Aj što fukara ne plaća , nego se sakriva iza etike.....JThomas wrote:i ista priča se gura za sve, vrijedni radnici javnih preduzeća se slomiše da obezbjede uslugu, ali im ne uspijeva jer svijet ne plaća, ne održava, šara po tramvajima i tako dalje. a naravno, iz istog svijeta je i jedno i drugo. različiti k'o pješaci i vozači.
Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#101 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
- JThomas
#102 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
sad će evo, samo što nisu. mi pričamo o građanskoj svijesti u feudalnoj državi.
on u uredbi piše da ko nije legalan ne može dobiti priključak. u stvarnosti - naravno da može. e što ne napiše da je voda neotuđivo pravo i da svako može dobiti priključak bez obzira na legalnost objekta? zato što bi to onda prestala biti usluga za koju se može tražiti protuusluga...
on u uredbi piše da ko nije legalan ne može dobiti priključak. u stvarnosti - naravno da može. e što ne napiše da je voda neotuđivo pravo i da svako može dobiti priključak bez obzira na legalnost objekta? zato što bi to onda prestala biti usluga za koju se može tražiti protuusluga...
- sabina1
#103 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Ljudi vodom za piće peru grad.....
Srećom pa ga urijetko operu pa se voda ne baca nego zapravo čuva....
Srećom pa ga urijetko operu pa se voda ne baca nego zapravo čuva....
- Bluemore
#104 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Tema nije placanje avog potrosenog
Vec poturanje da se plati nepotroseno
Hellooo
Vec poturanje da se plati nepotroseno
Hellooo
- Bluemore
#105 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Iz ove koruptivne zavrzlame ne pise se nikom dobro pa ni jp ni krkanima u njima
-
PM72
#106 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Paša moj,
Voda jeste "neotuđivo pravo" u 21 vijeku pa je nema nekoliko milijardi ljudi...niko ti ne brani da odeš na Vrelo Bosne pa u kanistere naspeš "božje davanje" s tim da ono što posereš i popišaš uredno zapakuješ i odneseš do kontejnera ili deponije,mada sumnjam da i to plaćaš...
Voda ti sama ne dolazi do česme,neko radi na tome i to mnogo ljudi.Plaća se struja kojom se voda crpa iz zemlje,negdje se ta voda čuva,hloriše a i to nije džaba.Imaju laboratorije koje svakodnevno brinu o kvalitetu vode,imaju ljudi koji hlorišu,oni koji je čuvaju,koji je puštaju,popravljaju,neko brine da se cijevi očiste iza tvog i svačijeg poganluka ...jesu li svi lopovi? To što nema vode 24 h zahvali se onom što leži na Kovačima i njegovoj SDA koji su od javnih preduzeća napravili kasice prasice pa svako zavlači ruke u prihode preduzeća pa nisu u stanju zamjeniti ni osnovne cjevovode pa sad mreža liči na đevđir.Kad ne ulažeš 30-40 godina sistem se raspada i budi sretan da imaš i ovoliko zdrave i pitke vode.
Ne kažeš da ti je skup Telemah koji ti uzme 60-70 KM svaki mjesec a svako malo ti "prekid" ili smetnje? Što njima ne štrajkuješ ili zaprijetiš obustavom plaćanja? Jel ti skupa registracija i onih 15 stavki koje poskupe svake godine a rupe po gradu do koljena? Što im ne kažeš - ko vas jebe,21 vijek a u Titovoj rupa do koljena?Jel ti skupa struja koju poskupe hinjski svake godine? Što ne kupiš solarne panele pa odjebeš elektroprivredu? Jel ti skup impuls i Huawei ? Imaš li njihovu uslugu 24 sata?
Voda jeste "neotuđivo pravo" u 21 vijeku pa je nema nekoliko milijardi ljudi...niko ti ne brani da odeš na Vrelo Bosne pa u kanistere naspeš "božje davanje" s tim da ono što posereš i popišaš uredno zapakuješ i odneseš do kontejnera ili deponije,mada sumnjam da i to plaćaš...
