Policajcima smanjene plate

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

fuse

#1 Policajcima smanjene plate

Post by fuse »

Vlada federacije je smanjila plate policajcima da bi povecala plate savjetnicima u ministarstvima.

Tako ce policajac koji je dosad primao 385 primati 315, a svajetnik umjesto 786 otprilike 1062.

Da ne bih previse razglabao, pitanje glasi kako ocekivati od policije da provodi zakon?

P.S.
Mada, sada je realno ocekivati da ce superproduktivni savjetnici jos revnosnije obavljati svoj posao i ovu zemlju brzinom warp 9 odvesti u Evropu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Policajcima smanjene plate

Post by mIRCerka »

fuse wrote:Vlada federacije je smanjila plate policajcima da bi povecala plate savjetnicima u ministarstvima.

Tako ce policajac koji je dosad primao 385 primati 315, a svajetnik umjesto 786 otprilike 1062.

Da ne bih previse razglabao, pitanje glasi kako ocekivati od policije da provodi zakon?

P.S.
Mada, sada je realno ocekivati da ce superproduktivni savjetnici jos revnosnije obavljati svoj posao i ovu zemlju brzinom warp 9 odvesti u Evropu.
?????????????????????????????

kad to stupa na snagu??
Sarafcina

#3 Re: Policajcima smanjene plate

Post by Sarafcina »

fuse wrote:Vlada federacije je smanjila plate policajcima da bi povecala plate savjetnicima u ministarstvima.

P.S.

steta... nisu povecali parlamentarcima
dinash

Post by dinash »

jel' to znaci da ce sad poskupiti i "mandatne kazne"?
fuse

Post by fuse »

Vijest je od danas na http://www.pincom.info, a primjena je od 1. juna sudeci po clanku.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

fuse wrote:Vijest je od danas na http://www.pincom.info, a primjena je od 1. juna sudeci po clanku.
ne citam pincom :D jel objavljeno u sluzbenim novinama? ako nije, sve se da zaustaviti...ako jeste, ebemo jeza u ledja...
sve mi ovo sluti na VRATITE NAM PALICE i ZUTA GREDO GLEDAJ BRUKU RADNICI CE DA NAS TUKU scene iz nadrealista...
Prenj

Post by Prenj »

Neka nama piramide i kako premijer te iste vlade rece "drugog mora" , koga jos briga za policajce, penzionere, ...
Nakon sto posao sa piramidom krene, svi cemo da jedemo zlatnim kasikama svakako.
fuse

Post by fuse »

Nece mandatne poskupit jer ne idu njima u dzep, nego ce lakse bit gurnut cenera da te pusti.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

fuse wrote:Nece mandatne poskupit jer ne idu njima u dzep, nego ce lakse bit gurnut cenera da te pusti.
iako je to ilegalno, ja bih prva to podrzala ... kad vec zele da im daju platu MANJU od osnovne potrosacke korpe - hrana za mjesec dana...
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Nema ovo veze sa mandatnim zato sto ce plate biti smanjene samo onima koji su na federalnom budzetu t.j. pripadnicima FMUP-a (koji ne naplacuju mandatne) a ne pripadnicima kantonalne policije.

A sada zasto je to tako. S obzirom da ovom drzavom vladaju mafijasi i lopovi logicno je da ce, kada je god to moguce, udariti po svom najvecem neprijatelju - policiji :shock:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

valterbranisarajevo wrote:Nema ovo veze sa mandatnim zato sto ce plate biti smanjene samo onima koji su na federalnom budzetu t.j. pripadnicima FMUP-a (koji ne naplacuju mandatne) a ne pripadnicima kantonalne policije.

