Pade mi na pamet pokretna (mobilna) klima (a koju mogu onih preostalih 10,5 mjeseci držati u skladištu
Imate li iskustva s tim, koju preporučujete, i gdje je najbolji izbor?
Moderator: anex
gdje se mogu pogledati ti ventilatori sa spremnicima za led ili vodu? nemam dimnjacne otvore, tako da ove mobilne klime ne dolaze u obzir, a klasicna klima me ne privlaci, jer zimi se tesko covjek moze osloniti na grijanje preko nje, zbog ogranicenosti rada vanjske jedinice na vecim minusimazlo zlo wrote:cuj klima za spavanje?bit ce ti glava ko bundeva
![]()
![]()
Mi preko dana imamo klimu upaljenu, uvece rastvorit prozore i pretrpit za noc, nje klima za spavanje dobra,..ono bas napuse glavu, možda ti moze bit bolje one poluklime pokretne, di stavljas led ili hladnu vodu u spremnik... pa preko tog puše ventilator od klime te i hladi zrak i dosta ti je jeftino, 120km. a pravu klimu prenoisnu ako trebas da te normal hladi preko dana.
hvala, budem potraziozlo zlo wrote:vidjeh nekdan u konzumu na akciji takvu tristarovu za 120km, ono voda ili led stavis i ovo puse preko tog i hladi ti sobu, i pušta negativne ione.
Mobilne klime nisu u potpunosti mobilne naime, bez obzira što imaju točkiće pomoću kojih se mogu pomijerat i dalje moraju biti blizu otvora kojeg izbušiš u zidu (fi 100, otprilike) zbog čega znaju smetati i više nego monosplit "skalamerija" sistemi. Zbog obaveze spajanja na zidne otvore nemoguće ih je koristiti u više prostorija osim ukoliko se ne izbuši otvor u svakoj sobi. Probacivanje crijeva kroz otvoren prozor poništava ulogu klime.coek wrote:Fakat moram nabaviti klimu (iskljucivo za spavanje), ali nemam dobro mjesto da je stavim, a i ne stavlja mi se ona skalamerija na zid.
Pade mi na pamet pokretna (mobilna) klima (a koju mogu onih preostalih 10,5 mjeseci držati u skladištu)
TO JE SMECE.. BEZVEZE CES PARE DATI ... JA SAM TO KUPIO PRIJE 5 god kupio i izbacio iz stana za manje od mjesec dana...klej wrote:gdje se mogu pogledati ti ventilatori sa spremnicima za led ili vodu? nemam dimnjacne otvore, tako da ove mobilne klime ne dolaze u obzir, a klasicna klima me ne privlaci, jer zimi se tesko covjek moze osloniti na grijanje preko nje, zbog ogranicenosti rada vanjske jedinice na vecim minusimazlo zlo wrote:cuj klima za spavanje?bit ce ti glava ko bundeva
![]()
![]()
Mi preko dana imamo klimu upaljenu, uvece rastvorit prozore i pretrpit za noc, nje klima za spavanje dobra,..ono bas napuse glavu, možda ti moze bit bolje one poluklime pokretne, di stavljas led ili hladnu vodu u spremnik... pa preko tog puše ventilator od klime te i hladi zrak i dosta ti je jeftino, 120km. a pravu klimu prenoisnu ako trebas da te normal hladi preko dana.
Druze, u kojem si Konzumu to vidio, da nije Koreja?zlo zlo wrote:ubacih ti gore link, pa vidi, ako ti je samo za noc, tj za spavanje onda prava klima više steti nego pomaze.
Zid moraš bušiti kako za monosplit tako i za "mobilnu" klimu zbog čega iste nisu nikada bile previše funkcionalne.klej wrote:a moram nesto rjesavati. zivim u paklu potkrovnog stana, koji je u zgradi uronjenoj u asfalt i beton... pa kad upekne, ne znas pece li vise odozgo ili odozdo, disat se ne moze. kao sto neko ranije napisa, te mobilne imaju takav naziv, a daleko su od mobilnosti u punom smislu te rjeci. klasicna zidna me, takodjer, ne privlaci, jer valja busiti zid, a radi se o austrougarskoj gradnji, zidovi k'o na zamku, te zbog velicine stana od 104 kvadrata tesko bih postigao znacajniji efekt i sa duplim unutrasnjim jedinicama, a pomenuh i ogranicenost grijne sposobnosti zimi. osim toga, grijanje je rjeseno na plin i struju, tako da mi se i ne daje neka extra cifra zbog potrebe u nekih 20-40 dana tokom godine. tesko rjesiv problem.
drugarica i nisam iz Sa.. vidjeh u dva konzuma ovdje u oba ima i u katalogu sad, a koliko vidim sad pogledah na sajtu da je u toj koreji super konzum, znaci da ima , jer u svim super i maxi imaju:)coek wrote:Druze, u kojem si Konzumu to vidio, da nije Koreja?zlo zlo wrote:ubacih ti gore link, pa vidi, ako ti je samo za noc, tj za spavanje onda prava klima više steti nego pomaze.
drugarica i [/quote]zlo zlo wrote:
Druze, u kojem si Konzumu to vidio, da nije Koreja?
ovo nisam znala.hvala ti na objasnjenju.J3r1ch0 wrote:Mobilne klime nisu u potpunosti mobilne naime, bez obzira što imaju točkiće pomoću kojih se mogu pomijerat i dalje moraju biti blizu otvora kojeg izbušiš u zidu (fi 100, otprilike) zbog čega znaju smetati i više nego monosplit "skalamerija" sistemi. Zbog obaveze spajanja na zidne otvore nemoguće ih je koristiti u više prostorija osim ukoliko se ne izbuši otvor u svakoj sobi. Probacivanje crijeva kroz otvoren prozor poništava ulogu klime.coek wrote:Fakat moram nabaviti klimu (iskljucivo za spavanje), ali nemam dobro mjesto da je stavim, a i ne stavlja mi se ona skalamerija na zid.
Pade mi na pamet pokretna (mobilna) klima (a koju mogu onih preostalih 10,5 mjeseci držati u skladištu)
Moram, se vilikim sramom, priznati da sam se i ja zayebao sa ovom igrackom! Sve sam razmisljao isto kao i vecina onih koji ovo kupuju: nema montaze, moze se skloniti, a mozda i ne zatreba...Qler wrote:Imao u kancelariji DeLonghi, cca 30m2 kancelarija, nije moglo ohladiti kako treba. Losa stvar skroz. Plus moras onaj auspuh vani izbaciti, pa i tu gubi mobilnost. Onda na taj auspuh grije, pa koliko jadna vamo ohladi, toliko on ugrijeevo je sad treca godina, sluzi nam kao smetalo u kancelariji. Nije spojena, stoji tu i na njoj neki dokumenti... sranje samo takvo.
samo hlađenje ili i grijanje? od toga zavisi izbor i cijenasuad-sarajevo wrote: ↑18/07/2023 20:19 Ima li neko prepiruku za pokretnu klimu? Prednost Sarajevo i okolina.