Zahvaljem.Pokusao sam traziti po netu i citao sam par tema.
Isao sam jedan danu opcinu, cekao i naravno, nisam nacekao da dodu uposlenici

Otici cu opet dok ugrabim vremena.
E sad to, zajednicki obrt.To me zanima sta i kako se moze registrovati?
Razmisljao sam da ako sve ide na njega vremenom mogu izvisiti mada sada kako stvari stoje ne bi trebalo ali nikad se ne zna.
U osnovi, meni je cilj da budemo ravnopravni, da niko nikoga ne zakida.Ne bolujem da se mora dobro zaradivati, neka se vrti jer bi mi to bili dodatni prihodi i neka sigurnost da imam alternativu u svakom momentu.
Sto se tice plana, imam malo bolje plan nego nasi politicari.Nisam ekonomista da mogu razraditi skolski biznis plan ali imam neke okvire.
Sto se tice troskova, bez pocetnog ulaganja, racunam da ce mjesecni troskovi biti oko 1300KM, plata, doprinosi, kirija, struja,knjigovda.
Neka u pocetku, par mejseci radnja mjesecno donese 500-600KM a relano je da moze a kasnije bi trebalo da ide bolje dok se malo procuje.
OSnova zasto sam razmisljao da obrt ide na njega u startu je upravo zbog smanjenja troskova, pretpostavljam da kod obrta doprinosi idu i za vlasnika na kojem se vodi osnovna djelatnost.
Doo u pocetku nebih, zbog vece odgovornosti,vecih kazni.Ako se pokaze da radnja moze opstati onda bi mogla usljediti mogucnost preregistracije.
Znam kako otprilike ide papirologija,pecat, ID broj, prijava u poresku jedino mi je nejasno oko tog izdavanja racuna?
NE znam, izmjena cetkica na alnaseru-cijena?Ali hajde o tom kad dode do tog i sa knjigovodom.