...haj'mo ga prebit....Svemirski_Jebach wrote:reko sam ti moj StLouis...pusti ga ba...peder
Pokusom na ovnovima otkrili metodu iskorjenjivanja homoseksu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Svemirski_Jebach
hajmo
kad je derpas...
- anais_nin
iz istog razloga iz kojeg crnci mogu jedni drugom reci NIGGER, ali kad to uradi bijelac ima totalno drugu konotaciju....iz istog razloga iz kojeg zene mogu jedna drugoj reci PIZDO JEDNA onako u sali ali kad to izlane muskarac ima konotaciju vrijedjanja....iz istog razloga iz kojeg nije isto nekome reci da je jevrej, zidov ili cifut....iz istog razloga iz kojeg je isto tako mogla biti upotrijebljena rijec LEZBEJKA koja ne sadrzi u sebi tu uvredljivu notu....jesam dovoljno jasna?Neelix wrote:anaisko sve si rekla ovim postom. mislim, ok si ti meni i sveanais_nin wrote:@Romeo, molim te bez vrijedjanja!!!!!Romeo 80 wrote:
Halo ba lezbačo, smiri živce, koji ti je đavo?
Znam da na ovim temama strasti lete na sve strane, ali pokusajte civilizovano da raspravljate na ovu temu ukoliko je to moguce....nema potrebe za vrijedjanjem....ali... malo si dvolicna...fol se zalazes za jednakopravnost homica...zasto je onda UVREDA reci nekome da je lezbaca???
- anais_nin
vrlo je interesantno da se konstantno, ali konstantno na svim temama vezanim za homoseksualnost ili biseksualnost pocnu povlaciti takva poredjenja....redovno: pedofilija i nasilje (ubistva)pitt wrote:divno.......sad su ubistvo i homosexualnost u istom koshu
- kicky
To je strašno. U početku sam konto ljudi neinformirani...očito ne žele da budu informirani, jer je puno lakše stvarati predrasude ako nemaš blage veze ni o čemu.anais_nin wrote:vrlo je interesantno da se konstantno, ali konstantno na svim temama vezanim za homoseksualnost ili biseksualnost pocnu povlaciti takva poredjenja....redovno: pedofilija i nasilje (ubistva)pitt wrote:divno.......sad su ubistvo i homosexualnost u istom koshu![]()
![]()
-
FFK as Lucy01
Sve kazem sebi, necu se vise javljati na ovu temu...a opet ne mogu sebi da dodjem kad procitam komentare ljudi koji sebe smatraju civilizovanim, obrazovanim, cak progresivnim....a pogotovo ljudi koji dizu glas kad su njihova prava (nacionalana, pravo na zivot, srecu..) ugrozena.
Homosexualnost nije izbor, ljudi se rode kao homosexulaci isto kao sto se rode bez jedne ruke, ili sa zelenim ocima.....jer iskreno, ko bi u zdravoj pameti svjesno izabrao da bude popljuvan, sikaniran dnevno, omalovazavan i uporedjen sa najgorim sljamom drustva-pedofilima i ubicama? Ko?
I ko to odredjuje sta je normalno a sta nije u zivotu drugogo covjeka, sve dok njegov izbor ima efekta samo na njegov/njen zivot i niciji vise? Otkad to vecina odredjuje s kim ce manjina da ima sex? Mahalski mentalitet
I kakve veze ima sto paradiraju? Treba da se kriju i osnivaju neka tajna drustva, da se vase mahalske duse ne bi uznemirile...Dobro je Svemirski rekao, kad mogu Horde zla i ostala navijacka bagra (
) da paradiraju, sto homosexualci ne bi mogli? Jel' to oni nekog tjeraju da ima sex sa muskarcima, il' se bojite propagande i kontate da ce se neko od vas ili vasih potomaka zaletiti na muskarca?
