Pokret Dosta! poziva na podršku poljoprivrednicima

uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

PS: molio bih svu normalnu raju da se ogluse na provokacije koje dolaze iz dobro poznatih uporista i da se povuku iz ove besmislene diskusije, a provokatorima ce dosaditi da se sami sa sobom raspravljaju.

poziv je poslan, objavile su ga i novinske agencije i radio stanice, ko hoce doci ce, ko nece eto mu forum neka kenjka do sutra, i to je to.

idemo dalje!
potpisujem!
vidimo se u 20:00 pa nadalje, u mraku i silom!!!

Image
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

stochar wrote:PS: molio bih svu normalnu raju da se ogluse na provokacije koje dolaze iz dobro poznatih uporista i da se povuku iz ove besmislene diskusije, a provokatorima ce dosaditi da se sami sa sobom raspravljaju.

poziv je poslan, objavile su ga i novinske agencije i radio stanice, ko hoce doci ce, ko nece eto mu forum neka kenjka do sutra, i to je to.

idemo dalje!
Image
Pa valjda je red da se ljudi upoznaju radi cega bi protestvovali?
Recimo, po mojim informacijama ti se "poljoprivrednici" zalazu da se ukinu carine i akcize na uvoz mesa, sto njima sigurno nije u interesu ali Lijanovicima jeste.
Bolje i na forumu kenjkati nego glumiti buntovnika bez razloga.
BSn

Post by BSn »

Je li to MUP zvanicno objavio?
Last edited by BSn on 11/07/2007 14:10, edited 1 time in total.
Motokultivator

Post by Motokultivator »

Joj sto ne mogu ove sto se nisu nigdje uspjeli ubacit u stranku, pa ono hajd kad nemere tam more vam, i odose u DOSTA!
big_bud

Post by big_bud »

Motokultivator wrote:Joj sto ne mogu ove sto se nisu nigdje uspjeli ubacit u stranku, pa ono hajd kad nemere tam more vam, i odose u DOSTA!
sudeci prema tvom nicku, trebao bi bas ti biti u prvim redovima na ovom protestu
BHG

Post by BHG »

@big bud...jesi glaso na izborima? nako pitam....
Motokultivator

Post by Motokultivator »

big_bud wrote:
Motokultivator wrote:Joj sto ne mogu ove sto se nisu nigdje uspjeli ubacit u stranku, pa ono hajd kad nemere tam more vam, i odose u DOSTA!
sudeci prema tvom nicku, trebao bi bas ti biti u prvim redovima na ovom protestu
Dobro ti rasudivanje. Ako ja nisam, onda ima razlog, zasto nisam. A taj razlog je sto je taj protest, privatni, nema nista sa poljoprivrednicima (ratarstvo, stocarstvo, vocarstvo, pcelarstvo,...)
Dosta

Post by Dosta »

evo prijedlog za slijedecu akciju pokreta dosta

Image

mozete dovesti ovu ekipu, ono iznajmite demonstrante :D
big_bud

Post by big_bud »

BHG wrote:@big bud...jesi glaso na izborima? nako pitam....
znam da nisi ocekivao ovaj odgovor, ali jesam. i smatram da se samo tako mogu promijeniti stvari, a najveci problem je sto na izbore ne izlazi preko 40% biraca... no, da ne sirim dalje pricu, jesam, glasao sam. jel ti lakse? :D
BHG

Post by BHG »

big_bud wrote:
znam da nisi ocekivao ovaj odgovor, ali jesam. i smatram da se samo tako mogu promijeniti stvari, a najveci problem je sto na izbore ne izlazi preko 40% biraca... no, da ne sirim dalje pricu, jesam, glasao sam. jel ti lakse? :D
nije istina da samo tako mozes promjeniti stvari...stvari se pokusavaju promjeniti svaki dan a ne jednom u 4 godine...
ako izadjes na izbore i zaokruzis svoje kanditate a ostale 3 godine i 364 dana provedes kukajuci i jebavajuci majku sadasnjoj vlasti i lopovima uz popodnevnu kafu onda nista nisi uradio....ni promjenio....jel tebi lakse....
big_bud

Post by big_bud »

