policajac istukao srednjoskolca
- saviola
#1 policajac istukao srednjoskolca
Sedamnaestogodišnji Ermin Đulan iz Zenice prenoćio je u bolnici zbog povreda koje mu je, kako kaže, nanio pripadnik Policijske uprave Zenica, koji ga je istjerao sa malonogometnog turnira koji se održavao u zeničkoj dvorani Bilmišće.
- Čekajući utakmicu moje, Industrijske škole, sa kolegama sam prošetao kroz školu, u čijem sastavu je i dvorana Bilmišće i razgovarao sa učenicima koje znam. Vratili smo se u salu, a ubrzo su za nama ušli pedagog i policajac. Pedagog je pokazao na mene i otišao, a policajac me je pozvao. Čim sam sišao, počeo me je šamarati i udarati po glavi - kaže Đulan, koji je jučer došao u dopisništvo "Dnevnog avaza" u Zenici.
Njegovu priču jučer su nam potvrdile kolege sa kojima je bio u dvorani. Prije nego što je nasrnuo na njega, policajac je, prema mladićevim riječima, sklonio u džep akreditaciju sa imenom i fotografijom.
- Kad me je izvukao iz škole, nastavio me je udarati u bivšoj portirnici, te "šutati" sve dok se nije uvjerio da se neću vratiti. Pošto mi je bilo loše, u pratnji jednog profesora i učenika otišao sam u Hitnu pomoć - ispričao je Ermin.
Povrede nosa, lica i glave konstatovali su i u Kantonalnoj bolnici Zenica, a zbog povraćanja i općeg lošeg stanja, mladić je zadržan u bolnici.
Njegova porodica namjerava da slučaj prijavi Odjelu za unutarnju kontrolu, jer smatra da je policajac primijenio nepotrebnu silu prema mladiću koji nije počinio nikakvo krivično djelo, a pogotovo nije pružao otpor, niti se opirao.
- Čekajući utakmicu moje, Industrijske škole, sa kolegama sam prošetao kroz školu, u čijem sastavu je i dvorana Bilmišće i razgovarao sa učenicima koje znam. Vratili smo se u salu, a ubrzo su za nama ušli pedagog i policajac. Pedagog je pokazao na mene i otišao, a policajac me je pozvao. Čim sam sišao, počeo me je šamarati i udarati po glavi - kaže Đulan, koji je jučer došao u dopisništvo "Dnevnog avaza" u Zenici.
Njegovu priču jučer su nam potvrdile kolege sa kojima je bio u dvorani. Prije nego što je nasrnuo na njega, policajac je, prema mladićevim riječima, sklonio u džep akreditaciju sa imenom i fotografijom.
- Kad me je izvukao iz škole, nastavio me je udarati u bivšoj portirnici, te "šutati" sve dok se nije uvjerio da se neću vratiti. Pošto mi je bilo loše, u pratnji jednog profesora i učenika otišao sam u Hitnu pomoć - ispričao je Ermin.
Povrede nosa, lica i glave konstatovali su i u Kantonalnoj bolnici Zenica, a zbog povraćanja i općeg lošeg stanja, mladić je zadržan u bolnici.
Njegova porodica namjerava da slučaj prijavi Odjelu za unutarnju kontrolu, jer smatra da je policajac primijenio nepotrebnu silu prema mladiću koji nije počinio nikakvo krivično djelo, a pogotovo nije pružao otpor, niti se opirao.
-
Umjetnik a
još nisam bio ni otvorio temu, samo pročitao naslov, odmah sam znao da je iz Zenice
- BHG
upravo to...da policija vise mlati raju...bilo bi nam puno bolje...draze mi vidjet kad drot prebije klinca sa predispozicijama da postane kriminalac nego kad ovaj pljuje i hebe majku tom istom drotu a ovaj nesmije prstom mrdnut....u korjenu ih treba srezat...prije nego se razviju u siledzije i mafijase
-
bc_chupo
aha ta se politika koristi dugo jarane a opet drzava puna kriminala dilera i bog zna cega...mjesto da pofataju ove velike zvjerke pa se mladi nece imat na sta furat...BHG wrote:upravo to...da policija vise mlati raju...bilo bi nam puno bolje...draze mi vidjet kad drot prebije klinca sa predispozicijama da postane kriminalac nego kad ovaj pljuje i hebe majku tom istom drotu a ovaj nesmije prstom mrdnut....u korjenu ih treba srezat...prije nego se razviju u siledzije i mafijase
- LoB@
Garant drot ustao ujutro i doslo mu odjednom iz neba da ode u skolu nadje nekog 17-ogodisnjaka i da ga prebije onako cisto iz zabave, pa usput pitao pedagoga za savjet koga da odabere:Pbc_chupo wrote:cuj nije bez razloga...jarane prekomjerna sila je upotrebljena...nije pruzao otpor...nije ga privodio...jednostavno ga je tukao...kontas nije radio svoj poso...pu je*b ga *og kako tako razmisljas
- BHG
ta se politika prestala koristiti 92, jarane...i onda je bilo velikih kriminalaca al se tad nisam bojao da ce me neki balavac zbosti nozem il pucat na mene babinim pistoljem zato sto mu se moze...isto ko sto tada nisam morao staviti 100kila teska blindirana vrata da mi taj isti balavac nebi uso nepozvan u kucu i unistio i ukrao ono sto sam godinama gradio svojim rukama...bc_chupo wrote:aha ta se politika koristi dugo jarane a opet drzava puna kriminala dilera i bog zna cega...mjesto da pofataju ove velike zvjerke pa se mladi nece imat na sta furat...BHG wrote:upravo to...da policija vise mlati raju...bilo bi nam puno bolje...draze mi vidjet kad drot prebije klinca sa predispozicijama da postane kriminalac nego kad ovaj pljuje i hebe majku tom istom drotu a ovaj nesmije prstom mrdnut....u korjenu ih treba srezat...prije nego se razviju u siledzije i mafijase
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Sve dok ne prodje kao cika Dimitrije iz filma Bure baruta
- saviola
ccc, vidim vecina je na strani balavca
ja jos nisam cuo da je neko dobio batine od policije bez razloga. ko zna sta je taj mali uradio kad je policajac onako odreagovao. zao vam malog geliptera, a kad ti taj isti sutra sestri, djevojci, kcerci,...stavi noz pod grlo, pitaces gdje je policija
ja jos nisam cuo da je neko dobio batine od policije bez razloga. ko zna sta je taj mali uradio kad je policajac onako odreagovao. zao vam malog geliptera, a kad ti taj isti sutra sestri, djevojci, kcerci,...stavi noz pod grlo, pitaces gdje je policija
-
Fox Mulder
Djubre drotovsko... Ako je to istina, ali buduci da avaz pise, ko zna sta je bilo, pa jos Zenica...
-
Fox Mulder
Ma jasta radi. Ovdje u USA, prvo pucaju, pa onda pitaju jesi li kriv. I mirno je pravo.saviola wrote:ccc, vidim vecina je na strani balavca![]()
-
tempora
Imas pravo, ni ja nikad nisam cula da je neki policajac naplatio saobracajnu kaznu bez razloga ili "odredio zakon" po dubini svoga dzepa.saviola wrote:ccc, vidim vecina je na strani balavca![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
tobejarabi...bc_chupo wrote:cuj nije bez razloga...jarane prekomjerna sila je upotrebljena...nije pruzao otpor...nije ga privodio...jednostavno ga je tukao...kontas nije radio svoj poso...pu je*b ga *og kako tako razmisljas