Ne kontam vas nikako, prosvijetlite me
Homosexualnost nije izbor, ljudi se rode kao homosexulaci isto kao sto se rode bez jedne ruke, ili sa zelenim ocima.....jer iskreno, ko bi u zdravoj pameti svjesno izabrao da bude popljuvan, sikaniran dnevno, omalovazavan i uporedjen sa najgorim sljamom drustva-pedofilima i ubicama? Ko?
I ko to odredjuje sta je normalno a sta nije u zivotu drugogo covjeka, sve dok njegov izbor ima efekta samo na njegov/njen zivot i niciji vise? Otkad to vecina odredjuje s kim ce manjina da ima sex? Mahalski mentalitet
I kakve veze ima sto paradiraju? Treba da se kriju i osnivaju neka tajna drustva, da se vase mahalske duse ne bi uznemirile...Dobro je Svemirski rekao, kad mogu Horde zla i ostala navijacka bagra (
- kicky
Ja nikad nisam ljude djelio, ni po jednoj osnovi, ali očito je da postojimo MI koji smo svjseni nekih stvari, kojima homoseksualnost nije tabu ili ne daj bože nešto gore, i postoje ONI koji nikako ne mogu skontat neke stvari, ali više mi se ne da tamburat uvijek isto.Lucy01 wrote:Sve kazem sebi, necu se vise javljati na ovu temu...a opet ne mogu sebi da dodjem kad procitam komentare ljudi koji sebe smatraju civilizovanim, obrazovanim, cak progresivnim....a pogotovo ljudi koji dizu glas kad su njihova prava (nacionalana, pravo na zivot, srecu..) ugrozena.
I ko to odredjuje sta je normalno a sta nije u zivotu drugogo covjeka, sve dok njegov izbor ima efekta samo na njegov/njen zivot i niciji vise? Otkad to vecina odredjuje s kim ce manjina da ima sex? Mahalski mentalitet![]()
I kakve veze ima sto paradiraju? Treba da se kriju i osnivaju neka tajna drustva, da se vase mahalske duse ne bi uznemirile...Dobro je Svemirski rekao, kad mogu Horde zla i ostala navijacka bagra () da paradiraju, sto homosexualci ne bi mogli? Jel' to oni nekog tjeraju da ima sex sa muskarcima, il' se bojite propagande i kontate da ce se neko od vas ili vasih potomaka zaletiti na muskarca?
-
krkanko
Zato sto je to poremecaj kao i svaki drugi 'seksualna devijacija' i nesto potpuno bioloski neprirodno. I kao takva je i smatrana do 1970 i neke, ali je zbog velikog 'gay' lobija sirom svijeta i izbacena iz vecine knjiga gdje se navodi kao bolest. Dakle ne moze biti malo bolest, malo nije. Medjutim mnogi i doktori i strucnjaci i naucnici je i sad smatraju za bolest, samo sto to ne zele javno reci, da ne bi bili osudjivani u svom poslu i osudjeni na neuspijeh, jer nemaju ni snage ni podrske da se suprostave takvom jakom lobiju. Niko ne kaze da se to radi namjerno, mada ima i takvih, nego se radi o urodjenom problemu, kao sto se desava recimo u drugim primjerima kada se osobe rode sa viskom zenskih, a manjkom muskih hormona i slicno. I naravno ne treba ih ni ubijati, ni udarati, nego lijeciti.anais_nin wrote:vrlo je interesantno da se konstantno, ali konstantno na svim temama vezanim za homoseksualnost ili biseksualnost pocnu povlaciti takva poredjenja....redovno: pedofilija i nasilje (ubistva)pitt wrote:divno.......sad su ubistvo i homosexualnost u istom koshu![]()
![]()
A kao najveci argument pederskog lobija je da je to 'vid seksualnosti', e pa to isto govore i zoofili, pedofili, itd. Kao takvi su isto i fizicki zdrave osobe i visokoskolovane i ponasaju se kao i sve ostale, ali u tom dijelu seksualnosti su bolesne, neke manje, neke vise.
I sad stvarno dosta od mene na ovu temu.