BHG wrote:
big_bud wrote:
nije istina da samo tako mozes promjeniti stvari...stvari se pokusavaju promjeniti svaki dan a ne jednom u 4 godine...
ako izadjes na izbore i zaokruzis svoje kanditate a ostale 3 godine i 364 dana provedes kukajuci i jebavajuci majku sadasnjoj vlasti i lopovima uz popodnevnu kafu onda nista nisi uradio....ni promjenio....jel tebi lakse....
ma nema smisla sad da se ubjedjujemo. ti mislis jedno, ja drugo. ne vidim kako bi se neke stvari promijenile. eno onog iz sarene revolucije, napravio sranje, dobio batine, zapalio nekakakv kamion i sta? nista, pojeo vuk magarca. najvise treba raditi na promjeni svijesti kod gradjana (i seljaka), a to je ono sto je i najteze...
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

Povodom najavljenog legalnog uklanjanja satorskog cirkusa placenika koji rade za Udruzenje poljoprivrednika u BiH ispred Svete zgrade privatiziranih zajednickih institucija u Sarajevu, nepokret JOS! poziva sve policajce i vojnike te huligane, besposlicare i bolokurce grada Sarajeva da pomognu Policiji da se ovaj cirkus što prije ukloni. Pasivisti nepokreta JOS! lezat ce u svojim udobnim krevetima (ili foteljama) u srijedu u 20 sati u znak podrske POLICIJAJCIMA koji ce trgu ispred Privatnih institucija nase Vlasti ukloniti satorski cirkus koji nikome nije zanimljiv vec preko 750 dana.

- Vise je nego sjajno da se ovaj lose posjeceni cirkus uklanjanja na danasnji dan, dan kada pola BiH oplakuje tragediju Srebrenice. Ocigledno je da nasa Privatizirana Sveta Vlast na najiskreniji nacin zeli iskoristiti zalost i medijsku paznju koja je usmjerena ka srebrenickoj tragediji i u svjetlu toga pripremiti sve neophodno za izgradnju zatvorenog bazena za svoje sluzbenike, bazena koji ce biti izgradjen po standardima Evropske Unije, ispred zgrade skupstine.

Policija ce legelno (uz pomoc Vojske i ostalih koji im se pridruze) preseliti ljude koji se danima pod otvorenim nebom prezderavaju losim cevapima iz Ilidzanke i krompirusom iz Meline. Sjajno ce biti i ako gradjani i gradjanke Sarajeva dodju naoruzani vatrenim ili hladnim oruzjem da nasilno uklone cirkusante koji se sviraju kurcu za svoja muda. – porucuju iz nepokreta JOS! isticuci kako ovaj narod vec jedom mora potpuno zatvoriti oci i dozvoliti masivnoj i funkcionalnoj privatiziranoj vlasti da ih tlaci, pljacka i ponizava.

Image

BATINA JE IZ RAJA IZASLA, samo da se ne zaboravi!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Neće ih dirati do 31.07. ove godine.
Odziv je bio odličan obzirom na situaciju

Niko nije dobio batine, samo je jednom čiki pozlilo.
nineac

Post by nineac »

mah, sve rodjeni inzinjeri i direktori. Pitat cu ove sto ih neiteresuje poljoprivreda za njihovo stanje uma kada meso ode u pm ili mlijeko!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nineac wrote:mah, sve rodjeni inzinjeri i direktori. Pitat cu ove sto ih neiteresuje poljoprivreda za njihovo stanje uma kada meso ode u pm ili mlijeko!
Nineac, jesi li procitao cijeli tekst?
Poenta je bila da se, dok su sve oci uprte u Srebrenicu, ukloni "ruglo" a izmahalali smo pravi razlog sto im smeta.
nineac

Post by nineac »

mIRCerka wrote:
nineac wrote:mah, sve rodjeni inzinjeri i direktori. Pitat cu ove sto ih neiteresuje poljoprivreda za njihovo stanje uma kada meso ode u pm ili mlijeko!
Poenta je bila da se, dok su sve oci uprte u Srebrenicu, ukloni "ruglo" a izmahalali smo pravi razlog sto im smeta.
Ma jesam mirci, nego se osvrcem na post onog sto je rekao da ga neinteresuje to, i da nema zajednicke interese sa poljoprivrednicima.
A nacinom i izborom vremena nisam bas plaho iznenadjen!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nineac wrote:
mIRCerka wrote:
Ma jesam mirci, nego se osvrcem na post onog sto je rekao da ga neinteresuje to, i da nema zajednicke interese sa poljoprivrednicima.
sto se sekiras? Nekim to odgovara...

da li si znao da se po sleperu prosvercanog mesa moze zaradili i do 30.000 KM?

