Polaganje vozackog

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
limun_

#1 Polaganje vozackog

Post by limun_ »

nakon sto sam zavrsio voznju, dogovaram s instruktorom koji dodatni cas da uvjezbam one 3 marsute(centar), kad mi rece da su uveli jos nove dvije i malo izmjenuli one tri koje su bile predvidjene i na kojima se do sada polagalo. :x :x :x

jos mi rece da su ove dvije nove prejebene :-? ..elem, imam li ja pravo reci covjeku iz komisije" ja sam druze ispucao 35 casova na one tri marsute, i nemojte meni te cetvorke i petice"

fakat, nije posteno, da i one koji su zavrsili s voznjom obuhvataju ove promjene. mor'o bi uzimat jos bruku dodatnih casova...pas mater :x :x

smijem li se pobunit? (ako izvucem cetvorku ili peticu :-x )..sta biste vi...ili cu ko mis sjest i kehnut k'o s kruske :roll: prvi mi je put, obvijusli
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 06/10/2009 23:58, edited 1 time in total.
d2

Post by d2 »

mozda covjek polaze za tamvaj pa je vazda ista ruta :D
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 06/10/2009 23:57, edited 1 time in total.
roki

Post by roki »

Cuo sam dosta prica,da kad raja iz manjih gradova dolazi u Sarajevo,ostavlja svoja auta na ulazu u grad a dalje idu sredstvima javnog prevoza jer ima je po gradu prekomplikovano voziti.
jasminasab

Post by jasminasab »

Pa dobro, sta ste momka odmah napali. Mozda biste se i vi nervirali da je vas novac u pitanju. :roll:

Meni je ovo glupo jedino iz razloga sto ce im to biti izgovor vise da uzmu vise love. Ne znam kako je sad otkako je uveden ovaj novi sistem, ali ne vjerujem da se nesto previse promijenilo. Haman svi u ovom gradu su morali kupit sebi vozacki iz prostog razloga sto oni nece da puste nekoga ako nije to uradio. I onda ti nadju bilo kakav izgovor. A sad ce ga lakse naci, jer momak nije vozio po tim rutama i ne zna sve njihove zamke.

Moj ti je savjet ipak da se ne bunis, jer ce te vise kostati.

Ovo za raju iz manjih gradova (i sela) sam i ja cula. Pa zamisli sta bi ti da vozis citav zivot negdje gdje je gust saobracaj kad se nadje 5 auta na cesti u isto vrijeme - i dodjes u ovu nasu dzunglu. Vjerovatno ne znaju koja je cesta jednosmjerna, iz koje trake se skrece na kojoj raskrsnici, pjesaci im trce pod tockove, drugi vozaci su nervozni i neoprezni (u najmanju ruku), jos treba da naprave sudar i zaplate - bolje platit kartu u tramvaju i laganini.
Hendrix

Post by Hendrix »

Bezveze napadate čovjeka , pa i ja kad sam polago bila je jedna maršuta i pamtio sam znakove na njoj jer su me i to pitali papci, koji smo znak prošli , ne moram ni govoriti kako je jebeno voziti kad ti 2 lika seru stalno i nešto zapisuju , moraš sva pravila poštovat koja poslije položenog vozačkog niko ne šljivi , pa ti kažu skreni lijevo metar prije pune , pa pješaci koje moraš pustiti makar se malo nageo prema pješačkom , pa žmigavac za svaku sitnicu tipa lik stoji s curom i jednom nogom je na cesti ... ludnica. I na kraju te obore jer nemaš štelu.

Nakon što sam položio tek sam onda kako treba počeo učit voziti i svi vi to znate da je tako i nemojte napadat kao da ste rođeni vozači bili.

I najradije bi strijeljo likove koji sviraju autoškolama na semaforu , kakvi su to papci to nema nigdje , očekuje od početnika da starta ko F1 a ni on ništa bolji nije bio kad je polago , ali očigledno brzo se zaboravlja to.
madner

Post by madner »

Nemas se pravo bunit. Oni te mogu odvest do Mostara ako im je to cejf.

:D

Ako padnes pa sta.
Daphna

Post by Daphna »

roki wrote:Cuo sam dosta prica,da kad raja iz manjih gradova dolazi u Sarajevo,ostavlja svoja auta na ulazu u grad a dalje idu sredstvima javnog prevoza jer ima je po gradu prekomplikovano voziti.
Hajde kakve veze ima?! Moja mama je godinama ostavljala auto na Ircu u Tuzli i u grad odlazila autobusom! A sad spuca sama i na more!

