Policija namice budzet!
- Mahalac
#1 Policija namice budzet!
Upozorenje svima, Policija u KS je ocigledno dobila nalog da napuni budjet i zakrpi sto vise rupa tj da odlozi neminovno?
Na svakom su uglu i koraku, zaustavljaju sve zivo i pisu sve zivo. Naplacuju sve sto se naplatiti da bez ikakve milosti. Ostavljaju cestitke pod brisacima na svakom mogucem mjestu.
Pozor svima da se vezu, kompletiraju sijalice, prvu pomoc te paze na sve ostale gluposti.
Na svakom su uglu i koraku, zaustavljaju sve zivo i pisu sve zivo. Naplacuju sve sto se naplatiti da bez ikakve milosti. Ostavljaju cestitke pod brisacima na svakom mogucem mjestu.
Pozor svima da se vezu, kompletiraju sijalice, prvu pomoc te paze na sve ostale gluposti.
Last edited by Mahalac on 26/02/2009 13:00, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#2 Re: Policija namice budjet!
aha, vidimo malo su te pisali 
-
dimu
#3 Re: Policija namice budjet!
cuo sam da se identicna stvar u tuzli desava, poludili odjednom...
- Bullet Tooth Tony
#4 Re: Policija namice budjet!
Nikad nama nece biti bolje sve dok nam je cudno sto policija zaustavlja i pise sve zivo i sto se cudimo tome sto neko nema kompletirane sijalice i prvu pomoc pa ga kaznise zbog toga ,da hoce bogdo svaki dan tako,pa ako se nisam zavezao a ti bujrum i kazni me -.....
-
5ar5rovic
#5 Re: Policija namice budjet!
Naravno, pošto druge akcije policije mogu biti opasne po policajce, sve snage su usmjerene na saobraćaj koji je još jedini ostao neuređen...
-
legendo_moja
#6 Re: Policija namice budjet!
Pravna država od ponedeljka

- Mahalac
#7 Re: Policija namice budjet!
Ova akcija nema nikakve veze s poboljsanjem sigurnosti ucesnika u saobracaju, nisu me pisali ali masu raje jesu, svi su izasli na ulice i na svakom su mjestu, pisu ko ludi.Beg_Babic wrote:Nikad nama nece biti bolje sve dok nam je cudno sto policija zaustavlja i pise sve zivo i sto se cudimo tome sto neko nema kompletirane sijalice i prvu pomoc pa ga kaznise zbog toga ,da hoce bogdo svaki dan tako,pa ako se nisam zavezao a ti bujrum i kazni me -.....
Ocigledno je da se nesto desava i da imaju takve instrukcije. Rade ono sto nikada dosada nisu radili i ponavljam nema veze s nikakvom akcijom poboljsanja sigurnosti u saobracaju.
Pokusavam skrenuti paznju na parkiranje najvise jer cestitke ostavljaju u stotinama primjeraka.
- vjesticanametli
#8 Re: Policija namice budjet!
-
5ar5rovic
#9 Re: Policija namice budjet!
Šta ti to znači ??vjesticanametli wrote:![]()
alipasino okitili ko bozicnu jelku ........... ocekujem pauka na mojmilu........ raja ne tulumarite u parkovima i ne opijajte se tamo jer ce vam poslati opet 200 kmica
-
Bodkin
#10 Re: Policija namice budjet!
znaci da ne pijes alkohol u parku jer ce ti napisati kaznu za opijanje na javnom mjestu ili ometanje reda i mira kako vec ide.kazna sitnica,200 km5ar5rovic wrote:Šta ti to znači ??vjesticanametli wrote:![]()
alipasino okitili ko bozicnu jelku ........... ocekujem pauka na mojmilu........ raja ne tulumarite u parkovima i ne opijajte se tamo jer ce vam poslati opet 200 kmica
- Mahalac
#11 Re: Policija namice budjet!
O tome i govorim siguran sam da su samo za ova 2-3 dana napisali nekoliko hiljada parking kazni...jednostavno neuobicajeno ponasanje organa redavjesticanametli wrote:![]()
- Skyfox
#12 Re: Policija namice budjet!
Mahalac wrote:Upozorenje svima, Policija u KS je ocigledno dobila nalog da napuni budjet i zakrpi sto vise rupa tj da odlozi neminovno?
vec se uvjerio....
- karanana
#13 Re: Policija namice budjet!
jeli zaustavljaju i nasumice i prije nego neko napravi bilo kakav prekrsaj? jeli to po zakonu? ovo nije policijska drava pa da me patrole i barikade zaustavljaju i pregledaju. ako ce tako neka uvedu vanredno stanje i neka to rade.
- pustopoljina
#14 Re: Policija namice budjet!
citam naslov i kontam-sta je ovo? ruski? samo prvu rijec razumjela 
-
ja1977
#15 Re: Policija namice budjet!
Ovo bi trebalo biti UOBICAJENO ponasanje, samo sto je kod nas sve naopackeMahalac wrote:O tome i govorim siguran sam da su samo za ova 2-3 dana napisali nekoliko hiljada parking kazni...jednostavno neuobicajeno ponasanje organa redavjesticanametli wrote:![]()
- Cholina_Lokica
#16 Re: Policija namice budjet!
pa rutinska kontrola.... kako nije po zakonukaranana wrote:jeli zaustavljaju i nasumice i prije nego neko napravi bilo kakav prekrsaj? jeli to po zakonu? ovo nije policijska drava pa da me patrole i barikade zaustavljaju i pregledaju. ako ce tako neka uvedu vanredno stanje i neka to rade.
