sebi 50 mjesta u skenderija garaži i tu parkira vozila, to je koliko vidim 10-ak minuta od ove ulice...
To reci i kornjacama koje su po cijelu noc na Bjelavama u internet klubu, pa na poziv reknu krecemo i zapocnu novu partiju 'kantera'...
- karanana
Slazem se da je to problem, ali opet kazem, vecinom su to "civilna" auta drugdje u gradu. A ovaj znak zabrane parkiranje osim okruglog dijela ima i onaj kvadratic na kojem pise "Osim vozila MUP-a" sto znaci da oni ne krse zabranu.melb26sa wrote:Da je samo ova ulica - ali nije! Probaj otici do bolnice Kosevo - sa obje strane plocnika parkirana auta tako da pjesaci moraju hodati po ulici i time ugrozavati svoj zivot! Isto je i kada ides obalom - lijeva strana Miljacke od Inat kuce do Papagajke - na svakom mogucem mjestu na plocniku parkirano auto!karanana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
I bez obzira, ako policija ne moze da pocisti u svom dvoristu/ulici tj, ne moze da se pridrzava pravila (postoji znak ZABRANE PARKIRANJA upravo u toj ulici) sta onda da ocekujemo od gradjana? A mogla bi gospoda policajci malo i javnim prevozom do posla - mozda bi tada bilo manje dzeparosa po tramvajima
-
_BosanaC
Slazem se, ali za civile bi se trebala zvati policija, ali kad vidis parkirano i nekoliko policijskih auta pa cak i policijski kombi i to koji je pola na cesti tako da smeta i autima... Ni manje ni vise nego ispred 'Atile' na Maltikaranana wrote:E za ostale ulice je to problem, ne samo policije nego vise civila koji parkiraju gdje stignu. Ali sve ove slike su cini mi se uradjene ispred zgrade kantonalnog MUP-a._BosanaC wrote:Ok. A sta je sa svim ostalim ulicama gdje su isto tako parikarana policijska auta na plocnicima, pjesackim prelazima, na travnjacima? Jer su eto policijska? I jer je neko vidio to u Americi i rek'o ''Ocu i ja 'vako!'?karanana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
-
quantum
Da izvines, ako bi amerikanci jeli govna sto ne bi i mi malo?karanana wrote: a sto se tice naljepnica, amblema, iskaznica, sapki koje sluze kao odobrenje za parking, bio sam na zapadu, tacnije u americi i isti je slucaj, pa onda moze i kod nas vala.
Kako da platis kaznu policajcima koji se ne vezu u vozilu, koji nepropisno prestrojavaju, koji se parkiraju na trotoarima, koji ulaze u zabrane itd? Kako da ocekujes od njih da kaznjavaju manijake po gradu kad ima i njih koji misle da ih sapka ispod zadnje sajbe dize iznad zakona koji bi trebali da predstavljaju??
- karanana
Pa dobro, Atila je po meni rizicno tlo, gdje svaki sekund moze izbiti tucha pucnjava....ljudi moraju tu stalno biti ili u okolini preventive radi da zaplase onu jaliju malo._BosanaC wrote:Slazem se, ali za civile bi se trebala zvati policija, ali kad vidis parkirano i nekoliko policijskih auta pa cak i policijski kombi i to koji je pola na cesti tako da smeta i autima... Ni manje ni vise nego ispred 'Atile' na MaltiKome se onda zaliti? Nailovoj materi?
-
Umjetnik a
pa što onda nisi ostao tamo ako sve tamo može, onaj pobio pola fakulteta u Virginiji, sad bi i mi trebali to uraditikaranana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
pa šta ako to rade drugi, valjda trebamo imati svoj sustav, a kolika je Amerika a kolika BiH po površini, šta si ti imao iz Geografije
-
_BosanaC
Murija u kafani?karanana wrote:Pa dobro, Atila je po meni rizicno tlo, gdje svaki sekund moze izbiti tucha pucnjava....ljudi moraju tu stalno biti ili u okolini preventive radi da zaplase onu jaliju malo._BosanaC wrote:Slazem se, ali za civile bi se trebala zvati policija, ali kad vidis parkirano i nekoliko policijskih auta pa cak i policijski kombi i to koji je pola na cesti tako da smeta i autima... Ni manje ni vise nego ispred 'Atile' na MaltiKome se onda zaliti? Nailovoj materi?
