polaganje vozackog

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

alma001

#1 polaganje vozackog

Post by alma001 »

pozz svima.. zanima me da li u Sarajevu postoji neka auto skola gdje se moze sa 17 i po ( uglavnom da je prije 18) godina poceti testovi ? cula sam da u max line moze..al radije ne bih tamo :S

posto imam 17 i godina i 9 mjeseci htjela bih da bar prije 18 god zavrsim te testove,i da kad napunim 18 mogu poceti odmah obuku

znam da ima slicna tema al treba mi konkretan odgovor na ovo pitanje
mrtva kokoš

#2 Re: polaganje vozackog

Post by mrtva kokoš »

koliko sam ja cuo da moras pricekati 18 pa onda tek polagati...izvini ak sam te rastuzio :roll:
Neelix

#3 Re: polaganje vozackog

Post by Neelix »

sta fali maxlineu? samo pazi kod kojeg ces instruktora, imaju odlicnih ljudi tamo (ima i krkana, ne poricem)
alma001

#4 Re: polaganje vozackog

Post by alma001 »

Neelix wrote:sta fali maxlineu? samo pazi kod kojeg ces instruktora, imaju odlicnih ljudi tamo (ima i krkana, ne poricem)
cula sam da su pravi seljaci instruktori, previse nervozni itd. i da nisu dobri sa komisijom .i zbog toga polozis nakon 3. puta.. pa sad ne znam... al ja bih zelila odmah iz prvog, al bez stele.. jer fkt znam voziti
mrtva kokoš

#5 Re: polaganje vozackog

Post by mrtva kokoš »

alma001 wrote:
Neelix wrote:sta fali maxlineu? samo pazi kod kojeg ces instruktora, imaju odlicnih ljudi tamo (ima i krkana, ne poricem)
cula sam da su pravi seljaci instruktori, previse nervozni itd. i da nisu dobri sa komisijom .i zbog toga polozis nakon 3. puta.. pa sad ne znam... al ja bih zelila odmah iz prvog, al bez stele.. jer fkt znam voziti
ova ti je dobra :lol: :lol: :lol: to samo rijetki sretnici uspiju :-)
alma001

#6 Re: polaganje vozackog

Post by alma001 »

Splinter wrote:
alma001 wrote:
ova ti je dobra :lol: :lol: :lol: to samo rijetki sretnici uspiju :-)
:roll: ne ozbiljno voljela bih...al eto sta bude

kad je jedna djevojka koja jedva "hoda",nikad prije na biciklo nije sijela ( koliko je smotana ), a o autu da ne govorim, kad je ona polozila iz drugog puta bez stele onda stvarno ne znam ...
dottore

#7 Re: polaganje vozackog

Post by dottore »

alma001 wrote:

ove najvise mrze
:thumbup:
Neelix

#8 Re: polaganje vozackog

Post by Neelix »

kako znas voziti a ni 18 godina nemas? jesi li svjesna da krsis zakon? :roll:

u svakoj skoli je tako, imas dobrih, imas debila...ja sam polagao u maxline, dali me nekom krkanu koji je urlao na mene zbog gluposti, trazio da ga promjenim odmah sutradan, i dobio fantasticnog lika koji me je naucio sve sto bi jedan vozac trebao znati.

ako odes u maxline, trazi Ziju sa crvenom fabijom, neces se pokajat :)
VR6

#9 Re: polaganje vozackog

Post by VR6 »

Kad sam ja polagao moglo je tako, prije sve zavrsis i onda kad napunis 18 izlazis na voznju.

Al to je davno bilo, ne znam moze li isto i danas - ne vidim razlog zasto ne... :)

A poloziti iz prve bez stele, sretno :mrgreen:
alma001

#10 Re: polaganje vozackog

Post by alma001 »

Neelix wrote:kako znas voziti a ni 18 godina nemas? jesi li svjesna da krsis zakon? :roll:

u svakoj skoli je tako, imas dobrih, imas debila...ja sam polagao u maxline, dali me nekom krkanu koji je urlao na mene zbog gluposti, trazio da ga promjenim odmah sutradan, i dobio fantasticnog lika koji me je naucio sve sto bi jedan vozac trebao znati.

nema veze sto nemam 18 godina znam voziti..i vozila sam vise puta.. nije da sam ness kao muskarac bas naprotiv..al fkt se razumijem u to ...da ne znam voziti mislis da bih se raspitivala gdje mogu sto prije testove zavrsiti ??

posto si ti isao u max line da li se mogu testovi prije zavrsiti ? :)
alma001

#11 Re: polaganje vozackog

Post by alma001 »

VR6 wrote:Kad sam ja polagao moglo je tako, prije sve zavrsis i onda kad napunis 18 izlazis na voznju.

