poklon za godišnjicu braka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
M76
#1 poklon za godišnjicu braka?
Nakon trinaest godina (pola u vezi, pola u braku) i isto toliko rođendana, godišnjica, 8. martova, Novih godina, Bajrama ... neznam šta da kupim supruzi za godišnjicu braka. Jako mi je stalo da je ove godine posebno obradujem, ali mi ništa ne pada na pamet. Zato, molim Vas - POMAGAJTE!!! 
- Cyber-harambashica
#2 Re: poklon za godišnjicu braka?
Koliko mislis da ulozis?
Putovanje bi bilo odlicno
Putovanje bi bilo odlicno
-
M76
#3 Re: poklon za godišnjicu braka?
Putovanje otpada zbog male djece. A koliko mislim uložiti? Paaa, kreditna kartica bi mogla stradati.
- because_of_you
#4 Re: poklon za godišnjicu braka?
Jedan spa vikend bi bio idealan
Vjerujem da možete djecu negdje za ta dva dana...
Vjerujem da možete djecu negdje za ta dva dana...
-
ssmmiilleeyy
#5 Re: poklon za godišnjicu braka?
Jesil razmišljao o Dijamantskom Prstenu

- burek_in_space
#6 Re: poklon za godišnjicu braka?
Dogovori sa dedama i nanama/bakama chuvanje djece, ako nisu bash bebe u pitanju, a ti uplati vikend aranzhman - Vlashic, Jahorina, Bjelashnica ( u blizhoj okolini), Dubrovnik/Split neshto dalja, ili eventualno vikend u Istanbulu, ako se vec kreditna kartica zhrtvuje. 
-
M76
#7 Re: poklon za godišnjicu braka?
Pošto uglavnom predlažete vikend putovanja dajte mimalo konkretnijih podataka. Šta je sa npr. Fojnicom, ima li ko kakvih iskustava? Naravno, i dalje me interesuju i drugi prijedlozi koji se ne tiču putovanja i vikend aranžmana.
- burek_in_space
#8 Re: poklon za godišnjicu braka?
Pa, mogu ti ja predlozhiti i ogrlicu od 1000+ KM, ili neki nakit ali mislim da je putovanje ljepshe, bar za mene.M76 wrote:Pošto uglavnom predlažete vikend putovanja dajte mimalo konkretnijih podataka. Šta je sa npr. Fojnicom, ima li ko kakvih iskustava? Naravno, i dalje me interesuju i drugi prijedlozi koji se ne tiču putovanja i vikend aranžmana.
A shto se tiche Fojnice, mozhda ovaj link pomogne.
http://www.fojnica.ba/2009/08/03/aquapark-bazeni.html
-
ssmmiilleeyy
#9 Re: poklon za godišnjicu braka?
vidiš ta ti je dobra,nema boljeg poklona nego je posalji u Reumal Fojnicu
Kad se vrati vidjet ćeš šta je Sex
Kad se vrati vidjet ćeš šta je Sex
- River_isle
#10 Re: poklon za godišnjicu braka?
dobar komad nakita je idealan po meni
-
maxell_sarajevo
#11 Re: poklon za godišnjicu braka?
Iznajmim Vam ja apartman na Bjelasnici, vikend 100KM 
- zateznistub
#12 Re: poklon za godišnjicu braka?
Prije mjesec i nesto sam za godisnjicu supruzi kupio DOBAR rucni sat. Pustila je suzu kad ga je vidila, pa eto...
- River_isle
#13 Re: poklon za godišnjicu braka?
vecina zena voli da se hvali ... sa svakog putovanja doneses neki suvenir, slike, ali time ne moze mahati ispred ociju drugih kao sa nekim prstencicem ili nausnicama. nemoj sada pogresno shvatiti da aludiram da ti je zena prepotentna i zeljna pokazivanja, ali u genetskom kodu vecine (ne svih) zena je malo tog dizanja nosa, pogotovo kada je poklon od nekog muskarca, u ovom slucaju za nju najvaznijeg.M76 wrote:Pošto uglavnom predlažete vikend putovanja dajte mimalo konkretnijih podataka. Šta je sa npr. Fojnicom, ima li ko kakvih iskustava? Naravno, i dalje me interesuju i drugi prijedlozi koji se ne tiču putovanja i vikend aranžmana.
- zateznistub
#14 Re: poklon za godišnjicu braka?
