Pokušaj prevara na popisu !!!

Locked
Horasio_Sarajlic

#1 Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Horasio_Sarajlic »

Sa svih strana sve više i više priča o pokusajima prevara i manipulacija od strane popisivača, primjerice jutros mi komšinica priča kako su joj majku i oca inace penzionere na Alipašinom polju jucer pokusali prevariti tako sto su na izjasnjavanje da su Bosanci dok ih je ipak momak koji je popisivao upisao, kao Bošnjaka odnosno Bošnjakinju, iste i slične priče i od ostalih prijatelja, poznanika, familije. Član stranke mladih BPS Ilidža je zbog sličnih pokusaja jutros suspendovan.

Sve nepravilnosti od strane popisivača, moguce instrukcije kako se upisati i sl. mogu se prijaviti na br. Federalnog zavoda za statistiku 070-300-900.
Tesla10

#2 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Tesla10 »

Ja sam Bosanac i Hercegovac :) . A to treba prijaviti što prije ako je istina.
newlevel

#3 Re: AW: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by newlevel »

Al fakat to je najbitnije, da budes Bosnjak. Nemamo nikakvih drufih problema.

Sent from my Sony Xperia using Tapatalk
Tesla10

#4 Re: AW: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Tesla10 »

newlevel wrote:Al fakat to je najbitnije, da budes Bosnjak. Nemamo nikakvih drufih problema.

Sent from my Sony Xperia using Tapatalk
I to veliki Bošnjak :P .
BHCluster

#5 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by BHCluster »

Nema sanse da i jedna starna prihvati ovaj popis!!!
branimir stulic

#6 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by branimir stulic »

Veoma je bitno ko si i sta si.. a koliko je nepismenih? koliko je siromasnih? koliko je nezaposlenih? Ko ga j,,e. Bitno je u svoj tor. Pa makar i gladovao.
theTruePath

#7 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by theTruePath »

Ovo ako je tacno dokazi, i onda prijavi.Ne moze ovako preko medija ,bez ikakvog dokaza ,bez igdje icega
oldtajmer

#8 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by oldtajmer »

ovaj popis ce biti samo gubljenje novca i vremena jer nema sanse da moze biti legitiman,pogotovo kada se vidi na koji nacin sve ovo ide
nama popis jedino mogu uraditi kakvi neutralni ljudi iz vana,koji ce nam na kraju samo dostaviti konacne rezultate :D
Havatar

#9 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Havatar »

theTruePath wrote:Ovo ako je tacno dokazi, i onda prijavi.Ne moze ovako preko medija ,bez ikakvog dokaza ,bez igdje icega
:thumbup:
muzicar_iz_parka

#10 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by muzicar_iz_parka »

BHCluster wrote:Nema sanse da i jedna starna prihvati ovaj popis!!!
Čemu onda potrošene pare u kampanju poput npr. one "bitno je biti Klingonac" ako rezultati neće biti ni od nijedne strane? :shock:
branimir stulic

#11 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by branimir stulic »

Hljeba i igara... eto zasto. Treba se sekirati oko nebitnih stvari.
nuki_cika

#12 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by nuki_cika »

Tesla10 wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac :) . A to treba prijaviti što prije ako je istina.
To bi bilo ispravno za sve nas ,Bosanac i hercegovac je historijska odrednica koju niko ne može osporiti ,bošnjak je etniča odrednica koju možeš razložiti u više dijelova.
Kako će se ove sarajlije izjasniti -kao bošnjaci s prevozom i bošnjaci bez prevoza :D

Ali bitno je biti bošnjak i konstitutivan,koga briga za zapošljavanje i veći anagžman na otvarnju proizvodnih hala :-)
Sonac

#13 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Sonac »

Tesla10 wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac :) . A to treba prijaviti što prije ako je istina.
A Srbi i Hrvati se razapeše čiji si :D

Svaka čast Bosančino, takav sam i sam :D
uzgajivac

#14 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by uzgajivac »

BHCluster wrote:Nema sanse da i jedna starna prihvati ovaj popis!!!
mozda je to tacno ako gledas rezultate na nivou drzave, ali kantonalno i po opstinama ce rezultati biti itekako prihvaceni.
Platformas

#15 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Platformas »

Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
Vjerujem da se tako vrše pritisci i na srbe i hrvate, odnosno one malobrojne koji su za BiH.
A da se ne lazemo, većina "konstitutivnih" nije za ono što je, odnosno bi trebala biti Bosna i Hercegovina. Od njihovih vođa zapravo nije niko.
Sonac

