Banksy wrote:madjarski_lubenicar wrote:
Hvala svim koji podržavaju inicijativu, ja zaista nemam oraha u džepu niti mi pada na pamet da zastupam bilo koju stranku ili njene interese.
Ako neko na forumu čita ovu inicijativu tako da će ona direktno naškoditi SDP-u ili SDA-a npr. onda je možda bolje da se zapitaju ... zašto pobogu baš njima?
oooooooooj
Zašto pobogu ne čitaš šta ti pišemo

neće njima NAŠKODITI, njima tvoja inicijativa ODGOVARA

Nisi u pravu. Ja cijenim da će svim 'pobjednicima' opštih izbora ovo poprilično škoditi. Treba li objašnjenje zašto? U domeni je spekulativnog ... ali neise ... SDP je napravio takve katastrofalne odluke o platformama, pa novim principijelnim koalicijama da ih više ni članovi ne doživljavaju kao udruženje građana socijaldemokratskih svjetonazora - već kao Zlatkovu privatnu prčiju. Dvije godine na vlasti i rezultat su plata ista, kriminal nekažnjen, bezvlašće, novi deficiti budžeta i novi krediti MMF-a.
SDA ... ista stvar, sada su sa SDP-om, pa malo sa HDZ-om, pa malo im smeta Lagumdžija, ali u stvari ne smeta zbog vijeća sigurnosti nego 'nako ... principijelno smeta, a u ispašće na kraju da je sve to zato jer je njima i Dodiku najviše stalo do BiH.
Ogroman broj građana je po ko zna koji put popušio šuplju i sada mora da 'uživa' u tome 4 godine. Nema čak niti formalnu mogućnost da kaže da mu je dosta.
Ako većina ili barem pristojan procenat građana bude glasao za "bijelo", možda najbolje prođe SBB ili čak SzBiH. Razlika će biti ... oko 13 dkg u realizaciji njihovih obaveza kao zastupnika građana.
Glasačima bijele opcije je sasvim svejedno - u ovakvom sistemu oni su isto s****, samo drugo pakovanje. Kada 'bijela opcija' bude imala većinu, onda bi osvojili mogućnost da zahtjevaju da se izbori obave i prije vremena - a ne kada to šestorki, sedmorki ili ko zna kojoj budalastoj koaliciji to padne na pamet.
Osim toga mogli bi opozvati vijećnika ili više njih, direktora škole ili npr. kantonalnog preduzeća koje ne obavlja svoj posao. E da vidim kako bi onda radili svoj posao... i izmišljali radna mjesta za rodbinu i prijatelje.