Pokusom na ovnovima otkrili metodu iskorjenjivanja homoseksu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
vazda problemi
#1 Pokusom na ovnovima otkrili metodu iskorjenjivanja homoseksu
Skupina istraživača s Oregonskog državnog sveučilišta i Oregonskog sveučilišta za zdravstvo i znanost je nedavno nad ovnovima provodila pokuse u svrhu testiranja tehnologije koja bi jednog dana mogla iskorijeniti homoseksualce među ljudskom populacijom.
Profesor Charles Roselli, biolog koji vodi pokuse, bio je zaintrigiran činjenicom da je jedan od deset ovnova u svijetu skloniji jahati druge ovnove nego ovce. Njegov istraživački tim je, proučavajući mozgove "mužoljubnih" ovnova, uspio locirati hormone koji su odgovorni za to.
Roselli je nakon toga u glave ovnova-homoseksualce stavio posebne senzore kako bi pratio razinu hormona, te naknadno posebnim injekcijama hormona "postigao značajan uspjeh" u promjeni ponašanja ovnova, koji su se ostavili drugih mužjaka i počeli zanimati za ovce.
Na Rosellijev istraživački rad se obrušila PETA, organizacija za prava životinja, nazvavši je "besmislenim pokoljem, vrijeđanjem ljudskog dostojanstva i ogromnim rasipanjem novca".
Međutim, PETA-ine kritike su došle tek nakon što je novo istraživanje izazvalo daleko veću uznemirenost među pripadnicima homoseksualne zajednice u svijetu.
Martina Navratilova, bivša teniska zvijezda i jedna od najpoznatijih lezbijki na svijetu, je tako izjavila da ovce imaju pravo biti homoseksualci, te se zapitala kako u 2006. godini jedno ugledno sveučilište može vršiti tako "homofobne i okrutne pokuse".
Pete Thatchell, jedan od vodećih britanskih gay aktivista, je pokuse usporedio s radom nacista u Njemačkoj 1940-ih i izrazio bojazan da bi "homofobni režimi" mogli koristiti te tehnike u svrhu mijenjanja seksualne orijentacije svojih "nepoćudnih" podanika.
Michael Baily, profesor neurologije sa Sveučilišta Northwestern u Chicagu, pak, tvrdi da bi postupak kojeg razvija Rosellijev tim u budućnosti mogao postati složeno bioetičko pitanje s obzirom da bi omogućio roditeljima da detektiraju, odnosno određuju seksualnu orijentaciju svoje djece.
Ukoliko se ispostavi da većina roditelja preferira da im djeca budu heteroseksualna, taj bi postupak kroz nekoliko generacija mogao dovesti do drastičnog smanjenja broja ili čak iskorjenjivanja homoseksualaca u svjetskoj populaciji.
Roselli je u izjavi za medije branio svoj postupak, ustvrdivši da se prava priroda seksualnosti, odnosno eventualni biološki faktor za određivanje seksualne orijentacije nije ozbiljno istraživao "iz političkih razloga".
Roselli priznaje da njegovo istraživanje dodiruje cijeli niz "osjetljivih pitanja", ali odbacuje tvrdnju da je motivirano homofobiju. To je, između ostalog, argumentirao anketama temeljem kojih osobe uvjerene u biološku podlogu homoseksualnosti pokazuju daleko više snošljivosti i razumijevanja prema istospolnim osoba od onih koji su uvjereni da je riječ o naučenom "životnom stilu".
31.12.2006.
Pincom.info
Profesor Charles Roselli, biolog koji vodi pokuse, bio je zaintrigiran činjenicom da je jedan od deset ovnova u svijetu skloniji jahati druge ovnove nego ovce. Njegov istraživački tim je, proučavajući mozgove "mužoljubnih" ovnova, uspio locirati hormone koji su odgovorni za to.
Roselli je nakon toga u glave ovnova-homoseksualce stavio posebne senzore kako bi pratio razinu hormona, te naknadno posebnim injekcijama hormona "postigao značajan uspjeh" u promjeni ponašanja ovnova, koji su se ostavili drugih mužjaka i počeli zanimati za ovce.
Na Rosellijev istraživački rad se obrušila PETA, organizacija za prava životinja, nazvavši je "besmislenim pokoljem, vrijeđanjem ljudskog dostojanstva i ogromnim rasipanjem novca".
Međutim, PETA-ine kritike su došle tek nakon što je novo istraživanje izazvalo daleko veću uznemirenost među pripadnicima homoseksualne zajednice u svijetu.
Martina Navratilova, bivša teniska zvijezda i jedna od najpoznatijih lezbijki na svijetu, je tako izjavila da ovce imaju pravo biti homoseksualci, te se zapitala kako u 2006. godini jedno ugledno sveučilište može vršiti tako "homofobne i okrutne pokuse".
Pete Thatchell, jedan od vodećih britanskih gay aktivista, je pokuse usporedio s radom nacista u Njemačkoj 1940-ih i izrazio bojazan da bi "homofobni režimi" mogli koristiti te tehnike u svrhu mijenjanja seksualne orijentacije svojih "nepoćudnih" podanika.
Michael Baily, profesor neurologije sa Sveučilišta Northwestern u Chicagu, pak, tvrdi da bi postupak kojeg razvija Rosellijev tim u budućnosti mogao postati složeno bioetičko pitanje s obzirom da bi omogućio roditeljima da detektiraju, odnosno određuju seksualnu orijentaciju svoje djece.
Ukoliko se ispostavi da većina roditelja preferira da im djeca budu heteroseksualna, taj bi postupak kroz nekoliko generacija mogao dovesti do drastičnog smanjenja broja ili čak iskorjenjivanja homoseksualaca u svjetskoj populaciji.
