Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

drndalo

#76 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by drndalo »

Ne mozes optuzivati ljude, ali mozes optuzivati one koji pokusavaju izazvati dodatna sranja...
palermo

#77 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by palermo »

cyprus wrote:
Da, mislim da bi svjesno širenje dezinformacija u javnosti trebalo biti kažnjivo... Frapiraj se kol'ko ho'š :mrgreen:
nevermind :D al zaista sam iznenađen.....
dudlov

#78 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by dudlov »

Koja vojska i koja policija, ako se može znati? Za policiju imam odgovor, ali ovo oko vojske me zanima. Nisam nigdje mako, tako da pamtujem...neću.
detroit-mercy

#79 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by detroit-mercy »

Dozer wrote:Ja vec rekoh da imam slicne info preko ljudi koji tamo zive, a imam i jednih i drugih...i iste su kao ove iz uvodnog posta.
A ako mediji nesto zataskavaju, onda jedino spekulacije i kolaju.
Zasto RTRS ne prikaze mrtvacnicu?

A razlog za zataskavanje...pa to je valjda jasno kao dan - ljudi bi odmah postavili pitanje zasto se to nije sprijecilo. A ko je to mogao i trebao sprijeciti? Vlast, naravno, tj. Dodik.
Zar ne mislis da bi opozicija skocila na ovo ko dijete na sisu :mrgreen: ?
channel10

#80 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by channel10 »

Šunj wrote:
channel10 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, žena izmišlja, tj. ne izmišlja, nego umišlja. Možda je vidjela pripadnike Oružanih snaga BIH, i odmah izdeklamovala kako je riječ o VRS.
Drugo, ovo što je Dodik uradio Doboju zahtjeva intervenciju međunarodne zajednice, jer se radi o suspendovanju dejtonskog sporazuma i vojnom udaru u kome je general Zec razvlastio civilnog gradonačelnika i preuzeo na sebe sve ovlasti i funkcije koje ima Skupština grada i gradonačelnik.
Treće, i ja sam čuo da povratnici ništa dobijaju, ali da već postoji veliki broj kamiona koji su se iz FBiH zaputili prema njima.
Ne moze Dodik nista sam. Zasto niko od ovih nasih novinara nije pitao ministra odbrane koji je usput (cini mi se) Bosnjak pa ga sve fino ispitali. Otkud ovaj ovdje, ko ga je poslao (dopustio) itd itd. Ali sta zna snjakaz, osim pasti travu.
Kako je potopljen Doboj: http://www.6yka.com/novost/56780/dobojl ... mrli-bismo
https://www.youtube.com/watch?v=mnKnkt8B8-Y
Taj ministar odbrane, Zekerijah Osmić, je danonocno bio sa vojskom i narodom na nasipima u Brckom i okolini.
Ko je rekao da nije? Pogresno si shvatio post...
NIN

#81 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by NIN »

insomnia78 wrote:@NIN
Ne vjerujem
Ovi sto laju slabo ujedaju
Oni su bili prave psihopate
Ides s nekim svaki dan na poso, druzite se, posjecujete, medjusobno pomazete
Pricate o bratstvu i jedinstvu, pjevate himnu Juge a ti citavo vrijeme cekas pogodan momenat da ga zakoljes, silujes mu zenu, mater, sestru, ubijes dijete i na kraju kad dodje momenat preko noci stavis subaru i krenes u ostvarenje plana
E za to treba biti psihopata
Sto je najgore ti isti su opet u fazi vuka u janjecoj kozi a ovi nasi misle da ce flasa vode nesto promjeniti

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Danas je znatno drugacija situacija u odnosu na 90-te jer su teritorije znatno ociscene u demografskom smislu, tako da rijedje imamo medjutorska kumstva, brakove, itd. Danas se nove generacije transparentno vaspitaju u cistom okruzenju, pod punom kontrolom vlastodrzaca.

Ono na sto mislim je to da se omladina, tj. nove genracije transparentno odgajaju ksenofobiji, dakle otvoreno, bez ikakvih ustrucavanja. To je velika razlika od prije rata kada su se latentni psihopati stvarali tiho, izmedju cetiri zida.

Pa evo, recimo, cak se i u mikrosredinama stvara atmosfera animoziteta medju djecom uvodjenjem vreronauka jer u pravilu vecina djece jednog razreda pohadja taj cas i po automatizmu (psiholozi znaju o cemu pricam) oni ce precipirati one koji ne idu s njima na nastavu kao, u najmanju ruku, neispravne i da nesto s njima nije uredu, a logicno je koliko precepcija odnosa medju njima u dobu rane socijalizacije ima uticaja na genezu licnosti kasnije.