#16 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Sonac »

Horasio_Sarajlic wrote:Sa svih strana sve više i više priča o pokusajima prevara i manipulacija od strane popisivača, primjerice jutros mi komšinica priča kako su joj majku i oca inace penzionere na Alipašinom polju jucer pokusali prevariti tako sto su na izjasnjavanje da su Bosanci dok ih je ipak momak koji je popisivao upisao, kao Bošnjaka odnosno Bošnjakinju, iste i slične priče i od ostalih prijatelja, poznanika, familije. Član stranke mladih BPS Ilidža je zbog sličnih pokusaja jutros suspendovan.

Sve nepravilnosti od strane popisivača, moguce instrukcije kako se upisati i sl. mogu se prijaviti na br. Federalnog zavoda za statistiku 070-300-900.
Ako je istina OBAVEZNO prijaviti, i sam sam na AP, možda i meni dođe a ja bih to shvatio kao atak na BiH i ne bi se popisivač dobro proveo vjeruj mi.
theTruePath

#17 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by theTruePath »

Platformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
Vjerujem da se tako vrše pritisci i na srbe i hrvate, odnosno one malobrojne koji su za BiH.
A da se ne lazemo, većina "konstitutivnih" nije za ono što je, odnosno bi trebala biti Bosna i Hercegovina. Od njihovih vođa zapravo nije niko.
Gdje to hodze dolaze,hajde ne izmisljaj

I nije tacno da vecina srba i hrvata nisu za,to mozes pricati nekome ko zivi na drugoj planeti jeidno
uzgajivac

#18 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by uzgajivac »

Horasio_Sarajlic wrote:
pazi jednu stvar, ne trebaju popisivaci nista muljati, samo popisne komisije gdje ce svi listovi da zavrse, na principu uzmes jedan list, zamijenis drugim i tako jedno par hiljada komada, moze se to uraditi tokom noci sa 15-og na 16-ti, desetak dragovoljaca sa hemijskama u rukama, papira ima, stamparija radi, i onda lijepo zapecati, spakuj u kofer salji na obradu.
Last edited by uzgajivac on 02/10/2013 16:53, edited 2 times in total.
fantom slobode

#19 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by fantom slobode »

Ovako pisati bez tacnih podataka je cista manipulacija . U vrijeme popisa. Odakle samo izviru...fali sasd onaj sa pricom po dvadeseti put kako, ako se izjasne kao bosnjaci izgubice putonicu :lol: :lol: :lol: :lol:
Havatar

#20 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Havatar »

fantom slobode wrote:Ovako pisati bez tacnih podataka je cista manipulacija . U vrijeme popisa. Odakle samo izviru...fali sasd onaj sa pricom po dvadeseti put kako, ako se izjasne kao bosnjaci izgubice putonicu :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
theTruePath

#21 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by theTruePath »

fantom slobode wrote:Ovako pisati bez tacnih podataka je cista manipulacija . U vrijeme popisa. Odakle samo izviru...fali sasd onaj sa pricom po dvadeseti put kako, ako se izjasne kao bosnjaci izgubice putonicu :lol: :lol: :lol: :lol:
fantom slobode

#22 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by fantom slobode »

uzgajivac wrote:
Horasio_Sarajlic wrote:
pazi jednu stvar, ne trebaju popisivaci nista muljati, samo popisne komisije gdje ce svi listovi da zavrse, na principu uzmes jedan list, zamijenis drugim i tako jedno par hiljada komada komada, moze se to uraditi tokom noci sa 15-og na 16-ti, papira ima, stamparija radi, i onda lijepo zapecti, spakuj u kofer salji na obradu.
a nisu papiri bas tako lako zamijenjivi, meni se cini da imaju zastitu...a vjerovatno su i prebrojani nakon stampanja...oni orginali...
Platformas

#23 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Platformas »

theTruePath wrote:
Platformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".

I nije tacno da vecina srba i hrvata nisu za,to mozes pricati nekome ko zivi na drugoj planeti jeidno
Meni dolazio.
theTruePath

#24 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by theTruePath »

Platformas wrote:
theTruePath wrote:

Meni dolazio.
Vjerujem :lol:
fantom slobode

#25 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by fantom slobode »

neka se majkom zakune... :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked