Dok se nezna sta stoji iza toga sve drugo je nagadjanje ....sargya wrote:Vitez! Nakon ubistva Joze Kafadara poznatog privrednika i vlasnika kompanije Ovnak iz Viteza, danas je tesko ranjen vlasnik FIS-a Pero Gudelj.
U prvom slucaju, ubice jos bezbrizno setaju a mislim da ce isto biti i nakon danasnjeg zlocina. Kako vi gledate na "uklanjanje" ovih viteskih privrednika i poduzetnika? Sta je pozadina ovih likvidacija?
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150810061
Pokusaj ubistva ili samoubistva - Pero Gudelj?
- mO k3
#1 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Nešto je trulo i bolesno u državi Danskoj. Ovo što se dešava danas je produkt ovog sistema zato ne razumijem čuđenje. Svako onaj ko izađe iz tala ili iz halke vladauće kriminogene strukture može završiti ovako. Svjedno da li su ubice mafija ova država i sistem kroz svoje višestranačje definitivno ubija. Stranke su postale interesne zajednice pojedinaca i skupa pojedinaca koje vežu rodbinske ili kumovske veze. Mislim da na našim ličnim dokumentima i pasošima mora stajati kao na kutiji cigara - opasno obija.
Rješenje po mom skomnom mišljenju, a pisao sam i ranije na ovim stranicama, je resetovanje na nulu, privremeno ukidanje demokratije, stranaka, uvođenje neke vrste vojno-policijske diktature na period od 6 do 18 mjeseci, uvođenje prijekog suda, interventna gradnja kampova za osumljičene kriminalce...itd.
Rješenje po mom skomnom mišljenju, a pisao sam i ranije na ovim stranicama, je resetovanje na nulu, privremeno ukidanje demokratije, stranaka, uvođenje neke vrste vojno-policijske diktature na period od 6 do 18 mjeseci, uvođenje prijekog suda, interventna gradnja kampova za osumljičene kriminalce...itd.
- insomnia78
#3 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
A da sacekamo ipak rezultate istrage?
- muha_sa
#4 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
pored forumaša koji sve znaju ti bi cekAo rezultate istrageinsomnia78 wrote:A da sacekamo ipak rezultate istrage?
- Jolpaz
#5 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Dnevnik.hr je rasisticki raspolozen pa ljudinu kakav je Pero brze bolje trpa u nacionalni kos kao da je bitno da se spomene da je hrvat a covjek se bori za zivot.
Krajnje neprimjereno i bolesno!!!
Uspješni hrvatski poduzetnik iz BiH, Pero Gudelj, upucan u glavu
Policija u BiH (Foto: AFP)
Gudelj je pronađen uz cestu i hitno prevezen u bolnicu.
Uspješni hrvatski poduzetnik iz BiH Pero Gudelj upucan je u ponedjeljak iz vatrenog oružja u glavu na području Viteza, potvrdila je loklana policija koja provodi istragu.
Ozlijeđeni Gudelj (60), vlasnik trgovačkog lanca FIS, pronađen je uz cestu blizu mjesta Krčevine kod Viteza.
Prebačen je bolnicu "Fra Mato Nikolić" u obližnjoj Novoj Biloj gdje mu je pružena prva pomoć.
Uspješni hrvatski poduzetnik iz BiH Pero Gudelj upucan je u ponedjeljak iz vatrenog oružja u glavu na području Viteza, potvrdila je loklana policija koja provodi istragu.
Ozlijeđeni Gudelj (60), vlasnik trgovačkog lanca FIS, pronađen je uz cestu blizu mjesta Krčevine kod Viteza.
Prebačen je bolnicu "Fra Mato Nikolić" u obližnjoj Novoj Biloj gdje mu je pružena prva pomoć.
- Kikibombona
#6 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Ne mogu da vjerujem, na Klixu ispod clanaka sve sami pozitivni komentari. Ocekivao sam bljuvotine, kad ono... Mora da covjek vrijedi nesto kada ga ni blosenici ne psuju. To je rijetkost kod nas kada su u pitanju politicari, privrednici, i drugi koji obrcu lovu...
Ne znam puno o Gudelju, nisam ljubitelj FISa, ali se nadam da ce se izvuci!
Ne bi me iznenadilo da je neki reketas. Oni u ovoj drzavi rade sta hoce, ne daju postenom svijetu da radi. Jadna je ovo drzava. Al sacekajmo istragu...
Ne bi me iznenadilo da je neki reketas. Oni u ovoj drzavi rade sta hoce, ne daju postenom svijetu da radi. Jadna je ovo drzava. Al sacekajmo istragu...
-
m_l
#7 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Kikibombona wrote:Ne mogu da vjerujem, na Klixu ispod clanaka sve sami pozitivni komentari. Ocekivao sam bljuvotine, kad ono... Mora da covjek vrijedi nesto kada ga ni blosenici ne psuju. To je rijetkost kod nas kada su u pitanju politicari, privrednici, i drugi koji obrcu lovu...
Od 15:50
- Kikibombona
#8 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Svaka cast!m_l wrote:...
Na Klixu raja pise da je prvi u srednjoj Bosni zaposljavao sve narode, pripadnike svih konfesija...?
Mislim, muka mi je od ove price, ali eto...
Da li je istina?