Voda ti sama ne dolazi do česme,neko radi na tome i to mnogo ljudi.Plaća se struja kojom se voda crpa iz zemlje,negdje se ta voda čuva,hloriše a i to nije džaba.Imaju laboratorije koje svakodnevno brinu o kvalitetu vode,imaju ljudi koji hlorišu,oni koji je čuvaju,koji je puštaju,popravljaju,neko brine da se cijevi očiste iza tvog i svačijeg poganluka ...jesu li svi lopovi? To što nema vode 24 h zahvali se onom što leži na Kovačima i njegovoj SDA koji su od javnih preduzeća napravili kasice prasice pa svako zavlači ruke u prihode preduzeća pa nisu u stanju zamjeniti ni osnovne cjevovode pa sad mreža liči na đevđir.Kad ne ulažeš 30-40 godina sistem se raspada i budi sretan da imaš i ovoliko zdrave i pitke vode.
Ne kažeš da ti je skup Telemah koji ti uzme 60-70 KM svaki mjesec a svako malo ti "prekid" ili smetnje? Što njima ne štrajkuješ ili zaprijetiš obustavom plaćanja? Jel ti skupa registracija i onih 15 stavki koje poskupe svake godine a rupe po gradu do koljena? Što im ne kažeš - ko vas jebe,21 vijek a u Titovoj rupa do koljena?Jel ti skupa struja koju poskupe hinjski svake godine? Što ne kupiš solarne panele pa odjebeš elektroprivredu? Jel ti skup impuls i Huawei ? Imaš li njihovu uslugu 24 sata?
- sabina1
#107 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Niko nije pomenuo skupoću.PM72 wrote:Paša moj,
Ali da , voda je bezobrazno preskupa , ne ležimo ni na struji ni na televizijskim programima ni na solarnim panelima nego na vodi.
Grad koji leži na vodi je bezobraznom političkom odlukom , politički oktroisanog i ustrojenog preduzeća bio bez vode.
Nisu krivi oni za socijalističko formirano mjerenje vode "po članovima" gdje također postoje brojne malverzacije.
Nisu krivi što postoje stanovi sa "dvije vertikale" pa je mnogima uvođenje vodomjera misaona imenica.
U pitanju je odnos prema kupcu od strane bezobraznih SDA uhljeba koji su svima nama uskratili vodu radi vlastitih unutrašnjih zajebancija i onda su uredno dostavili fakturu , dostavljaju fakturu čak i u slučaju KADA SE FIZIČKI NE MOŽE PRIĆI BROJILU JER JE POTOPLJENO , JER VODA CURI NEMILICE i toliko su bezobrazni da dostave izmišljeni račun a da taj kvar nije otklonjen.
Zaustaviš taksi , on se pokvari na pola puta ali taksista te šutne iz auta i NAPLATI CIJELI IZNOS PRETPOSTAVLJENE VOŽNJE jer mu ne možeš ništa na sudu , moraš platiti.
Nikada.
Znam ja da SDA može biti čak i toliko bezobrazna ali im NIKADA NEĆU PLATITI RAČUN. NIKADA.
Istočno Sarajevo , godina 2017 , mjesec januar.
Ljudima u jednom dijelu Lukavice nestalo vode , zaledilo , s obzirom da je nov vodovod prilikom polaganja cijevi u zemlju nije se kopalo dovoljno duboko i voda je zaledila.
Uz račun je došlo izvinjenje vodovoda i obavijest da niti jedan korisnik tog dijela Lukavice NIJE DUŽAN PLATITI RAČUN ZA MJESEC JANUAR kao gest izvinjenja.
Uopšte nije do 10 ili 20 maraka nego do odnosa baraba prema korisnicima.
Nema vode - nema para.
Last edited by sabina1 on 05/03/2018 18:37, edited 1 time in total.
-
mali jomu
#108 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
PM72 wrote: Paša moj,
Ne kažeš da ti je skup Telemah koji ti uzme 60-70 KM svaki mjesec a svako malo ti "prekid" ili smetnje? Što njima ne štrajkuješ ili zaprijetiš obustavom plaćanja? Jel ti skupa registracija i onih 15 stavki koje poskupe svake godine a rupe po gradu do koljena? Što im ne kažeš - ko vas jebe,21 vijek a u Titovoj rupa do koljena?Jel ti skupa struja koju poskupe hinjski svake godine? Što ne kupiš solarne panele pa odjebeš elektroprivredu? Jel ti skup impuls i Huawei ? Imaš li njihovu uslugu 24 sata?![]()
- JThomas
#109 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
ukratko, svi su lopovi, osim nas. svi kradu, samo mi nadljudskim naporima sami protiv svih obezbjeđujemo uslugu narodu. i naravno, jedino smo mi prejeftini, a svi drugi su preskupi.
ista priča i na grasu, i na toplanama, i na telemahu, i na telekomu, samo različiti nickovi...ko krade i zakida - svi osim nas.

ista priča i na grasu, i na toplanama, i na telemahu, i na telekomu, samo različiti nickovi...ko krade i zakida - svi osim nas.
- medvjed23
#110 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
samokritike fali, ne samo u politici nego inače, svugdje
-
ado_sar
#111 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Voda skupa? Ja imam svoje brojilo i placam 12KM a troje nas je. Prije sam placao 60, ali za to nije bio kriv vodovod nego komsije kojima dan-noc cure vodokotlici i cesme.
Za 300 jebenih maraka koliko me je kostao vodomjer sam sebi kupio mir i ne histerisem po forumu da li je kriv SDA ili neki uposleni amidzic.
Za 300 jebenih maraka koliko me je kostao vodomjer sam sebi kupio mir i ne histerisem po forumu da li je kriv SDA ili neki uposleni amidzic.
- sabina1
#112 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
I ne postoji niti jedno kantonalno preduzeće koje nije gibitaško....zapravo u debelim g...... i to u najbogatijem i najrazvijenijem gradu u državi....JThomas wrote:ukratko, svi su lopovi, osim nas. svi kradu, samo mi nadljudskim naporima sami protiv svih obezbjeđujemo uslugu narodu. i naravno, jedino smo mi prejeftini, a svi drugi su preskupi.
Neće fukara da plati i još se krije iza etike...
-
PM72
#113 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Ljudi pišu gluposti.Ulice se peru tehnološkom vodom a te pumpe imaju na više mjesta a stepen naplate vode u Lukavici iznosi 40%,nemaju ni pumpe niti plaćaju puno struje (voda sama ide sa Trebevića) niti imaju redukcija pa je opet 60% potrošača "našlo dlaku"...
- sabina1
#114 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Zasviraj bluz, cigane mladi
Lake zabave zeljnom mnjenju
Objasni da veceras Rambo nije
Bas u najboljem raspolozenju
Otiso je svak ko valja
Neki vani a neki ka nebu
Ostala je samo fukara i raja
I mi s njima na bjelome lebu
Obiso sam nedelju, srijedu, januar, avgust, genitiv, dativ, selo i juga
Sudba kleta jednaka je bio gospodin druga
Na televiziju sam triput vidio kompjuter
Striko mi na selo ima moderni pluga
Lomio sam nacve, radio na struga
Znam uz gusle isto ko uz sintisajzer muga
Srao sam na proplanku, govno mi sakrivo luga
-
mesihtrko
#115 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Ovi iz vodovoda sa spiska novouposlenih kake po forumu -nijedno zastarjelo potraživanje ne
može se naplatiti
veiz wrote:zašto bi platili ,da li radi ovog:
Novi uposlenici su uglavnom članovi porodica ili rodbina rukovodećih ljudi u ViK-u. Tako je u ovom periodu posao u ViK-u dobio Edin Bakal, sin izvršnog direktora pogona Vodovoda Salahudina Bakala. Njegova prijava za posao je, kako je to Muzur rekla na sjednici Skupštine, u ladicama čekala jako dugo, sve dok novi menadžment nije zasjeo u fotelje. Bakal je posao dobio sa srednjom stručnom spremom.