:(
gagy06

#82 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by gagy06 »

drndalo wrote:
palermo wrote:
drndalo wrote:
I ? Sta hoces reci ? Da je opravdano siriti dezimformacije koje nekoga kostaju zivota ?
Ne, neću to reći, hoću samo reći da se sve ono što ne odgovara našem poimanju stvarnosti i svijeta olako proglašava dezinformacijom.

A kad dadneš nekome u ruke monopol na istinu, onda si najebao.

Dezinformacija po svojoj definiciji je poluistina.....nepotpuna istina pomoću koje neki događaj poprima sasvim drugačije razmjere.

Najbolji dosada utvrđeni lijek protiv dezinformacije je potpuna i cjelovita istina. Hapšenje sasvim sigurno nije.
Kako bi nazvao "informacije" da se brane u Modracu i Bočcu počinju rušiti, i da će sve nizvodno podaviti...? Šta bi bilo da je na iste nasjelo npr. 100.000 ljudi, i da su pokušali bježati jedni preko drugih, te da su neki poginuli u tome ? Šta je u toj dezinformaciji polu-istinito ? Jel se ruši, ili se ne ruši ? Ne može se polu-srušiti... Dakle ne pričam o monopolu na istinu, nego o nečemu što se u vanrednim situacijama, kao u ratu može i treba smatrati opasnim... Da ne upotrijebim izraz peta kolona koji je možda malo prejak za neorganizovane pokušaje...
gagy06 wrote: E, vjerovo il ne vjerovo-upravo su pitali (doduse ne sta si, nego jel uzimate svinjskog porijekla) i shodno odgovoru dobijes recimo-pilecu salamu. U Doboj Jugu su sve sto je bilo svinjskog porijekla (stiglo dosta iz Slovenije) poslali za Doboj da se podijeli.
Cekaj, sta je istina, ovo sto ti kazes, ili ono sto kaze covjek maloprije...? Ljudski je ovo sto ti kazes, ako imas mogucnost ponuditi ljudima, ponuditi izbor... A ako nemas, nego imas samo svinjske proizvode ? Jel bolje ponuditi ili ne?
Ja samo kazem kako je bilo u praksi. Ne bavim se teorijom.
Dozer

#83 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Dozer »

PM72 wrote:Dobri moj Dozer,

Sačekaćemo a valjda će istina isplivati na površinu.Da je rat,ja bih molio Boga da je to istina.Da ih sve podavi.Ovako mi je žao tih svih ljudi.Isto kao što sam nekad merakao kad vidim kakvog RVI Iz RS i pomislim kako ga je stigla nečija suza.Sad mi je i tih ljudi žao.Stari se,jebem li ga,ili se omudralo,osjedilo...
Ma isti sam ti takav, i pored svega ranijeg. Jednostavno nemam mentalni sklop da ljude dijelim po imenu, prezimenu, vjeri ili boji koze, i dzaba sve.
A ovo gore - posto kupio, po to prod'o. Nije da sam se primio, zao bi mi bilo ljudi ma ko da su, ali kada se sastave svi navedeni detalji onda ispadne da nista nije nemoguce. A super ako je sve samo nebulozna dezinformacija.
JohnnyS

#84 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by JohnnyS »

Ajde vi teoretičari zavjere odgovorite meni ZAŠTO bi netko tajio broj mrtvih? I da se ne daj Bože nađe 2000 mrtvih mislite li da bi to išta promijenilo? Da bi netko odgovarao? I po kojem bi osnovu odgovarao, što nije oblake rastjerao?!
Lune

#85 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Lune »

JohnnyS wrote:Ajde vi teoretičari zavjere odgovorite meni ZAŠTO bi netko tajio broj mrtvih? I da se ne daj Bože nađe 2000 mrtvih mislite li da bi to išta promijenilo? Da bi netko odgovarao? I po kojem bi osnovu odgovarao, što nije oblake rastjerao?!
Teoretičari zavjere su ustvari rahat-patnici kojima se već počelo da priviđa jer se patnja odužila a rahata sve manje :mrgreen:
madner

#86 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by madner »

JohnnyS wrote:Ajde vi teoretičari zavjere odgovorite meni ZAŠTO bi netko tajio broj mrtvih? I da se ne daj Bože nađe 2000 mrtvih mislite li da bi to išta promijenilo? Da bi netko odgovarao? I po kojem bi osnovu odgovarao, što nije oblake rastjerao?!
Zato sto je drug Mile zajebao akciju.

