POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
Moderator: anex
-
tvoja JA
#1 POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
RADIM KAO PRIPRAVNIK U JEDNOJ DRZAVNOJ INSTITUCIJI. NAKON GODINU DANA TREBAM POLAGATI STRUČNI ISPIT.
NISAM JOS NISTA PITALA KOJA JE PROCEDURA POLAGANJA TOG STRUCNOG. VOLJELA BIH AKO NEKO IMA ISKUSTVA DA MI NAPISE???
HVALA
NISAM JOS NISTA PITALA KOJA JE PROCEDURA POLAGANJA TOG STRUCNOG. VOLJELA BIH AKO NEKO IMA ISKUSTVA DA MI NAPISE???
HVALA
- motachjointa
#2 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
jadna nam majko, bogo, drzavo i institucijo u kojoj ti radis kao pripravnik.tvoja JA wrote:RADIM KAO PRIPRAVNIK U JEDNOJ DRZAVNOJ INSTITUCIJI. NAKON GODINU DANA TREBAM POLAGATI STRUČNI ISPIT.
HVALA
- daddy_cool
#3 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
motachjointa wrote:jadna nam majko, bogo, drzavo i institucijo u kojoj ti radis kao pripravnik.tvoja JA wrote:RADIM KAO PRIPRAVNIK U JEDNOJ DRZAVNOJ INSTITUCIJI. NAKON GODINU DANA TREBAM POLAGATI STRUČNI ISPIT.
HVALA
...i još ako može neko da položi ispit za mene...
-
tvoja JA
#4 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
TOTALNO POGREŠNO !!!!!
NISAM PARAZIT ZAISTA ZA RAZLIKU OD SVIH OSTALIH OVDJE
TEK SAM POCELA RADITI NAKON 3 GODINE AKTIVNOG TRAZENJA POSLA 
NISAM PARAZIT ZAISTA ZA RAZLIKU OD SVIH OSTALIH OVDJE
- Bloo
- Globalna šefica
#5 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
tvoja JA wrote:TOTALNO POGREŠNO !!!!!
NISAM PARAZIT ZAISTA ZA RAZLIKU OD SVIH OSTALIH OVDJETEK SAM POCELA RADITI NAKON 3 GODINE AKTIVNOG TRAZENJA POSLA
za divljenje
iskljuci CAPS LOCK, pa ti se mozda neko i javi
a vec postoji slican topic, pa se malo zarovi
- LeonardoAC
#6 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
ma, no sikiriki - stručni ćeš rasturit na isti način kako si primljena kao pripravnik 
-
tvoja JA
#7 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
HA HA HA HA ako ga budem tako rasturala eeeeeeeeeeeee nacekacu se
hvala vam na podrsci, odusevljena sam vasim komentarima
.... evo i poslusala sam vas cak za CL.
hvala vam na podrsci, odusevljena sam vasim komentarima
.... evo i poslusala sam vas cak za CL.
- Bloo
- Globalna šefica
-
LaCici
#9 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
Stvarno ste maliciozni, koji je problem objasniti na fin nacin gdje moze pronaci informacije. A ne jedva docekate da nekoga napadnete, fuj!
-
irinea
#10 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
strucni ispit/javni ispit mozes polagati na dva nacina:
preko ads bih- tako sto ces se prijaviti na konkurs za strucnog saradnika (jer kao pripravnik sa godinom iskustva imas uslove za apliciranje samo za tu poziciju) kada isti raspise ads bih, cekas da te pozovu da polazes javni ispit ( pismeno) a sva pitanja i svu literaturu imas na web stranici ads bih.
drugi nacin je da ispit polazes preko ministarstva pravde. uplatis 400 km, prijavis se za polaganje, cekas da te pozovu i eto ( o svemu tome mozes se informisati na web sajtu min.pravde bih)
ako mene pitas, moj topli savjet iz licnog iskustva je da polazes preko ads bih. em imas svu literaturu na njihovom sajtu, em nista ne placas, jedino sto cekas malo duze na konkurs,pa konkursna procedura.
