Pokušaj prevara na popisu !!!
- Horasio_Sarajlic
#1 Pokušaj prevara na popisu !!!
Sa svih strana sve više i više priča o pokusajima prevara i manipulacija od strane popisivača, primjerice jutros mi komšinica priča kako su joj majku i oca inace penzionere na Alipašinom polju jucer pokusali prevariti tako sto su na izjasnjavanje da su Bosanci dok ih je ipak momak koji je popisivao upisao, kao Bošnjaka odnosno Bošnjakinju, iste i slične priče i od ostalih prijatelja, poznanika, familije. Član stranke mladih BPS Ilidža je zbog sličnih pokusaja jutros suspendovan.
Sve nepravilnosti od strane popisivača, moguce instrukcije kako se upisati i sl. mogu se prijaviti na br. Federalnog zavoda za statistiku 070-300-900.
Sve nepravilnosti od strane popisivača, moguce instrukcije kako se upisati i sl. mogu se prijaviti na br. Federalnog zavoda za statistiku 070-300-900.
- Tesla10
#2 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Ja sam Bosanac i Hercegovac
. A to treba prijaviti što prije ako je istina.
- newlevel
#3 Re: AW: Pokušaj prevara na popisu !!!
Al fakat to je najbitnije, da budes Bosnjak. Nemamo nikakvih drufih problema.
Sent from my Sony Xperia using Tapatalk
- Tesla10
#4 Re: AW: Pokušaj prevara na popisu !!!
I to veliki Bošnjaknewlevel wrote:Al fakat to je najbitnije, da budes Bosnjak. Nemamo nikakvih drufih problema.
- BHCluster
#5 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Nema sanse da i jedna starna prihvati ovaj popis!!!
- branimir stulic
#6 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Veoma je bitno ko si i sta si.. a koliko je nepismenih? koliko je siromasnih? koliko je nezaposlenih? Ko ga j,,e. Bitno je u svoj tor. Pa makar i gladovao.
-
theTruePath
#7 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Ovo ako je tacno dokazi, i onda prijavi.Ne moze ovako preko medija ,bez ikakvog dokaza ,bez igdje icega
- oldtajmer
#8 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
ovaj popis ce biti samo gubljenje novca i vremena jer nema sanse da moze biti legitiman,pogotovo kada se vidi na koji nacin sve ovo ide
nama popis jedino mogu uraditi kakvi neutralni ljudi iz vana,koji ce nam na kraju samo dostaviti konacne rezultate
nama popis jedino mogu uraditi kakvi neutralni ljudi iz vana,koji ce nam na kraju samo dostaviti konacne rezultate
- Havatar
#9 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
theTruePath wrote:Ovo ako je tacno dokazi, i onda prijavi.Ne moze ovako preko medija ,bez ikakvog dokaza ,bez igdje icega
-
muzicar_iz_parka
#10 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Čemu onda potrošene pare u kampanju poput npr. one "bitno je biti Klingonac" ako rezultati neće biti ni od nijedne strane?BHCluster wrote:Nema sanse da i jedna starna prihvati ovaj popis!!!
- branimir stulic
#11 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Hljeba i igara... eto zasto. Treba se sekirati oko nebitnih stvari.
-
nuki_cika
#12 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Tesla10 wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac. A to treba prijaviti što prije ako je istina.
To bi bilo ispravno za sve nas ,Bosanac i hercegovac je historijska odrednica koju niko ne može osporiti ,bošnjak je etniča odrednica koju možeš razložiti u više dijelova.
Kako će se ove sarajlije izjasniti -kao bošnjaci s prevozom i bošnjaci bez prevoza
Ali bitno je biti bošnjak i konstitutivan,koga briga za zapošljavanje i veći anagžman na otvarnju proizvodnih hala
-
Sonac
#13 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
A Srbi i Hrvati se razapeše čiji siTesla10 wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac. A to treba prijaviti što prije ako je istina.
Svaka čast Bosančino, takav sam i sam
-
uzgajivac
#14 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
mozda je to tacno ako gledas rezultate na nivou drzave, ali kantonalno i po opstinama ce rezultati biti itekako prihvaceni.BHCluster wrote:Nema sanse da i jedna starna prihvati ovaj popis!!!