Sa srednjom stručnom spremom posao je dobila i Lejla Agić, kćerka uposlenika te firme Senada Agića, zatim Adnan Aljukić, sin uposlenika Mirsada Aljukića, Aldin Čerkez, sin poslovođe Envera Čerkeza, te Ali Đapo, sa visokom stručnom spremom, nekadašnji košarkaški sudija i, kako Faktorovi izvori tvrde, prijatelj Elmedina Konakovića.
Posao je u tom periodu u ViK-u dobio i Senad Hadžibajrić, šura menadžera odjeljenja upravljanja kvalitetom Esnafa Puriša, koji je dolaskom Azre Muzur na čelo ViK-a imenovan za projekt menadžera za realizaciju EBRD-ovog kredita i NRW projekta. Zanimljivo je da je prethodna uprava na čelu sa Nezirom Hadžićem Puriša smijenila sa mjesta rukovodioca Službe za vodomjere, i to uz obrazloženje da su u toj službi uočene malverzacije i nepravilnosti.
Posao je dobio i Jasmin Hajro, sin šefa izvorišta Bačevo Nuradina Hajre. Zatim Enver Ibričić, sin vozača izvršnog direktora pogona kanalizacije. U ovom periodu ViK je kao svog uposlenika prijavio i Armina Kirlića, sina šefa Službe za detekciju i mjerenje Nijaza Kirlića. Zanimljivo je i da je i supruga Nijaza Kirlića također uposlenica Vodovoda i kanalizacije. Zatim, ViK je ugovor o radu potpisao i sa Hajrudinom Raonićem, sestrićem uposlenika Alije Eske, protiv kojeg je ranija uprava pokrenula disciplinski postupak zbog malverzacija na vodomjerima.
Među onima sa kojima je ViK potpisao ugovor o radu u ovom periodu je i Emir Vatrić, rođak direktorice Azre Muzur, čije je djevojačko prezime Vatrić.
-
stric
#116 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
mjesec dana vode iz česmi i vodokotlića - dvije kafe, dvije kisele i kutija cigareta
stric
stric
- Bluemore
#117 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
mesihtrko wrote:Ovi iz vodovoda sa spiska novouposlenih kake po forumu -nijedno zastarjelo potraživanje nemože se naplatiti
veiz wrote:zašto bi platili ,da li radi ovog:
Novi uposlenici su uglavnom članovi porodica ili rodbina rukovodećih ljudi u ViK-u. Tako je u ovom periodu posao u ViK-u dobio Edin Bakal, sin izvršnog direktora pogona Vodovoda Salahudina Bakala. Njegova prijava za posao je, kako je to Muzur rekla na sjednici Skupštine, u ladicama čekala jako dugo, sve dok novi menadžment nije zasjeo u fotelje. Bakal je posao dobio sa srednjom stručnom spremom.
Sa srednjom stručnom spremom posao je dobila i Lejla Agić, kćerka uposlenika te firme Senada Agića, zatim Adnan Aljukić, sin uposlenika Mirsada Aljukića, Aldin Čerkez, sin poslovođe Envera Čerkeza, te Ali Đapo, sa visokom stručnom spremom, nekadašnji košarkaški sudija i, kako Faktorovi izvori tvrde, prijatelj Elmedina Konakovića.
Posao je u tom periodu u ViK-u dobio i Senad Hadžibajrić, šura menadžera odjeljenja upravljanja kvalitetom Esnafa Puriša, koji je dolaskom Azre Muzur na čelo ViK-a imenovan za projekt menadžera za realizaciju EBRD-ovog kredita i NRW projekta. Zanimljivo je da je prethodna uprava na čelu sa Nezirom Hadžićem Puriša smijenila sa mjesta rukovodioca Službe za vodomjere, i to uz obrazloženje da su u toj službi uočene malverzacije i nepravilnosti.
