Ako se tako izjasne bice urbani i to je najvaznije u zivotu kakva prava , kakva Bosna to je sve nevazno ne treba biti opterecen ..CaneBos wrote:Interesantno.., obespravljenijih i ponizeninijih ljudi od tih Bosnjaka, a sa ''vecim pravima'' odavno ne vidjoh!Platformas wrote:Već sam o tome pisao, jedno je jasno, Bošnjaci danas smatraju da imaju veća prava na BiH od svih ostalih. Tako su se ponašali Srbi pred raspad Jugoslavije.
Sta vise, ta tvoja konstatacija bazdi na genocidne ideologije konacne teritorijalno etnicke podjele i pun mi ih je K!
Sad na temu.. na stranu masovna averzija istih nas ''bosnjaka'' prema etnickim podjelama koja rezultira u tendenciji ne nacionalnog izjasnjavanja, mene interesuje sta svi vi koji cete biti samo Bosanci na popisnom listu, mislite da cete time postici za sebe? Komotno poslije popisa stanite u red iza Sejdica i Fincija
I dje je ba zapelo pa je to tolka frka se izjasniti kao Bosnjak? Kakva je to bestidna averzija prema onome ko si i ustvari JESI ??? Datiranje, etimologija i znacenje termina BOSNJAK...ko nema u vugla neka pita googl-a, to je sve od mene za vas Bosance!
Pokušaj prevara na popisu !!!
- Havatar
#151 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Last edited by Havatar on 02/10/2013 19:46, edited 1 time in total.
- covjekvjeverica
#152 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
pa recimo, upravo bosnjake. jer, kome bi najvise odgovaralo da se konstitutivnost obesmisli i ukine, da bih bude građanska drzava? pa bošnjacima. ovako, ti glasaš da budeš diskriminisana, glasaš da hrvati, kojih je 10% imaju isto vlasti kao bošnjaci kojih je 60%. eto koliko si pametna i inteligentna.CaneBos wrote: Hajmo reci ja glupa! Krenemo od toga, pa de ti meni ovako glupoj i vjerovatno zaostaloj pojasni ko je zrtva te ''etnicke diskriminacije'' izjasnjavanjem kao Bosnjak? Koga diskriminiramo?
shvati da je ovo pipis sa pitanjem, da li ste za to da bosna bude drzava tri nacije koje imaju pravo na samoopredjeljenje ili ste za tom da bosna bude drzava građana. to ovaj popis znaci. što se više ljudi izjasni kao bošnjaci, to su šanse da isti ti bošnjaci budu diskriminisani veće i to su šanse da se bosna podijeli veće.
shvati da ovo nije popis identiteta koji ti niko ne spori. nigdje nece biti priteftereno da si ti ta i ta, nego ce se podatak da su se svi u bosni izjasnili kao jedna od 3 nacije koristiti kao argument za raspad drzave i za diskriminaciju bosnjaka koji su najbrojniji i kojima bi bas najvise odgovaralo da se konstitutivnost ukine i stvori građanska drzava.
- veljaca
#153 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Stovani,covjekvjeverica wrote:Horasio_Sarajlic wrote:covjekvjeverica wrote: ti ne kontas. izjasnjavanje kao bosnjak je glas za legitimizaciju etnicke diskriminacije. to nije popis identiteta.![]()
beskrajno je tuzno koliko su ljudi glupi i kako ovo ne mogu da shvate.
Da li je izjasnjavanje kao Srbin glas za legitimizaciju etnicke diskriminacije ?
Da li je izjasnjavanje kao Hrvat glas za legitimizaciju etnicke diskriminacije ?
Hvala na odgovoru.
- veljaca
#154 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
covjekvjeverica wrote:pa recimo, upravo bosnjake. jer, kome bi najvise odgovaralo da se konstitutivnost obesmisli i ukine, da bih bude građanska drzava? pa bošnjacima. ovako, ti glasaš da budeš diskriminisana, glasaš da hrvati, kojih je 10% imaju isto vlasti kao bošnjaci kojih je 60%. eto koliko si pametna i inteligentna.CaneBos wrote: Hajmo reci ja glupa! Krenemo od toga, pa de ti meni ovako glupoj i vjerovatno zaostaloj pojasni ko je zrtva te ''etnicke diskriminacije'' izjasnjavanjem kao Bosnjak? Koga diskriminiramo?
shvati da je ovo pipis sa pitanjem, da li ste za to da bosna bude drzava tri nacije koje imaju pravo na samoopredjeljenje ili ste za tom da bosna bude drzava građana. to ovaj popis znaci. što se više ljudi izjasni kao bošnjaci, to su šanse da isti ti bošnjaci budu diskriminisani veće i to su šanse da se bosna podijeli veće.
shvati da ovo nije popis identiteta koji ti niko ne spori. nigdje nece biti priteftereno da si ti ta i ta, nego ce se podatak da su se svi u bosni izjasnili kao jedna od 3 nacije koristiti kao argument za raspad drzave i za diskriminaciju bosnjaka koji su najbrojniji i kojima bi bas najvise odgovaralo da se konstitutivnost ukine i stvori građanska drzava.
Koja gomila gluposti napisana .....
I Drzava Bosna i Hercegovina se nece raspasti ma koliko to neki zeljeli ...
-
weredsf
#155 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Misle da su Bosnjaci krivi za rat i da su zbog njih izgubili provilegije koje su imali u tom sistemu, to je jedna od cestih teza a druga je da misli da to ima neke veze sa SDA...tesko je reci sta je glupljeCaneBos wrote:Interesantno.., obespravljenijih i ponizeninijih ljudi od tih Bosnjaka, a sa ''vecim pravima'' odavno ne vidjoh!Platformas wrote:Već sam o tome pisao, jedno je jasno, Bošnjaci danas smatraju da imaju veća prava na BiH od svih ostalih. Tako su se ponašali Srbi pred raspad Jugoslavije.
Sta vise, ta tvoja konstatacija bazdi na genocidne ideologije konacne teritorijalno etnicke podjele i pun mi ih je K!
Sad na temu.. na stranu masovna averzija istih nas ''bosnjaka'' prema etnickim podjelama koja rezultira u tendenciji ne nacionalnog izjasnjavanja, mene interesuje sta svi vi koji cete biti samo Bosanci na popisnom listu, mislite da cete time postici za sebe? Komotno poslije popisa stanite u red iza Sejdica i Fincija
I dje je ba zapelo pa je to tolka frka se izjasniti kao Bosnjak? Kakva je to bestidna averzija prema onome ko si i ustvari JESI ??? Datiranje, etimologija i znacenje termina BOSNJAK...ko nema u vugla neka pita googl-a, to je sve od mene za vas Bosance!
- covjekvjeverica
#156 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
veljaca wrote:
Stovani,
Da li je izjasnjavanje kao Srbin glas za legitimizaciju etnicke diskriminacije ?
Da li je izjasnjavanje kao Hrvat glas za legitimizaciju etnicke diskriminacije ?
Hvala na odgovoru.
naravno da da!
s tom razlikom, sto su oni manjina pa to njima i odgovara. ali je apsurdo da se bosnjaci koji su vecina zalazu za drzavu tri nacije umjesto za građansku drzavu.
može samo tamo gdje je latic intelektualac, bakir predsjednik i tokić otac nacije...
-
weredsf
#157 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
theTruePath wrote:Sa svih strana javljaju kako Bosanci dozivljavaju kolaps
tekbir![]()
- veljaca
#158 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
covjekvjeverica wrote:veljaca wrote:
Stovani,
Hvala na odgovoru.
naravno da da!
s tom razlikom, sto su oni manjina pa to njima i odgovara. ali je apsurdo da se bosnjaci koji su vecina zalazu za drzavu tri nacije umjesto za građansku drzavu.
može samo tamo gdje je latic intelektualac, bakir predsjednik i tokić otac nacije...