Lakse je postepeno i uz medijsku pripremu to objaviti nego dan nakon sto se kaze da nema potrebe za proglasavanjem elementarne nepogode.
palermo

#87 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by palermo »

Dobro zemo, reci mi molim te zašto sam ja teoretičar zavjere ako imam određenih sumnji prema izvještajima koji se daju ioz Doboja. Je li bilo oprečnih informacija, je li dolaze nekakve informacije iz Doboja, jel ti zaista vjeruješ sve što Doik i njegova kamarila kaže.........jel ti stavrno misliš da nije moguće da je bilo 50 žrtava....pa se sad pokušava taj podatak sakriti.....

zar stvarno misliš da nije ovako nešto moguće......obrati pažnju od 0.25 do 0.35......

https://www.youtube.com/watch?v=Pe7EOrNz3WE

mislim, zbog kojeg sam ja kurca teoretičar zavjere, samo zato što ne vjerujem u sve što Dodik kaže
Danguba

#88 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Danguba »

Ove Dobojlije treba tuci samo burecima. :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-iz-te ... /140523124
insomnia78

#89 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by insomnia78 »

Pa sta rade porodice zrtava?
Niko da napise makar na fejsbuku nesto
Svi sute i srbuju?

McMoy

#90 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by McMoy »

POTOP U DOBOJU: Plan za evakuaciju odnela voda!

Nespremni "naši" u stvari su vlast u Doboju. Kaže kako je civilna zaštita sedila na uzvišenju, iznad Doboja i gledala narod kako se sam spasava

Image

DOBOJ - Naši su bili totalno nespremni za ovo..., pokazuje jedan od potopljenih stanovnika Doboja. Blatnjava trenerka, očito tuđa, jedino je što ima. Ima još ženu i dvoje dece. Oni su "kod njenih". Posla više nema: "Sve je otišlo niz vodu." Šala kojoj se niko ne smeje.

Nespremni "naši" u stvari su vlast u Doboju. Kaže kako je civilna zaštita sedila na uzvišenju, iznad Doboja i gledala narod kako se sam spasava. Na pitanje zašto sede a ne pomažu ljudima, odgovarali su kako im je "Plan za vanredne situacije dole, potopljen".

Image

Dobojlije na svakom koraku zahvaljuju Federaciji. Opet, oni "naši", ovaj put iz Banjaluke nisu ništa uradili da im pomognu:

"Sva pomoć je došla iz Federacije, a sada hoće i to da nam uzmu".

Image

Žale se kako će se "preko njihovih leđa prebiti" sukob između SDS-ovog načelnika Obrena Petrovića i od SNSD-a nametnutog upravitelja generala Momira Zeca. Već se priča po Doboju kako se humanitarna pomoć za Doboj preusmerava prema skladištima u Banjaluci i Laktašima. Istina, pomoć dolazi u grad. Pitanje je da li zaista dolazi do onih koji su zaista poplavljeni.

"Ja po celi dan čistim stan, nemam kada ići po pomoć."

Stan je zapravo jedna muljem zatrpana crna rupa na prvom spratu stambene zgrade u centru Doboja. Voda je došla do polovine drugog sprata. Pomažu i komšije do čijih stanova voda nije došla. Pitanje je koliko se tu može pomoći: "Godinama ova voda neće izaći iz zidova".

Mnogi se pitaju da li vredi popravljati ili sve iznova. Po ko zna koji put u jednom životu. Puno je onih koji se teško snalaze u ovim okolnostima. Čekaju da im pomoć dođe. Drugi, najčešće oni koji nisu direktno ugroženi, po nekoliko puta se vraćaju na punktove gde se deli pomoć. Ostali sležu ramenima, trenutno nemaju vremena da o tome razmišljaju. Čini se kao da ne žele uopšte da razmišljaju. Mehanički izbacuju uništene stvari na gomilu. Cilj je uraditi što više "dok se još vidi":

"Zahvalite se svima u Federaciji", kažu nam.

http://www.kurir-info.rs/potop-u-doboju ... ak-1386259
drndalo

#91 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by drndalo »

palermo wrote: Dobro zemo, reci mi molim te zašto sam ja teoretičar zavjere ako imam određenih sumnji prema izvještajima koji se daju ioz Doboja. Je li bilo oprečnih informacija, je li dolaze nekakve informacije iz Doboja, jel ti zaista vjeruješ sve što Doik i njegova kamarila kaže.........jel ti stavrno misliš da nije moguće da je bilo 50 žrtava....pa se sad pokušava taj podatak sakriti.....
Ne primjetis razliku izmedju do sada zvanicnih 30-ak zrtava, mogucih 50-ak koje ti sada spominjes (sto je moguce odstupanje kako nalaze ljude nakon povlacenja vode), i brojke 200-300 samo u Tus-u u Doboju, te zavjere tipa Mulder-Skali na prikrivanju iste ?
Nikolaj Stavrogin

