sorcerer wrote:@ Urban.B
ja radim u foto optiku u ferhadiji,smijem li parkirati ispred radnje?
a sto da ne?!
sorcerer wrote:@ Urban.B
ja radim u foto optiku u ferhadiji,smijem li parkirati ispred radnje?
Pa ti ko seoska mlada - bi da se .ebeš, a ne bi da ti uđebraca wrote:Aaaahaaa......pa da mi dodje serija prijava za prolazak na crveno svjetlo, sve sa potpisanim svjedocima....memić memo wrote:Napravi foto-dokumentaciju tih prekršajnih djela, detaljnu sa svim relevantnim dokazima: vrijeme, mjesto, sredstvo izvršenja prekršaja, nađi još i svjedoke, i uputi nadležnoj policijskoj upravi prijavu za učinjeni prekršaj, u pisanoj formi s tom foto-dokumentacijom. Uzmi potvrdu prijema predaje prijave, i čekaj istek 15 dana, nakon čega pošalji zahtjev za pristup informacija da saznaš radnje koje je ta policijska uprava poduzela na osnovi tvoje prijave. Ako nisu ništa, slijedi druga uputa...
Kolega, kad malo bolje sagledaš situaciju, vidjećeš da veliki dio populacije u ovom gradu čine oni koji nisu odmakli daleko od plemenskog uređenja. Miljenici poglavice mogu da rade šta hoće, a ti ako budeš čekao da takve neko kazni, načekat ćeš se... Kakva crna demokratija, to je samo mazanje očiju.mali_balon wrote:Kolega, hocemo li se to vratiti na plemenskao uredjenje drustva, pa trebalo nam je nekoliko hiljada godina da dodjemo do drzavnog uredjenja, zar za takve stvari nismo izmisliili drzavu kojoj dajemo legitimitet a za uzvrat ona nas cuva i stiti.DON_eARL wrote:Čakiju u ruke i buši gume.![]()
Slazem se da trebamo krenuti od nule ali bas od plemenskog uredjenja.... Hajde da krenemo praviti BiH od npr., francuske revolucije, tad su nastali gradjani, et...ap cemo za nekih 300 godina doci do zapadne liberalne demokratije.
Prvo mi trebamo krenuti od sebe i upitati se "bil aj prakiro tamo da me nije strah kazne, izbusene gume ili ogrebanog auta" vecian nas mozda na prvu i ne bi parkirala ali nakon nekoliko dana bi rekli ma ko je odvje lud sto ja da se pravim budala i placam parking kada mogu djabe.
Kada rascistimo sami sa sobom neke stvari onda cemo imati pravo prigovarati policajcima na njihovom javasluku.
@memo
evo aj cu praviti dokumetaciju ali neka me MUP plati sto aj da radim tudji poso djaba
Ma ne cekam kolega, ne cekam, nego sam se istopio u masi, sto je jos gore, ali.... ja sam ne mogu nista. Kada bi se samozapalio rekli bi aaaaa budale sta mu bi, ma puko lik garant itd itd.... Zato sam i ja nabavio perjanicu i opanke da se izgubim u masi. Zivot je prekratak da se sekiram oko vjetrenjaca.DON_eARL wrote:Kolega, kad malo bolje sagledaš situaciju, vidjećeš da veliki dio populacije u ovom gradu čine oni koji nisu odmakli daleko od plemenskog uređenja. Miljenici poglavice mogu da rade šta hoće, a ti ako budeš čekao da takve neko kazni, načekat ćeš se... Kakva crna demokratija, to je samo mazanje očiju.mali_balon wrote:Kolega, hocemo li se to vratiti na plemenskao uredjenje drustva, pa trebalo nam je nekoliko hiljada godina da dodjemo do drzavnog uredjenja, zar za takve stvari nismo izmisliili drzavu kojoj dajemo legitimitet a za uzvrat ona nas cuva i stiti.DON_eARL wrote:Čakiju u ruke i buši gume.![]()
Slazem se da trebamo krenuti od nule ali bas od plemenskog uredjenja.... Hajde da krenemo praviti BiH od npr., francuske revolucije, tad su nastali gradjani, et...ap cemo za nekih 300 godina doci do zapadne liberalne demokratije.
Prvo mi trebamo krenuti od sebe i upitati se "bil aj prakiro tamo da me nije strah kazne, izbusene gume ili ogrebanog auta" vecian nas mozda na prvu i ne bi parkirala ali nakon nekoliko dana bi rekli ma ko je odvje lud sto ja da se pravim budala i placam parking kada mogu djabe.
Kada rascistimo sami sa sobom neke stvari onda cemo imati pravo prigovarati policajcima na njihovom javasluku.
@memo
evo aj cu praviti dokumetaciju ali neka me MUP plati sto aj da radim tudji poso djaba