mlad i entuzijastican, jos uvijek prilicno neiskusan, zeljan poslovnog uspjeha uz predanost radu, zelio bih se baviti nekim malim biznisom, za pocetak, ne ocekujuci nikakve hiljade i bajke preko noci, ni za mjesec, ni za godinu, jer pocetak i poslovanje u minusu odredjeni period do tacke pokrica ide jedno s drugim, ekononista po struci...
Imao bi svega neke 3 do 4000 KM za uložiti i ako propadnem unaprijed ih halalim, konkretno me zanima ideja za prodaju proizvoda, neke sice koja bi isla dobro, roba koja nije kvarljiva i ne propada ...
Prijavio bi se kao obrtnik poslije malo vremena, prema pouzdanim informacijama kompletni troskovi za to su do 1000KM za Kanton Sarajevo (+-100KM od opcine do opcine).
Nemam poslovni prostor za pocetak. Nemam ni kvadrat zemlje za obradu tako da maline i jagode za pocetak ne dolaze u obzir, a uz to sezonski su posao.
Sve sto imam je jaka volja za uspjehom, entuzijazam i predanost, prilično znanje o toku stvari u ekonomiji, marketingu, globalizaciji, ali malo manje iskustva (prosao par posllova za drugog u struci, zelim poceti nesto za sebe i za ljude oko mene) i koju HILJADICU sto bi se moglo lako sprzit u kojekakve gluposti za mjesec dana.
Lokacija Kanton Sarajevo
Novi sam na forumu, vidio sam da se i prije otvarala slicna tema ali nema nikakvih novijih komentara, molim bez sprdancije vec ozbiljne ideje, polemika i iskustva dolaze u obzir
Hvala