Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
Moderator: anex
- turban
#1 Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
Dali ljudi vole toliko zivotinje da gube razum kad su iste u pitanju???U posledenje vrjeme aktivisti zastite zivotinja sirom sveta pribjegavaju teroristickim akcijama,recimo protiv neke kompanije koja vrsi razna istrazivanja na zivotinjama.U Engleskoj su izgleda najradikalniji?!Napadi na direktore nekih istrazivackih institucija su ceste i sa krvavim posledicama.Prjetnje,ucjene,paljenja auta te dakle fizicki napadi pokazuju da su ovi pokreti skernuli u pravi terorizam.
Dali ste umorni od ovakvih pokreta???
- Pasiflora
#2 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
Iskreno, znam da ti pokreti postoje i znam da su pomalo agresivni, ali mislim da se tu iskljucivo radi o senzibilitetu pojedinih aktivista. Snimci tih jadnih zivotinja su zaista uzasni (vidjela sam 1 ili 2 i stvarno nemam namjeru niti jedan ikada vise pogledati). Uzasna je patnja koju priredjuju zivotinjama - ipak se radi o zivim bicima koja osjecaju bol. To sto mi ne razumijemo njihov jezik i ne cujemo "boli me" ne znaci da ne razumijemo njihovo skicanje. Zaboli me sama pomisao na to. Mislim da upravo to stvara agresivnost kod osjetljivijih clanova udruzenja za zastitu zivotinja. Iskreno, nakon sto sam ja pogledala te snimke - doslo mi je da nekoga ubijem, a taj neko ni u kom slucaju nije zivotinja vec "covjek". I jos mi se cini da sve to skupa ima jako puno veze sa sadizmom, a sadiste bih mogla fizicki ugroziti.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
Osoba koja cijeni ZIVOT ne gubi razum vec osjeca da taj NEKO ko testira sampon na psu isto tako moze uzeti dijete neko sa ulice da na njemu testira nesto drugo. Istina jeste da su neke organizacije previse agresivne u svojim nastupima, ali kad imas bombashe samoubice koji ubiju i sebe i gomilu drugih ljudi, kako moze da te cudi da neko prijeti nekom monstrumu koji na psima javno (a mozda na siromasnoj djeci tajno) testira lijekove i neke hemikalije?turban wrote:Dali ljudi vole toliko zivotinje da gube razum kad su iste u pitanju???U posledenje vrjeme aktivisti zastite zivotinja sirom sveta pribjegavaju teroristickim akcijama,recimo protiv neke kompanije koja vrsi razna istrazivanja na zivotinjama.U Engleskoj su izgleda najradikalniji?!Napadi na direktore nekih istrazivackih institucija su ceste i sa krvavim posledicama.Prjetnje,ucjene,paljenja auta te dakle fizicki napadi pokazuju da su ovi pokreti skernuli u pravi terorizam.
- Tesssa
#4 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.

onaj ko je u stanju mirno posmatrati danima ovu zivotinju u svom laboratoriju nije zasluzio nista dobro u zivotu! 'Teroristicki' napad na njegovu laboratoriju se cini tako bezazlen!
- turban
#5 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
Dakle ako je to ispitivanje na nekim zivotinjama neko zlo,onda mu zlom treba vratiti...
Medjutim mi imamomo citav sepktar-lepezu stvari na koju tzv aktivisti izrazavaju svoj bjes.Uzmimo recimo da danas u Evropi ne moze neko da proseta u bundi od recimo nerca a da ne bude sperjom ili skalperom napadnut.Sada bi se osvrnuo na jedan drugi problem a u vezi ovakvih poketeta.
Naime danas iamamo kao nikada do danas pojavu tzv-novih vegetarijanaca.To je moda koja proizilazi iz cinjenice da ne treba jesti zivotinjsko meso.Znate li koliko ljudi oboli od recimo neispravne ishrane???
