Policija i nezainteresovanost, ponovno

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Urban B.

#26 Re: Policija i nezainteresovanost, ponovno

Post by Urban B. »

sorcerer wrote:@ Urban.B

ja radim u foto optiku u ferhadiji,smijem li parkirati ispred radnje?

a sto da ne?! 8)
lajkujMe

#27 Re: Policija i nezainteresovanost, ponovno

Post by lajkujMe »

Ovo je ja mislim glavni razlog zasto nam je policija postala mrska. Mrsko im je ili nalozeno ili se "stide" da napomenu tu gospodu da maknu auta, a sigurno ima i medjusobno poznanstvo pa se ne diraju.

Ja znam minimalno 50 lokacija u gradu gdje bi drotovi trebali da imaju nekoliko blokica da ispisu kazne i nekoliko desetina paukova da se ta bagra odvuce.

Po meni najgora situacija je u S.Gradu gdje se svako parkira gdje stigne. Ponajvise relacija Carsija-BBI gdje se dostavna vozila bukvalno uvale gdje god znaju, trotoari, pjesacke zone pa cak i na sred ceste, pruge itd.
Zna se da vrijedi zakon i pravilo da se do 7 sati smije vozati po ferhadiji za dostavnicka vozila, ali problem je sto vecina njih dodje POSLIJE 7 i zbog njih nastaju nesnosne guzve.

A problem u tim slucajevima nije "gdje je policija" oni u vecini slucajeva stoje tu i "patroliraju" ali nista ne rade povodom toga.

To je ta apatija to ne tice me se gdje policija ispadne ko jedno veliko sranje.

I nemozes nista tu da radis, osim da mozda tuzimo policiju zbog ne rada?
memić memo

#28 Re: Policija i nezainteresovanost, ponovno

Post by memić memo »

braca wrote:
memić memo wrote:Napravi foto-dokumentaciju tih prekršajnih djela, detaljnu sa svim relevantnim dokazima: vrijeme, mjesto, sredstvo izvršenja prekršaja, nađi još i svjedoke, i uputi nadležnoj policijskoj upravi prijavu za učinjeni prekršaj, u pisanoj formi s tom foto-dokumentacijom. Uzmi potvrdu prijema predaje prijave, i čekaj istek 15 dana, nakon čega pošalji zahtjev za pristup informacija da saznaš radnje koje je ta policijska uprava poduzela na osnovi tvoje prijave. Ako nisu ništa, slijedi druga uputa...
Aaaahaaa......pa da mi dodje serija prijava za prolazak na crveno svjetlo, sve sa potpisanim svjedocima.... :twisted:
Pa ti ko seoska mlada - bi da se .ebeš, a ne bi da ti uđe :-)

Šta misliš da neko drugi umjesto tebe prijavi prekršaj policiji :-?

I kome je to još došla serija prijava za prolazak na crveno :?

U nas je vazda bilo mudonja na kvadrat, a kad ga stisneš - sve pi.kica do pi.kice :-) :(
braca

#29 Re: Policija i nezainteresovanost, ponovno

Post by braca »

Ti napisa pa osta ziv: Šta misliš da neko drugi umjesto tebe prijavi prekršaj policiji?

Pa citas li ti prije nego nesto napises? Nego sta nego da sam prijavio prekrsaj policiji, i ja i moji prijatelji. I to vise puta !!!

Nego, lako je tudjim qrcem gloginje mlatit'.

Sad pokazi da TI nisi pickica, eno, poslikaj ih, napravi kompletnu dokumentaciju i foto-dokumentaciju, potpisi se i napravi prijavu i sve nam to postavi na forum, naravno, pod punim imenom i prezimenom.

Kao sto je neko ranije napisao, zasto da drugi rade posao onih koji bi trebali da vrse NADZOR nad onim kojima rukovode, komanduju, šefuju......

A sto se tice laznih prijava, dolazile su, dolazile, od lazne prijave za brzinu (nije koristen radar detektor brzine, ili je koristen na nacin kako je propisano da se ne smije/ne moze koristiti), do laznih prijava za neucinjeni prekrsaj, poput lazi za preticanje na punoj liniji i sl. Da, i meni bliskoj osobi je dosla lazna prijava za prolazak na crveno, ali sam to uspio oboriti (u ime te osobe).

