Pokvaren frizider - pomoc!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kolovodja

#1 Pokvaren frizider - pomoc!

Post by Kolovodja »

Pozz...
Trebam pomoc. Imam no frost frizider marke SMEG , kombinacija(donji dio duboko zamrzavanje) koji me blago receno zahebava vec neko vrijeme. Naime, radi normalno 20 ak dana i onda bez najave samo gornji dio prestane da hladi. Donji radi uredno. Zvao majstora , kaze samo ga iskljuci na 48 sati i sve ce biti ok. I bude ok, ali nekih 20 ak dana i onda opet. I opet , i opet. Zna li neko lijek ili broj nekog normalnog majstora ?
Hvala.
valjuga

#2 Re: Pokvaren frizider - pomoc!

Post by valjuga »

Kolovodja wrote:Pozz...
Trebam pomoc. Imam no frost frizider marke SMEG , kombinacija(donji dio duboko zamrzavanje) koji me blago receno zahebava vec neko vrijeme. Naime, radi normalno 20 ak dana i onda bez najave samo gornji dio prestane da hladi. Donji radi uredno. Zvao majstora , kaze samo ga iskljuci na 48 sati i sve ce biti ok. I bude ok, ali nekih 20 ak dana i onda opet. I opet , i opet. Zna li neko lijek ili broj nekog normalnog majstora ?
Hvala.
Zovi servis za marku Smeg i gotovo.
Kolovodja

#3 Re: Pokvaren frizider - pomoc!

Post by Kolovodja »

Vec sam zvao i rekao mi je ono sto sam vec naveo.
Ima li neko ideju kako sprijeciti pretjerano zaledjivanje radijatora. To je uzrok. Previse leda zatvori odvod zraka prema hladnjaku a lednica radi normalno.
semirsar

#4 Re: Pokvaren frizider - pomoc!

Post by semirsar »

mozda da posaljes mail ovdeka, ako vec nijesi http://www.smeg.hr/
Kolovodja

#5 Re: Pokvaren frizider - pomoc!

Post by Kolovodja »

Ma nisu ljudi nimalo motivirani da mi pomognu. Jos kad vidjese BH ... ma hajde ba.
Bile su jedne novine prije rata, zvale se Sam svoj majstor.
Tako sam i poceo, jedan po jedan sarafcic...na kraju skontam da mi je toliko zaledjen radijator da ne moze zrak da prolazi gore a dole hladi normala. Logika ( i google) mi nalaze zakljucak da ne radi neki grijac koji to odledjuje 4 puta dnevno. Sad, moze biti grijac i moze biti relej koji ga pali i gasi. A o tome cu razmisljati sutra sto bi rekla jedna zaboravljena licnost iz kultnog filma.
Hvala za prijedlog svakako.
Post Reply