#92 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Nikolaj Stavrogin »

It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, žena izmišlja, tj. ne izmišlja, nego umišlja. Možda je vidjela pripadnike Oružanih snaga BIH, i odmah izdeklamovala kako je riječ o VRS.
Drugo, ovo što je Dodik uradio Doboju zahtjeva intervenciju međunarodne zajednice, jer se radi o suspendovanju dejtonskog sporazuma i vojnom udaru u kome je general Zec razvlastio civilnog gradonačelnika i preuzeo na sebe sve ovlasti i funkcije koje ima Skupština grada i gradonačelnik.
Treće, i ja sam čuo da povratnici ništa dobijaju, ali da već postoji veliki broj kamiona koji su se iz FBiH zaputili prema njima.
ko u ukrajini.
Nikolaj Stavrogin

#93 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Nikolaj Stavrogin »

NIN wrote:
insomnia78 wrote:@NIN
Ne vjerujem
Ovi sto laju slabo ujedaju
Oni su bili prave psihopate
Ides s nekim svaki dan na poso, druzite se, posjecujete, medjusobno pomazete
Pricate o bratstvu i jedinstvu, pjevate himnu Juge a ti citavo vrijeme cekas pogodan momenat da ga zakoljes, silujes mu zenu, mater, sestru, ubijes dijete i na kraju kad dodje momenat preko noci stavis subaru i krenes u ostvarenje plana
E za to treba biti psihopata
Sto je najgore ti isti su opet u fazi vuka u janjecoj kozi a ovi nasi misle da ce flasa vode nesto promjeniti

Danas je znatno drugacija situacija u odnosu na 90-te jer su teritorije znatno ociscene u demografskom smislu, tako da rijedje imamo medjutorska kumstva, brakove, itd. Danas se nove generacije transparentno vaspitaju u cistom okruzenju, pod punom kontrolom vlastodrzaca.

Ono na sto mislim je to da se omladina, tj. nove genracije transparentno odgajaju ksenofobiji, dakle otvoreno, bez ikakvih ustrucavanja. To je velika razlika od prije rata kada su se latentni psihopati stvarali tiho, izmedju cetiri zida.

Pa evo, recimo, cak se i u mikrosredinama stvara atmosfera animoziteta medju djecom uvodjenjem vreronauka jer u pravilu vecina djece jednog razreda pohadja taj cas i po automatizmu (psiholozi znaju o cemu pricam) oni ce precipirati one koji ne idu s njima na nastavu kao, u najmanju ruku, neispravne i da nesto s njima nije uredu, a logicno je koliko precepcija odnosa medju njima u dobu rane socijalizacije ima uticaja na genezu licnosti kasnije.

:(
vjerski identitet je zlo.
palermo

#94 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by palermo »

drndalo wrote:
palermo wrote: Dobro zemo, reci mi molim te zašto sam ja teoretičar zavjere ako imam određenih sumnji prema izvještajima koji se daju ioz Doboja. Je li bilo oprečnih informacija, je li dolaze nekakve informacije iz Doboja, jel ti zaista vjeruješ sve što Doik i njegova kamarila kaže.........jel ti stavrno misliš da nije moguće da je bilo 50 žrtava....pa se sad pokušava taj podatak sakriti.....
Ne primjetis razliku izmedju do sada zvanicnih 30-ak zrtava, mogucih 50-ak koje ti sada spominjes (sto je moguce odstupanje kako nalaze ljude nakon povlacenja vode), i brojke 200-300 samo u Tus-u u Doboju, te zavjere tipa Mulder-Skali na prikrivanju iste ?
Druže, ja nigdje nisam spomenuo da je istina ono za Tuš, niti da ima 200 žrtava, ja samo kažem da sumnjam da postoje manipulacije sa brojem ljudskih žrtava u poplavama u Doboju. Zašto sumnjam, sam,nadam se, već objasnio.
155_mm

#95 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by 155_mm »

Yehya wrote:Pa 90% hrane i vode su donirali Bošnjaci :twisted: I da ne daju našim :twisted:

Nikad od njih ljudi,NIKAD!
prije bi se reklo da nikad bosnjacima pameti. spasavas od gladi i zedji one koji su njihovi pustili niz vodu a uzvrate ti tako sto policija u doboju pretuce cetvoricu u bosnjaka psujuci im majku balijsku.
stvarno ne znam sta se bosnjacima mora jos dogoditi da shvate u kakvom okruzenju zive.
palermo