Al to je davno bilo, ne znam moze li isto i danas - ne vidim razlog zasto ne... :)

nadam se da cu uspijeti..u svakom slucaju hvala ! :D
sirocco

#12 Re: polaganje vozackog

Post by sirocco »

Neelix wrote:kako znas voziti a ni 18 godina nemas? jesi li svjesna da krsis zakon? :roll:

Zijo vise nazalost nije instruktor , eno ga preso u crveni taxi

joj ja se sjecam , vozamo se mi po gradu , Zijo gleda koke i mene pita sta ce uplatit na kladionici :lol:
Cholina_Lokica

#13 Re: polaganje vozackog

Post by Cholina_Lokica »

alma001 wrote:
VR6 wrote:Kad sam ja polagao moglo je tako, prije sve zavrsis i onda kad napunis 18 izlazis na voznju.

trebalo bi da moze. i ja sam isto tako uradila, testove polozila sa 17 i pol, i onda polako voznju odradila i cekala da napunim 18 da polazem.

i to je bilo poodavno, ali kao sto vr rece, nema razloga da i sad tako ne bude
sirocco

#14 Re: polaganje vozackog

Post by sirocco »

Dile wrote:
alma001 wrote:

trebalo bi da moze. i ja sam isto tako uradila, testove polozila sa 17 i pol, i onda polako voznju odradila i cekala da napunim 18 da polazem.

i to je bilo poodavno, ali kao sto vr rece, nema razloga da i sad tako ne bude
i ja sam tako , cak i voznju odradio prije 18 , ali sad po ovom novom zakonu ja mislim da ne moze :D
Neelix

#15 Re: polaganje vozackog

Post by Neelix »

sirocco wrote:

Zijo vise nazalost nije instruktor , eno ga preso u crveni taxi

joj ja se sjecam , vozamo se mi po gradu , Zijo gleda koke i mene pita sta ce uplatit na kladionici :lol:

jel i tebi prico kako zhica baljicha da mu kupi bolje auto ? :D :D

koja legenda :D

vidio sam ga prije mozda god-2 u maxline fabiji, nisam znao da taksira.
BSn

#16 Re: polaganje vozackog

Post by BSn »

Ako moze u Makslajnu, nema razloga de ne moze negdje drugdje, no raspitaj se. Sve auto-skole imaju tel., pa ozezi! :D
I meni se cini da je to tako, tj. da mozes poloziti sve (testovi, prva pomoc), ali ne mozes sjesti u auto, bez navrsenih 18 godina.

Sretno! :D
mastermirne

#17 Re: polaganje vozackog

Post by mastermirne »

Dali mi ko može reći dali se vozačka može polagati u drugom kantonu? Primjer ja sam iz ZE-DO kantona ali trenutno zivim u sarajevu i jos nisam prijavljen u Sarajevu nego tamo odaklesam.
burek_in_space

#18 Re: polaganje vozackog

Post by burek_in_space »

mastermirne wrote:Dali mi ko može reći dali se vozačka može polagati u drugom kantonu? Primjer ja sam iz ZE-DO kantona ali trenutno zivim u sarajevu i jos nisam prijavljen u Sarajevu nego tamo odaklesam.
Ne mozhesh.Morash imati najmanje 6 mjeseci prijavu boravka u kantonu u kojem zhelish polagati.
olensoner

#19 Re: polaganje vozackog

Post by olensoner »

ne mozes izaci na polaganje teorije dok ne napunis 18, a samim tim ni na casove voznje, jer treba poloziti testove i prvu pomoc da bi izasla na casove voznje ;-)... a ti mozes uciti testove, ali opet po novom zakonu moras dolaziti kad napunis 18 u auto-skolu na odredjeni broj casova...
mastermirne

