Policajcima smanjene plate
-
fuse
#1 Policajcima smanjene plate
Vlada federacije je smanjila plate policajcima da bi povecala plate savjetnicima u ministarstvima.
Tako ce policajac koji je dosad primao 385 primati 315, a svajetnik umjesto 786 otprilike 1062.
Da ne bih previse razglabao, pitanje glasi kako ocekivati od policije da provodi zakon?
P.S.
Mada, sada je realno ocekivati da ce superproduktivni savjetnici jos revnosnije obavljati svoj posao i ovu zemlju brzinom warp 9 odvesti u Evropu.
Tako ce policajac koji je dosad primao 385 primati 315, a svajetnik umjesto 786 otprilike 1062.
Da ne bih previse razglabao, pitanje glasi kako ocekivati od policije da provodi zakon?
P.S.
Mada, sada je realno ocekivati da ce superproduktivni savjetnici jos revnosnije obavljati svoj posao i ovu zemlju brzinom warp 9 odvesti u Evropu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Policajcima smanjene plate
?????????????????????????????fuse wrote:Vlada federacije je smanjila plate policajcima da bi povecala plate savjetnicima u ministarstvima.
P.S.
kad to stupa na snagu??
-
Sarafcina
#3 Re: Policajcima smanjene plate
fuse wrote:Vlada federacije je smanjila plate policajcima da bi povecala plate savjetnicima u ministarstvima.
P.S.
steta... nisu povecali parlamentarcima
-
fuse
Vijest je od danas na http://www.pincom.info, a primjena je od 1. juna sudeci po clanku.
-
mIRCerka
ne citam pincomfuse wrote:Vijest je od danas na http://www.pincom.info, a primjena je od 1. juna sudeci po clanku.
sve mi ovo sluti na VRATITE NAM PALICE i ZUTA GREDO GLEDAJ BRUKU RADNICI CE DA NAS TUKU scene iz nadrealista...
-
mIRCerka
iako je to ilegalno, ja bih prva to podrzala ... kad vec zele da im daju platu MANJU od osnovne potrosacke korpe - hrana za mjesec dana...fuse wrote:Nece mandatne poskupit jer ne idu njima u dzep, nego ce lakse bit gurnut cenera da te pusti.
- valterbranisarajevo
Nema ovo veze sa mandatnim zato sto ce plate biti smanjene samo onima koji su na federalnom budzetu t.j. pripadnicima FMUP-a (koji ne naplacuju mandatne) a ne pripadnicima kantonalne policije.
A sada zasto je to tako. S obzirom da ovom drzavom vladaju mafijasi i lopovi logicno je da ce, kada je god to moguce, udariti po svom najvecem neprijatelju - policiji
A sada zasto je to tako. S obzirom da ovom drzavom vladaju mafijasi i lopovi logicno je da ce, kada je god to moguce, udariti po svom najvecem neprijatelju - policiji
-
mIRCerka
dok jednog dana i policija i radnici ne udare na njih...valterbranisarajevo wrote:Nema ovo veze sa mandatnim zato sto ce plate biti smanjene samo onima koji su na federalnom budzetu t.j. pripadnicima FMUP-a (koji ne naplacuju mandatne) a ne pripadnicima kantonalne policije.
-
fuse
Nisam bas siguran da li se odluka odnosi samo na federalne policajce, ali i ako se odnosi, onda imas jos vece smanjenje plata inspektorima, specijalcima i drugim sluzbenicima FMUP-a koji bi trebali da se bore protiv najtezih oblika kriminala. Znaci, da zanemarimo saobracajne policajce, kako ocekivati da se zakon onda provodi u oblasti organizovanog i finansijskog kriminala i na kraju krajeva terorizma također?
-
mIRCerka
da li bi ti svoj zivot riskirao za 400-600 KM krenuvsi na nekog od OPASNIH likova???Mahalac wrote:Sto se mene tice ne bi im ni davao platu...sta su to dosada uradili osim sto proganjaju posten svijet...al bukvalno![]()
nek idu 3pm...svi su ko jedan ....ad
ja ne bih, koliko god volila ovu zemlju i ovaj grad...
-
everybody hurts
Mahalac wrote:Sto se mene tice ne bi im ni davao platu...sta su to dosada uradili osim sto proganjaju posten svijet...al bukvalno![]()
Potpisujem....
-
everybody hurts
da li bi ti svoj zivot riskirao za 400-600 KM krenuvsi na nekog od OPASNIH likova???
ja ne bih, koliko god volila ovu zemlju i ovaj grad...[/quote]
Kog djavla je onda policajac????
ja ne bih, koliko god volila ovu zemlju i ovaj grad...[/quote]
Kog djavla je onda policajac????
-
Reina
- Mahalac
mIRCerka wrote:da li bi ti svoj zivot riskirao za 400-600 KM krenuvsi na nekog od OPASNIH likova???Mahalac wrote:Sto se mene tice ne bi im ni davao platu...sta su to dosada uradili osim sto proganjaju posten svijet...al bukvalno![]()
Upravo sam i ocekivao ovakve reakcije ali sam siguran da imaju i 2000km plate nista nebi promjenilo.
Imam milon razloga da tvrdim ovo i svi su toliko ocigledni...jednostavno su ...amad i ono malo sto izadje finih iz akademije zacas nauce "kako treba obavljati posao".
Ako hoces detalje, primjere...moze samo mislim da ih svi vidimo svud oko nas.
-
mr2
SiSaJuMe wrote:Tu razliku od 70-tak maraka ce policajci moci nadoknaditi u nastupajucim godisnjim odmorima. Dijasporo pripremi novcanike.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
De malo...pa nije svaki policajac saobracajac...jedno 5 % .A administracija a pozornici a interventne jedinice a mehanichari...sve u sklopu policije...ne naplachuju oni mandatne(studentske
10KM)...
.
-
pravi-put
Musliman ne smije:
Drugi neka se ne uzrujavaju ovo je samo 1:1, privatni obracun
-biti koruptivan, ako nije zadovoljan sa svojim radnim mjestom duzan je ga napustiti.ko je to ilegalno, ja bih prva to podrzala ... kad vec zele da im daju platu MANJU od osnovne potrosacke korpe - hrana za mjesec dana...
-musliman ne smije varati, i mora svoj posao raditi onako kako stoji u ugovoru sa poslodavcem, ili ga napustiti.da li bi ti svoj zivot riskirao za 400-600 KM krenuvsi na nekog od OPASNIH likova???
Drugi neka se ne uzrujavaju ovo je samo 1:1, privatni obracun