Opet napisana glupost.
Pogledati USTAV BiH ....
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#159 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
covjekvjeverica wrote:ti ne kontas. izjasnjavanje kao bosnjak je glas za legitimizaciju etnicke diskriminacije. to nije popis identiteta. niko ti ne spori pravo na etnicki identitet koji nema veze blage sa ovim popisom.CaneBos wrote:Interesantno.., obespravljenijih i ponizeninijih ljudi od tih Bosnjaka, a sa ''vecim pravima'' odavno ne vidjoh!Platformas wrote:Već sam o tome pisao, jedno je jasno, Bošnjaci danas smatraju da imaju veća prava na BiH od svih ostalih. Tako su se ponašali Srbi pred raspad Jugoslavije.
a znaci izjasniti se ono sto jesi, ono sto je i kralj Tvrtko za sebe govorio, je legitimizacija etnicke diskriminacije?
e pa sta ljudima sve nece nadoci da pisu...
ovakvu glupost dugo nisam procitao.
- Man of steel
#160 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Idi se umit hladnom vodom.covjekvjeverica wrote:pa recimo, upravo bosnjake. jer, kome bi najvise odgovaralo da se konstitutivnost obesmisli i ukine, da bih bude građanska drzava? pa bošnjacima. ovako, ti glasaš da budeš diskriminisana, glasaš da hrvati, kojih je 10% imaju isto vlasti kao bošnjaci kojih je 60%. eto koliko si pametna i inteligentna.CaneBos wrote: Hajmo reci ja glupa! Krenemo od toga, pa de ti meni ovako glupoj i vjerovatno zaostaloj pojasni ko je zrtva te ''etnicke diskriminacije'' izjasnjavanjem kao Bosnjak? Koga diskriminiramo?
-
weredsf
#161 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Fakat, te stvari regulise Ustav koji se moze promjeniti uz saglasnost sva tri konstitutivna narodaveljaca wrote:covjekvjeverica wrote:veljaca wrote:
Stovani,
Hvala na odgovoru.
naravno da da!
može samo tamo gdje je latic intelektualac, bakir predsjednik i tokić otac nacije...![]()
Opet napisana glupost.
Pogledati USTAV BiH ....
- CaneBos
#162 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Men'se cini da si ti i hvala Bogu ako si ..post ratno celjade. Koliko te to' toga spasilo,neceg te i uskratilo.Horasio_Sarajlic wrote:Svrstavanjem u nacionalne torove, bitnijim pitanjem ko je veci Srbin, Hrvat ili Bošnjak, ko je ko i sl. sa jedne dok sa druge strane istovremeno gradjani BH. spadaju u najsiromasniju naciju u Evropi, sa priblizno 15% nepismenog stanovnistva je i vise nego odraz i pravo lice mentalnog sklopa velikog broja gradjana BIH, i sve dok bude tako ovakvo stanje ce ostati nepromjenjeno, ića pića i čke, malo cajki, lokanja za prvi dan Bajrama, mi smo ponosni Bošnjaci !!!![]()
Lijepa je i pozeljna ta tvoja vizija ne etnicke buducnosti BiH, ali je sine moj utopija kada cvijeta samo u jednoj suri basce, a u druge dvije joj ni sjemena nema. Tako da ces tom pricom stanje samo promijeniti na neupitno i samo gore. Ako ti kontas sta ti ja ovim govorim, onda nema potrebe vise nista reci.
A ako jesi post ratno celjade i opet potices svojim stavovima ovaj mahluk na kurdstvo, onda.. I rest my case jer tvoja glupost sine je skoro pa aksiom onda !
- covjekvjeverica
#163 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
džaba vam objašnjavat fakat... priznajem da vam se ništa ne može objasniti i da odustajem.