Posao je dobio i Jasmin Hajro, sin šefa izvorišta Bačevo Nuradina Hajre. Zatim Enver Ibričić, sin vozača izvršnog direktora pogona kanalizacije. U ovom periodu ViK je kao svog uposlenika prijavio i Armina Kirlića, sina šefa Službe za detekciju i mjerenje Nijaza Kirlića. Zanimljivo je i da je i supruga Nijaza Kirlića također uposlenica Vodovoda i kanalizacije. Zatim, ViK je ugovor o radu potpisao i sa Hajrudinom Raonićem, sestrićem uposlenika Alije Eske, protiv kojeg je ranija uprava pokrenula disciplinski postupak zbog malverzacija na vodomjerima.
Među onima sa kojima je ViK potpisao ugovor o radu u ovom periodu je i Emir Vatrić, rođak direktorice Azre Muzur, čije je djevojačko prezime Vatrić.
- Bluemore
#118 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Novi predizborni slogan
Podrzite nas i nas vozni park: vase dvije kafe i cigare su dobrodosle za direktovog zeta, premijerovu sci .....
Ne budite cicije!!
Podrzite nas i nas vozni park: vase dvije kafe i cigare su dobrodosle za direktovog zeta, premijerovu sci .....
Ne budite cicije!!
- Thorgerson
#119 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Svakome ko ne placa vodu ja bih mu je iskljucio. Neces da placas ionako subvecioniranu cijenu vode (dakle, nije ekonomska cijena). Izvoli, imas granap i kupuj vodu tamo. Neces to, izvoli odseli iz grada, kupi sebi kuci, iskopaj bunar i uzivaj. Nece te niko ometati. Tu ne moras placati nista. Ni struju ako ti ne treba.
Dokle je doslo malogradjanstvo. Nece da placa grijanje, nece vodu, nece odrzavanje...a onda kuka na sva zvona, aaaj vidi kako nam je jooooj.
I nemojte neplacanja komunalnih obaveza pravdati time sto je uposlena nekolicina podobnih. Koliko ViK ima radnika? Ajmo evo procentualno koliko ih je tu uvaljeno? Pa jebemu ja necu i ne mogu da vjerujem da su svi uhljbeljeni - nisu. Ima tu i postenih ljudi, a ima i onih koji su tu upali guzovace ni krivi ni duzni. Dakle ja cu sad zbog nekih 30 ljudi odustati od placanja svojih obaveza.
I sta sad? Necemo placati jel, to je kao borba protiv toga. Nije. Ne budite licemjereni. Nece grođonin da plaća nista sto ne mora. Pa tako u mojoj zgradi njih 60% ne placa odrzavanje. Zasto?! Eto zasto pitam ih...ma haje ba to su sve lopovi ovako onoako...pa ok evo lopovi su, ali idi ganjaj to drugim putem jebote, nemoj da ti ja moram placati ciscenje, servis lifta itd. I svaki od tih neplatisa najvise prigovara kako nije cisto, kako o ovo, kako ono...tri racuna u zivotu platio. I sto je najgore na kraju ce sve morati iskihati + zatezne kamate, al stoka sitnog zuba to ne konta.
I da se razumije nisam uhljeb, niti imam ikoga uhljebljenog. Mrzim i muka mi je kad se moram pojaviti u ovim javnim preduzecima da neku potvrdu uzmem ili nesto, ne napredujem 2 dana. Al nebitno! Ako hocemo drzavu, moramo postivati zakone i tacka. I NE PRAVDATI svoje postupke necijim drugim postupcima, ajmo svi krenuti od sebe i tako mijejati druge.
Poenta svega je moze se na druge nacine boriti protiv ovoga, a ne neplacanjem racuna.
Dokle je doslo malogradjanstvo. Nece da placa grijanje, nece vodu, nece odrzavanje...a onda kuka na sva zvona, aaaj vidi kako nam je jooooj.
I nemojte neplacanja komunalnih obaveza pravdati time sto je uposlena nekolicina podobnih. Koliko ViK ima radnika? Ajmo evo procentualno koliko ih je tu uvaljeno? Pa jebemu ja necu i ne mogu da vjerujem da su svi uhljbeljeni - nisu. Ima tu i postenih ljudi, a ima i onih koji su tu upali guzovace ni krivi ni duzni. Dakle ja cu sad zbog nekih 30 ljudi odustati od placanja svojih obaveza.