#20 Re: polaganje vozackog

Post by mastermirne »

burek_in_space wrote:
mastermirne wrote:Dali mi ko može reći dali se vozačka može polagati u drugom kantonu? Primjer ja sam iz ZE-DO kantona ali trenutno zivim u sarajevu i jos nisam prijavljen u Sarajevu nego tamo odaklesam.
Ne mozhesh.Morash imati najmanje 6 mjeseci prijavu boravka u kantonu u kojem zhelish polagati.
Hvala puno na odgovoru
mahalas505

#21 Re: polaganje vozackog

Post by mahalas505 »

Mozda je vozala i po gradskim ulicama, cim je "dobro" naucila da vozi :shock: .
uvijek dobar post

#22 Re: polaganje vozackog

Post by uvijek dobar post »

alma001 wrote:pozz svima.. zanima me da li u Sarajevu postoji neka auto skola gdje se moze sa 17 i po ( uglavnom da je prije 18) godina poceti testovi ? cula sam da u max line moze..al radije ne bih tamo :S

posto imam 17 i godina i 9 mjeseci htjela bih da bar prije 18 god zavrsim te testove,i da kad napunim 18 mogu poceti odmah obuku

ovako. autoškola selector, mustafa divjan, tel: 061 135 133, slobodno reci da si broj dobila od bivseg polaznika (ako hoćes ime, javi se na pp), ali nikako, ponavljam nikako nemoj reći da "znaš voziti".
covjek ce te nauciti da upravljas autom, da isto vozis i da cuvas auto u voznji, te će te naučiti kulturi vožnje + nema problema sa komisijom. instruktor koji je bio i saobraćajni policajac i saobraćajni inspektor i član komisije za polaganje vozačkih ispita (ne sve odjednom nego u različitim intervalima). s njim se moze od prve poloziti bez stele.100 % provjereno, nije da se hvalim, ali recimo ja sam iz prve polozio, bez ikakve štele.
alma001

#23 Re: polaganje vozackog

Post by alma001 »

uvijek dobar post wrote:
alma001 wrote:pozz svima.. zanima me da li u Sarajevu postoji neka auto skola gdje se moze sa 17 i po ( uglavnom da je prije 18) godina poceti testovi ? cula sam da u max line moze..al radije ne bih tamo :S

ovako. autoškola selector, mustafa divjan, tel: 061 135 133, slobodno reci da si broj dobila od bivseg polaznika (ako hoćes ime, javi se na pp), ali nikako, ponavljam nikako nemoj reći da "znaš voziti".
covjek ce te nauciti da upravljas autom, da isto vozis i da cuvas auto u voznji, te će te naučiti kulturi vožnje + nema problema sa komisijom. instruktor koji je bio i saobraćajni policajac i saobraćajni inspektor i član komisije za polaganje vozačkih ispita (ne sve odjednom nego u različitim intervalima). s njim se moze od prve poloziti bez stele.100 % provjereno, nije da se hvalim, ali recimo ja sam iz prve polozio, bez ikakve štele.
e hvala ti puno :D
ado-šampion

#24 Re: polaganje vozackog

Post by ado-šampion »

Ma džaba ti instruktorov instruktor, ako nisi vozila prije polaganja nema šanse da iz prve položiš. Znači, ako u auto-školi prvi put sjedneš za volan, još jednom ponavljam, NEMA ŠANSE da se iz prve položi, šta god ko pričao. A i tad nije sigurno. Ja sam recimo naučio "voziti" (misli se: prva-druga :-) ) u 13. godini, sa 16 sam vozio pomalo po magistrali, komisija me u toku vožnje pitala jesam li prije vozio, i opet sam imao sreću da mi je došla poštena komisija da sam položio iz prve. Plus, imao sam "nekoga" koji im je rekao da mene "obrade" pošteno. :-)
sigicalo

#25 Re: polaganje vozackog

Post by sigicalo »

Ja u zivotu nisam sjela na vozacko mjesto prije nego sto sam otisla na obuku...Polozila iz prve...bez stele...sve je moguce
Post Reply