Poklon za vjenčanje

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
wendy

#1 Poklon za vjenčanje

Post by wendy »

Šta poklanjate prijateljima i rodbini za vjenčanje? S tim da vas molim da zaobiđemo novac i nakit, što se podrazumijeva :) Ima li ko kreativan prijedlog? Razmišljam i u pravcu nekog poklon bona u prodavnicama za kuću ili eventualno umjetničkoj galeriji, pa ako neko ima prijedlog ili dobra iskustva...nau iz d tajm :D
CherryLips

#2 Re: Poklon za vjenčanje

Post by CherryLips »

Ja uvijek pitam sta kome treba,pa to i kupimo. Ako kazu imamo sve,onda fino lova i u kovertu.
Mada nije losa ideja i za poklon bon,prijatelji su dobijali te bonove u Merkuru na stupu da iskoriste pa uzeli nekih sitnih aparata za kuhinju. Meni su dragi pokloni umjetnicke slike,nekoliko smo ih dobili kao vjencani poklon. A opet je vecina poklanjala novac jer smo mi stvarno sve prije uzeli i potpuno opremili stan,pa ljudima bezze bilo da mi kupuju drugu peglu ili peti servis....
wewa

#3 Re: Poklon za vjenčanje

Post by wewa »

zgodan, ne preskup poklon je Bracni kuhar, samo mu ime veli :)

obicno kupim nesto za kucu - kucni tekstil, lampu, kucanski aparat, a obavezno prije pitam sta im treba. ne volim poklanjati slike, nije red da namecem vlastiti ukus.
zonna

#4 Re: Poklon za vjenčanje

Post by zonna »

evo jedan prijedlog, mozda nekome pomogne. u zlatarnama celje imaju "darovni gram" za sve prilike (vjencanja, rodjenja itd...). na njihovoj stranici imas slike da vidis. to nije nakit. to je gram investicionog zlata a imaju te plocice i u 5 grama. moze se sa posvetom pokloniti bracnom paru da cuvaju kao investiciju a moze se ukusno uramiti pa pokloniti kao sliku...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#5 Re: Poklon za vjenčanje

Post by ladyblue18 »

To se obicno pita sta im treba pa da se to kupi. Najisplativije i najbolje.
zonna

#6 Re: Poklon za vjenčanje

Post by zonna »

ladyblue18 wrote:To se obicno pita sta im treba pa da se to kupi. Najisplativije i najbolje.
naravno ali obicno ide odgovor "ma ne treba nista...." ili nesto neodredjeno gdje bi najradije sebe spucala sto sam uopste pitala... :-?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Poklon za vjenčanje

Post by ladyblue18 »

zonna wrote:
ladyblue18 wrote:To se obicno pita sta im treba pa da se to kupi. Najisplativije i najbolje.
naravno ali obicno ide odgovor "ma ne treba nista...." ili nesto neodredjeno gdje bi najradije sebe spucala sto sam uopste pitala... :-?
Nidje veze je takvo ponasanje, obicno svako kaze treba nam to i to, i to je super kada se radi tako jer u suprotnom vidim da bi svako imao 10 servisa za kafu, 10 za rucavanje, 100 peskira i tako. :D
zonna

#8 Re: Poklon za vjenčanje

Post by zonna »

ladyblue18 wrote:
zonna wrote:
Nidje veze je takvo ponasanje, obicno svako kaze treba nam to i to, i to je super kada se radi tako jer u suprotnom vidim da bi svako imao 10 servisa za kafu, 10 za rucavanje, 100 peskira i tako. :D
slazem se s tobom ali imas i onu stranu kada ti kaze da im treba nesto sto za tebe u tom momentu puno kosta ili sto nisi planirala toliko da das....
ipak volim sama odabrati nesto za sta sigurno znam da nije niko kupio ili sto ne smeta ako je uduplano...
skoro su se neki nasi prijatelji vjencavali, ona nasa a on stranac. otisli fino u onu radnju u titovoj (vileri nesto... ne mogu sada da se sjetim...ona sa papreno skupim sudjem...) i napravili listu stvari koje im trebaju. svima dali spisak i mogao si otici i kupiti od par hiljada do case. to mi je recimo ok.
wewa

