POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tvoja JA

#1 POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by tvoja JA »

RADIM KAO PRIPRAVNIK U JEDNOJ DRZAVNOJ INSTITUCIJI. NAKON GODINU DANA TREBAM POLAGATI STRUČNI ISPIT.
NISAM JOS NISTA PITALA KOJA JE PROCEDURA POLAGANJA TOG STRUCNOG. VOLJELA BIH AKO NEKO IMA ISKUSTVA DA MI NAPISE???
HVALA
motachjointa

#2 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by motachjointa »

tvoja JA wrote:RADIM KAO PRIPRAVNIK U JEDNOJ DRZAVNOJ INSTITUCIJI. NAKON GODINU DANA TREBAM POLAGATI STRUČNI ISPIT.
NISAM JOS NISTA PITALA KOJA JE PROCEDURA POLAGANJA TOG STRUCNOG. VOLJELA BIH AKO NEKO IMA ISKUSTVA DA MI NAPISE???
HVALA
jadna nam majko, bogo, drzavo i institucijo u kojoj ti radis kao pripravnik.
daddy_cool

#3 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by daddy_cool »

motachjointa wrote:
tvoja JA wrote:RADIM KAO PRIPRAVNIK U JEDNOJ DRZAVNOJ INSTITUCIJI. NAKON GODINU DANA TREBAM POLAGATI STRUČNI ISPIT.
HVALA
jadna nam majko, bogo, drzavo i institucijo u kojoj ti radis kao pripravnik.
:thumbup:

...i još ako može neko da položi ispit za mene... :shock:
tvoja JA

#4 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by tvoja JA »

TOTALNO POGREŠNO !!!!!
NISAM PARAZIT ZAISTA ZA RAZLIKU OD SVIH OSTALIH OVDJE ;) TEK SAM POCELA RADITI NAKON 3 GODINE AKTIVNOG TRAZENJA POSLA :)
Bloo
Globalna šefica

#5 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by Bloo »

tvoja JA wrote:TOTALNO POGREŠNO !!!!!
NISAM PARAZIT ZAISTA ZA RAZLIKU OD SVIH OSTALIH OVDJE ;) TEK SAM POCELA RADITI NAKON 3 GODINE AKTIVNOG TRAZENJA POSLA :)

za divljenje

iskljuci CAPS LOCK, pa ti se mozda neko i javi

a vec postoji slican topic, pa se malo zarovi :D
LeonardoAC

#6 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by LeonardoAC »

ma, no sikiriki - stručni ćeš rasturit na isti način kako si primljena kao pripravnik :D
tvoja JA

#7 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by tvoja JA »

HA HA HA HA ako ga budem tako rasturala eeeeeeeeeeeee nacekacu se :)
hvala vam na podrsci, odusevljena sam vasim komentarima
.... evo i poslusala sam vas cak za CL. :)
Bloo
Globalna šefica

#8 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by Bloo »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t#p6146739

izbjegla bi komentare da si se malo zarovila
LaCici

#9 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by LaCici »

Stvarno ste maliciozni, koji je problem objasniti na fin nacin gdje moze pronaci informacije. A ne jedva docekate da nekoga napadnete, fuj!
irinea

#10 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by irinea »

strucni ispit/javni ispit mozes polagati na dva nacina:
preko ads bih- tako sto ces se prijaviti na konkurs za strucnog saradnika (jer kao pripravnik sa godinom iskustva imas uslove za apliciranje samo za tu poziciju) kada isti raspise ads bih, cekas da te pozovu da polazes javni ispit ( pismeno) a sva pitanja i svu literaturu imas na web stranici ads bih.

drugi nacin je da ispit polazes preko ministarstva pravde. uplatis 400 km, prijavis se za polaganje, cekas da te pozovu i eto ( o svemu tome mozes se informisati na web sajtu min.pravde bih)

ako mene pitas, moj topli savjet iz licnog iskustva je da polazes preko ads bih. em imas svu literaturu na njihovom sajtu, em nista ne placas, jedino sto cekas malo duze na konkurs,pa konkursna procedura.

u min pravde to ide jako brzo,ali placas,a i teze je za poloziti ( usmeno polaganje) a kod polaganja preko ads bih je pismeno i to da zaokruzis a,b, ili c. lagano je skroz.

bilo da polazes preko ads ili min pravde isto je u smislu izjednacavanja ta dva ispita samo sto se drugacije zovu,ali po svemu su jednaki sto je i objavljano zvanicno u Sl.glasniku BiH, tako da sad samo odluci gdje ces polagati.
ako imas jos nekih pitanja, samo naprijed:)
Diplinger

#11 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by Diplinger »

imam pitanje za bolje upucene:

Da li je stručni ispit za diplomirane inžinjere, inžinjere i tehničare arhitekture, građevinarstva, elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja koje organizira federalno ministarstvo prostornog uređenja isto sto i "stručni upravni ispit"?

naime, kad neko ima položen str. ispit iz neke od gore navedenih oblasti, da li ga to oslobadja polaganja ispita opsteg znanja (IOZ) koje organizira ADS, jer se i sam strucni ispit za pojedine oblasti sastoji od dva dijela: strucnog odnosno rada i opceg tj. zakona koji su zajednicki i jednom i drugom ispitu?

hvala
Kalem

#12 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by Kalem »

Diplinger wrote:imam pitanje za bolje upucene:

Da li je stručni ispit za diplomirane inžinjere, inžinjere i tehničare arhitekture, građevinarstva, elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja koje organizira federalno ministarstvo prostornog uređenja isto sto i "stručni upravni ispit"?

naime, kad neko ima položen str. ispit iz neke od gore navedenih oblasti, da li ga to oslobadja polaganja ispita opsteg znanja (IOZ) koje organizira ADS, jer se i sam strucni ispit za pojedine oblasti sastoji od dva dijela: strucnog odnosno rada i opceg tj. zakona koji su zajednicki i jednom i drugom ispitu?

hvala
Nije isto, a trebalo bi da je. Ministarstvo pravde se pismeno ocitovalo da nedostaje jedna oblast tog pravnog dijela (Sistem državne uprave Bosne i Hercegovine) i zato bi trebalo polagati tu jednu oblast uz naknadu od 100KM.
marianne29

#13 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by marianne29 »

Pozdrav, može li mi netko reći šta bude na intervju poslije pismenog stručnog ispita? Budu li pitanja iz struke ili općenito?
mali_balon

#14 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by mali_balon »

marianne29 wrote:Pozdrav, može li mi netko reći šta bude na intervju poslije pismenog stručnog ispita? Budu li pitanja iz struke ili općenito?
Ne budu pitanja koliko se krecu cijene mandarina na pijaci. Naravno da ce te pitati pitanja u vezi struke
zvrk

#15 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI

Post by zvrk »

marianne obje agencije imaju pravilnike o polaganju strucnog ispita
pogledaj malo
Post Reply