Eto, kako rekoh sa satom moze itekako mahati. Ako voli dobar, predlazem seiko kinetic nije preskup a i mahanjem moze dopuniti bateriju u satu.River_isle wrote:vecina zena voli da se hvali ... sa svakog putovanja doneses neki suvenir, slike, ali time ne moze mahati ispred ociju drugih kao sa nekim prstencicem ili nausnicama. nemoj sada pogresno shvatiti da aludiram da ti je zena prepotentna i zeljna pokazivanja, ali u genetskom kodu vecine (ne svih) zena je malo tog dizanja nosa, pogotovo kada je poklon od nekog muskarca, u ovom slucaju za nju najvaznijeg.M76 wrote:Pošto uglavnom predlažete vikend putovanja dajte mimalo konkretnijih podataka. Šta je sa npr. Fojnicom, ima li ko kakvih iskustava? Naravno, i dalje me interesuju i drugi prijedlozi koji se ne tiču putovanja i vikend aranžmana.
-
leki_20
#15 Re: poklon za godišnjicu braka?
romanticna noc u meroni... ima spa centar.. .pa malo napunite baterije imuniteta u sauni, jest da imaju samo finsku, pa onda malo turske saune, samo tursko kupatilo je u ponudi pa onda antistres and relax masaza, i onda se odmarate uz vino u veoma ugodnom ambijentu.. sve isporobano... zato predlazem.
dio neisporbani, mozete ostati i prespavati, cula sam da su sobe superr..
i ako prespavate, tu suprugu mozete iznenaditi nekim finim skupocjenim poklonicem...
@@@kad cu ja docekati sretnih 13 godina??
i ako prespavate, tu suprugu mozete iznenaditi nekim finim skupocjenim poklonicem...
-
M76
#16 Re: poklon za godišnjicu braka?
Samo u ovoj godini su raznim povodima "otišli" ogrlica, naušnice, sat, parfem.
-
M76
#17 Re: poklon za godišnjicu braka?
Imaš li i kakvih podataka o cijenama?leki_20 wrote:romanticna noc u meroni... ima spa centar.. .pa malo napunite baterije imuniteta u sauni, jest da imaju samo finsku, pa onda malo turske saune, samo tursko kupatilo je u ponudi pa onda antistres and relax masaza, i onda se odmarate uz vino u veoma ugodnom ambijentu.. sve isporobano... zato predlazem.
- River_isle
#18 Re: poklon za godišnjicu braka?
uuu merona je famozna. na webu imas cjenovnik (ili cjenik) 
kako god, stavi ti pod jastuk prstencic - da ih je otislo ne znam ti koliko - od viska glava ne boli kad je zlato u pitanju
kako god, stavi ti pod jastuk prstencic - da ih je otislo ne znam ti koliko - od viska glava ne boli kad je zlato u pitanju
-
harisl
#19 Re: poklon za godišnjicu braka?
E bas danas idem da kupim poklon za godisnjicu. Nisam jos siguran sta, ali kada udjem u shoping-centar, siguran sam da ce mi naumpasti. Zena je vec kupila poklon za mene i kaze da je 'najbolji do sada' - siguran sam da mi samo veze shuhvu, bezobraznica jedna (ljubav moja).
Jedino sto znam je da to nece biti 'za kucu'. Prije par godina sam kupio vaznu za koju sam pravo izletio i jos je nisam iskihao. Sta ja znam, meni nije trebala vazna, pa sam mislio... Al' nema veze. Tako, kada udjem u shoping centar samo cu ponavljati 'ne za kucu, ne za kucu...'.
Po ljubavi koju sam osjetio nakon razmjene poklona, nas brak najbolje opisuje nakit. I ne samo za godisnjicu, nego svakom prilikom. Mislio sam da uzmem dobar sat (rucni, ne za kucu), ali sam shvatio (procitao izmedju redova) da to ove godine nikako ne odrazava svu slogu, paznju, ljubav itd kojom nas brak obiluje. A mozda joj stvarno i ne treba novi sat.
Pokusao sam sve razvodniti govoreci kako nije fol u poklonima i tako to, ali izgleda da je ovo jedna od onih 'materijalnih' godisnjica (zlatna, srebrna, kristalna... neka sto je djeljiva sa 5), tako da cu ove godine morati sam sebe nadmasiti.
Vece putovanje nam se blizi, pa putovanje 'ne pije vode'.
Siguran sam da u shoping centru imaju dobrih ideja...
Jedino sto znam je da to nece biti 'za kucu'. Prije par godina sam kupio vaznu za koju sam pravo izletio i jos je nisam iskihao. Sta ja znam, meni nije trebala vazna, pa sam mislio... Al' nema veze. Tako, kada udjem u shoping centar samo cu ponavljati 'ne za kucu, ne za kucu...'.
Po ljubavi koju sam osjetio nakon razmjene poklona, nas brak najbolje opisuje nakit. I ne samo za godisnjicu, nego svakom prilikom. Mislio sam da uzmem dobar sat (rucni, ne za kucu), ali sam shvatio (procitao izmedju redova) da to ove godine nikako ne odrazava svu slogu, paznju, ljubav itd kojom nas brak obiluje. A mozda joj stvarno i ne treba novi sat.