#96 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by palermo »

155_mm wrote:
Yehya wrote:Pa 90% hrane i vode su donirali Bošnjaci :twisted: I da ne daju našim :twisted:

prije bi se reklo da nikad bosnjacima pameti. spasavas od gladi i zedji one koji su njihovi pustili niz vodu a uzvrate ti tako sto policija u doboju pretuce cetvoricu u bosnjaka psujuci im majku balijsku.
stvarno ne znam sta se bosnjacima mora jos dogoditi da shvate u kakvom okruzenju zive.
šta bi to Bošnjaci trebali shvatiti. Da je poželjno i potrebno pustiti ljude da umru od gladi i žeđi. Bošnjaci su upravo ovih dana pokazali da jako dobro znaju kako treba i šta treba.

Umjesto da si ponosan na ovaj narod, ti se našao da mu dijeliš lekcije
gagy06

#97 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by gagy06 »

Mada...maloprije sam prosao pored Tusa-5-6 policijskih auta sa rotacijom dole pred garazom. Mozda se ipak nesto dogadja...
155_mm

#98 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by 155_mm »

palermo wrote:
155_mm wrote:

šta bi to Bošnjaci trebali shvatiti. Da je poželjno i potrebno pustiti ljude da umru od gladi i žeđi. Bošnjaci su upravo ovih dana pokazali da jako dobro znaju kako treba i šta treba.

Umjesto da si ponosan na ovaj narod, ti se našao da mu dijeliš lekcije
pa da znaju pobrinuli bi se direktno za povratnike a ne da pomoc dobijaju indirektno iz druge ruke jer je trebalo svima biti jasno da tako nece nista dobiti. e to je to sto smatram da su bosnjaci trebali shvatiti ali na zalost nisu i to ih ponovo moze skupo kostati. je li ti sad jasno stasam htio da kazem?

a poslije onog premlacivanja bosnjaka u policijskoj stanici u doboju uz psovanje majke balijske se daje utisak da im i ne treba pomoc jer ocigledno imaju slobodnih policajskih kapaciteta za takva premljacivanja.

i na kraju nigdje nisam rekao da bosnjaci ne trebaju pomoci pa citav bosnjacki narod svoju egzistenciju zahvaljuje necijoj pomoci devedesetih. ali pomoci se moze ispravno i pogresno.
palermo

#99 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by palermo »

AtleticoMadrid wrote:Ja samo znam da, mozemo pomoci i to je OK, ali NIKAD za NIKAD vise sa njima bratstvo, ni prijateljstvo !!!

90% njih su isti, ne mozemo zbog 10% normalnih da se pomirimo... Nikad oprostiti, nikad zaboraviti.
Pa ne postoji prijateljstvo sa narodom, prijatelj si sa pojedincem. Naravno da kao kolektivitet uvijek trebamo biti oprezni sa velikosrpskom ideologijom, i da ne zaboravljamo što se desilo.

Kao pojedinci budemo jednostavno ljudi, kao kolektivit se ponašamo opet kao civilizirani ljudi. Pomogneš onome kome je pomoć nepohodna. .Nema tu prevelike filozofije
palermo

#100 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by palermo »

155_mm wrote: pa da znaju pobrinuli bi se direktno za povratnike a ne da pomoc dobijaju indirektno iz druge ruke jer je trebalo svima biti jasno da tako nece nista dobiti. e to je to sto smatram da su bosnjaci trebali shvatiti ali na zalost nisu i to ih ponovo moze skupo kostati. je li ti sad jasno stasam htio da kazem?

a poslije onog premlacivanja bosnjaka u policijskoj stanici u doboju uz psovanje majke balijske se daje utisak da im i ne treba pomoc jer ocigledno imaju slobodnih policajskih kapaciteta za takva premljacivanja.

i na kraju nigdje nisam rekao da bosnjaci ne trebaju pomoci pa citav bosnjacki narod svoju egzistenciju zahvaljuje necijoj pomoci devedesetih. ali pomoci se moze ispravno i pogresno.
Pomaže se i povratnicima. Trebalo bi i više, slažem se. To opet ne isključuje mogućnost i potrebu da pomogneš svakome kome je pomoć potrebna.

Naravno da postoje oni kojima to smeta i koji će na razne načine slati poruku slično onoj koju si ovi policajci iz Doboja pokušali poslati.

Al baš zato, ja ti rekoh, trebaš biti ponosan na bošnjački narod, odnsono na sve one koji ovu zemlju smatraju svojom, zbog načina na koji su reagovali u ovim trenucima.
Post Reply