Last edited by krkanko on 25/01/2007 17:22, edited 1 time in total.
- dacina_curica
Mozes li nam samo pojasniti odkud ti informacije (ili statisticki podatci) za ovo?krkanko wrote: Medjutim mnogi i doktori i strucnjaci i naucnici je i sad smatraju za bolest, samo sto to ne zele javno reci, da ne bi bili osudjivani u svom poslu i osudjeni na neuspijeh, jer nemaju ni snage ni podrske da se suprostave takvom jakom lobiju.
- kicky
Sad smo se počeli pozivati na povijest.krkanko wrote:Zato sto je to poremecaj kao i svaki drugi 'seksualna devijacija' i nesto potpuno bioloski neprirodno. I kao takva je i smatrana do 1970 i neke, ali je zbog velikog 'gay' lobija sirom svijeta i izbacena iz vecine knjiga gdje se navodi kao bolest. Dakle ne moze biti malo bolest, malo nije. Medjutim mnogi i doktori i strucnjaci i naucnici je i sad smatraju za bolest, samo sto to ne zele javno reci, da ne bi bili osudjivani u svom poslu i osudjeni na neuspijeh, jer nemaju ni snage ni podrske da se suprostave takvom jakom lobiju. Niko ne kaze da se to radi namjerno, mada ima i takvih, nego se radi o urodjenom problemu, kao sto se desava recimo u drugim primjerima kada se osobe rode sa viskom zenskih, a manjkom muskih hormona i slicno. I naravno ne treba ih ni ubijati, ni udarati, nego lijeciti.anais_nin wrote:vrlo je interesantno da se konstantno, ali konstantno na svim temama vezanim za homoseksualnost ili biseksualnost pocnu povlaciti takva poredjenja....redovno: pedofilija i nasilje (ubistva)pitt wrote:divno.......sad su ubistvo i homosexualnost u istom koshu![]()
![]()
A kao najveci argument pederskog lobija je da je to 'vid seksualnosti', e pa to isto govore i zoofili, pedofili, itd. Kao takvi su isto i fizicki zdrave osobe i visokoskolovane i ponasaju se kao i sve ostale, ali u tom dijelu seksualnosti su bolesne, neke manje, neke vise.
Do skoro 18. st. žene su smatrane vješticama i paljene su na lomači zato što se nekima činilo da je to u redu, do sredine 20. st crnci su smatrani nižom rasom, pa su ih vješali, palili i raspinjali. I te gluposti su morali aktivirati neki stručnjaci, ali svijet napreduje, pa danas nikome (osim minornoj manjini) ne pada na pamet da zapali ženu jer je žena ili crnca jer je crnac. I tako dok svijet napreduje, nekima ne polazi za rukom da ga prate pa ostaju na razini razmišljanja kotarskog veterinara iz 1970.
-
FFK as Lucy01
Totalno pogresno i reagujes iz neobavijestenosti i emocija, a ne potkovan cinjenicama.krkanko wrote:
Zato sto je to poremecaj kao i svaki drugi 'seksualna devijacija' i nesto potpuno bioloski neprirodno. I kao takva je i smatrana do 1970 i neke, ali je zbog velikog 'gay' lobija sirom svijeta i izbacena iz vecine knjiga gdje se navodi kao bolest. Dakle ne moze biti malo bolest, malo nije. Medjutim mnogi i doktori i strucnjaci i naucnici je i sad smatraju za bolest, samo sto to ne zele javno reci, da ne bi bili osudjivani u svom poslu i osudjeni na neuspijeh, jer nemaju ni snage ni podrske da se suprostave takvom jakom lobiju. Niko ne kaze da se to radi namjerno, mada ima i takvih, nego se radi o urodjenom problemu, kao sto se desava recimo u drugim primjerima kada se osobe rode sa viskom zenskih, a manjkom muskih hormona i slicno. I naravno ne treba ih ni ubijati, ni udarati, nego lijeciti.