Najnaovija stvar od ovih poketra jeste totalna zabrana rituelnog klanja recimo geveda.Rituelno klanje koriste muslimani kao i Jevreji(poznati su recimo kose obruci koji se pripremaju uz blagoslov rabina).Ovaj podgijani problem izazvao je tenzije u Evropi izmedju muslimana i hriscana.Odjenom je recimo ubijanje goveceta strujom humanije od klasicnog klanja iste.
U svakom slucaju tzv drustva za zastitu zivotinja prelaze sve granice zdavog ukusa.
Medjutim mi imamomo citav sepktar-lepezu stvari na koju tzv aktivisti izrazavaju svoj bjes.Uzmimo recimo da danas u Evropi ne moze neko da proseta u bundi od recimo nerca a da ne bude sperjom ili skalperom napadnut.Sada bi se osvrnuo na jedan drugi problem a u vezi ovakvih poketeta.
Naime danas iamamo kao nikada do danas pojavu tzv-novih vegetarijanaca.To je moda koja proizilazi iz cinjenice da ne treba jesti zivotinjsko meso.Znate li koliko ljudi oboli od recimo neispravne ishrane???
Najnaovija stvar od ovih poketra jeste totalna zabrana rituelnog klanja recimo geveda.Rituelno klanje koriste muslimani kao i Jevreji(poznati su recimo kose obruci koji se pripremaju uz blagoslov rabina).Ovaj podgijani problem izazvao je tenzije u Evropi izmedju muslimana i hriscana.Odjenom je recimo ubijanje goveceta strujom humanije od klasicnog klanja iste.
U svakom slucaju tzv drustva za zastitu zivotinja prelaze sve granice zdavog ukusa.
- Tesssa
#6 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
ko kaze da ne mozes proci ulicom u Evropi u bundi ?turban wrote:Uzmimo recimo da danas u Evropi ne moze neko da proseta u bundi od recimo nerca a da ne bude sperjom ili skalperom napadnut.
na vrh glave su mi se popeli ovakvi kao sto si ti! Evo, sutra ja obolim zato jer nisam jela meso. Je li to tvoj problem mozda? ovo 'moda' ne zelim ni da komentarisem.turban wrote: Naime danas iamamo kao nikada do danas pojavu tzv-novih vegetarijanaca.To je moda koja proizilazi iz cinjenice da ne treba jesti zivotinjsko meso.Znate li koliko ljudi oboli od recimo neispravne ishrane???
To je znaci izazvalo tenzije?turban wrote:Najnaovija stvar od ovih poketra jeste totalna zabrana rituelnog klanja recimo geveda.Rituelno klanje koriste muslimani kao i Jevreji(poznati su recimo kose obruci koji se pripremaju uz blagoslov rabina).Ovaj podgijani problem izazvao je tenzije u Evropi izmedju muslimana i hriscana.Odjenom je recimo ubijanje goveceta strujom humanije od klasicnog klanja iste.
turban wrote: U svakom slucaju tzv drustva za zastitu zivotinja prelaze sve granice zdavog ukusa.
- turban
#7 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
Tema nije licne prirode...
Ja pisem o problemu koji je vidljiv i cisto opipljiv.Ako neko zatvara oci pred problemima koji ovakvi tzv pokreti izazivaju onda je to malko zabrinjavajuce.
P.S
Da su pitanja u okviru normale odgovorio bi,ovakv iste smatram radikalnim...
Ja pisem o problemu koji je vidljiv i cisto opipljiv.Ako neko zatvara oci pred problemima koji ovakvi tzv pokreti izazivaju onda je to malko zabrinjavajuce.
P.S
- Tesssa
#8 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
prvo da se razumijemo, ti da imas sta dalje napisati, napisao biturban wrote:Tema nije licne prirode...![]()
P.S
tacka dva: da, nije licne prirode, jedina licna stvar koju ja napisah je da sam ja vegatarijanac, a nesto ne vidim sta je u tome radikalno i teroristicki
tacka tri: nemas pojma koliko je meni zabrinjavajuca cinjenica da neko svojom sopstvenom voljom i zeljom na sebi nosi les!
