Pokusaj da se demonizuje Silajdzic

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

joker wrote:
mIRCerka wrote: otvori jednu temu koja nije 100%-tna i nece niko skakati po tebi...
ovako, pravimo kokice redovno ;D
Ne, nego pravite budale od sebe redovno... Pa to i ostali primjete, jer braniti nesto propalo bas i nije pametno, jer da je bilo dobro ne bi propalo.

:-)
Ti jedini vidis da ja branim SDP npr. Ne vidis da pricam o SBiH ili SNSD vec samo vidis da branim SDP... nidje veze...
pa majka mu stara, jel nam to treba prevodilac na forumu?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zoom66 wrote::-) :-) :-)

smantalo mi se od chishcenja...:D
demonizirasmo ne samo hareta vec i forum...svaka nam cast... :roll:

Image

pitanje:
Sta je do sada, osim izrecenih rijeci, Silajdzic uradio na ukidanju RS?
joker

Post by joker »

A sve je pocelo od Halo_ba :-)

Kada neko nema argumenata za stavove pocne onako... Na svaki moj post jedno te isto...
halo_ba

Post by halo_ba »

joker wrote:

A sve je pocelo od Halo_ba :-)

Kada neko nema argumenata za stavove pocne onako... Na svaki moj post jedno te isto...
U pravu si, jokere....
niko od nas nema argumenata...sve sto je rekla kona Suhra je tacno...
sve ce biti u redu....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:
pitanje:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ebo ga vise skretanje s teme...

mIRCerka wrote:
mIRCerka wrote:
pitanje:
PS Zoom ne zachatavaj drzi se teme :oops: :-D
halo_ba

Post by halo_ba »

mircerka, drzi se teme ovako kao joker, pa ti nece brisati tvoje 100% ispravne postove...bas kao jokeru....cak i ako malo vrijedjas.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zoom66 wrote:ja samo navodim & skrecem paznju: dakleM: drzite se teme...:-)
opet si skrenuo sa teme, sad se samobaniraj na 10 minuta, a za jokera imam pitanje

Ali je isuvise ocigledno da ili odgovora nema, ili se sprema atak na sve ostale sem na Hareta...
blah blah...
joker

Post by joker »

halo_ba wrote: U pravu si, jokere....
sve ce biti u redu....
Ja iznosim provjerljive podatke (provjerljive na relevantnim izvorima) i svoje stavove formirane na njima. Ti si ta koja prenosi ono sto je rekla kona Suhra (citaj Lagumdzija, Senad Avdic, Hadziomerovic) i koja iznosi njihove stavove (jer to su sve stvari vec izrecene od gore pomenutih).

Mirci, pogresno je pitanje. U pitanju bi trebalo biti sta je Silajdzic uradio za jacanje BiH, a ne sta je uradio na slabljenju RS-a. Ocito si i ti podlegla propagandi Dodika i "poslusnika". Jer nije fokus na slabljenju entiteta, vec na jacanju drzave. A za to se Silajdzic zalaze. Entiteti s jakom drzavom gube na snazi, cega su svjesni Dodik i klapa, pa snazno napadaju Silajdzica da svojom pojavom slabi i destabilizira drzavu. A ustvari je ona oslabljena njihovom pojavom. Jer nije Silajdzic taj koji zagovara referendum, kome je bitan samo RS, a za BiH ga boli odredjena stvar, koji koci formiranje i rad sve i jedne drzavne institucije (uprave za indirektno oporezivanje, visoko sudsko i tuzilacko vijece, reforma policije...).

Ali dok ima takvih kao ti (i Tihica, Lagumdzije i slicnih) on ce moci uspjesno vrsiti zamjenu teza. Kao on je za BiH, a Silajdzic radi na njenoj destabilizaciji!!!
halo_ba

Post by halo_ba »

U pravu si, jokere...nije on rekao da ce bilo sta uraditi(ukinuti RS)..
rekao je "radicemo"...
i evo, radi.......
U pravu si 100%
mIRCerka

Post by mIRCerka »

joker wrote:
sve ce biti u redu....
Ja iznosim provjerljive podatke (provjerljive na relevantnim izvorima) i svoje stavove formirane na njima. Ti si ta koja prenosi ono sto je rekla kona Suhra (citaj Lagumdzija, Senad Avdic, Hadziomerovic) i koja iznosi njihove stavove (jer to su sve stvari vec izrecene od gore pomenutih).

