Pokusaj da se demonizuje Silajdzic

Post Reply
joker

#1 Pokusaj da se demonizuje Silajdzic

Post by joker »

Prateci sta se desava u politickom zivotu u BiH, covjek se moze samo zabrinuti za njenu buducnost.

Gledam sve nase politicare kako idu na noge seljacini iz sela pokraj Aleksandrovca u blizini Banjaluke na njegov "ranc". Covic, Tihic... Ko je sljedeci? Jednom Dodik rece da je SDP manja stranka od SNSD-a i da mali trebaju na noge doci velikima. Pa otkud Tihic i SDA u svemu tome, htio bih da znam? Ako nije SDP, SDA jeste veca stranka od SNSD-a.

Ali zahvaljujuci ovakvim nizerazrednim politicarima tipa Tihic koji podanicki sjebase Bosnjake i Bosnu mi danas dolazimo u situaciju da se svako ko i pomisli uznemiriti Dodika i suprotstaviti se popustanju njegovim ultimatumima oznacava kao kocnica u napretku Bosne i Hercegovine.

Tako je sada, prema njima, Silajdzic glavna kocnica funkcionisanja drzave i vlasti, zato jer on predstavlja prijetnju Dodiku i njegovim idejama, i zbog njega Dodik nece kao saradjivati. A da Silajdzica nema Dodik bi kao saradjivao i radio sve za dobrobit Bosne???

Zamjena teza je opasna stvar ako se na nju ljudi uhvate u zamku.

Silajdzic se upravo i vratio u politiku jer se u dogovorima o ustavnim promjenama Dodik svim snagama zalozio za "jacanje" BiH. I sto je najgore, nakon intervencija i pritisaka Meklhenija i druge bagre, to mu je proslo i kod nekih "bosnjackih" i "hrvatskih" politicara, koji su za to bili nagradjeni na izborima dvostruko losijim izbornim rezultatima nego na prethodnim izborima.

SNSD insistira na tome da ce sa Silajdzicem i SBiH biti tesko saradjivati i da bi najbolje bilo da ih nema nigdje, sto naravno, "nasi" politicari koriste kao argument protiv Silajdzica prema kojem se osjecaju inferiornim ne bi li ga uspjeli ukloniti sa politicke scene na ovaj nacin. I da stvar bude jos zalosnija, zbog sitnih licnih sicara i zelje za vlascu, prihvataju da unaprijed optuzuju Silajdzica da je on krivac za eventualnu nesaradnju Dodika u konstituisanju vlasti i funkcionisanju drzave.

To bi bilo kao da je neko ko bi se usprotivio Hitlerovoj politici pred drugi svjetski rat bio oznacen kao neko ko radi protiv mira.

Samo popustajte, fasizam dolazi...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Samo mala ispravka, molicu lijepo :D

Fasizam je dosao jos devedesetih, a neki fasisti jos od tada nisu i ne misle sjahati nam se ledja :(

Hajd uzdravlje 8-)
taxi_driver

Post by taxi_driver »

joker popusti nas malo sa silajdzicem.tebi je silajdzic novi mesija a meni supak i gotovo.nego hvataj se digitalca i teme "slikam zene"
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

taxi_driver wrote:joker popusti nas malo sa silajdzicem.tebi je silajdzic novi mesija a meni supak i gotovo.nego hvataj se digitalca i teme "slikam zene"
potpisujem
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ne potpisujem :oops:
S jedne strane Hare :oops: jeste šupak zbog vlastitih sitnih šićara i Jata i ovih kantonalnih Okija :D , s druge strane potreban je da ukaže Mićama .......da ultimatumi više ne postoje ......s treće strane s Mićama treba sistemom ......kako on s tobom tako i ti s njim . :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

manijak1 wrote::oops: Ne potpisujem :oops:
S jedne strane Hare :oops: jeste šupak zbog vlastitih sitnih šićara i Jata i ovih kantonalnih Okija :D , s druge strane potreban je da ukaže Mićama .......da ultimatumi više ne postoje ......s treće strane s Mićama treba sistemom ......kako on s tobom tako i ti s njim . :D :D
nije u pitanju Hare, vec JOKER koji utushi sa Haretom..
zamisli da simpatizeri Lagumdzije svako malo otvore temu posvecenu njemu, i da ga hvale bla bla....