Pokusao sam sve razvodniti govoreci kako nije fol u poklonima i tako to, ali izgleda da je ovo jedna od onih 'materijalnih' godisnjica (zlatna, srebrna, kristalna... neka sto je djeljiva sa 5), tako da cu ove godine morati sam sebe nadmasiti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20 Re: poklon za godišnjicu braka?
blago vama 
- semmy
#21 Re: poklon za godišnjicu braka?
mene je suprug za ovu godisnjicu obradovao vikend putovanjem u dubrovnik, bez djecice, tako da sam napunila baterije i odmorila se kako treba...
nakit mi ne znaci puno, pogotovo sada u braku jer sam toga dovoljno od supruga dobila dok smo bili u vezi..
mislim da svaku zenu, majku malodobne djece vise obraduje bilo koja vrsta vikenda u dvoje....
necete se pokajati..
http://www.booking.com/hotel/hr/radisso ... f113717d5d
nakit mi ne znaci puno, pogotovo sada u braku jer sam toga dovoljno od supruga dobila dok smo bili u vezi..
mislim da svaku zenu, majku malodobne djece vise obraduje bilo koja vrsta vikenda u dvoje....
necete se pokajati..
-
leki_20
#22 Re: poklon za godišnjicu braka?
sauna sam masazom je mene kostala oko 180 KM po osobi...
evo linka za meronu:
http://www.meronanova.ba/bs/
naajbolje je nazvati i provjeriti.
u gradu si, a tako daleko od bude i svega...
@@ sat je super poklon, ali nas zene odmah taj gest podsjeti na nase kasnjenje... stoga mozda skip watch...
evo linka za meronu:
http://www.meronanova.ba/bs/
naajbolje je nazvati i provjeriti.
u gradu si, a tako daleko od bude i svega...
@@ sat je super poklon, ali nas zene odmah taj gest podsjeti na nase kasnjenje... stoga mozda skip watch...
-
MajcinaDusica
#23 Re: poklon za godišnjicu braka?
Potpisujem. A kad bi izletio (naše zajedničke pare) za nekakav skup komad nakita, koji bi imala priliku staviti jednom u sto godina (na kakav mevlud, npr.), koji nema nikakvu upotrebnu vrijednost, zbog kojeg bi me bilo strah lopova (kad se vraćam sa tog mevluda), klepila bih ga po glavi. Ali to sam ja.semmy wrote:mene je suprug za ovu godisnjicu obradovao vikend putovanjem u dubrovnik, bez djecice, tako da sam napunila baterije i odmorila se kako treba...
necete se pokajati..
Mene bi totalno rastopilo kad bi on samoinicijativno organizrao čuvanje djeteta i neki mini odmor (makar jednu noć) negdje gdje se neko drugi brine za doručak, ručak, večeru i ostale ovozemaljske sastavne dijelove života.
Potpisujem i da je Reumal totalno antiromantična destinacija (ako ni zbog čega drugog, ono zbog imena).
-
leki_20
#24 Re: poklon za godišnjicu braka?
ima lijepih nausnica u swarowskom, diskretnih, jesu cijene malo povisoke, al opet zavisi koliko nonca moze neko izdvojiti. kostaju od 140 KM pa gore +++
-
harisl
#25 Re: poklon za godišnjicu braka?
Evo ja 'smirio'.harisl wrote:E bas danas idem da kupim poklon za godisnjicu. Nisam jos siguran sta, ali kada udjem u shoping-centar, siguran sam da ce mi naumpasti. Zena je vec kupila poklon za mene i kaze da je 'najbolji do sada' - siguran sam da mi samo veze shuhvu, bezobraznica jedna (ljubav moja).
Kupio 'journey through life' ogrlicu sa onoliko 'kamencica' koliko smo bili u braku... Pika se da sam razmislio.
Iz iskustva, parfem ne bih kupio ako nije 'oshtembiljan' kao 'dobar' (provjereno znam da se svidja boljoj trecini).
Putovanje i spa su fini pokloni, bas onako da ih ljudi zajednicki potrose.
Jedne godine sam dobio auto na baterije (oni brzi sto idu napolju) i vjeruj mi da se nicem nisam vise obradovao. Poslije je zena kupila jos jedan auto da se onda mozemo trkati. Hocu reci, ti znas sta ti supruga voli, cijena nije bitna. Evo danas sam ovdje cuo da ima i zena koje ne vole nakit.
Najbolji je onaj poklon koji ima nesto licnog u sebi. Zato, ako imas jos nesto vremena, zenu pod ruku pa u shoping i naculi dobro usi da cujes sta 'pali'. Usput spomeni i putovanje i spa... Sa srecom.