POLAGANJE ZA CERTIFICIRANOG RAČUNOVOĐU
-
triple mama
#1 POLAGANJE ZA CERTIFICIRANOG RAČUNOVOĐU
Molim za bilo kakav savjet vezano za ovo polaganje. zavrsavam studije ekonomije, ali nisam smjer racunovodstvo, pa da li je ikako izvodljivo to polaganje? i gdje nalazim potrebne informacije, na stranici Komisije za rac. i reviziju BiH ili?
-
Sinalco_1
#2 Re: POLAGANJE ZA CERTIFICIRANOG RAČUNOVOĐU
http://www.srr-fbih.org/bo/aktualnosti.asp
Sve imas pod "stjecanje novih znanja". Šta, kako, gdje i koliko se plača.
Sretno.
Sve imas pod "stjecanje novih znanja". Šta, kako, gdje i koliko se plača.
Sretno.
-
triple mama
#3 Re: POLAGANJE ZA CERTIFICIRANOG RAČUNOVOĐU
hvala. pročitaću svakako, mada bi mi i savjeti dobro došli. Na faxu se organizuju obuke (mislim Revicon) za polaganje ovih predmeta, ali da li je to neophodno ili mogu putem privatnih instrukcija pripremati ispite? hvala.
-
Sinalco_1
#4 Re: POLAGANJE ZA CERTIFICIRANOG RAČUNOVOĐU
Vidi sto se tice instrukcija meni licno nisu trebale, sve su to predmeti i pitanja koja smo polagali i na faxu tako da po meni nema potrebe. ( mada znam ljude koji su isli i kažu samo bacanje para -večina raje 80% ih položi bez instrukcija)
Njabolje ti je isprintati testove sa prijasnjih rokova i onda vidjeti iz kojih knjiga se spremaju ispiti i polako ispit po ispit.
Ti ces polagati 4 ispita ( finansijski menadžment, upravljačko računovodstvo, revizija i finansijsko izvještavanje) - sve ove predmete ili večinu si vec polozila na faksu.
Svaki ispit košta 200 KM, znaći ako položiš sve iz prve 800 KM te izađe certifikat.
Evo i tema na kojoj je raja pisala mnogo toga:
http://www.klix.ba/forum/certificirani- ... #p10226522
poz
Njabolje ti je isprintati testove sa prijasnjih rokova i onda vidjeti iz kojih knjiga se spremaju ispiti i polako ispit po ispit.
Ti ces polagati 4 ispita ( finansijski menadžment, upravljačko računovodstvo, revizija i finansijsko izvještavanje) - sve ove predmete ili večinu si vec polozila na faksu.
Svaki ispit košta 200 KM, znaći ako položiš sve iz prve 800 KM te izađe certifikat.
poz
-
ekseks
#5 Re: POLAGANJE ZA CERTIFICIRANOG RAČUNOVOĐU
Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
-
triple mama
#6 Re: POLAGANJE ZA CERTIFICIRANOG RAČUNOVOĐU
Sinalco_1,Sinalco_1 wrote:Vidi sto se tice instrukcija meni licno nisu trebale, sve su to predmeti i pitanja koja smo polagali i na faxu tako da po meni nema potrebe. ( mada znam ljude koji su isli i kažu samo bacanje para -večina raje 80% ih položi bez instrukcija)
poz
moj problem je sto ja nisam na faxu bila smjer racunovodstvo i revizija vec bankarstvo i osiguranje, ali mislim da mogu sjesti i nauciti...tako sam i racunovodstvo npr iz prve polozila, jer sam sjela i zagrijala stolicu....ali ipak mi trebaju informacije da li trebam uzeti instrukcije i za koje predmete? hvala!
-
Sinalco_1
#7 Re: POLAGANJE ZA CERTIFICIRANOG RAČUNOVOĐU
Eh tu ti stvarno ne mogu pomoći, ja ti ne znam reć da li tebi trebaju instrukcije ili ne.
Mogu samo reć znam raju koja je bila smjer marketing i bez problema spremila sve ispite bez instrukcija.
Ako negdje radiš i firma ti je spremna platiti insturkcije ili imas veću količinu para koju ti nije žao dati na instukcije slobodno idi, definitivni ti neće odmoć mogu ti samo pomoć.
Uglavnom sretno, nije strašno, kao i svaki drugi ispit.
POZ.
Mogu samo reć znam raju koja je bila smjer marketing i bez problema spremila sve ispite bez instrukcija.
Ako negdje radiš i firma ti je spremna platiti insturkcije ili imas veću količinu para koju ti nije žao dati na instukcije slobodno idi, definitivni ti neće odmoć mogu ti samo pomoć.
Uglavnom sretno, nije strašno, kao i svaki drugi ispit.
POZ.