Nismo svi isti. Ljudi se plaše 2 ili 3 trake, nisu navikli, treba im vremena da se oslobode, nije to ništa strašno!

E sad pobuniti se ili ne zbog te 2 nove rute je mač sa dvije oštrice! Mogu te uzeti i "na zub" i šta onda? Možda je najpametnije konsultovati se sa instruktorom, pa neka on reaguje, obzirom da će biti prisutan u vozilu!
alica.k

Post by alica.k »

ja nisam ni znala da to nesto ima odredjeno, ja mislila kako im cejf tak te vozaju. al hajd...
Neelix

Post by Neelix »

alica.k wrote:ja nisam ni znala da to nesto ima odredjeno, ja mislila kako im cejf tak te vozaju. al hajd...
i nema. pusti suplju, ako su oni ustalili neki svoj put, to NIGDJE nije zapisano i uvijek te moze vodit gdje god pozeli. a i jezim se hakala :D fakat od pomisli da te sretnem na cesti :roll: :?
mr`mirza

#12 Re: Polaganje vozackog

Post by mr`mirza »

limun_ wrote:nakon sto sam zavrsio voznju, dogovaram s instruktorom koji dodatni cas da uvjezbam one 3 marsute(centar), kad mi rece da su uveli jos nove dvije i malo izmjenuli one tri koje su bile predvidjene i na kojima se do sada polagalo. :x :x :x

jos mi rece da su ove dvije nove prejebene :-? ..elem, imam li ja pravo reci covjeku iz komisije" ja sam druze ispucao 35 casova na one tri marsute, i nemojte meni te cetvorke i petice"

fakat, nije posteno, da i one koji su zavrsili s voznjom obuhvataju ove promjene. mor'o bi uzimat jos bruku dodatnih casova...pas mater :x :x

smijem li se pobunit? (ako izvucem cetvorku ili peticu :-x )..sta biste vi...ili cu ko mis sjest i kehnut k'o s kruske :roll: prvi mi je put, obvijusli
Limune, drzi se ti trole i tramvaja, sigurnije nam je 8)
d2

Post by d2 »

Haha pa niko ne napada covjeka, svi smo to prosli i svi su imali rute koje su pamtili jer je svaka ruta imala svoj fol zato i jest sega e haj me ovuda vozi... e haj me pitaj iz ove lekcije :)

Auto skola je cak i u svom prakticnom obliku zapravo samo 50% ili manje potrebnog znanja ili vjestine, naucices voziti tek kad dodjes na ulicu a to ce ucenje trajati par godina. Kad polozis predlazem ti jedno po 2 lijeva i desna blatobrana, oboja prednja vrata, jedno 2 prednja branika i jedan zadnji i moze jedna prednja maska, farovi i mozes jedan par prednjih zmigavaca - to fino smjestis u garazu da se nadje dok se ne izbirikas. Ako bas krene nizbrdo trebace ti i hauba i hladnjak i vezni lim. Kad to potrosis - zavrsio si sa prakticnom obukom :)
black

Post by black »

ma ne sekiraj se plaho, skoncentrisi se na voznju, ako nemas stelu 90% je da ces pasti, bez toga malo ko od prve polozi..
madner

Post by madner »

Slozio bi se sa kolegom d2, vidi se covjek sa pozamasnim iskustvom. :D

Mozes polozit na bilo kojoj ruti ako se ne boris sa vozilom, tj. ne razmislas kako ces presaltat i skrenut. Onda znakovi nisu problem. :D
Daphna

Post by Daphna »

alica.k wrote:ja nisam ni znala da to nesto ima odredjeno, ja mislila kako im cejf tak te vozaju. al hajd...
Nedavno je bila emisija na jednoj od silnih televizija (biće da je kantonalna) i čiko fino tamo rekao da će u buduće kandidati izvlačiti kartice sa tačno određenom rutom... Upravo zbog tog vozanja po gradu, štela, bla bla... Tako da će (kao) svi kandidati imati isti tretman. Uz sve to, član komisije nema pravo mijenjati rutu!
alica.k

Post by alica.k »