Mirci, pogresno je pitanje. U pitanju bi trebalo biti sta je Silajdzic uradio za jacanje BiH, a ne sta je uradio na slabljenju RS-a. Ocito si i ti podlegla propagandi Dodika i "poslusnika". Jer nije fokus na slabljenju entiteta, vec na jacanju drzave. A za to se Silajdzic zalaze. Entiteti s jakom drzavom gube na snazi, cega su svjesni Dodik i klapa, pa snazno napadaju Silajdzica da svojom pojavom slabi i destabilizira drzavu. A ustvari je ona oslabljena njihovom pojavom. Jer nije Silajdzic taj koji zagovara referendum, kome je bitan samo RS, a za BiH ga boli odredjena stvar, koji koci formiranje i rad sve i jedne drzavne institucije (uprave za indirektno oporezivanje, visoko sudsko i tuzilacko vijece, reforma policije...).

Ali dok ima takvih kao ti (i Tihica, Lagumdzije i slicnih) on ce moci uspjesno vrsiti zamjenu teza. Kao on je za BiH, a Silajdzic radi na njenoj destabilizaciji!!!
znala sam ja da ces ti opleti po svim drugima...
izvini, nisam Azira da gledam u kasike i da vidim sta je pisac htio reci....

Haris je otvoreno govorio ZA BIH BEZ ENTITETA, dodik za OCUVANJE RS....ha su izbore dobili, poceli srati o ekonomskom razvoju, macki piterinoj, a ni A o ukidanju entiteta...
bla bla...bla blaaa... :D zivi bili pa prezivili prvih 100 dana nove vlasti.,..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

joker wrote: Ja iznosim provjerljive podatke (provjerljive na relevantnim izvorima) i svoje stavove formirane na njima. Ti si ta koja prenosi ono sto je rekla kona Suhra (citaj Lagumdzija, Senad Avdic, Hadziomerovic) i koja iznosi njihove stavove (jer to su sve stvari vec izrecene od gore pomenutih).
eh da, posto se zoom samobanirao, mozemo relativno skrenuti sa teme...

u nedavnom verbalnom sukobu sa _Bosancem vezano za FDS si se bez veze nagovorio covjeku STO BI JA TEBI VJEROVAO, MA NISI TI NISTA PROVJERIO, bla bla, tako da i ovaj svoj gore argument mozes okaciti mom Husniji o rep jer ne ocekuj da tebi drugi rade ono sto ti ne radis njima.

Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Vratimo se na kviskoteku:

Koji je najadekvatniji postupak u odnosu javnosti prema Dr. Harisu Silajdžiću?

A) DEMONIZACIJA

B) DELONIZACIJA

C) DELOŽACIJA

D) PRIVATIZACIJA
halo_ba

Post by halo_ba »

mIRCerka wrote:
joker wrote:
sve ce biti u redu....

znala sam ja da ces ti opleti po svim drugima...
izvini, nisam Azira da gledam u kasike i da vidim sta je pisac htio reci....

Haris je otvoreno govorio ZA BIH BEZ ENTITETA, dodik za OCUVANJE RS....ha su izbore dobili, poceli srati o ekonomskom razvoju, macki piterinoj, a ni A o ukidanju entiteta...
bla bla...bla blaaa... :D zivi bili pa prezivili prvih 100 dana nove vlasti.,..
Suti, mircerka, sta ti znas...nije on to rek'o...cak su i narod slagali.
Svi koje poznajem, a koji su glasali za Hareta, kazu "on je rek'o da ce ukinut RS.....ja kazem da nije rek'o, i ako jeste da je to samo predizborna, a oni kazu "bar je rek'o"....vidis i njih je Lagumdzija slagao.
halo_ba

Post by halo_ba »