zaboravljas da je ovo forum, da nije bitna sustina vec mahalanje....
Reina

Post by Reina »

potpisujem jokera
ko je sinoc gledao treci dnevnik jasno mu je sve...
manijak1

Post by manijak1 »

Jebi ga sad ...... :D zanesem se pravilima :D drži se teme :D .
Međutim ne znam koji politišn nije imao toliko tema ......sjećam se Prenja kojem je Hare trn u oku :D dok vlastite balvane ..... :D čuvamo :D .
Nikako da se uvjerim kako se može s Mićom .....dogovarati :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

manijak1 wrote:Jebi ga sad ...... :D zanesem se pravilima :D drži se teme :D .
Međutim ne znam koji politišn nije imao toliko tema ......sjećam se Prenja kojem je Hare trn u oku :D dok vlastite balvane ..... :D čuvamo :D .
Nikako da se uvjerim kako se može s Mićom .....dogovarati :D :D

pa ne stedi prenj ni zlatka, idi na sdp forum :D ako ga do sad nisu banirali radi iskrenosti :D
manijak1

Post by manijak1 »

ma dobro ja nikada nisam imao ništa protiv Prenja kako se to već postavi ovdje :D ne misliš ko ja odmah si pakšu :D već samo poređenja radi sam iznio njega kao eklatantan primjer moje tvrdnje .....četvrtak me podsjeti na petak :D pa sam :oops: sklon šupljiranju više nego u srijedu :D ali rekao bih da je Prenj uvijek subjektivno objektivan.... :D ali ko se jednom napije Sa-xa :D ......piće ga dok ga ima :D .
A možda ga i nema u znak protesta što je Hare dobio vizu za SAD......ne znam :D ali bolje je da ima Prenja nego da ga nema :D .
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ma nemam ja nista efikasno protiv hareta, nego mi likovi idu na zivac...
ono ETO ON SE VRATIO SAD U POLITIKU DA SREDI SVE....

pa jarane, da li sam ja svetica ako te prvo bacim u govna, onda te drzim u govnima i ne dam ti izac jedno vrijeme, i onda te kao izvlacim?

odo zaklat zvrk krompirushe...citamo se..
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Tko je autor krilatice "Izvana Delon, iznutra demon"?

A) Nijaz Duraković

B) Alija Izetbegović

C) Sulejman Tihić

D) Zlatko Lagumdžija

Krilatica "Izvana Delon, iznutra demon" opisuje:

A) Nijaza Durakovića

B) Aliju Izetbegovića

C) Harisa Silajdžića

D) Zlatka Lagumdžiju

Eto, malo se zabavite i uložite kviska :D
DUREX

Post by DUREX »

...
Last edited by DUREX on 26/10/2006 12:38, edited 2 times in total.
Liska

Post by Liska »

Ja bih pokusao bez Kviska.

Dakle:

1. A
2. C

Jesam li ista pogodio?
Jimmy_The_Saint

K'o prstom u flašu stolačke loze :)
zzzzz

Post by zzzzz »

Dosta vise pichki.......svakim danom pokazuju da je glas za Silajdzica bio opravdan (ako je i bilo sumnje)

Jadovi
DUREX

Post by DUREX »

Autor je Durke,naravno....a zna se ko je Delon u svoj ovoj prici(ako Hare i nije lafcina kao Delon,a onda mu bar moze parirati u drugoj stvari...obadvojica su mafija) :)