Homosexulanost se sve do pojave Kriscanstva smtrala "normalnom"; stari Grci npr. nisu upste imali rijec koja je definisala heterosexulanost ili homosexualnost-bilo je samo stvar potcinjenosti, stvar roba i gospodara. Slicno je bilo i u Rimskoj imperiji....i na sex se gledalo kao na privlacnost ljepoti tijela, a ne polu osobe.
Sa pojavom Kriscanstva, pojavile su se i definicije da je homosexualnost nemoralna, sto opet ukljucuje i drustvene norme i faktore (sta je, a sta nije prihvatljivo drustvu u odredjenom momentu u istoriji)..
Ne da mi se vise lekcije drzat...ako te zanima vise, procitaj ovdje
http://plato.stanford.edu/entries/homosexuality/
- SaraLe
Iskreno mi odgovori, digne li ti se kad vidis dvije djevojke na tv-u kako vode ljubav?krkanko wrote:Zato sto je to poremecaj kao i svaki drugi 'seksualna devijacija' i nesto potpuno bioloski neprirodno. I kao takva je i smatrana do 1970 i neke, ali je zbog velikog 'gay' lobija sirom svijeta i izbacena iz vecine knjiga gdje se navodi kao bolest. Dakle ne moze biti malo bolest, malo nije. Medjutim mnogi i doktori i strucnjaci i naucnici je i sad smatraju za bolest, samo sto to ne zele javno reci, da ne bi bili osudjivani u svom poslu i osudjeni na neuspijeh, jer nemaju ni snage ni podrske da se suprostave takvom jakom lobiju. Niko ne kaze da se to radi namjerno, mada ima i takvih, nego se radi o urodjenom problemu, kao sto se desava recimo u drugim primjerima kada se osobe rode sa viskom zenskih, a manjkom muskih hormona i slicno. I naravno ne treba ih ni ubijati, ni udarati, nego lijeciti.anais_nin wrote:vrlo je interesantno da se konstantno, ali konstantno na svim temama vezanim za homoseksualnost ili biseksualnost pocnu povlaciti takva poredjenja....redovno: pedofilija i nasilje (ubistva)pitt wrote:divno.......sad su ubistvo i homosexualnost u istom koshu![]()
![]()
Hoces da ja sama odgovorim za tebe?
DIZE TI SE
Onda mi sad reci , ako je to sexualna devijacija i nesto sto nije normalno, sto se tebi dize!?
Onda znaci da i ti nisi normalan
Btw. NICK TI JE BAS PRIKLADAN
- kicky
Go gir!! Go girl!!SaraLe wrote:Iskreno mi odgovori, digne li ti se kad vidis dvije djevojke na tv-u kako vode ljubav?krkanko wrote:Zato sto je to poremecaj kao i svaki drugi 'seksualna devijacija' i nesto potpuno bioloski neprirodno. I kao takva je i smatrana do 1970 i neke, ali je zbog velikog 'gay' lobija sirom svijeta i izbacena iz vecine knjiga gdje se navodi kao bolest. Dakle ne moze biti malo bolest, malo nije. Medjutim mnogi i doktori i strucnjaci i naucnici je i sad smatraju za bolest, samo sto to ne zele javno reci, da ne bi bili osudjivani u svom poslu i osudjeni na neuspijeh, jer nemaju ni snage ni podrske da se suprostave takvom jakom lobiju. Niko ne kaze da se to radi namjerno, mada ima i takvih, nego se radi o urodjenom problemu, kao sto se desava recimo u drugim primjerima kada se osobe rode sa viskom zenskih, a manjkom muskih hormona i slicno. I naravno ne treba ih ni ubijati, ni udarati, nego lijeciti.anais_nin wrote: vrlo je interesantno da se konstantno, ali konstantno na svim temama vezanim za homoseksualnost ili biseksualnost pocnu povlaciti takva poredjenja....redovno: pedofilija i nasilje (ubistva)![]()
![]()
DIZE TI SE
Onda mi sad reci , ako je to sexualna devijacija i nesto sto nije normalno, sto se tebi dize!?