- Platformas
#15 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
Vjerujem da se tako vrše pritisci i na srbe i hrvate, odnosno one malobrojne koji su za BiH.
A da se ne lazemo, većina "konstitutivnih" nije za ono što je, odnosno bi trebala biti Bosna i Hercegovina. Od njihovih vođa zapravo nije niko.
Vjerujem da se tako vrše pritisci i na srbe i hrvate, odnosno one malobrojne koji su za BiH.
A da se ne lazemo, većina "konstitutivnih" nije za ono što je, odnosno bi trebala biti Bosna i Hercegovina. Od njihovih vođa zapravo nije niko.
-
Sonac
#16 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Ako je istina OBAVEZNO prijaviti, i sam sam na AP, možda i meni dođe a ja bih to shvatio kao atak na BiH i ne bi se popisivač dobro proveo vjeruj mi.Horasio_Sarajlic wrote:Sa svih strana sve više i više priča o pokusajima prevara i manipulacija od strane popisivača, primjerice jutros mi komšinica priča kako su joj majku i oca inace penzionere na Alipašinom polju jucer pokusali prevariti tako sto su na izjasnjavanje da su Bosanci dok ih je ipak momak koji je popisivao upisao, kao Bošnjaka odnosno Bošnjakinju, iste i slične priče i od ostalih prijatelja, poznanika, familije. Član stranke mladih BPS Ilidža je zbog sličnih pokusaja jutros suspendovan.
-
theTruePath
#17 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Gdje to hodze dolaze,hajde ne izmisljajPlatformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
I nije tacno da vecina srba i hrvata nisu za,to mozes pricati nekome ko zivi na drugoj planeti jeidno
-
uzgajivac
#18 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
pazi jednu stvar, ne trebaju popisivaci nista muljati, samo popisne komisije gdje ce svi listovi da zavrse, na principu uzmes jedan list, zamijenis drugim i tako jedno par hiljada komada, moze se to uraditi tokom noci sa 15-og na 16-ti, desetak dragovoljaca sa hemijskama u rukama, papira ima, stamparija radi, i onda lijepo zapecati, spakuj u kofer salji na obradu.Horasio_Sarajlic wrote:
Last edited by uzgajivac on 02/10/2013 16:53, edited 2 times in total.
- fantom slobode
#19 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Ovako pisati bez tacnih podataka je cista manipulacija . U vrijeme popisa. Odakle samo izviru...fali sasd onaj sa pricom po dvadeseti put kako, ako se izjasne kao bosnjaci izgubice putonicu

- Havatar
#20 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
fantom slobode wrote:Ovako pisati bez tacnih podataka je cista manipulacija . U vrijeme popisa. Odakle samo izviru...fali sasd onaj sa pricom po dvadeseti put kako, ako se izjasne kao bosnjaci izgubice putonicu![]()
![]()
![]()
-
theTruePath
#21 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
fantom slobode wrote:Ovako pisati bez tacnih podataka je cista manipulacija . U vrijeme popisa. Odakle samo izviru...fali sasd onaj sa pricom po dvadeseti put kako, ako se izjasne kao bosnjaci izgubice putonicu![]()
![]()
![]()
- fantom slobode
#22 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
a nisu papiri bas tako lako zamijenjivi, meni se cini da imaju zastitu...a vjerovatno su i prebrojani nakon stampanja...oni orginali...uzgajivac wrote:pazi jednu stvar, ne trebaju popisivaci nista muljati, samo popisne komisije gdje ce svi listovi da zavrse, na principu uzmes jedan list, zamijenis drugim i tako jedno par hiljada komada komada, moze se to uraditi tokom noci sa 15-og na 16-ti, papira ima, stamparija radi, i onda lijepo zapecti, spakuj u kofer salji na obradu.Horasio_Sarajlic wrote:
- Platformas
#23 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Meni dolazio.theTruePath wrote:Gdje to hodze dolaze,hajde ne izmisljajPlatformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
I nije tacno da vecina srba i hrvata nisu za,to mozes pricati nekome ko zivi na drugoj planeti jeidno
-
theTruePath
#24 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
VjerujemPlatformas wrote:Meni dolazio.theTruePath wrote:Gdje to hodze dolaze,hajde ne izmisljajPlatformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
- fantom slobode
#25 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
neka se majkom zakune...