Daphna wrote:
Nedavno je bila emisija na jednoj od silnih televizija (biće da je kantonalna) i čiko fino tamo rekao da će u buduće kandidati izvlačiti kartice sa tačno određenom rutom... Upravo zbog tog vozanja po gradu, štela, bla bla... Tako da će (kao) svi kandidati imati isti tretman. Uz sve to, član komisije nema pravo mijenjati rutu!
hajd, dobro i jest sto sam onda polozila vec
mr`mirza

Post by mr`mirza »

Daphna wrote:
Neki dan je moja sestra ploagala voznju i upravo je bilo tako kao sto ti rece.
zemo_online

Post by zemo_online »

posto je ispit i casovi?
mr`mirza

Post by mr`mirza »

Casovi su 22 KM, a izlazak na voznju 120 KM.
zemo_online

Post by zemo_online »

Problem je sto te komisija uvjek moze srusiti zbog npr. jednog naglog kocenja ili nedovoljnog gledanja na 2 retrovizora ili mrtvi ugao,a ti uvijek ponovo moras da platis.
Pljacka najobicnija.
limun_

Post by limun_ »

ehej, samo da javnem da sam polozio :bih: a dan prije popadalo svih 6 ero( toliko o mom vozackom umjecu!)

i dalje mislim da nije korektno ako si vec zavrsio s obukom, da ti ubace 2 nove rute( duze 15 min.) kojim nisi vozio, samim tim ne znas im neke cake koje te mogu oborit..a oni jedva cekaju da te obore, zato su ovo i izmjenili..ali nebitno sad

kao i za testove, ako si uplatio do tog i tog datuma, polazes po starom, ako nis stigo na vrijeme, kace te novi..al eto

hehe, dobro sam picio, brez treme...uglavnom cetrvrtom 8) ..sve po propisima, bez trzanja isl...samo me jedna kamikaza od pjesaka zamal ne sjeba..podje pa stade :-)

gospodin iz komsije(vrlo korektan, to je vazno) se pohvalno izjasnio na kraju... hehe blisto sam, a i osujetio buduce troskove.

rega likovma, hvala na podrsci i razumjevanju :kravata: ( lova je u pitanju) ..a ostali su supci neotesani, ukljucujuci neelixa, bivseg kolegu :evil:

ps. polaganje je 130KM ma koliko puta izlazio, a samo donedavno je bilo 70km kad slijedeci put izlazis. otimacina
alica.k

Post by alica.k »

limun_ wrote:ehej, samo da javnem da sam polozio :bih: a dan prije popadalo svih 6 ero( toliko o mom vozackom umjecu!)

i dalje mislim da nije korektno ako si vec zavrsio s obukom, da ti ubace 2 nove rute( duze 15 min.) kojim nisi vozio, samim tim ne znas im neke cake koje te mogu oborit..a oni jedva cekaju da te obore, zato su ovo i izmjenili..ali nebitno sad

kao i za testove, ako si uplatio do tog i tog datuma, polazes po starom, ako nis stigo na vrijeme, kace te novi..al eto

hehe, dobro sam picio, brez treme...uglavnom cetrvrtom 8) ..sve po propisima, bez trzanja isl...samo me jedna kamikaza od pjesaka zamal ne sjeba..podje pa stade :-)

gospodin iz komsije(vrlo korektan, to je vazno) se pohvalno izjasnio na kraju... hehe blisto sam, a i osujetio buduce troskove.

rega likovma, hvala na podrsci i razumjevanju :kravata: ( lova je u pitanju) ..a ostali su supci neotesani, ukljucujuci neelixa, bivseg kolegu :evil:

ps. polaganje je 130KM ma koliko puta izlazio, a samo donedavno je bilo 70km kad slijedeci put izlazis. otimacina
bogati stavi ono slovo da te mozemo prepoznat
tavijapi

Post by tavijapi »

sa stelom garant??? budi iskren pa reci. i ja sam imao ogromnu stelu na polaganju. dobro nagazio trotoar,al opet polozio. cestitam ti u svakom slucaju.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

Post by davorf »

U vrijeme kad sam ja polagao vozački, niti je bilo određenih ruta, niti izvlačenja kartica, nego te komisija voza po opštini u kojoj polažeš (gdje god im se svidi). Mene su vozali skoro sat vremena po Centru. Čestitke u svakom slučaju.

Pozdrav
Post Reply