Police
Moderator: anex
-
wendy
#1 Police
U potrazi sam za najjednostavnijim policama koje idu na zid. Dakle, daska i nosaci. E sada, problem je sto sam vec trazila na par mjesta (OBI, Mercur, JYSK) i imaju oni daske i razne nosace, samo nemaju ove koji idu direktno u zid i na njih se samo uglavi polica koja sa strane zida ima rupe u koji nosaci trebaju da udju. Ako ko ima kakvih ideja, stolara koji rade cuda
...gdje jos pogledati. Znaci, poenta citave price je da se nosac ne vidi

- holowey
#2 Re: Police
koliko para imas?wendy wrote:U potrazi sam za najjednostavnijim policama koje idu na zid. Dakle, daska i nosaci. E sada, problem je sto sam vec trazila na par mjesta (OBI, Mercur, JYSK) i imaju oni daske i razne nosace, samo nemaju ove koji idu direktno u zid i na njih se samo uglavi polica koja sa strane zida ima rupe u koji nosaci trebaju da udju. Ako ko ima kakvih ideja, stolara koji rade cuda...gdje jos pogledati. Znaci, poenta citave price je da se nosac ne vidi
![]()
najbolje ti je da odes kod nekog stolara ili u neku susionu i da odaberes susenu dasku koja ti odgovara a onda na buvljaku kod merkatora da kupis nosace... fructas na stupu isto ima ove skrivene nosace ali su nesto skuplji nego na buvljaku... za cenera na kafu stolar ce ti izbusiti odgovarajuce rupe na dasci za nosace i gotova prica...
ili ako ti odgovara iverica, u fructasu mozes naruciti police od duple iverice (milion boja na raspolaganju) sa sirokom kant trakom...
- GAU 8
#3 Re: Police
predlazem ti "sam svoj majstor" ili nadji nekog stolara da ti to odradi.
-
wendy
#4 Re: Police
ma bitni su mi nosaci. sto je najgore nekad prije 8-9 godina kupila sam u italiji trazene, i bez frke ih sama postavila. tata, ja i libela
cas posla. obi ima ok daske, al nemaju rupa nit to rade. znaci nosace mogu naci u tom fructasu ili na buvljaku. mozda varijanta onda da kupim police u obiju da nosim kod stolara do busi rupe 
gdje se tacno nalazi taj fructas?
- holowey
#5 Re: Police
iznaceno X-om...wendy wrote:ma bitni su mi nosaci. sto je najgore nekad prije 8-9 godina kupila sam u italiji trazene, i bez frke ih sama postavila. tata, ja i libelacas posla. obi ima ok daske, al nemaju rupa nit to rade. znaci nosace mogu naci u tom fructasu ili na buvljaku. mozda varijanta onda da kupim police u obiju da nosim kod stolara do busi rupe

- alica.k
#6 Re: Police
ja ne mogu da skontam kakvi su to nosaci o kojima pricas? uvrnu se u zid i onda samo stavis policu na njih? zar se ne bi slomile il izrovale zida ako stavis nest pretesko na njih. i ja trazim tak nesto, al mi sve bilo nelogicno da postoji...
meni treba za knjige koje su pravo teske :S zato pitam.
- holowey
#7 Re: Police
ne ide polica NA te nosace nego nosaci idu U policu, znaci skriveni su, kao da je polica "zalijepljena" na zid... inace nosaci idu u tri dimenzije zavisno od dubine police i obicno odaberes one koji su malo kraci od dubine police... zavisno od toga sta planiras stavljati na police stavices dva ili vise nosaca...alica.k wrote:ja ne mogu da skontam kakvi su to nosaci o kojima pricas? uvrnu se u zid i onda samo stavis policu na njih? zar se ne bi slomile il izrovale zida ako stavis nest pretesko na njih. i ja trazim tak nesto, al mi sve bilo nelogicno da postoji...
a sto se tice toga da li ce se "izrovati" iz zida, to ti vise zavisi od zida nego od police...
-
naztee
#8 Re: Police
Možeš to u vlastitom aranžmanu, pogotovo ako šarafaš u beton.
Samo nabavi police koje su deblje, ~3cm, deblju navojnu šipku (recimo M8) (ima je bilo gdje, OBI, penny itd) i odgovarajuće tiplove. Ušarafi šipku u zid, odreži je tako da ulazi 2/3 dubine police, zabuši rupu u polici i natakni
Možeš (a ne moraš) u rupu u polici nasuti ljepila za drvo, ali tad nećeš moći da skineš policu
Samo nabavi police koje su deblje, ~3cm, deblju navojnu šipku (recimo M8) (ima je bilo gdje, OBI, penny itd) i odgovarajuće tiplove. Ušarafi šipku u zid, odreži je tako da ulazi 2/3 dubine police, zabuši rupu u polici i natakni
Možeš (a ne moraš) u rupu u polici nasuti ljepila za drvo, ali tad nećeš moći da skineš policu
-
wendy
#9 Re: Police
naztee, ne zelim poginuti, nego postaviti police
pokusacu sa ovim gotovim proizvodima