Poklon za diplomski?
Moderator: anex
-
ziggy
#1 Poklon za diplomski?
Dakle,potreban mi je prijedlog za poklon.Jedna prijateljica mi je diplomirala pa sam joj htjela nesto pokloniti,ali nemam pojma sta.Prijedlozi?Hvala unaprijed.
-
pinkzelena
#2 Re: Poklon za diplomski?
ziggy wrote:Dakle,potreban mi je prijedlog za poklon.Jedna prijateljica mi je diplomirala pa sam joj htjela nesto pokloniti,ali nemam pojma sta.Prijedlozi?Hvala unaprijed.
1.Parfem
2.Narukvica (po mogućnosti bijelo zlato,ili srebro..neka neobična..elegantna..nesvakidašnja,moraš se zaroviti)
3.Lančić sa nekim slatkim privjeskom.. možda čak i sa posvetom..da ima uspomenu..
4.Knjiga.. al neka baš "kvalitetna" i da je po mogućnosti u vezi sa njenom strukom
5.Sat,koji se najčešće poklanja povodom diplomiranja
6... kad smislim još štagod,javim ti
Koliko para,toliko i muzike..ti fino napiši koliko si spremna da potrošiš..a onda ćemo lako
Moj izbor lično bi bio neki sat.. ili parfem... pošto ti je prijateljica,eh sad ne znam koliko bliska.Ma smislićeš nešto;).
- danas
dobro bolan, to sto svakoj tvojoj nesretnici treba i vibrator pridemostarac wrote:Nemoj bona nista konvencionalno.
Pokloni joj naprimjer vibrator![]()
Ako joj ne treba sad, trebace kasnije, a i moze obogatiti svoj seksualni zivot
-
mostarac
danas wrote:dobro bolan, to sto svakoj tvojoj nesretnici treba i vibrator pridemostarac wrote:Nemoj bona nista konvencionalno.
Ako joj ne treba sad, trebace kasnije, a i moze obogatiti svoj seksualni zivotne znaci da je svaka druga osudjena na tu sudbinu
Moje nesretnice su vrlo zadovoljne, a vibratorima se podsjecaju na lijepe trenutke sa mnom kad ja nisam tu, tj. kad sam kod neke druge nesretnice
Ne zacatavaj temu, nisam ti dozvolio
- danas
donijece im dajnica nove baterije iz chemerikemostarac wrote:danas wrote:dobro bolan, to sto svakoj tvojoj nesretnici treba i vibrator pridemostarac wrote:Nemoj bona nista konvencionalno.
Ako joj ne treba sad, trebace kasnije, a i moze obogatiti svoj seksualni zivotne znaci da je svaka druga osudjena na tu sudbinu
Moje nesretnice su vrlo zadovoljne, a vibratorima se podsjecaju na lijepe trenutke sa mnom kad ja nisam tu, tj. kad sam kod neke druge nesretnice
Ne zacatavaj temu, nisam ti dozvolio![]()
![]()
![]()
![]()
da i one jadne malo uzivaju i napokon skontaju neke stvari a ne ko sljepice hude pokraj tebe
-
mostarac
ja licno preferiram knjiguAmazonka27 wrote:mrzim kad mi neko pokloni parfem za rodjendan i sl...ond ami zao baciti bochicu... i onda mi se nakupi....to treba da je trajan poklon....za zesnko je najbolje nakit...za uskarca...je vec komplikovanije...mozda sat....
Eto tek toliko da znas i da si upucena
-
mostarac
One se pored mene ne zale nikad, osim da dva dana poslije ne mogu hodatdanas wrote:donijece im dajnica nove baterije iz chemerikemostarac wrote:danas wrote: dobro bolan, to sto svakoj tvojoj nesretnici treba i vibrator pridene znaci da je svaka druga osudjena na tu sudbinu
![]()
![]()
![]()
![]()
da i one jadne malo uzivaju i napokon skontaju neke stvari a ne ko sljepice hude pokraj tebe![]()
- danas
cu' ne mogu hodatmostarac wrote:One se pored mene ne zale nikad, osim da dva dana poslije ne mogu hodatdanas wrote:donijece im dajnica nove baterije iz chemerikemostarac wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
da i one jadne malo uzivaju i napokon skontaju neke stvari a ne ko sljepice hude pokraj tebe![]()
to je bolan jer ne znas da koristis vibrator kako treba
-
IlijaLadin
Žene i nakit.
Kupiš joj čang-šlang i vječno ti bude zahvalna ili, ako je suprotnih dimenzija - polibevit ili nutellu.
Šta drugo, kad nije muškarac pa da kupiš šta korisno, upotrebljivo. Za što će ti u pojedinim trenucima zahvaljivati.
Kupiš joj čang-šlang i vječno ti bude zahvalna ili, ako je suprotnih dimenzija - polibevit ili nutellu.
Šta drugo, kad nije muškarac pa da kupiš šta korisno, upotrebljivo. Za što će ti u pojedinim trenucima zahvaljivati.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Ulje na platnu: "Zalazak sunca na Marsu".
-
King Kikapu
samsonite novcanik sa jedno stojom eura u njemu
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Najbolji poklon,...daleko najbolji!King Kikapu wrote:samsonite novcanik sa jedno stojom eura u njemu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#16 Re: Poklon za diplomski?
kod begove dzamije imas dvije prekrasne srebrenare, predivni setovi od srebra, a ima i bijelog zlata....ziggy wrote:Dakle,potreban mi je prijedlog za poklon.Jedna prijateljica mi je diplomirala pa sam joj htjela nesto pokloniti,ali nemam pojma sta.Prijedlozi?Hvala unaprijed.
lancic, nausnice i prsten... da ti pamet stane...