- ho oponopono
#9 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
...vidjecemo sta ce federalna javiti...do tada

- O'zone
- Globalni moderator
#10 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Možemo mi ovo gledati na sve načine ali istina je da je od "velikih gazdi" Viteza jedan pod zemljom a organi gonjenja pojma još nemaju ko ga je smaknuo (tražila se i pomoć gradjanstva) a danas evo drugi završio sa metkom u glavi.....
- insomnia78
#11 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
S tim' da postoji realna sansa da se ipak radi o pokusaju samoubistva
- kamen spoticanja
#12 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Prica se da mu je u toku brakorazvodna parnica i da je poprilicno prljava
a evo pojedini portali prenose da se radi o pokusaju samoubistva
Valjda prezivi...lik je ozivio mrtvu srednjobosansku dolinu
a evo pojedini portali prenose da se radi o pokusaju samoubistva
Valjda prezivi...lik je ozivio mrtvu srednjobosansku dolinu
- uglavnomja
#13 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Rješenje po mom skomnom mišljenju, a pisao sam i ranije na ovim stranicama, je resetovanje na nulu, privremeno ukidanje demokratije, stranaka, uvođenje neke vrste vojno-policijske diktature na period od 6 do 18 mjeseci, uvođenje prijekog suda, interventna gradnja kampova za osumljičene kriminalce...itd.
malo je 6 mjeseci, jedno 5 godina bi bilo idealno
neki narodi jednostavno nisu dorasli "demokratiji"
a peri zelim sve najbolje
- O'zone
- Globalni moderator
#14 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/197272
Teško je povjerovati da se čovjek pokuša ubiti posebno čovjek tipa Gudelja koji je prošao svasta u životu zbog razvoda mada su manje stvari ljude tjerale preko ruba.
To je ono što se zove "kap koja je prelila čašu"

Teško je povjerovati da se čovjek pokuša ubiti posebno čovjek tipa Gudelja koji je prošao svasta u životu zbog razvoda mada su manje stvari ljude tjerale preko ruba.
To je ono što se zove "kap koja je prelila čašu"
- jao_situacije
#15 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
pokretač teme neki bot ?
1. post tema o ovome
registrirao se prije 5 dana
1. post tema o ovome
- mO k3
#16 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
i jeste tako ... barem u bl ima muslimana koji rade u fisu ..Kikibombona wrote:Svaka cast!m_l wrote:...
Na Klixu raja pise da je prvi u srednjoj Bosni zaposljavao sve narode, pripadnike svih konfesija...?
Da li je istina?
- badalpur
#17 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Užas, u normalnim zemljama je zabranjeno stavljati nacionalni prefiks. A i tekst im je sav pun dezinformacija, jer se ispostavilo da je čovjek pokušao samoubistvo.Jolpaz wrote:Dnevnik.hr je rasisticki raspolozen pa ljudinu kakav je Pero brze bolje trpa u nacionalni kos kao da je bitno da se spomene da je hrvat a covjek se bori za zivot.
- notsure
#18 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Živa istina.Kikibombona wrote:Svaka cast!m_l wrote:...
Da li je istina?
Osim toga, Pero je prvi u HZHB počeo primati BH dinare, još dok su kuna i DM bile jedina sredstva plaćanja na teritorijama pod kontrolom HVO.
Zato ovaj prefiks "hrvatski" najmanje ide uz njegovo ime... al' eto, kad treba zakuhavati, naravno da treba trpati prefikse.
-
splinter
#19 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
A ha samoubistvo, kao i prof Redžić . . .
- SmokingMan
#20 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Znam da je nedavno vlasnik naveo da mu neki lik iz Splita duguje 50.000 KM ili Eura,ako me pamćenje služi,se kako bi progurao neki poslovni prostor za FIS u Dalmaciji...
- bosan
#21 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
Nadam se da ce se izvuci . Jedan put sam ga gledao u nekoj emisiji . Simatican cova . Zelim mu puno srece jer mu je ona sad stvarno potrebna da se izvuce .
- jao_situacije
#22 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
izvini nisam detektiv, a i ne zanima me previše vitezsargya wrote:....i to je sve sto imas reci ? ...de malo i o temi ...jao_situacije wrote:pokretač teme neki bot ?
1. post tema o ovome
ovo mi je samo zapelo za oko
- al_akhisari
#23 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
- Kikibombona
#24 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
notsure wrote:
Živa istina.
Osim toga, Pero je prvi u HZHB počeo primati BH dinare, još dok su kuna i DM bile jedina sredstva plaćanja na teritorijama pod kontrolom HVO.
Zato ovaj prefiks "hrvatski" najmanje ide uz njegovo ime... al' eto, kad treba zakuhavati, naravno da treba trpati prefikse.
Apelujem da moderacija promijeni naslov radi Gudelja i nas koji posjecujemo temu.
Naslov izgleda odvratno!
- okanomalo
#25 Re: "Juce" Jozo, danas Pero, sutra....
samo zakljucati.Kikibombona wrote:notsure wrote:
Živa istina.
Zato ovaj prefiks "hrvatski" najmanje ide uz njegovo ime... al' eto, kad treba zakuhavati, naravno da treba trpati prefikse.![]()
Apelujem da moderacija promijeni naslov radi Gudelja i nas koji posjecujemo temu.
Naslov izgleda odvratno!