Poklon za diplomski?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ziggy

#1 Poklon za diplomski?

Post by ziggy »

Dakle,potreban mi je prijedlog za poklon.Jedna prijateljica mi je diplomirala pa sam joj htjela nesto pokloniti,ali nemam pojma sta.Prijedlozi?Hvala unaprijed.
pinkzelena

#2 Re: Poklon za diplomski?

Post by pinkzelena »

ziggy wrote:Dakle,potreban mi je prijedlog za poklon.Jedna prijateljica mi je diplomirala pa sam joj htjela nesto pokloniti,ali nemam pojma sta.Prijedlozi?Hvala unaprijed.

1.Parfem
2.Narukvica (po mogućnosti bijelo zlato,ili srebro..neka neobična..elegantna..nesvakidašnja,moraš se zaroviti)
3.Lančić sa nekim slatkim privjeskom.. možda čak i sa posvetom..da ima uspomenu..
4.Knjiga.. al neka baš "kvalitetna" i da je po mogućnosti u vezi sa njenom strukom
5.Sat,koji se najčešće poklanja povodom diplomiranja
6... kad smislim još štagod,javim ti :)

Koliko para,toliko i muzike..ti fino napiši koliko si spremna da potrošiš..a onda ćemo lako :D
Moj izbor lično bi bio neki sat.. ili parfem... pošto ti je prijateljica,eh sad ne znam koliko bliska.Ma smislićeš nešto;).
mostarac

Post by mostarac »

Nemoj bona nista konvencionalno.

Pokloni joj naprimjer vibrator :D

Ako joj ne treba sad, trebace kasnije, a i moze obogatiti svoj seksualni zivot :D
danas

Post by danas »

mostarac wrote:Nemoj bona nista konvencionalno.

Ako joj ne treba sad, trebace kasnije, a i moze obogatiti svoj seksualni zivot :D
dobro bolan, to sto svakoj tvojoj nesretnici treba i vibrator pride :oops: ne znaci da je svaka druga osudjena na tu sudbinu :D
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:

dobro bolan, to sto svakoj tvojoj nesretnici treba i vibrator pride :oops: ne znaci da je svaka druga osudjena na tu sudbinu :D

Moje nesretnice su vrlo zadovoljne, a vibratorima se podsjecaju na lijepe trenutke sa mnom kad ja nisam tu, tj. kad sam kod neke druge nesretnice :D

Ne zacatavaj temu, nisam ti dozvolio :x :x :x :x :x
danas

Post by danas »

mostarac wrote:
danas wrote:

Moje nesretnice su vrlo zadovoljne, a vibratorima se podsjecaju na lijepe trenutke sa mnom kad ja nisam tu, tj. kad sam kod neke druge nesretnice :D

donijece im dajnica nove baterije iz chemerike :D
da i one jadne malo uzivaju i napokon skontaju neke stvari a ne ko sljepice hude pokraj tebe :lol: :lol:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
mostarac

Post by mostarac »

Amazonka27 wrote:mrzim kad mi neko pokloni parfem za rodjendan i sl...ond ami zao baciti bochicu... i onda mi se nakupi....to treba da je trajan poklon....za zesnko je najbolje nakit...za uskarca...je vec komplikovanije...mozda sat....
ja licno preferiram knjigu :D

Eto tek toliko da znas i da si upucena :D
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
mostarac wrote:
danas wrote: dobro bolan, to sto svakoj tvojoj nesretnici treba i vibrator pride :oops: ne znaci da je svaka druga osudjena na tu sudbinu :D

da i one jadne malo uzivaju i napokon skontaju neke stvari a ne ko sljepice hude pokraj tebe :lol: :lol:
One se pored mene ne zale nikad, osim da dva dana poslije ne mogu hodat :D
danas

Post by danas »

mostarac wrote:
danas wrote:
mostarac wrote:

One se pored mene ne zale nikad, osim da dva dana poslije ne mogu hodat :D
cu' ne mogu hodat :lol:
to je bolan jer ne znas da koristis vibrator kako treba :D :D ko zna sta im jadnicama uradis :shock: :? znas li sta ide u sta :lol: :lol:
ziggy

Post by ziggy »

:-) Kuda ode ova tema,od knjige do vibratora :lol:
Svejedno, dali ste mi koju dobru ideju,mada su manje vise slicne mojim.Konvencionalno i jeste najbolje,vjerovatno ce biti nesto od nakita.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Žene i nakit.
Kupiš joj čang-šlang i vječno ti bude zahvalna ili, ako je suprotnih dimenzija - polibevit ili nutellu.

Šta drugo, kad nije muškarac pa da kupiš šta korisno, upotrebljivo. Za što će ti u pojedinim trenucima zahvaljivati.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Ulje na platnu: "Zalazak sunca na Marsu".
King Kikapu

Post by King Kikapu »

samsonite novcanik sa jedno stojom eura u njemu
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

King Kikapu wrote:samsonite novcanik sa jedno stojom eura u njemu
Najbolji poklon,...daleko najbolji!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#16 Re: Poklon za diplomski?