- CaneBos
#164 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
i nek mu nana prospe vode iz bokala za njim kad se krene 'popis(h)at, da mu ruka ne ode na ''bosnjak'' umjesto bosanacMan of steel wrote:Idi se umit hladnom vodom.covjekvjeverica wrote:pa recimo, upravo bosnjake. jer, kome bi najvise odgovaralo da se konstitutivnost obesmisli i ukine, da bih bude građanska drzava? pa bošnjacima. ovako, ti glasaš da budeš diskriminisana, glasaš da hrvati, kojih je 10% imaju isto vlasti kao bošnjaci kojih je 60%. eto koliko si pametna i inteligentna.CaneBos wrote: Hajmo reci ja glupa! Krenemo od toga, pa de ti meni ovako glupoj i vjerovatno zaostaloj pojasni ko je zrtva te ''etnicke diskriminacije'' izjasnjavanjem kao Bosnjak? Koga diskriminiramo?
- Sezam
#165 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
E odavno nije bilo glupljeg forumasa od ovog vjeverice.
- Hajvan
#166 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
izjava vam pije vode ukoliko nakon bošnjak dodate i: srbin, hrvat, bosanac, bosanče-hercegovče, hecegovac, klingonac...covjekvjeverica wrote:Horasio_Sarajlic wrote:covjekvjeverica wrote: ti ne kontas. izjasnjavanje kao bosnjak je glas za legitimizaciju etnicke diskriminacije. to nije popis identiteta.![]()
beskrajno je tuzno koliko su ljudi glupi i kako ovo ne mogu da shvate.
EDIT: vidim da ste odgovrili na pitanje.
Čestitam, Tačan odgovor
Last edited by Hajvan on 02/10/2013 20:06, edited 1 time in total.
- Horasio_Sarajlic
#167 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Konstatacija, sjetio sam se nekih stvari ....

Bosanac je kao biti cool, biti kozmopolita...
A bosnjak je kao biti nazadan... jer bosnjaci su kao nacionalisti, a oni bi da se udalje od toga.

- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#168 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
sta si htio reci slikama? 
-
weredsf
#169 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
To je jedan od urbanih ljiljana koji misli da popis ima veze sa SDAHorasio_Sarajlic wrote:Konstatacija, sjetio sam se nekih stvari ....![]()
A bosnjak je kao biti nazadan... jer bosnjaci su kao nacionalisti, a oni bi da se udalje od toga.
- anthraxQ
#170 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
a znaci urbani ljiljan.. eeee super...
neka ga...
samo ne vidim svrhu slika osim kao potvrdjivanje mojih teza.
neka ga...
samo ne vidim svrhu slika osim kao potvrdjivanje mojih teza.
- Horasio_Sarajlic
#171 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
weredsf wrote:To je jedan od urbanih ljiljana koji misli da popis ima veze sa SDAHorasio_Sarajlic wrote:Konstatacija, sjetio sam se nekih stvari ....![]()
![]()
- Hajvan
#172 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
To gore su simpatizeri jedne stranke...
i ovo su simpaatizeri jedne ideologije i stranke...bili su njemci...nesto ne vidim da se danas neko stifdii biti njemac...
dakle, jako glup , izuzetno glup komentar...

i ovo su simpaatizeri jedne ideologije i stranke...bili su njemci...nesto ne vidim da se danas neko stifdii biti njemac...
dakle, jako glup , izuzetno glup komentar...

- Havatar
#173 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Misli da ako neko vidi ovu sliku na temi o popisu da ce odmah odluciti da bude BosanacanthraxQ wrote:sta si htio reci slikama?
- Paranoid
#174 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
..tuga brate...golema tuga..anthraxQ wrote:sta si htio reci slikama?
- Horasio_Sarajlic
#175 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Havatar wrote:Misli da ako neko vidi ovu sliku na temi o popisu da ce odmah odluciti da bude BosanacanthraxQ wrote:sta si htio reci slikama?