- kicky
Go gir!! Go girl!!SaraLe wrote:Iskreno mi odgovori, digne li ti se kad vidis dvije djevojke na tv-u kako vode ljubav?krkanko wrote:Zato sto je to poremecaj kao i svaki drugi 'seksualna devijacija' i nesto potpuno bioloski neprirodno. I kao takva je i smatrana do 1970 i neke, ali je zbog velikog 'gay' lobija sirom svijeta i izbacena iz vecine knjiga gdje se navodi kao bolest. Dakle ne moze biti malo bolest, malo nije. Medjutim mnogi i doktori i strucnjaci i naucnici je i sad smatraju za bolest, samo sto to ne zele javno reci, da ne bi bili osudjivani u svom poslu i osudjeni na neuspijeh, jer nemaju ni snage ni podrske da se suprostave takvom jakom lobiju. Niko ne kaze da se to radi namjerno, mada ima i takvih, nego se radi o urodjenom problemu, kao sto se desava recimo u drugim primjerima kada se osobe rode sa viskom zenskih, a manjkom muskih hormona i slicno. I naravno ne treba ih ni ubijati, ni udarati, nego lijeciti.anais_nin wrote: vrlo je interesantno da se konstantno, ali konstantno na svim temama vezanim za homoseksualnost ili biseksualnost pocnu povlaciti takva poredjenja....redovno: pedofilija i nasilje (ubistva)![]()
![]()
DIZE TI SE
- StLouis
Hej, i životinje su gay
Mislite da je homoseksualnost samo ljudska osobina?! Napredna bihevioralna istraživanja kažu da ste u krivu. Homoseksualnost, masturbacija, oralni seks i još neka zastranjivanja od genitalnog seksa prisutna su i u životinjskom svijetu.
Do sada, kod oko 500 životinjskih vrsta nađeni su dokazi vidjeti homoseksualnog ponašanja koje je kod životinja prirođeno, a ne stečeno.
Na seksualnom planu ljudi su dosta iza svoji najbližih rođaka čimpanzi. Ovi majmuni sve probleme rješavaju seksom. Kod njih nema tabua u seksu, problema sa razlikom u godinama, sa brojem partnera. Seks se jedino ne dešava između majke i sina. Prema istraživanjima čini se da su skoro sve čimpanze biseksualne, a 66% njih se upušta u lezbejski seks.
Ženke japanskih makakija tokom sezone parenja stvaraju čvrste lezbejske veze. Odrede nekoliko stalnih partnera za paranje, a ostalo vrijeme jedna drugoj stimulišu genitalije.
Možda nećete vjerovati, ali kod američkog bizona homoseksualni seks je češći nego hetero. Ženke se pare jednom godišnje u vrijeme tjeranja, dok mužjaci svoje potrebe zadovoljavaju dnevno. Mladi mužjaci se međusobno zadovoljavaju i po nekoliko puta dnevno.
Mužjaci delfina su biseksualne orijentacije. Kod njih se može vidjeti oralni seks kao međusobno trljanje penisa od nosove.
Opisana ponašanja moguće je vidjeti i kod žirafa, antilopa, australijskih crnih labudova, crnorepih jelena, morževa itd.
Naučnicima je najzanimljivija ptica "pijetao sa stijene" (lat. Rupicola rupicola) koja živi u planinama Južne Amerike. Skoro 40% mužjaka ovih ptica je isključivo homoseksualne orijentacije. Inače, mali broj ovh pijetlova se pari sa ženkama.
(Sarajevo-x.com)
eto

Mislite da je homoseksualnost samo ljudska osobina?! Napredna bihevioralna istraživanja kažu da ste u krivu. Homoseksualnost, masturbacija, oralni seks i još neka zastranjivanja od genitalnog seksa prisutna su i u životinjskom svijetu.