u min pravde to ide jako brzo,ali placas,a i teze je za poloziti ( usmeno polaganje) a kod polaganja preko ads bih je pismeno i to da zaokruzis a,b, ili c. lagano je skroz.
bilo da polazes preko ads ili min pravde isto je u smislu izjednacavanja ta dva ispita samo sto se drugacije zovu,ali po svemu su jednaki sto je i objavljano zvanicno u Sl.glasniku BiH, tako da sad samo odluci gdje ces polagati.
ako imas jos nekih pitanja, samo naprijed:)
preko ads bih- tako sto ces se prijaviti na konkurs za strucnog saradnika (jer kao pripravnik sa godinom iskustva imas uslove za apliciranje samo za tu poziciju) kada isti raspise ads bih, cekas da te pozovu da polazes javni ispit ( pismeno) a sva pitanja i svu literaturu imas na web stranici ads bih.
drugi nacin je da ispit polazes preko ministarstva pravde. uplatis 400 km, prijavis se za polaganje, cekas da te pozovu i eto ( o svemu tome mozes se informisati na web sajtu min.pravde bih)
ako mene pitas, moj topli savjet iz licnog iskustva je da polazes preko ads bih. em imas svu literaturu na njihovom sajtu, em nista ne placas, jedino sto cekas malo duze na konkurs,pa konkursna procedura.
u min pravde to ide jako brzo,ali placas,a i teze je za poloziti ( usmeno polaganje) a kod polaganja preko ads bih je pismeno i to da zaokruzis a,b, ili c. lagano je skroz.
bilo da polazes preko ads ili min pravde isto je u smislu izjednacavanja ta dva ispita samo sto se drugacije zovu,ali po svemu su jednaki sto je i objavljano zvanicno u Sl.glasniku BiH, tako da sad samo odluci gdje ces polagati.
ako imas jos nekih pitanja, samo naprijed:)
-
Diplinger
#11 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
imam pitanje za bolje upucene:
Da li je stručni ispit za diplomirane inžinjere, inžinjere i tehničare arhitekture, građevinarstva, elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja koje organizira federalno ministarstvo prostornog uređenja isto sto i "stručni upravni ispit"?
naime, kad neko ima položen str. ispit iz neke od gore navedenih oblasti, da li ga to oslobadja polaganja ispita opsteg znanja (IOZ) koje organizira ADS, jer se i sam strucni ispit za pojedine oblasti sastoji od dva dijela: strucnog odnosno rada i opceg tj. zakona koji su zajednicki i jednom i drugom ispitu?
hvala
Da li je stručni ispit za diplomirane inžinjere, inžinjere i tehničare arhitekture, građevinarstva, elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja koje organizira federalno ministarstvo prostornog uređenja isto sto i "stručni upravni ispit"?
naime, kad neko ima položen str. ispit iz neke od gore navedenih oblasti, da li ga to oslobadja polaganja ispita opsteg znanja (IOZ) koje organizira ADS, jer se i sam strucni ispit za pojedine oblasti sastoji od dva dijela: strucnog odnosno rada i opceg tj. zakona koji su zajednicki i jednom i drugom ispitu?
hvala
-
Kalem
#12 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
Nije isto, a trebalo bi da je. Ministarstvo pravde se pismeno ocitovalo da nedostaje jedna oblast tog pravnog dijela (Sistem državne uprave Bosne i Hercegovine) i zato bi trebalo polagati tu jednu oblast uz naknadu od 100KM.Diplinger wrote:imam pitanje za bolje upucene:
hvala
-
marianne29
#13 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
Pozdrav, može li mi netko reći šta bude na intervju poslije pismenog stručnog ispita? Budu li pitanja iz struke ili općenito?
-
mali_balon
#14 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
Ne budu pitanja koliko se krecu cijene mandarina na pijaci. Naravno da ce te pitati pitanja u vezi strukemarianne29 wrote:Pozdrav, može li mi netko reći šta bude na intervju poslije pismenog stručnog ispita? Budu li pitanja iz struke ili općenito?
-
zvrk
#15 Re: POLAGANJE STRUČNOG ISPITA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI
marianne obje agencije imaju pravilnike o polaganju strucnog ispita
pogledaj malo
pogledaj malo