- sffovac
#9 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
ja vegetarijance ne razumijem, niti cu ikad razumjeti da neko moze, a da ne jede meso, o pozitivnim i negativnim svojstvima mlijeka mozemo u nedogled naglabati
kada sam probao onaj sojin masni sir, a fuj, pa radje ne bi nista jeo nego onaj sapun, umal da se ispovracam
a i krkanje mesa mi je strano, sve umjereno, extremizam u bilo kom pogledu je nezdrav
mislim da trenutne org. za zastitu zivotinja skrecu s kursa i pogresne stvari rade, tako da ih i napustaju njihovi osnivaci, poput green peace-a
a peta mi je smijesna
kada sam probao onaj sojin masni sir, a fuj, pa radje ne bi nista jeo nego onaj sapun, umal da se ispovracam
a i krkanje mesa mi je strano, sve umjereno, extremizam u bilo kom pogledu je nezdrav
mislim da trenutne org. za zastitu zivotinja skrecu s kursa i pogresne stvari rade, tako da ih i napustaju njihovi osnivaci, poput green peace-a
a peta mi je smijesna
- Tesssa
#10 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
postoji razlika izmedju vegetarijanca i vegana. Ovo ti govorim zbog tog mlijeka koje si spomenuo.sffovac wrote:ja vegetarijance ne razumijem, niti cu ikad razumjeti da neko moze, a da ne jede meso, o pozitivnim i negativnim svojstvima mlijeka mozemo u nedogled naglabati
a peta mi je smijesna
Kad vec pricas o Greenpeace-u, isto su radikalni kao i PETA. Ne podrzavam ni jedne ni druge u potpunosti. Peta recimo neke stvari radi vrlo dobro, dok u nekima fula 100%. Ali, upravo ono sto me nervira je generalizacija, u bilo kojem slucaju, pa tako i u ovom.
- sffovac
#11 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
zanm da postoji razlika izmedju onih koji ne jedu samo meso i onih koji ne jedu meso i sve proizvode od zivotinja
nisam generaliziro, samo kazem da se ljudi infiltriraju, iz ko zna kojih razloga i te pokrete koriste u druge svrhe, nego sto bi oni trebali, zbog toga ti pokreti pocinju dobijati dozu ekstremizma i terorizma
samo kazem da su experimeti na ljudima gori, a i oni se dan danas sprovode
npr. najzasluzniji za plasticnu hirurgiju, bojne otrove (antrax) i slicne gadosti su experimeti na ljudima radjeni u 2. sv. ratu u japanu, africi, pa i u americi ...
samo mi je dosta dvolicnosti, nas su ovdje do prije 10. g. istrebljivali, niko nije protestovo zbog nas
nisam generaliziro, samo kazem da se ljudi infiltriraju, iz ko zna kojih razloga i te pokrete koriste u druge svrhe, nego sto bi oni trebali, zbog toga ti pokreti pocinju dobijati dozu ekstremizma i terorizma
samo kazem da su experimeti na ljudima gori, a i oni se dan danas sprovode
npr. najzasluzniji za plasticnu hirurgiju, bojne otrove (antrax) i slicne gadosti su experimeti na ljudima radjeni u 2. sv. ratu u japanu, africi, pa i u americi ...
samo mi je dosta dvolicnosti, nas su ovdje do prije 10. g. istrebljivali, niko nije protestovo zbog nas
- turban
#12 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
U Velikoj Britaniji drzava osnovala specijalnu agenciju u borbi protiv ovih tzv aktivista.Celnici Holandske vlade(cda)daju iste signale.
Zaista ovakve org prelaze u apsurd.I ja volim zivotinje,ali racionalno.
Ovdje mi se implicira neznanje,a sve u smislu da stojimo na razlicitim stajalistima glede ovog problema.To govori da i kod nas postaje vruce...
Zaista ovakve org prelaze u apsurd.I ja volim zivotinje,ali racionalno.