Dosta od mene za veceras, odo spavati.
Laka vam noc
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
Jedva cekam da 01.08. Sarajevo napokon postane metropola :-) :-) :-)
big_bud

Post by big_bud »

nineac wrote: Ma jesam mirci, nego se osvrcem na post onog sto je rekao da ga neinteresuje to, i da nema zajednicke interese sa poljoprivrednicima.
jeste, ne interesuje me. opet se ponavljam, al dok neki to ne shvate ponovicu jos 100 puta. 10 poljoprivrednika na ljetovanju meni ne predstavlja protest. oni nece nista postici i da ostanu tamo jos 5 godina. njih 10 tamo glumi budale jer ko fol njima ne valja nesto. ok, ne valja, slazem se. uvozi se previse, nije zasticena domaca proizvodnja itd. ja ne proizvodim ni meso ni mlijeko ni krompir. ja sa svoje strane mogu kod kupovine proizvoda da se odlucim za domaci i to je to. poenta svega ovoga bi bila da je njih premalo da bi imali kredibilitet da predstavljaju nekoga i premalo ih je da bi bili kriticna masa oko koje ce se pokrenuti protesti sirih razmjera. btw, vrijeme revolucija je davno iza nas.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

big_bud wrote:
nineac wrote: Ma jesam mirci, nego se osvrcem na post onog sto je rekao da ga neinteresuje to, i da nema zajednicke interese sa poljoprivrednicima.
jeste, ne interesuje me. opet se ponavljam, al dok neki to ne shvate ponovicu jos 100 puta. 10 poljoprivrednika na ljetovanju meni ne predstavlja protest. oni nece nista postici i da ostanu tamo jos 5 godina. njih 10 tamo glumi budale jer ko fol njima ne valja nesto. ok, ne valja, slazem se. uvozi se previse, nije zasticena domaca proizvodnja itd. ja ne proizvodim ni meso ni mlijeko ni krompir. ja sa svoje strane mogu kod kupovine proizvoda da se odlucim za domaci i to je to. poenta svega ovoga bi bila da je njih premalo da bi imali kredibilitet da predstavljaju nekoga i premalo ih je da bi bili kriticna masa oko koje ce se pokrenuti protesti sirih razmjera. btw, vrijeme revolucija je davno iza nas.
Ti po onoj ako ti troje kaze da si pijan a ti lezi i valjaj se? :roll: Ondnosno, ako ti samo 118 ministara u pederaciji to kaze nemas se onda sta sikirati?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Dođoh , vidjeh pobjedih...

Brine me sporazum koji su navodno postigli poljoprivrednici i vlasti o uklanjanju naselja....'''''?????
big_bud

Post by big_bud »

_BosanaC wrote:
big_bud wrote:
Ti po onoj ako ti troje kaze da si pijan a ti lezi i valjaj se? :roll: Ondnosno, ako ti samo 118 ministara u pederaciji to kaze nemas se onda sta sikirati?
sta bolan? o cemu ti pricas i jel ja spanski govorim? ja ni u jednom svom postu nisam govorio pozitivno o vladi i njenom radu. iznio sam svoje misljenje u kojem kazem da su poljoprivrednici lose organizovani i da mi ne pada na pamet da se ja borim za njihova prava, kad je od njih 10000 pred skupstinom 10.
ljudi moji, naucite prihvatati drugacije misljenje, i shvatite da izmedju crne i bijele ima jos nekoliko boja i nijansi.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:
Jedva cekam da 01.08. Sarajevo napokon postane metropola :-) :-) :-)
:lol: hau jes nou..

evo u avazu pise AKCIJA NIJE TREBALA BITI JAVNA....

Eto sto su 11 jula to radili, kontali hinjski bagerom skloniti sve...

e muko moja predji na drugoga...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image

evo sta je ostalo da se ispuni
Lisac

Post by Lisac »

mi se jedino RULARNO i razvijamo :D :D

ove bakiceve fakultetlije bi najbolje bilo premjestiti u zgradu ispred koje trenutno kampuju i pozaposhljavati ih :D tamo bi se uklopili bez problema :D
Post Reply