-
King Kikapu
ja sam se za svoj diplomski takvom jaaaaaako obradovaoPipiDugaDevetka wrote:Najbolji poklon,...daleko najbolji!King Kikapu wrote:samsonite novcanik sa jedno stojom eura u njemu
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nisam znala da si sminker koji voli samsonite stvariKing Kikapu wrote:ja sam se za svoj diplomski takvom jaaaaaako obradovaoPipiDugaDevetka wrote:Najbolji poklon,...daleko najbolji!King Kikapu wrote:samsonite novcanik sa jedno stojom eura u njemu
moRe i jako dobar satic
-
King Kikapu
heh..novcanik, ruksak, bubreg, privjesak za kljuceve...mIRCerka wrote:nisam znala da si sminker koji voli samsonite stvariKing Kikapu wrote:ja sam se za svoj diplomski takvom jaaaaaako obradovaoPipiDugaDevetka wrote: Najbolji poklon,...daleko najbolji!
moRe i jako dobar saticsKvoch
-
HiBreeD
da ne bih otvarao zasebnu temu, pitat cu ovdje....
Naime, djevojka mi za par dana treba diplomirati zurnalistiku na FPN-a i kaze da svojim profesorima, odnosno onom kod koga brani diplomski rad treba kupiti neki poklon, sto je meni ono
i kaze da se studenti tu uglavnom nimalo ne stede, pa cesto ovi uvazeni, pr.dr. na poklon dobiju skupocjene satove, parfeme, nakit i sl.
Ne kontam, meni je diplomski bio ujedno i zavrsni ispit, je li to praksa na svim ostalim fakultetima ili to vazi samo kod njih??? Ja sam joj i rek'o, nemoj im nista poklonit, kojim povodom, sta... pa to je njihov posao i duznost da studente nauce necemu i isprate ih sa diplomom onda kada za to dodje vrijeme...ja im ne bi dao nista, ne zato sto sam skutor, ve zato sto ne vidim smisao u svemu tome...
Mislim da to vazi samo kod nas, jer nisam siguran da ovu praksu primjenjuju u savremenim drustvima...hajd prosvijetlite me djece vam

Naime, djevojka mi za par dana treba diplomirati zurnalistiku na FPN-a i kaze da svojim profesorima, odnosno onom kod koga brani diplomski rad treba kupiti neki poklon, sto je meni ono
Ne kontam, meni je diplomski bio ujedno i zavrsni ispit, je li to praksa na svim ostalim fakultetima ili to vazi samo kod njih??? Ja sam joj i rek'o, nemoj im nista poklonit, kojim povodom, sta... pa to je njihov posao i duznost da studente nauce necemu i isprate ih sa diplomom onda kada za to dodje vrijeme...ja im ne bi dao nista, ne zato sto sam skutor, ve zato sto ne vidim smisao u svemu tome...
Mislim da to vazi samo kod nas, jer nisam siguran da ovu praksu primjenjuju u savremenim drustvima...hajd prosvijetlite me djece vam
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
sat je ok, ima lijepu simboliku
i prakticnu funkciju, ali meni nakit ne znaci nista i nekako mi je to papanski, to je neki nas obicaj
pa ne udajem se nego diplomiram
dakle nakit nema nikakve veze sa prirodom prigode za koju ga poklanjas... ali to je samo moje misljenje, koje je u manjini. 
ja sam kad sam diplomirala prije svega rekla da ne moraju da mi donose nista, ali ako zele, da mi donesu knjige. malo je tesko ljudima objasniti da je knjiga isto tako trajna kao i nakit, ali vecini je to samo papir
sad, razumijem da ne voli svako knjige, pa bih ja prijatelju/prijateljici poklonila nesto specificno, sto znam da voli i zeli, ne moraju biti knjige.
ja sam kad sam diplomirala prije svega rekla da ne moraju da mi donose nista, ali ako zele, da mi donesu knjige. malo je tesko ljudima objasniti da je knjiga isto tako trajna kao i nakit, ali vecini je to samo papir
sad, razumijem da ne voli svako knjige, pa bih ja prijatelju/prijateljici poklonila nesto specificno, sto znam da voli i zeli, ne moraju biti knjige.
- van Basten
pa neki je nepisani običaj da se mentoru pokloni nešto an kraju... dakle, ne cijeloj komisiji nego onom profesoru koji bi kao trebao najviše pomoći u izradi diplomskog (doduše to često i nije slučaj, ali to je već druga tema). Ja sam imao sreću da mi je mentor bio muškarac kojem alkohol nije mrzak (nije alkoholičar da se razumijemo, ali voli ponekad dobru kapljicu) pa sam se izvukao sa bocom skupocjenog pića koje je, ko zna od kada i kojim povodom, skupljalo prašinu u mojoj kući 
-
Semiramida
Ja svojim mentorima nikad ništa nisam poklonila. Zašto?van Basten wrote:pa neki je nepisani običaj da se mentoru pokloni nešto an kraju... dakle, ne cijeloj komisiji nego onom profesoru koji bi kao trebao najviše pomoći u izradi diplomskog (doduše to često i nije slučaj, ali to je već druga tema).
Ne zato što sam cicija, nego zato što to na našem fakultetu, koliko sam primijetila, NIJE običaj. Osim toga, mentori mi nisu baš nešto pomogli u pisanju završenih radova, osim u preslagivanju napisanog materijala.
A što se tiče poklona diplomantici, predlažem (pored gore navedenih prijedloga koji su vrlo prihvatljivi) - dukat. Još ako ga još uokviriš kao privjesak ili daš od njega izraditi prsten, kud ćeš ljepši poklon.