Polica osiguranja.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
isie

#1 Polica osiguranja.

Post by isie »

Pozdrav .
Naime kupio sam auto od covjeka , i danas sam ga preveo na sebe , iz opstine su mi trazili prvo odjavu u mupu standardna procedura to sam uradio sa kupoprodajnim ugovorom i dobio pecat da je auto odjavljeno. Poslije su trazili da idem u osiguravajucu kucu i da promjenim policu osiguranja na sebe sto sam i uradio pise sada na njoj novi vlasnik i moje ime i prezime.
Da li je moguce da covjek povuce tu policu osiguranja dogovorili smo se da ostane dok ne istekne registracija , i ako je ta polica sada na meni kako sam gore napisao ?
cpu_fan

#2 Re: Polica osiguranja.

Post by cpu_fan »

ako mu daš kopiju vlasničke i police osiguranja sa upisanim novim vlasnikom, može povući !
isie

#3 Re: Polica osiguranja.

Post by isie »

cpu_fan wrote:ako mu daš kopiju vlasničke i police osiguranja sa upisanim novim vlasnikom, može povući !
Hvala na odgovoru.
Znaci da ne dajem :D
drndalo

#4 Re: Polica osiguranja.

Post by drndalo »

Ovako bi ispalo da je on tebi "dao" svojih 50% bonusa... A to ne bi trebalo da moze... Tj. zar nije da samo roditelj moze prenijeti djetetu...?
isie

#5 Re: Polica osiguranja.

Post by isie »

drndalo wrote:Ovako bi ispalo da je on tebi "dao" svojih 50% bonusa... A to ne bi trebalo da moze... Tj. zar nije da samo roditelj moze prenijeti djetetu...?
Ne trazim taj bonus , samo da mi se ne stvori problem ako bi se povukla ta polica tj. da moram plaćati ili šta već.
k1ks

#6 Re: Polica osiguranja.

Post by k1ks »

Sta ako prodam auto kojem je istakla registracija,tablice nisu vracene. Napravio kupopradajni ugovor i dao novom vlasniku vlasnicku i saobracajnu,jesam li mu time dao i svoju policu osiguranja ???????
drndalo

#7 Re: Polica osiguranja.

Post by drndalo »

Nisi.
k1ks

#8 Re: Polica osiguranja.

Post by k1ks »

drndalo wrote:Nisi.
Hvala na odg,obradovao si me :D
lorente

#9 Re: Polica osiguranja.

Post by lorente »

drndalo wrote:Ovako bi ispalo da je on tebi "dao" svojih 50% bonusa... A to ne bi trebalo da moze... Tj. zar nije da samo roditelj moze prenijeti djetetu...?
ne moze mu dati bonus..upravo,samo se od roditelja moze naslijediti :twisted:
znam jer sam morao platiti 100% prvu registraciju :izet:
trambusek88

#10 Re: Polica osiguranja.

Post by trambusek88 »

Pozdrav.
Kad sam kupio prošlo auto u junu 2019, imao je 3 mjeseca registraciju i policu, sve odmah prevedeno, vozačka, vlasnička, jedino sam zaboravio jeli polisa ostala na ime starog vlasnika ili na meni. Ali dobro, nebitno sad.
Bio je stariji čovjek koji više nije mogao voziti

Vidim ima još auta na oglasima gdje vlasnik piše da daje polisu, jedno takvo me interesuje, pa sad ima li promjena kakvih s novim zakonom što je stupio u novembru?
Post Reply