Za takva rizicna tla postoje izbacivaci i zastitarske agencije
-
Umjetnik a
zaboravih spomenuti, neki dan idem ulicom kod Narodnog Pozorišta, kad na parkingu bijeli VW Polo a na tabli stavljen papir na kojem piše SIPA, kao eto da ga ne uklone
- karanana
joj znao sam da nisam trebo spominjati mrsku ameriku. samo sam htio da kazem da u drustvima koja su pravno i u svakom drugom pogledu razvijenija od nas, policajci takodjer imaju neke povlastice kao naprimjer da mogu parkirati na zabranama, ici brze od dozvoljenog, ulaziti preko reda i bez placanja u disco clubove.... eto izvinite ako sam nekog uvrijedio uporedjujuci nas sa amerikom.Umjetnik a wrote:pa što onda nisi ostao tamo ako sve tamo može, onaj pobio pola fakulteta u Virginiji, sad bi i mi trebali to uraditikaranana wrote:ovo je ulica gdje je smjesten kantonalni mup. ne vidim razlog zasto njihova auta tu ne bi bila parkirana. jeste bezveze sto stoje na plocnicima ali gdje ce drugo? austrougarska se nije sjetila graditi podzemne garaze. pa nek pjesaci hodaju ulicom jer je ta ulica ionako zatvorena za saobracaj osim za mup.
pa šta ako to rade drugi, valjda trebamo imati svoj sustav, a kolika je Amerika a kolika BiH po površini, šta si ti imao iz Geografije
-
JD
problem su privatna auta policajaca. znaci ako rade u toj ulici ne mogu parkirati u susjednoj ulici nego im mora biti odmah ispred stanice auto, da debela krmad kad zavrse smjenu direkt iz golfa petice sjednu u svoj krs od golfa dvice i idu kuci, nedo bog da prosetaju 50ak metara do nekog parkingakaranana wrote:
I kad se desi neki hitni slucaj, policajci moraju trcat preko miljacke do skenderije da sjednu u auta i da intervenisu?
sluzbena i mogu proci jer eto za nesto sluze ipak, ali problem je sto policajci parkiraju gdje hoce svoja privatna vozila jer naravno ko ce im naplatiti kaznu ? kad ce im pauk dici auto ? nikad...
-
Bosanski_Amerikanac
Sta ja znam. Ovdje ti ga policija smije parkirati u dnevni boravak ako hoce. I ko god ima tu policijsku znacku u autu moze ga parkirati bilo gdje samo ne pred neciju garazu.
Samo mi je seljacko ovo parkiranje po trotoarima. Ali sta im covjek moze. Hajde barem da rade i da se bore protiv kriminala ne bi im covjek zamjerio. Dok se tudja auta kradu po gradu oni spavaju. Da nije tako covjek bi sutio.
Samo mi je seljacko ovo parkiranje po trotoarima. Ali sta im covjek moze. Hajde barem da rade i da se bore protiv kriminala ne bi im covjek zamjerio. Dok se tudja auta kradu po gradu oni spavaju. Da nije tako covjek bi sutio.
- stripiii
Kako je novi zakon stupio na snagu boga mi i oni malo vise gledaju gdje ce parkirati jer kad se vrate do auta mogla bi im biti zakacena "cestitka" za brisacJD wrote:
sluzbena i mogu proci jer eto za nesto sluze ipak, ali problem je sto policajci parkiraju gdje hoce svoja privatna vozila jer naravno ko ce im naplatiti kaznu ? kad ce im pauk dici auto ? nikad...
-
JD
ma de boga ti koji ce mu to kolega iz stanice napisati kaznu ???
pa evo ovdje u mojoj ulici prije se parkiralo na jednom dijelu trotoara i u zadnjih par sedmica cisti pauk i stvarno vise nema auta, jedino mozes vidjeti 2-3 auta koja su provjereno privatna od policajaca iz stanice u susjednoj ulici, i naravno njih niko ne dira. stanu tu kad nema nigdje drugo mjesta
a sto se tice znacki i sapki, to se nigdje tako ne radi, jer policajci ne koriste svoja auta u sluzbene svrhe, pa se samim tim nemogu sluziti znackama za krsenje zakona. znaci ako drot ide u kupovinu moze parkirat na sred ceste jer ima znacku iako nije na duznosti... jest kako da ne, to samo kod nas moze
to su seljacka posla najgore vrste, hajmo svi stavit oznake za invalide i policijske kape i parkirat auto na sred glavne ceste i nece nas niko dirati.
pa evo ovdje u mojoj ulici prije se parkiralo na jednom dijelu trotoara i u zadnjih par sedmica cisti pauk i stvarno vise nema auta, jedino mozes vidjeti 2-3 auta koja su provjereno privatna od policajaca iz stanice u susjednoj ulici, i naravno njih niko ne dira. stanu tu kad nema nigdje drugo mjesta
a sto se tice znacki i sapki, to se nigdje tako ne radi, jer policajci ne koriste svoja auta u sluzbene svrhe, pa se samim tim nemogu sluziti znackama za krsenje zakona. znaci ako drot ide u kupovinu moze parkirat na sred ceste jer ima znacku iako nije na duznosti... jest kako da ne, to samo kod nas moze
to su seljacka posla najgore vrste, hajmo svi stavit oznake za invalide i policijske kape i parkirat auto na sred glavne ceste i nece nas niko dirati.
-
skojotovski
murija je blokirala cestu...to vrelo ljeto...