Post by mIRCerka »

ziggy wrote:Dakle,potreban mi je prijedlog za poklon.Jedna prijateljica mi je diplomirala pa sam joj htjela nesto pokloniti,ali nemam pojma sta.Prijedlozi?Hvala unaprijed.
kod begove dzamije imas dvije prekrasne srebrenare, predivni setovi od srebra, a ima i bijelog zlata....

lancic, nausnice i prsten... da ti pamet stane...
King Kikapu

Post by King Kikapu »

PipiDugaDevetka wrote:
ja sam se za svoj diplomski takvom jaaaaaako obradovao :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

King Kikapu wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
nisam znala da si sminker koji voli samsonite stvari :D

moRe i jako dobar satic :D sKvoch
King Kikapu

Post by King Kikapu »

mIRCerka wrote:
King Kikapu wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Najbolji poklon,...daleko najbolji!
nisam znala da si sminker koji voli samsonite stvari :D

moRe i jako dobar satic :D sKvoch
heh..novcanik, ruksak, bubreg, privjesak za kljuceve...
Edin H.

Post by Edin H. »

Cek :oops:
HiBreeD

Post by HiBreeD »

da ne bih otvarao zasebnu temu, pitat cu ovdje....

Naime, djevojka mi za par dana treba diplomirati zurnalistiku na FPN-a i kaze da svojim profesorima, odnosno onom kod koga brani diplomski rad treba kupiti neki poklon, sto je meni ono :roll: i kaze da se studenti tu uglavnom nimalo ne stede, pa cesto ovi uvazeni, pr.dr. na poklon dobiju skupocjene satove, parfeme, nakit i sl.

Ne kontam, meni je diplomski bio ujedno i zavrsni ispit, je li to praksa na svim ostalim fakultetima ili to vazi samo kod njih??? Ja sam joj i rek'o, nemoj im nista poklonit, kojim povodom, sta... pa to je njihov posao i duznost da studente nauce necemu i isprate ih sa diplomom onda kada za to dodje vrijeme...ja im ne bi dao nista, ne zato sto sam skutor, ve zato sto ne vidim smisao u svemu tome...

Mislim da to vazi samo kod nas, jer nisam siguran da ovu praksu primjenjuju u savremenim drustvima...hajd prosvijetlite me djece vam :roll: :roll:
Tesssa

Post by Tesssa »

Swatch nakit je veoma lijep i super je poklon :)
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

sat je ok, ima lijepu simboliku :D i prakticnu funkciju, ali meni nakit ne znaci nista i nekako mi je to papanski, to je neki nas obicaj :roll: pa ne udajem se nego diplomiram :D dakle nakit nema nikakve veze sa prirodom prigode za koju ga poklanjas... ali to je samo moje misljenje, koje je u manjini. :D

ja sam kad sam diplomirala prije svega rekla da ne moraju da mi donose nista, ali ako zele, da mi donesu knjige. malo je tesko ljudima objasniti da je knjiga isto tako trajna kao i nakit, ali vecini je to samo papir :D

sad, razumijem da ne voli svako knjige, pa bih ja prijatelju/prijateljici poklonila nesto specificno, sto znam da voli i zeli, ne moraju biti knjige.
van Basten

Post by van Basten »

pa neki je nepisani običaj da se mentoru pokloni nešto an kraju... dakle, ne cijeloj komisiji nego onom profesoru koji bi kao trebao najviše pomoći u izradi diplomskog (doduše to često i nije slučaj, ali to je već druga tema). Ja sam imao sreću da mi je mentor bio muškarac kojem alkohol nije mrzak (nije alkoholičar da se razumijemo, ali voli ponekad dobru kapljicu) pa sam se izvukao sa bocom skupocjenog pića koje je, ko zna od kada i kojim povodom, skupljalo prašinu u mojoj kući :D
Semiramida

Post by Semiramida »

van Basten wrote:pa neki je nepisani običaj da se mentoru pokloni nešto an kraju... dakle, ne cijeloj komisiji nego onom profesoru koji bi kao trebao najviše pomoći u izradi diplomskog (doduše to često i nije slučaj, ali to je već druga tema). :D
Ja svojim mentorima nikad ništa nisam poklonila. Zašto?
Ne zato što sam cicija, nego zato što to na našem fakultetu, koliko sam primijetila, NIJE običaj. Osim toga, mentori mi nisu baš nešto pomogli u pisanju završenih radova, osim u preslagivanju napisanog materijala.

A što se tiče poklona diplomantici, predlažem (pored gore navedenih prijedloga koji su vrlo prihvatljivi) - dukat. Još ako ga još uokviriš kao privjesak ili daš od njega izraditi prsten, kud ćeš ljepši poklon.
Post Reply