Ovdje mi se implicira neznanje,a sve u smislu da stojimo na razlicitim stajalistima glede ovog problema.To govori da i kod nas postaje vruce...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#14 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
Kad nadjes zemlju, jednu zemlju na svijetu, gdje nema prosjaka i gdje nema onih sto rove po kontejnerima, javi mi tita ti...jOFLA wrote:Sve to može biti divno i krasno, plemenite ideje tamo za neke zemlje gdje ljudi nemaju drugih problema i žive ko bubreg u loju gdje su im jedine brige kako malo zatajiti porez i hoće li sutra možda malo u restoran na ručak. Ne znaju šta bi sa sebe. Pa se i naši ljudi koji tamo odoše kao djeca, nalože na te njihove stvari a ne vide druge. Svaka čast onima ispred katedrale koji imaju muda dići glas i prozivati za poboljšanje socijalne i sigurnosne situacije u zemlji gdje pored toga i zdravstvo i školstvo odoše u ppp mmm. Ovi drugi po inostranstvima nek se i dalje furaju i urlaju po forumima je li neka životinja propatila ne daj Bože. Nemaju pojma koliko ne samo penzionera već i majki očeva u Sarajevu i po cijeloj Bosni svaki dan kopa po kantama iza restorana tražeći ostatke da se nahrane ili kupujući u mesari bijele džigerice ne bi li djeci dali par zalogaja nečeg što liči na meso da im djeca ne jedu samog zelja danima. `Ebenti ideologiju i silne brige i gorući problem je li pile na farmi imalo dovoljno mjesta da raširi krilca, nosi li ko bundu, jesu li testirali novi lijek na miševima, i zavirivanje u tuđe tanjire da vide koliko je ko human.
- Pasiflora
#15 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
I tako smo OPET skrenuli sa teme. Pogledaj, moilim te izraz lica onog jadnog majmuna na slici gore pa mi reci cto je vrijedno takve patnje... To je tema u ovom slucaju.jOFLA wrote:Sve to može biti divno i krasno, plemenite ideje tamo za neke zemlje gdje ljudi nemaju drugih problema i žive ko bubreg u loju gdje su im jedine brige kako malo zatajiti porez i hoće li sutra možda malo u restoran na ručak. Ne znaju šta bi sa sebe. Pa se i naši ljudi koji tamo odoše kao djeca, nalože na te njihove stvari a ne vide druge. Svaka čast onima ispred katedrale koji imaju muda dići glas i prozivati za poboljšanje socijalne i sigurnosne situacije u zemlji gdje pored toga i zdravstvo i školstvo odoše u ppp mmm. Ovi drugi po inostranstvima nek se i dalje furaju i urlaju po forumima je li neka životinja propatila ne daj Bože. Nemaju pojma koliko ne samo penzionera već i majki očeva u Sarajevu i po cijeloj Bosni svaki dan kopa po kantama iza restorana tražeći ostatke da se nahrane ili kupujući u mesari bijele džigerice ne bi li djeci dali par zalogaja nečeg što liči na meso da im djeca ne jedu samog zelja danima. `Ebenti ideologiju i silne brige i gorući problem je li pile na farmi imalo dovoljno mjesta da raširi krilca, nosi li ko bundu, jesu li testirali novi lijek na miševima, i zavirivanje u tuđe tanjire da vide koliko je ko human.
- fantom slobode
#16 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
Ma mene cudi sto vise ne spase sve te delfine i foke, da se pocnu malo ljudima baviti.A mozda je sve to dobar biznis, kad se covjek dobro organizuje i postane popularan?
- Tesssa
#17 Re: Pokreti za zastitu zivotinja postaju teroristicki pokreti.
na zalost i bave se ljudima...fantom slobode wrote:Ma mene cudi sto vise ne spase sve te delfine i foke, da se pocnu malo ljudima baviti.A mozda je sve to dobar biznis, kad se covjek dobro organizuje i postane popularan?
mozda i jeste biznis, ali ipak neuporediv sa biznisom prodavanja zivih bica ili dijelova istih...