I sta sad? Necemo placati jel, to je kao borba protiv toga. Nije. Ne budite licemjereni. Nece grođonin da plaća nista sto ne mora. Pa tako u mojoj zgradi njih 60% ne placa odrzavanje. Zasto?! Eto zasto pitam ih...ma haje ba to su sve lopovi ovako onoako...pa ok evo lopovi su, ali idi ganjaj to drugim putem jebote, nemoj da ti ja moram placati ciscenje, servis lifta itd. I svaki od tih neplatisa najvise prigovara kako nije cisto, kako o ovo, kako ono...tri racuna u zivotu platio. I sto je najgore na kraju ce sve morati iskihati + zatezne kamate, al stoka sitnog zuba to ne konta.
I da se razumije nisam uhljeb, niti imam ikoga uhljebljenog. Mrzim i muka mi je kad se moram pojaviti u ovim javnim preduzecima da neku potvrdu uzmem ili nesto, ne napredujem 2 dana. Al nebitno! Ako hocemo drzavu, moramo postivati zakone i tacka. I NE PRAVDATI svoje postupke necijim drugim postupcima, ajmo svi krenuti od sebe i tako mijejati druge.
Poenta svega je moze se na druge nacine boriti protiv ovoga, a ne neplacanjem racuna.
- Bluemore
#120 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Serijal: Fadile oprosti!!
-
foton
#121 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Svi su uhljebljeni! Svecano proglasavam sve komunalne usluge besplatnim!
Eno Dzeko nije dao gol, a primice platu. Zato bi bio red da ni ja danas da radim...
Eno Dzeko nije dao gol, a primice platu. Zato bi bio red da ni ja danas da radim...
- Bluemore
#122 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
U vodovodu jesu vecina uhljebljeni
Podobni
Nesposobni
Sad kakvi su sa fudbalom ne znam
Podobni
Nesposobni
Sad kakvi su sa fudbalom ne znam
-
veiz
#123 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Sva utužena potraživanja su naplaćena
Neutužena potraživanja koja su stara 5 i više godina se otpisuju.Ako ste uredno plaćali zadnjih 5 godina vodu ,ništa vam nenogu
Imam prijedlog : Ako vas vodovod iskljući ili vam odnese brojilo priključite se na divlje ko ovi iz Foče i Rogatice
Neutužena potraživanja koja su stara 5 i više godina se otpisuju.Ako ste uredno plaćali zadnjih 5 godina vodu ,ništa vam nenogu
Imam prijedlog : Ako vas vodovod iskljući ili vam odnese brojilo priključite se na divlje ko ovi iz Foče i Rogatice
-
mali jomu
#124 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Thorgerson wrote:... Nece da placa grijanje, nece vodu, nece odrzavanje...a onda kuka na sva zvona, aaaj vidi kako nam je jooooj.
Nece grođonin da plaća nista sto ne mora. Pa tako u mojoj zgradi njih 60% ne placa odrzavanje.... I svaki od tih neplatisa najvise prigovara kako nije cisto, kako o ovo, kako ono......
Cobani sa svojim seljoberima
Thorgerson wrote: .....moze se na druge nacine boriti protiv ovoga, a ne neplacanjem racuna.
-
zulfo
#125 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge
Misliš na ove Čobane iz ViK-a ili ....mali jomu wrote:Thorgerson wrote:... Nece da placa grijanje, nece vodu, nece odrzavanje...a onda kuka na sva zvona, aaaj vidi kako nam je jooooj.
Nece grođonin da plaća nista sto ne mora. Pa tako u mojoj zgradi njih 60% ne placa odrzavanje.... I svaki od tih neplatisa najvise prigovara kako nije cisto, kako o ovo, kako ono......
Cobani sa svojim seljoberima
Thorgerson wrote: .....moze se na druge nacine boriti protiv ovoga, a ne neplacanjem racuna.
![]()
![]()