Police

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
wendy

#1 Police

Post by wendy »

U potrazi sam za najjednostavnijim policama koje idu na zid. Dakle, daska i nosaci. E sada, problem je sto sam vec trazila na par mjesta (OBI, Mercur, JYSK) i imaju oni daske i razne nosace, samo nemaju ove koji idu direktno u zid i na njih se samo uglavi polica koja sa strane zida ima rupe u koji nosaci trebaju da udju. Ako ko ima kakvih ideja, stolara koji rade cuda :)...gdje jos pogledati. Znaci, poenta citave price je da se nosac ne vidi :-D

Image
holowey

#2 Re: Police

Post by holowey »

wendy wrote:U potrazi sam za najjednostavnijim policama koje idu na zid. Dakle, daska i nosaci. E sada, problem je sto sam vec trazila na par mjesta (OBI, Mercur, JYSK) i imaju oni daske i razne nosace, samo nemaju ove koji idu direktno u zid i na njih se samo uglavi polica koja sa strane zida ima rupe u koji nosaci trebaju da udju. Ako ko ima kakvih ideja, stolara koji rade cuda :)...gdje jos pogledati. Znaci, poenta citave price je da se nosac ne vidi :-D
koliko para imas? :D u ap enterijerima imas takve police ali su zesce skupe... vidio sam na taj fazon jeftine police u penny plusu u velesicima... znam da su imali prije par mjeseci takve police i u salonu namjestaja u vili park, ne znam kako se zove...

najbolje ti je da odes kod nekog stolara ili u neku susionu i da odaberes susenu dasku koja ti odgovara a onda na buvljaku kod merkatora da kupis nosace... fructas na stupu isto ima ove skrivene nosace ali su nesto skuplji nego na buvljaku... za cenera na kafu stolar ce ti izbusiti odgovarajuce rupe na dasci za nosace i gotova prica...

ili ako ti odgovara iverica, u fructasu mozes naruciti police od duple iverice (milion boja na raspolaganju) sa sirokom kant trakom...
GAU 8

#3 Re: Police

Post by GAU 8 »

predlazem ti "sam svoj majstor" ili nadji nekog stolara da ti to odradi.
wendy

#4 Re: Police

Post by wendy »

ma bitni su mi nosaci. sto je najgore nekad prije 8-9 godina kupila sam u italiji trazene, i bez frke ih sama postavila. tata, ja i libela :) cas posla. obi ima ok daske, al nemaju rupa nit to rade. znaci nosace mogu naci u tom fructasu ili na buvljaku. mozda varijanta onda da kupim police u obiju da nosim kod stolara do busi rupe :)

gdje se tacno nalazi taj fructas?
holowey

#5 Re: Police

Post by holowey »

wendy wrote:ma bitni su mi nosaci. sto je najgore nekad prije 8-9 godina kupila sam u italiji trazene, i bez frke ih sama postavila. tata, ja i libela :) cas posla. obi ima ok daske, al nemaju rupa nit to rade. znaci nosace mogu naci u tom fructasu ili na buvljaku. mozda varijanta onda da kupim police u obiju da nosim kod stolara do busi rupe :)

gdje se tacno nalazi taj fructas?
iznaceno X-om...

Image
alica.k

#6 Re: Police

Post by alica.k »

ja ne mogu da skontam kakvi su to nosaci o kojima pricas? uvrnu se u zid i onda samo stavis policu na njih? zar se ne bi slomile il izrovale zida ako stavis nest pretesko na njih. i ja trazim tak nesto, al mi sve bilo nelogicno da postoji...
meni treba za knjige koje su pravo teske :S zato pitam.
holowey

#7 Re: Police

Post by holowey »

alica.k wrote:ja ne mogu da skontam kakvi su to nosaci o kojima pricas? uvrnu se u zid i onda samo stavis policu na njih? zar se ne bi slomile il izrovale zida ako stavis nest pretesko na njih. i ja trazim tak nesto, al mi sve bilo nelogicno da postoji...
meni treba za knjige koje su pravo teske :S zato pitam.
ne ide polica NA te nosace nego nosaci idu U policu, znaci skriveni su, kao da je polica "zalijepljena" na zid... inace nosaci idu u tri dimenzije zavisno od dubine police i obicno odaberes one koji su malo kraci od dubine police... zavisno od toga sta planiras stavljati na police stavices dva ili vise nosaca...

a sto se tice toga da li ce se "izrovati" iz zida, to ti vise zavisi od zida nego od police...
naztee

#8 Re: Police

Post by naztee »

Možeš to u vlastitom aranžmanu, pogotovo ako šarafaš u beton.
Samo nabavi police koje su deblje, ~3cm, deblju navojnu šipku (recimo M8) (ima je bilo gdje, OBI, penny itd) i odgovarajuće tiplove. Ušarafi šipku u zid, odreži je tako da ulazi 2/3 dubine police, zabuši rupu u polici i natakni :)
Možeš (a ne moraš) u rupu u polici nasuti ljepila za drvo, ali tad nećeš moći da skineš policu :)
wendy

#9 Re: Police

Post by wendy »

naztee, ne zelim poginuti, nego postaviti police :) pokusacu sa ovim gotovim proizvodima :)
Post Reply