Medjutim,znamo kako je Alain Delon zavrsio posao sa Stevicom Markovicem ,koji je nakon kurcenja pronadjen u plasticnoj kesi na nekom pariskom smetljistu sa metkom u glavi i sopstvenom chunom u ustima.... :D

Dali ce tako i nas Delon da otpremi seoskog mesetara iz neke pripizdine zvane Laktasi??!!....Vidjecemo....Nadajmo se.... :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Joj koliko se opterećujete glupostima. Eto sad je i problem što je neko otišao Dodiku u Banjaluku?! Meni je svejedno ali ako ćemo već pričati ko kome treba da dođe onda sigurno će svi ići Dodiku jer se bez njega vlast ne moze formirati na drzavnom nivou.
Jimmy_The_Saint

davis.ba wrote:Joj koliko se opterećujete glupostima. Eto sad je i problem što je neko otišao Dodiku u Banjaluku?! Meni je svejedno ali ako ćemo već pričati ko kome treba da dođe onda sigurno će svi ići Dodiku jer se bez njega vlast ne moze formirati na drzavnom nivou.
A državni nivo inače zasjeda u LaktaROšima?
zzzzz

Post by zzzzz »

Ma jadovi......ali ko ce reci da je kurvino kopile, tako da ovde ne ocekujem nikakvu kritiku na racun tandema Tihic - Lagumdzija
Jimmy_The_Saint

Nemoj ba zzzz tol'ko 'sovat, nije tako dramatično :D

Tihi je pola SDS-a na iftar zvao.
:lol: :lol:

A Milorad i Hare kad-tad će morati da sjednu za hastal i kesere se jedan drugom makar i na silu. To him je pos'o.
:D
davis.ba

Post by davis.ba »

Jimmy_The_Saint wrote:
davis.ba wrote:Joj koliko se opterećujete glupostima. Eto sad je i problem što je neko otišao Dodiku u Banjaluku?! Meni je svejedno ali ako ćemo već pričati ko kome treba da dođe onda sigurno će svi ići Dodiku jer se bez njega vlast ne moze formirati na drzavnom nivou.
Kad se formira vlast zna se gdje će se sastajati. Sve prije toga je nešto drugo.
zzzzz

Post by zzzzz »

Jimmy_The_Saint wrote:Nemoj ba zzzz tol'ko 'sovat, nije tako dramatično :D

Tihi je pola SDS-a na iftar zvao.
:lol: :lol:

A Milorad i Hare kad-tad će morati da sjednu za hastal i kesere se jedan drugom makar i na silu. To him je pos'o.
:D
Nije psovka, vec stara narodna izreka :D Hare ce sjesti ali sigurno ne u Laktasima (ukoliko ga Tihic i Lagumdzija ne iskljuce po direktivi iz tih istih Laktasa)
Jimmy_The_Saint

davis.ba wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
Kad se formira vlast zna se gdje će se sastajati. Sve prije toga je nešto drugo.
Mogu ponuditi riječ za to "nešto drugo"?

U V L A Č E N J E !
dashing

Post by dashing »

evo i mene stigla u lijepu nasu za blagdane pa rekoh da vidim sta ima na forumu. i "drito" rijec je o siketu.

ma te putesesvije kod bjelocarapskog traktoriste su ravne prostituciji. svasta su krelci voljni sebi dopustit samo radi fotelja ili povrjedjene sujete. mozda su popili koju i zapjevali s micom...

a uloga trece-razrednog piskarala "doug-a" koji je nakon 31 godine blijede karijere u state departmentu - za ime bozje, konacno se docepao amasadorskog naslova, te da i on udje necim u anale americke vanjske politike. naravno, tu je i strah od siketa kojem takav "karijerni" diplomata nece biti neophodan za uspostavljanje direktnih kontakata na "capitol hill-u". katastrofalno je kada covjek uvidi ko nam kapu kroji...
Post Reply