Pokretanje servisa mobitela

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ServisMobitela

#1 Pokretanje servisa mobitela

Post by ServisMobitela »

Pozdrav ekipa,
Nov sam na forumu pa se nadam da nisam fulao temu, ako jesam unaprijed se ispricavam.
Ukratko, zavrsio sam prvi ciklus na fakultetu(racunarstvo) i samim time imam dosta slobodnog vremena. Bavio sam se prodajom telefona, dosta aktivno, tako da se poprilicno snalazim u toj bransi. Ono sto me uvijek privlacilo, ali nisam imao vremena je servis mobitela.
Ono sto mene zanima je da li je to danas isplativo? Da li se moze zaraditi neki pristojan dzeparac pa i malo vise? Poznajem ljude, imam priliku da dijelove dobavljam dosta povoljnije(provjerio) i stvarno imam ogromnu strast prema tome, a i adekvatno znanje.
Naravno, ukljucio bi i otkup polovnih i razbijenih, kao i ponekada nov telefon.
Da li toga danas ima previse, postoji li sansa da ugrabim svoj dio kolaca?
Hvala Vam puno unaprijed na savjetima! :)

PS. Sto se tice troskova, ulaganja su minimalna, prostor je u mom vlasnistvu kao i vecina alata, lokacija solidna bez neke jake konkurencije. Javio sam se ovdje cisto da vidim misljenja drugih ljudi, da se ne zaletim. Jos jednom hvala i isprike ako sam fulao mjesto objave teme. :)
Dr. Kuca

#2 Re: Pokretanje servisa mobitela

Post by Dr. Kuca »

Ako su ulaganja minimalna vise mozes izgubiti da ne probas nego da probas. Sretno.
Norm

#3 Re: Pokretanje servisa mobitela

Post by Norm »

Da mozes raditi, ako radis kvalitetno i bez prevara, mozes...ali ako se mislis 'opariti' tesko bez zavala i prevara, ali onda je to kratkorocno kao i sve kod nas...
ServisMobitela

#4 Re: Pokretanje servisa mobitela

Post by ServisMobitela »

Norm wrote:Da mozes raditi, ako radis kvalitetno i bez prevara, mozes...ali ako se mislis 'opariti' tesko bez zavala i prevara, ali onda je to kratkorocno kao i sve kod nas...
Ma kakvi, nemam to uopce u planu niti mi je potreba hvala Bogu, imam dovoljno. Bilo bi sve prijavljeno, ukoliko bi se investicija pokazala pogodnom, zaposlio bi jos nekoga tko nije imao priliku ici na fakultet, a dobar je s rukama i elektronikom, i naucit ga zanatu ako je potrebno. Ne ciljam na neku veliku paru, nego da sutra mogu reci to je moje i moj kruh, pa kolika god zarada bila.
Ci-Nick

#5 Re: Pokretanje servisa mobitela

Post by Ci-Nick »

ServisMobitela wrote:Pozdrav ekipa,
Nov sam na forumu pa se nadam da nisam fulao temu, ako jesam unaprijed se ispricavam.
Ukratko, zavrsio sam prvi ciklus na fakultetu(racunarstvo) i samim time imam dosta slobodnog vremena. Bavio sam se prodajom telefona, dosta aktivno, tako da se poprilicno snalazim u toj bransi. Ono sto me uvijek privlacilo, ali nisam imao vremena je servis mobitela.
Ono sto mene zanima je da li je to danas isplativo? Da li se moze zaraditi neki pristojan dzeparac pa i malo vise? Poznajem ljude, imam priliku da dijelove dobavljam dosta povoljnije(provjerio) i stvarno imam ogromnu strast prema tome, a i adekvatno znanje.

PS. Sto se tice troskova, ulaganja su minimalna, prostor je u mom vlasnistvu kao i vecina alata, lokacija solidna bez neke jake konkurencije. Javio sam se ovdje cisto da vidim misljenja drugih ljudi, da se ne zaletim. Jos jednom hvala i isprike ako sam fulao mjesto objave teme. :)
U ovom boldiranom leži odgovor. Ako imaš strast i znanje konkurencija ne može biti problem. Uz to biznis je rizičan kada su početna ulaganja velika pa čak i nepredvidiva, kada je znanje i iskustvo u branši skromno, kada je branša na silaznoj putanji, kada su fiksni troškovi visoki a prihodi neizvjesni,..
e vidiš u nabrojanom tebe nigdje nema,... zato samo naprijed i sretno !
ServisMobitela

#6 Re: Pokretanje servisa mobitela

Post by ServisMobitela »

Ci-Nick wrote:
ServisMobitela wrote:Pozdrav ekipa,

U ovom boldiranom leži odgovor. Ako imaš strast i znanje konkurencija ne može biti problem. Uz to biznis je rizičan kada su početna ulaganja velika pa čak i nepredvidiva, kada je znanje i iskustvo u branši skromno, kada je branša na silaznoj putanji, kada su fiksni troškovi visoki a prihodi neizvjesni,..
e vidiš u nabrojanom tebe nigdje nema,... zato samo naprijed i sretno !
Sefe hvala puno na odgovoru, ako jos tko ima neko pametno misljenje, volio bi vidjeti. Hvala :D
zforumas

#7 Re: Pokretanje servisa mobitela

Post by zforumas »

Ne daj "na teku" ni rodjenom bratu!
Nek' je sa srecom :thumbup:
Danguba

#8 Re: Pokretanje servisa mobitela

Post by Danguba »

zforumas wrote:Ne daj "na teku" ni rodjenom bratu!
Nek' je sa srecom :thumbup:
Osim @muhi...i on svakom daje. :D
KB9

#9 Re: Pokretanje servisa mobitela

Post by KB9 »

sve se isplati ako si bolji (a pogotovo jeftiniji) od konkurencije
Post Reply