Roselli je u izjavi za medije branio svoj postupak, ustvrdivši da se prava priroda seksualnosti, odnosno eventualni biološki faktor za određivanje seksualne orijentacije nije ozbiljno istraživao "iz političkih razloga".
Roselli priznaje da njegovo istraživanje dodiruje cijeli niz "osjetljivih pitanja", ali odbacuje tvrdnju da je motivirano homofobiju. To je, između ostalog, argumentirao anketama temeljem kojih osobe uvjerene u biološku podlogu homoseksualnosti pokazuju daleko više snošljivosti i razumijevanja prema istospolnim osoba od onih koji su uvjereni da je riječ o naučenom "životnom stilu".
31.12.2006.
Pincom.info
- Bosanac sa dna kace
joj kad Muratu kazem i prevedem mu komentare! ima da pisne!

-
Maksim
ovo je zbilja shit of the year.
- Bosanac sa dna kace
jeko Murat koljega s faksa...sta vas briga!danas wrote:to je onaj sa kojim zivi i dijeli sve household chorespitt wrote:A jeko ti brat murat? zagondzijaBosanac sa dna kace wrote:joj kad Muratu kazem i prevedem mu komentare! ima da pisne!![]()
:D:D:D (sala mala)
![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
-
neocekivana_sila
http://www.youtube.com/watch?v=qE0M9lo6 ... ed&search=
ja ranije nisam gledala. Mislim da se u Sarajevu ovo ne bi desilo..
- StLouis
neocekivana_sila wrote:http://www.youtube.com/watch?v=qE0M9lo6 ... ed&search=
Ne, ne bi bilo kao u BG, nego nesto slicno ZG
http://www.youtube.com/watch?v=3aGCtzCxDr4
-
neocekivana_sila
ni ovo nisam gledala. U Hrvatskoj su dosta aktivni i eksponirani.StLouis wrote:neocekivana_sila wrote:http://www.youtube.com/watch?v=qE0M9lo6 ... ed&search=
Ne, ne bi bilo kao u BG, nego nesto slicno ZG
http://www.youtube.com/watch?v=3aGCtzCxDr4
Ubijedjena sam da se u Sarajevu ne bi to desilo
-
Jack_The_Ripper
Ugledni profesori i istrazivati razvojne ekonomije Todaro i Smith razvili su teoriju koja govori da preveliki porast stanovnistva (pogotovo u zemljama u razvoju) STETI buducnosti planete. Stopa rasta stanovnistva je veca nego ikad...
Cak je i pozeljno biti homoseksualac i poticati populacionu politiku planiranja porodice sa sto manjim brojem clanova
Cak je i pozeljno biti homoseksualac i poticati populacionu politiku planiranja porodice sa sto manjim brojem clanova
- StLouis
kratkoreceno, personalna homofobija. dijagnoza; imas vrlo ozbiljne psihicke probleme u privatnom zivotu. homofobican se ne moze izleljeciti bez strucne psiholoske pomoci. stidi se dvadesetprvog stoljeca. u bosni je normalno podignuti spomenik drazi mihajlovicu, sljediti ideje ante pavelica, nositi kratke hlace, nike tenisice i prezirati sve sto nije po serijatu, biti lijen, glup...i tako dalje, i tako daljeenssa wrote:jesi luda,u sarajevu se ovo ne bi desilo ?
pa zgazili bi ih,ja prvi recimo bih bio za to da se nagaze dobro.boli me sto se pederisu a sta mi se imaju sepuriti koji k po gradu i pokazivati kako imaju taj poremecaj
Da bi se covjek oslobodio homofobije koje nosi u sebi on prvo treba da pronadje kod sebe razlog jedne takve homofobije. Svi homofobicni ljudi moraju svhatiti da za njihovu homofobiju nisu krivi homoseksualno orijentirane osobe, vec takvu homofobiju je zadobio prvenstveno iz svoje porodice a onda od drustva. Ni jedan homofobican ne treba da se boji homoseksualno orijentisane osobe, nemaju razloga zasto bi se njih drugi trebali bojati.
-
Svemirski_Jebach
fakat sve pacijenti...al jebi ga, sasvim je normalno biti zajebat i mlatiti raju oko sebe
povrac
- Tesssa
Cvrstog sam uvjerenja da su svi homofobi nenormalno uplaseni da se jedno jutro ne probude i shvate da ih privlaci isti spol, a taj strah dolazi duboko iz njihove podsvijesti.
Meni ih je licno veoma zao sto se zamaraju tom vrstom mrznje prema ljudima.
Meni ih je licno veoma zao sto se zamaraju tom vrstom mrznje prema ljudima.
-
krkanko
Nije to ni homofobija niti mrznja prema ljudima, ko je to spomenuo?!
Jednostavno bolest nastranosti i to je to, ko je rekao da ih treba mrziti? Treba im pomoci, samo sto oni to sebi ne zele priznati.
ps: rekao sam svoje i ne zanima me uopste misljenje homoljubimaca, niti cu svoje misljenje promijeniti, tako da ne odgovaram vise na temu.
Jednostavno bolest nastranosti i to je to, ko je rekao da ih treba mrziti? Treba im pomoci, samo sto oni to sebi ne zele priznati.
ps: rekao sam svoje i ne zanima me uopste misljenje homoljubimaca, niti cu svoje misljenje promijeniti, tako da ne odgovaram vise na temu.
Last edited by krkanko on 20/01/2007 20:09, edited 2 times in total.