Fordas, procitajte jos jednom i podvucite takvu moju izjavu. Pa naravno da ne nose sve vehabije bradu i trofrtaljke.Fordas wrote:@SmislovS
Ja iz tvog posljednjeg posta zakljucih da svi koji imaju bradu i nesto krace pantole (ne ulazeci u razloge zbog cega to nose) su vehabije. Dalje, svi pripadaju GRUPI i nisu dobronamjerni. Dakle, nema dobronamjernih, 'samostalnih', a pogotovo ne 'nevehabija' koji imaju slicna ili ista vjerska (duhovna) stajalista kao oni. Zanimljivo!sreca pa nije istinito... Oruzje je ocito zaostalo iza rata, mada ne iskljucujem mogucnost da ga je neko 'maksuz' nabavio za kojekakve namjere. Vec sam rekao da budala ima na svim stranama i da ih je mnogo mnogo vise medju 'nevehabijama' - odes na ilidzu u kafic i sve ti bude jasno
![]()
Jednog sam poznanika jesenas sreo na carsiji u odijelu, s kravatom i uredno obrijanog.
Jedva sam ga prepoznao, jer sam ga u zadnje dvije-tri godine, otkako je presao u vehabije, o cemu mi je sam pricao, sreo svega par puta i svaki put je nosio poduzu bradu.
Kad sam ga pitao, sta se to snjim desilo, je li "promjenio stranku", sto kod nas nije nista neobicno, odgovorio mi je: "Ma kakvi, ne fali mi nista, nego ganjam Slovenacku vizu. Idem nekim poslom u Ljubljanu."
A sto se oruzja tice i ja sam odmah pomislio da je nesto zaostalo, samo nisam znao iza kojeg rata. Posebno mi je sve ovo postalo sumnjivo kada sam uocio da su napisali CETVORICA vehabija, a ne CETVERICA vehabija. Bice da je maxorion u pravu za podmetanje, jer da nije, napisali bi cetverica, a posto nije da nije, napisali su cetvorica i tu su se izofirali.
A sad, iako se drugi dio Vaseg posta ne odnosi na mene, primijetio sam nesto na sta moram dati primjedbu.
Kao prvo, kako mozete prikazati pet vakata namaza kao teret. Ako to i osjecate kao teret onda ste to trebali zadrzati za sebe, pa kazati "Probajte Vi Majstore provesti dvanaest sati u rudniku, pa bih vas ja pitao, nego Vam je bolje da svaki dan klanjate pet vakata".
Ovako ste se trebali obratiti zgembic (da li ste pogresno napisali nik), a ne prikazati covjeku kao teret nesto sto za pravog vjernika i nije teret. Ako je nekom i potesko, ne mora, nikoga ne sili da klanja. Nema prisile u ovom nasem cistom, bosanskom i nadasve civilizacijskom tumacenju Islama, (sto mi je ovo poznato, kao da sam vec jednom nesto slicno napisao).
Kao drugo, ako se covjek i premisljao da se nekad srcem i dusom baci na sedzdu, sad ste ga definitivno odvratili od takve namjere, a zbog toga ce vam nekolicina na ovom Forumu debelo zamjeriti, pa i naribati.
Na kraju, da Vas podsjetim, procitajte jos jednom moj post i sami pokusajte dati odgovor na postavljena pitanja, pa samostalno, uz Bozju pomoc, doci i do zakljucaka.
Molim bez saptanja sa strane.