Do sada, kod oko 500 životinjskih vrsta nađeni su dokazi vidjeti homoseksualnog ponašanja koje je kod životinja prirođeno, a ne stečeno.
Na seksualnom planu ljudi su dosta iza svoji najbližih rođaka čimpanzi. Ovi majmuni sve probleme rješavaju seksom. Kod njih nema tabua u seksu, problema sa razlikom u godinama, sa brojem partnera. Seks se jedino ne dešava između majke i sina. Prema istraživanjima čini se da su skoro sve čimpanze biseksualne, a 66% njih se upušta u lezbejski seks.
Ženke japanskih makakija tokom sezone parenja stvaraju čvrste lezbejske veze. Odrede nekoliko stalnih partnera za paranje, a ostalo vrijeme jedna drugoj stimulišu genitalije.
Možda nećete vjerovati, ali kod američkog bizona homoseksualni seks je češći nego hetero. Ženke se pare jednom godišnje u vrijeme tjeranja, dok mužjaci svoje potrebe zadovoljavaju dnevno. Mladi mužjaci se međusobno zadovoljavaju i po nekoliko puta dnevno.
Mužjaci delfina su biseksualne orijentacije. Kod njih se može vidjeti oralni seks kao međusobno trljanje penisa od nosove.
Opisana ponašanja moguće je vidjeti i kod žirafa, antilopa, australijskih crnih labudova, crnorepih jelena, morževa itd.
Naučnicima je najzanimljivija ptica "pijetao sa stijene" (lat. Rupicola rupicola) koja živi u planinama Južne Amerike. Skoro 40% mužjaka ovih ptica je isključivo homoseksualne orijentacije. Inače, mali broj ovh pijetlova se pari sa ženkama.
(Sarajevo-x.com)
eto
-
Maksim
Jel to znaci da su oko 40% Albanaca homoseksualci, jer po njihovoj mitologiji su oni po podrijetlu orlovi... znaci ptice
Inace, vec se dugo zna da je homoseksualnost a posebno biseksualnost jako zastupljena u zivotinjskom svijetu, znatno jace nego medju ljudima, mada se mora reci da ljudi cesto ignoriraju prirodu i nemaju tu (zivotinjsku) hrabrost da se suoce sa ovom (mnogi sopstvenom
) realnoscu. Cak su ljudi i prije tijekom Antickog perioda bili otvoreniji i tolerantniji prema ovim elementima koji su jednostavno prirodna pojava. Ali, valja to dokazati onima koji se furaju na spekulacije 
Inace, vec se dugo zna da je homoseksualnost a posebno biseksualnost jako zastupljena u zivotinjskom svijetu, znatno jace nego medju ljudima, mada se mora reci da ljudi cesto ignoriraju prirodu i nemaju tu (zivotinjsku) hrabrost da se suoce sa ovom (mnogi sopstvenom
-
neocekivana_sila
sinoć sam bila svjedokom gay "situacije". Ne znam šta bih rekla, a da ne slažem. Nije sve u društvu, ima nešto i u prirodi.
God, save the straight
God, save the straight
-
Cary Grant
Ejs tebe... pa to je sve gluma, normalno da mu se dize na dvije glumice dok se lizu. I tebi se vlazi na Pitta haj nemoj zajebavat. To ti je u stvari devijacija misica na glumacku devijaciju. One se tamo devijaju i povijaju i njemu se devijava i izvijava. Vidis - za sve postoji jednostavno i logicno objasnjenje.SaraLe wrote:Iskreno mi odgovori, digne li ti se kad vidis dvije djevojke na tv-u kako vode ljubav?