- Bullet Tooth Tony
-
dimu
#18 Re: Policija namice budzet!
gledam nasu pametnu policiju maloprije, 10ak minuta su zaustavili saobracaj na skenderiji da bi se 20ak auta od guzonja i pratnje parkiralo ispred restorana la familia... moze kod nas sve, valjda se boje teroristickog napada pa moraju auta biti 20cm od ulaza restorana da mogu zbrisati odmah...
- Troll_Happens
#19 Re: Policija namice budjet!
Tako i treba da su te akcije samo ucestalije.. pa bi se za par god naucili saobracajne kulture a i od tih prihoda bi se moglo nesto napraviti i poboljsati tu prije svega mislim ulaganja u bezbjednost saobracajaMahalac wrote:O tome i govorim siguran sam da su samo za ova 2-3 dana napisali nekoliko hiljada parking kazni...jednostavno neuobicajeno ponasanje organa redavjesticanametli wrote:![]()
Naprijed milicijooo
-
dimu
#20 Re: Policija namice budzet!
bas me zanima koliki je prihod od uvodjenja novog zakona do sada od kazni za nepropisno parkiranje...
kako bi bilo super da su te pare ulozili u izgradnju garaza po gradu, a ne ovako te svjesno tjeraju da parkiras gdje ne bi trebao
i prije nego se vas 20 sad upali, mislim na "nepropisno" parkiranje gdje auto ne smeta realno nikome ali je eto tu zabranjeno, ne mislim na parkiranja na trgovima u pjesackim zonama, ispred ulaza, garaza, prolaza, na pjesackom, na autobuskim stajalistima
mislim npr na ono debilno pravilo 5m od pjesackog prelaza hahaha... a u pola ulica iscrtana mjesta odmah do pjesackog prelaza, a ako nije iscrtano onda ti pise kaznu a auto ti "smeta" isto koliko i ono na iscrtanom mjestu....
ili na trotoar koji je 10 m sirok znaci moze sleper proci a ne da smeta pjesacima i slicno...
al eto pricaju oni o garazama vec 5 godina
kako bi bilo super da su te pare ulozili u izgradnju garaza po gradu, a ne ovako te svjesno tjeraju da parkiras gdje ne bi trebao
i prije nego se vas 20 sad upali, mislim na "nepropisno" parkiranje gdje auto ne smeta realno nikome ali je eto tu zabranjeno, ne mislim na parkiranja na trgovima u pjesackim zonama, ispred ulaza, garaza, prolaza, na pjesackom, na autobuskim stajalistima
mislim npr na ono debilno pravilo 5m od pjesackog prelaza hahaha... a u pola ulica iscrtana mjesta odmah do pjesackog prelaza, a ako nije iscrtano onda ti pise kaznu a auto ti "smeta" isto koliko i ono na iscrtanom mjestu....
al eto pricaju oni o garazama vec 5 godina
- chuchumbamayumbe
#21 Re: Policija namice budjet!
Drago mi je, neka kite po Alipasinom jer je ovo postalo nesnosno!Jedan001 wrote:Tako i treba da su te akcije samo ucestalije.. pa bi se za par god naucili saobracajne kulture a i od tih prihoda bi se moglo nesto napraviti i poboljsati tu prije svega mislim ulaganja u bezbjednost saobracajaMahalac wrote:O tome i govorim siguran sam da su samo za ova 2-3 dana napisali nekoliko hiljada parking kazni...jednostavno neuobicajeno ponasanje organa redavjesticanametli wrote:![]()
![]()
Naprijed milicijooo
Ne mogu nikuda proci sa djecjim kolicima, parkiraju pred ulaze, smetljarnike, ispod tobogana i ljuljacki.
A najveci fazon je sto je parkin poluprazan, udaljen 50 metara, ali mrsko papku prepjesaciti 50 metara!
Samo naprijed, da hoce bar 10 pauka poslati da pokupi bagru, i tako svaki dan!
- Amila♥Emir
#22 Re: Policija namice budzet!
kaki ba kazna novcana, pendrekom razbij sofersajbu 
- valter.ba
#23 Re: Policija namice budzet!
Preporucujem policiji ako prate ovaj forum a prate da prvo pociste ispred svoga dvorista. Recimo u kvartu oko PU Centar na M.Dvoru je nemoguce proci trotoarom od parkiranih vozila jednim dijelom i vozila uposlenika iste PU. Trotoar u ulici kod Broadwaya je okupiran tako da moras preskakati preko karambolki ako hoces proci prema Uniticu. Sve zelene povrsine su takodjer zauzete i izbrazdane tockovima vozila primitivaca koji i ovo malo zelenila pogazise
Djeca i majke sa djecom u kolicima nemaju nikakve sanse u ovakvom malogradjanskom okruzenju jer seljaci su ekologiju ostavili za sobom kada su dosli u grad. Valjda im se jos uvjek pred ocima odvija onaj film kada su traktorom krstarili po vrletima zavicaja. Zato policijo naprijed u jurish ali ne izivljavati se na vozacima koji se ponasaju civilizirano i ne maltretirati ako neko nema zhilet u prvoj pomoci 
-
Lesli Eldridž
#24 Re: Policija namice budzet!
Ah, zadatak policije i jeste da maltretiraju nedužne građane...
-
shown
#25 Re: Policija namice budzet!
a tek oko Konjica ,kolju,a tek koje seoske face mati mila .Pa ne bi mogli glumiti ni u jednom domacem filmu osim Gluvi barut posto su svi rodom iz sela Bjelimickog okruga.A tek kad te stanu peglat ,doslovno gjubrad ,opet je Sarajevska ,ako nista kulturnija .