Jimmy_The_Saint wrote:Vratimo se na kviskoteku:

A) DEMONIZACIJA

B) DELONIZACIJA

C) DELOŽACIJA

D) PRIVATIZACIJA

E) Lizanje pakasa od strane vjernika koji vjeruju u Mesiju
joker

Post by joker »

Svakako da se Silajdzic zalaze, da se zalagao i da ce se vjerovatno i dalje zalagati za BiH jedinstvenu, cjelovitu, suverenu... Ko mu to osporava taj mora da nije zivio ovdje ili bilo gdje drugo gdje ima TV zadnjih 15-16 godina. Ako mu se i u cemu moze osporiti kontinuitet djelovanja, u tome sigurno ne moze.

'95. BiH fakticki i nije bilo u ovim granicama, danas postoji i za sve probleme u njenom funkcionisanju upravo oni zbog kojih ti problemi i postoje optuzuju njega. A zalosno je sto se s ove strane neki na to primaju.
joker

Post by joker »

mIRCerka wrote:
joker wrote: Ja iznosim provjerljive podatke (provjerljive na relevantnim izvorima) i svoje stavove formirane na njima. Ti si ta koja prenosi ono sto je rekla kona Suhra (citaj Lagumdzija, Senad Avdic, Hadziomerovic) i koja iznosi njihove stavove (jer to su sve stvari vec izrecene od gore pomenutih).

u nedavnom verbalnom sukobu sa _Bosancem vezano za FDS si se bez veze nagovorio covjeku STO BI JA TEBI VJEROVAO, MA NISI TI NISTA PROVJERIO, bla bla, tako da i ovaj svoj gore argument mozes okaciti mom Husniji o rep jer ne ocekuj da tebi drugi rade ono sto ti ne radis njima.

Mirci, vec sam ti, cini mi se, pokusao jednim jednostavnim primjerom objasniti kako znam da nije provjerio nista od napisanog ali nisi shvatila. Pa da jos jednom probam drugim laksim. Ti kazes da si zensko, a ja kazem da sam provjerio i da znam da si musko. Logicno je da znas da nisam nista ni provjeravao, jer da jesam znao bih da si u pravu (da si zensko). Umjesto sto vjerujes njemu, probaj sama provjeriti podatke koje sam naveo...
Uzdravlje...
joker

Post by joker »

halo_ba wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Vratimo se na kviskoteku:

A) DEMONIZACIJA

B) DELONIZACIJA

C) DELOŽACIJA

D) PRIVATIZACIJA

E) Lizanje pakasa od strane vjernika koji vjeruju u Mesiju
Je li ti ono spadas u njezniji spol? :roll:
joker

Post by joker »

Ukidanje entiteta se ne moze postici preko noci, vec se to moze ostvariti samo dugorocno. Ali popustanjem razjarenom cetniku i rasplamsanim nacionalistickim stavovima onih u RS-u se ne ide nikako u tom pravcu vec se zapravo udaljava od tog cilja. Svi vi koji ste protiv Silajdzica, nesvjesno podrzavate Dodikova nastojanja da ga makne sa politicke scene, jer je ostao medju rijetkima i on koji je sposoban sprijeciti ovoga da provede svoje. Ovo ne znaci da trebate biti ZA Silajdzica, ali znaci da trebate podrzati politiku jacanja drzave.

Za ukidanje entiteta treba imati jako oruzje. Trenutno ga nema. Treba sacekati da sud presudi svoje po tuzbi protiv SCG. Od neceg se mora krenuti...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

joker wrote:
mIRCerka wrote:

Mirci, vec sam ti, cini mi se, pokusao jednim jednostavnim primjerom objasniti kako znam da nije provjerio nista od napisanog ali nisi shvatila. Pa da jos jednom probam drugim laksim. Ti kazes da si zensko, a ja kazem da sam provjerio i da znam da si musko. Logicno je da znas da nisam nista ni provjeravao, jer da jesam znao bih da si u pravu (da si zensko). Umjesto sto vjerujes njemu, probaj sama provjeriti podatke koje sam naveo...
Uzdravlje...
da prostis, osim sto ga gotivim virtuelno, gotivim ga i live, pride sjedim pored njega kroz 75% njegovih telefonskih razgovora tako da CUJEM svojim ushima i VIDIM svojim ocima, a ne treba mi ni Vozd, ni SB, ni dani nista vise reci....

no, nastavi preskakati Image
Hendrix

Post by Hendrix »

O Hare vodi nas putem sreće i rahatluka ma gdje on bio.
Povedi i mene u taj Kuvajt da vidim malo kako je tamo,može i Malezija,ma ustvari može ba i do Neuma.