#9 Re: Poklon za vjenčanje

Post by wewa »

mislis na radnju u kojoj je obicna solja za caj s tacnom 50-60 KM? oprostices, ali u kontekstu opce nezaposlenosti i siromastva, meni je to proeuropsko preseravanje. pa sta ako imam dvije pegle viska? hvala svakom ko se sjeti doci u goste, a jos vise hvala na svakom poklonu... sta mi je viska, proslijedicu nekom kome treba.
Partizzanka

#10 Re: Poklon za vjenčanje

Post by Partizzanka »

kljucna rijec ovdj eje on je STRANAC!!! on je na to navikao ...

ovdje par ode u najskuplju radnj u gradu napravi spisak i obicno ga posta na net ili posalje (starijima) ... i kupuj narode.

meni je to grozno!
zonna

#11 Re: Poklon za vjenčanje

Post by zonna »

ja se toliko sjebem oko svega toga sa raznim pitanjima "joj mozda im ovo nece valjati", "joj mozda ovo ne vole", " joj mozda im ovo ne treba" da mi je ta "zapadna" varijanta bila ekstra!
dosla u prodavnicu i rekla da hocu kupiti za svadbu x i y, prodavacica pokazala spisak sve sa cijenama i ja fino izabrala prema onom sto sam planirala potrositi. zadovoljni oni, zadovoljna ja... :)
Cholina_Lokica

#12 Re: Poklon za vjenčanje

Post by Cholina_Lokica »

zonna wrote:ja se toliko sjebem oko svega toga sa raznim pitanjima "joj mozda im ovo nece valjati", "joj mozda ovo ne vole", " joj mozda im ovo ne treba" da mi je ta "zapadna" varijanta bila ekstra!
dosla u prodavnicu i rekla da hocu kupiti za svadbu x i y, prodavacica pokazala spisak sve sa cijenama i ja fino izabrala prema onom sto sam planirala potrositi. zadovoljni oni, zadovoljna ja... :)
Dodjes tako, i onda proklinjes onog koji je prvi stigao u radnju i izabrao ono najjeftinije :lol: :lol:
LONGMAN

#13 Re: Poklon za vjenčanje

Post by LONGMAN »

Jednog dana kad se udam bih ovo voljela dobiti na poklon :)

Image
zonna

#14 Re: Poklon za vjenčanje

Post by zonna »

:lol: :lol:
lokice, neces vjerovati da sam tako nesto ocekivala kad sam isla u kupovinu ali tamo sam se iznenadila kada vidjela da je dosta skupih poklona vec bilo kupljeno.
longman, ne znas ni ti sta valja :) koliko ja znam to maleno kosta 1 000 KM...
Cholina_Lokica

#15 Re: Poklon za vjenčanje

Post by Cholina_Lokica »

zonna wrote::lol: :lol:
lokice, neces vjerovati da sam tako nesto ocekivala kad sam isla u kupovinu ali tamo sam se iznenadila kada vidjela da je dosta skupih poklona vec bilo kupljeno.
longman, ne znas ni ti sta valja :) koliko ja znam to maleno kosta 1 000 KM...
Pa dobro, poznavajuci nas narod, svi idu varijantom necu da se brukam, moram se pokazati pred mahalom i sl.. :mrgreen:
Mis mekinjas

#16 Re: Poklon za vjenčanje

Post by Mis mekinjas »

Jednom sam, imam prijateljicu koja crta po zidovima, pa sam dogovorila između mladenaca i nje, kad da im iscrta šta hoće. Dobili su na poklon, iscrtanu dječiju sobicu. :)
Jednom sam kupila veliki stoljnjak, nekakav ručni teški rad, otresla lovu, još me srce boli, kako je to skupo.... :-) :-) :-) :-)
Jednom dva Šestinska kišobrana, naručivala za mladence posebno. Skupo.... Kupujem stvari koje se prodaju na jednom od dva mjesta na svijetu. Ručno rađene košobrane. :-) :-) :-) :-)
Jednom sam kupila veliki starinski kovčeg, bijeli.... Skupo....

Koliko love ono možeš dati... :-) :-) :-)
E&E

#17 Re: Poklon za vjenčanje

Post by E&E »

Ma vista repa u kovertu i mladenci ce presretni biti.
Lounge Act

#18 Re: Poklon za vjenčanje

Post by Lounge Act »

svidja mi se ta ideja sa poklon bonom, a ima i ona mastercard poklon kartica iz unicredit banke, upakovati u neku simpaticnu kutiju i eto :-D
Image
Post Reply