Nego, mesčini da si i ti sluzbenik - sluzbe? Pa pokusavas skrenuti temu. Nisi li? Fokusiraj se: u ovoj temi nisam ja problem. Ili mozda - jesam? Jer postavljam nezgodna pitanja?
DON_eARL

#30 Re: Policija i nezainteresovanost, ponovno

Post by DON_eARL »

mali_balon wrote:
DON_eARL wrote:Čakiju u ruke i buši gume. :D :run:
Kolega, hocemo li se to vratiti na plemenskao uredjenje drustva, pa trebalo nam je nekoliko hiljada godina da dodjemo do drzavnog uredjenja, zar za takve stvari nismo izmisliili drzavu kojoj dajemo legitimitet a za uzvrat ona nas cuva i stiti.
Slazem se da trebamo krenuti od nule ali bas od plemenskog uredjenja.... Hajde da krenemo praviti BiH od npr., francuske revolucije, tad su nastali gradjani, et...ap cemo za nekih 300 godina doci do zapadne liberalne demokratije.

Prvo mi trebamo krenuti od sebe i upitati se "bil aj prakiro tamo da me nije strah kazne, izbusene gume ili ogrebanog auta" vecian nas mozda na prvu i ne bi parkirala ali nakon nekoliko dana bi rekli ma ko je odvje lud sto ja da se pravim budala i placam parking kada mogu djabe.
Kada rascistimo sami sa sobom neke stvari onda cemo imati pravo prigovarati policajcima na njihovom javasluku.

@memo
evo aj cu praviti dokumetaciju ali neka me MUP plati sto aj da radim tudji poso djaba
Kolega, kad malo bolje sagledaš situaciju, vidjećeš da veliki dio populacije u ovom gradu čine oni koji nisu odmakli daleko od plemenskog uređenja. Miljenici poglavice mogu da rade šta hoće, a ti ako budeš čekao da takve neko kazni, načekat ćeš se... Kakva crna demokratija, to je samo mazanje očiju.
mali_balon

#31 Re: Policija i nezainteresovanost, ponovno

Post by mali_balon »

DON_eARL wrote:
mali_balon wrote:
DON_eARL wrote:Čakiju u ruke i buši gume. :D :run:
Kolega, hocemo li se to vratiti na plemenskao uredjenje drustva, pa trebalo nam je nekoliko hiljada godina da dodjemo do drzavnog uredjenja, zar za takve stvari nismo izmisliili drzavu kojoj dajemo legitimitet a za uzvrat ona nas cuva i stiti.
Slazem se da trebamo krenuti od nule ali bas od plemenskog uredjenja.... Hajde da krenemo praviti BiH od npr., francuske revolucije, tad su nastali gradjani, et...ap cemo za nekih 300 godina doci do zapadne liberalne demokratije.

Prvo mi trebamo krenuti od sebe i upitati se "bil aj prakiro tamo da me nije strah kazne, izbusene gume ili ogrebanog auta" vecian nas mozda na prvu i ne bi parkirala ali nakon nekoliko dana bi rekli ma ko je odvje lud sto ja da se pravim budala i placam parking kada mogu djabe.
Kada rascistimo sami sa sobom neke stvari onda cemo imati pravo prigovarati policajcima na njihovom javasluku.

@memo
evo aj cu praviti dokumetaciju ali neka me MUP plati sto aj da radim tudji poso djaba
Kolega, kad malo bolje sagledaš situaciju, vidjećeš da veliki dio populacije u ovom gradu čine oni koji nisu odmakli daleko od plemenskog uređenja. Miljenici poglavice mogu da rade šta hoće, a ti ako budeš čekao da takve neko kazni, načekat ćeš se... Kakva crna demokratija, to je samo mazanje očiju.
Ma ne cekam kolega, ne cekam, nego sam se istopio u masi, sto je jos gore, ali.... ja sam ne mogu nista. Kada bi se samozapalio rekli bi aaaaa budale sta mu bi, ma puko lik garant itd itd.... Zato sam i ja nabavio perjanicu i opanke da se izgubim u masi. Zivot je prekratak da se sekiram oko vjetrenjaca.
Control panel

#32 Re: Policija i nezainteresovanost, ponovno

Post by Control panel »

kada cete shvatiti da nije problem kod ministra nego kod komesara i nakrivo postavljenog sistema. u taj sistem se poceo malo petljati budimlic pa je postao smrtni neprijatelj policije.
Post Reply