A sada zasto je to tako. S obzirom da ovom drzavom vladaju mafijasi i lopovi logicno je da ce, kada je god to moguce, udariti po svom najvecem neprijatelju - policiji :shock:
dok jednog dana i policija i radnici ne udare na njih...
fuse

Post by fuse »

Nisam bas siguran da li se odluka odnosi samo na federalne policajce, ali i ako se odnosi, onda imas jos vece smanjenje plata inspektorima, specijalcima i drugim sluzbenicima FMUP-a koji bi trebali da se bore protiv najtezih oblika kriminala. Znaci, da zanemarimo saobracajne policajce, kako ocekivati da se zakon onda provodi u oblasti organizovanog i finansijskog kriminala i na kraju krajeva terorizma također?
Prenj

Post by Prenj »

U isto vrijeme u RS-u Dodik je policajcima povecao plate.
Mahalac

Post by Mahalac »

Sto se mene tice ne bi im ni davao platu...sta su to dosada uradili osim sto proganjaju posten svijet...al bukvalno :x

nek idu 3pm...svi su ko jedan ....ad :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Mahalac wrote:Sto se mene tice ne bi im ni davao platu...sta su to dosada uradili osim sto proganjaju posten svijet...al bukvalno :x

da li bi ti svoj zivot riskirao za 400-600 KM krenuvsi na nekog od OPASNIH likova???
ja ne bih, koliko god volila ovu zemlju i ovaj grad...
edu

Post by edu »

isto k'o sto rudar ne bi nikad us'o u jamu za onu mizeriju..ali eto..neko mora i to!
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Mahalac wrote:Sto se mene tice ne bi im ni davao platu...sta su to dosada uradili osim sto proganjaju posten svijet...al bukvalno :x

Potpisujem....
everybody hurts

Post by everybody hurts »

da li bi ti svoj zivot riskirao za 400-600 KM krenuvsi na nekog od OPASNIH likova???
ja ne bih, koliko god volila ovu zemlju i ovaj grad...[/quote]

Kog djavla je onda policajac????
Reina

Post by Reina »

jeste sve vi znate .... ne bi povecali policajcima ali zato neka
imaju druge guzonje.... a ova dole sirotinja nek tapka u mjestu
ko' i do sada.......povecala bi policajcima a ne smanjivala ionako im je placa mala.... :oops:
Last edited by Reina on 19/05/2006 14:54, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

mIRCerka wrote:

Upravo sam i ocekivao ovakve reakcije ali sam siguran da imaju i 2000km plate nista nebi promjenilo.
Imam milon razloga da tvrdim ovo i svi su toliko ocigledni...jednostavno su ...amad i ono malo sto izadje finih iz akademije zacas nauce "kako treba obavljati posao".

Ako hoces detalje, primjere...moze samo mislim da ih svi vidimo svud oko nas.

:x naljutim se kad pomislim o njima :x
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Tu razliku od 70-tak maraka ce policajci moci nadoknaditi u nastupajucim godisnjim odmorima. Dijasporo pripremi novcanike.
mr2

Post by mr2 »

SiSaJuMe wrote:Tu razliku od 70-tak maraka ce policajci moci nadoknaditi u nastupajucim godisnjim odmorima. Dijasporo pripremi novcanike.
:lol: :lol: :lol: ma pogledaj im kuce :-) :-) garant od tih 400-600 maraka napravili.....sitni lopovcici :-) :-) ta plata je top i previse :-x
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

De malo...pa nije svaki policajac saobracajac...jedno 5 % .A administracija a pozornici a interventne jedinice a mehanichari...sve u sklopu policije...ne naplachuju oni mandatne(studentske :D 10KM)...:).
pravi-put

Post by pravi-put »

Musliman ne smije:
ko je to ilegalno, ja bih prva to podrzala ... kad vec zele da im daju platu MANJU od osnovne potrosacke korpe - hrana za mjesec dana...
-biti koruptivan, ako nije zadovoljan sa svojim radnim mjestom duzan je ga napustiti.
-musliman ne smije varati, i mora svoj posao raditi onako kako stoji u ugovoru sa poslodavcem, ili ga napustiti.

Drugi neka se ne uzrujavaju ovo je samo 1:1, privatni obracun
fakija

Post by fakija »

neznate kolko mi je zao drotova :lol: .sad im i netrebaju vece plate jer stupa ljetna sezona.dijaspora,ovo ono.imace oni pune ruke posla.
Post Reply