DIZE TI SE
Ljudi dragi, svijet ne bi postojao da smo svi jednaki, ali takodjer ne bi ni kad bi svi bili tolerantni prema svima. Lafo "Imagine all the people..." Moze al u pjesmi. Ne kontam cemu svadja ako se ne mozete pobit kako treba. Ja mrzim pedere, homoseksualce, lezbejke i jos neke citave narode pride, ali zasto bi ja njima skako po tastaturi ovdje kad im ne mogu nista tako. Mislim da bi ovaj forum trebao biti mjesto neke konstruktivne razmjene misljenja a ne osudjivanja ljudi i nekakve verbalne svadje od koje nema nista. Ja kazem mrzim, on/ona kaze ne mrzim i hajmo dalje. Svako ima pravo na misljenje i na stav, bio on nekome prikladan ili ne, to je vec stvar onog drugog. Slusajte Anais, ona je ovdje gazda
-
hairly
#96 Re: Pokusom na ovnovima otkrili metodu iskorjenjivanja homos
Njima je stvarno dosadnovazda problemi wrote:Skupina istraživača s Oregonskog državnog sveučilišta i Oregonskog sveučilišta za zdravstvo i znanost je nedavno nad ovnovima provodila pokuse u svrhu testiranja tehnologije koja bi jednog dana mogla iskorijeniti homoseksualce među ljudskom populacijom.
Profesor Charles Roselli, biolog koji vodi pokuse, bio je zaintrigiran činjenicom da je jedan od deset ovnova u svijetu skloniji jahati druge ovnove nego ovce. Njegov istraživački tim je, proučavajući mozgove "mužoljubnih" ovnova, uspio locirati hormone koji su odgovorni za to.
Roselli je nakon toga u glave ovnova-homoseksualce stavio posebne senzore kako bi pratio razinu hormona, te naknadno posebnim injekcijama hormona "postigao značajan uspjeh" u promjeni ponašanja ovnova, koji su se ostavili drugih mužjaka i počeli zanimati za ovce.
Na Rosellijev istraživački rad se obrušila PETA, organizacija za prava životinja, nazvavši je "besmislenim pokoljem, vrijeđanjem ljudskog dostojanstva i ogromnim rasipanjem novca".
Međutim, PETA-ine kritike su došle tek nakon što je novo istraživanje izazvalo daleko veću uznemirenost među pripadnicima homoseksualne zajednice u svijetu.
Martina Navratilova, bivša teniska zvijezda i jedna od najpoznatijih lezbijki na svijetu, je tako izjavila da ovce imaju pravo biti homoseksualci, te se zapitala kako u 2006. godini jedno ugledno sveučilište može vršiti tako "homofobne i okrutne pokuse".
Pete Thatchell, jedan od vodećih britanskih gay aktivista, je pokuse usporedio s radom nacista u Njemačkoj 1940-ih i izrazio bojazan da bi "homofobni režimi" mogli koristiti te tehnike u svrhu mijenjanja seksualne orijentacije svojih "nepoćudnih" podanika.
Michael Baily, profesor neurologije sa Sveučilišta Northwestern u Chicagu, pak, tvrdi da bi postupak kojeg razvija Rosellijev tim u budućnosti mogao postati složeno bioetičko pitanje s obzirom da bi omogućio roditeljima da detektiraju, odnosno određuju seksualnu orijentaciju svoje djece.
Ukoliko se ispostavi da većina roditelja preferira da im djeca budu heteroseksualna, taj bi postupak kroz nekoliko generacija mogao dovesti do drastičnog smanjenja broja ili čak iskorjenjivanja homoseksualaca u svjetskoj populaciji.
Roselli je u izjavi za medije branio svoj postupak, ustvrdivši da se prava priroda seksualnosti, odnosno eventualni biološki faktor za određivanje seksualne orijentacije nije ozbiljno istraživao "iz političkih razloga".
Roselli priznaje da njegovo istraživanje dodiruje cijeli niz "osjetljivih pitanja", ali odbacuje tvrdnju da je motivirano homofobiju. To je, između ostalog, argumentirao anketama temeljem kojih osobe uvjerene u biološku podlogu homoseksualnosti pokazuju daleko više snošljivosti i razumijevanja prema istospolnim osoba od onih koji su uvjereni da je riječ o naučenom "životnom stilu".
31.12.2006.
Pincom.info