NAROD JE STADO OVACA.
halo_ba

Post by halo_ba »

joker wrote:Ukidanje entiteta se ne moze postici preko noci, vec se to moze ostvariti samo dugorocno. Ali popustanjem razjarenom cetniku i rasplamsanim nacionalistickim stavovima onih u RS-u se ne ide nikako u tom pravcu vec se zapravo udaljava od tog cilja. Svi vi koji ste protiv Silajdzica, nesvjesno podrzavate Dodikova nastojanja da ga makne sa politicke scene, jer je ostao medju rijetkima i on koji je sposoban sprijeciti ovoga da provede svoje. Ovo ne znaci da trebate biti ZA Silajdzica, ali znaci da trebate podrzati politiku jacanja drzave.

Za ukidanje entiteta treba imati jako oruzje. Trenutno ga nema. Treba sacekati da sud presudi svoje po tuzbi protiv SCG. Od neceg se mora krenuti...
U pravu si, joker..nisi ti maloprije rekao da Hare pokusava ukinuti RS, vec jacati drzavu...u pravu si..
joker

Post by joker »

mIRCerka wrote: da prostis, osim sto ga gotivim virtuelno, gotivim ga i live, pride sjedim pored njega kroz 75% njegovih telefonskih razgovora tako da CUJEM svojim ushima i VIDIM svojim ocima, a ne treba mi ni Vozd, ni SB, ni dani nista vise reci....

no, nastavi preskakati Image
Pa eto si nam upravo otkrila kako je on to provjeravao. Na telefonu??? Zvao konu Suhru?

Preporuci mu da malo provjeri na SASE kotacije FDS-a, TB i ostalih, da malo pokusa procackati u registru vrijednosnih papira o FDS, TB, njihovoj vlasnickoj strukturi, dionicama, procita u nekim poslovnim novinama, pretrazi arhiv, stare vijesti i informacije...

Mozda niste ti i on citali SB ili slusali Vozda, ali je mozda kona Suhra to radila pa vam prepricala...

:roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

joker wrote:Ukidanje entiteta se ne moze postici preko noci, vec se to moze ostvariti samo dugorocno. Ali popustanjem razjarenom cetniku i rasplamsanim nacionalistickim stavovima onih u RS-u se ne ide nikako u tom pravcu vec se zapravo udaljava od tog cilja. Svi vi koji ste protiv Silajdzica, nesvjesno podrzavate Dodikova nastojanja da ga makne sa politicke scene, jer je ostao medju rijetkima i on koji je sposoban sprijeciti ovoga da provede svoje. Ovo ne znaci da trebate biti ZA Silajdzica, ali znaci da trebate podrzati politiku jacanja drzave.

mogao je sacekati da se ti preduslovi ispune i onda ici na izbore jer ce 4 godine potrositi uzalud pravdajuci se NISAM MOGAO NISAM IMAO CIME i onda za 4 godine opet pricati o UKIDANJU RS, a Dodik o OCUVANJU RS I REFRNDUMU i Repetitio mater studiorum est.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ma nije da ja nesta sada mrzim Silajdzica ili da ga optuzujem za neke stvari, ali ipak mi malo smeta sto puno laze brate, puno.
A hajde i to sto laze, nekako bi prezivio, nego jos i krade.
Ma hajde i to sto krade, pa svi pomalo ukradu, nego se kao takav jos i postavlja za novog bosnjackog vodju, idola.
Pa eto ja radje necu biti bosnjak, nego da takvog koji laze i krade gledam kao svog vodju.
Ne ide...
Post Reply