Poklon, knjiga!
Moderator: Chloe
-
obicna
#1 Poklon, knjiga!
Mislila sam prijateljici za rodjendan pokloniti neku nasu dobru knjigu na engleskom.
Imate li prijedlog za neku dobru knjigu?
Moze biti neko djelo ili nesto u vezi BiH.
-
Dance_Of_Death
Ideja je odlična, ako ne budeš mogla naći knjigu kupi joj smoki i čokoladu
BRACO I SEKA.

Bila je tema na kojoj su dati naslovi knjiga koje treba pročitati.
Moj prijedlog je ALHEMIČAR od Paula Koelja, odlična knjiga, cijena na bosanskom 15 KM, možda je možeš naći na engleskom.
BRACO I SEKA.
Bila je tema na kojoj su dati naslovi knjiga koje treba pročitati.
Moj prijedlog je ALHEMIČAR od Paula Koelja, odlična knjiga, cijena na bosanskom 15 KM, možda je možeš naći na engleskom.
-
Dance_Of_Death
Da ih poklonim prijatelju za rođendan ??? Reci mi za neke žvake o ili iz BiH.
-
ivy2383
#5 Re: Poklon, knjiga!
Našu?? ...kao od našeg pisca...po toj logici Alkemičar ne dolazi u obzir...obicna wrote:Mislila sam prijateljici za rodjendan pokloniti neku nasu dobru knjigu na engleskom.
ne znam meni je predivna knjiga od M. Selimovića "Tvrđava" ...stvarno mi je bila odlična...možeš joj kupiti od Jergovića "Sarajevski Marlboro"...meni je ta bila dobra...pročitala sam je par puta, kratke pričice, ali stvarno dobre...a i njegova "Mama Leone" je odlična...onda...hm...možda Andrić..."Znakovi pored puta" - kratke ali odlične misli...knjiga za razmišljanje o životu...
-
zili
Ček, ček, ako knjiga MORA biti na engleskom, a nećeš da je tušiš sa klasicima (andrić, selimović) kojih ima u prijevodu, kupi joj Nowhere Man od Aleksandra Hemona.
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... 53-3353533
ili Sarajevo Blues Semezdina Mehmedinovića
ili Sarajevo Blues Semezdina Mehmedinovića
-
Dance_Of_Death
Uredu, ljudi, nije lahko naći ove knjige na engleskom, osim Hemonove.
CRNA DUŠA je odlična , davno je izašla, roman godine u BiH ( prije nekoliko godina ). Ne vjerujem da je možeš naći na engleskom.
Što se tiče Jergovića Dani su objavili njegove dvije knjige tako da ih je većina ljudi ( koji inače čitaju ) kupila, knjige su odlične.
P.S. Ime pisca Crne duše ne znam, zaboravio sam, ako neko zna nek napiše.
CRNA DUŠA je odlična , davno je izašla, roman godine u BiH ( prije nekoliko godina ). Ne vjerujem da je možeš naći na engleskom.
Što se tiče Jergovića Dani su objavili njegove dvije knjige tako da ih je većina ljudi ( koji inače čitaju ) kupila, knjige su odlične.
-
Dance_Of_Death
#9 Re: Poklon, knjiga!
Može biti, ne znači mora biti.ivy2383 wrote:Našu?? ...kao od našeg pisca...po toj logici Alkemičar ne dolazi u obzirobicna wrote: Moze biti neko djelo ili nesto u vezi BiH.
Alhemičar se ne može vezati uz jedno vrijeme ili državu.
-
gorbacovka
Ima i "Tvrđava" i "Derviš i smrt" na engleskom u knjižarama u Sarajevu, mislim da je to pravi pogodak!
-
ivy2383
#11 Re: Poklon, knjiga!
Pa obična nam nije dala bas neke podatke...ja sam ju shvatila da ona živi izvan Sarajeva, negdje gdje se govori engleski...i da želi pokloniti nekoj svojoj prijateljici koja nije iz BIH neku našu knjigu...eto...oprosti ako sam ja shvatila ženu drugačije nego tiDance_Of_Death wrote:Može biti, ne znači mora biti.ivy2383 wrote:Našu?? ...kao od našeg pisca...po toj logici Alkemičar ne dolazi u obzirobicna wrote: Moze biti neko djelo ili nesto u vezi BiH.
Alhemičar se ne može vezati uz jedno vrijeme ili državu.
-
pametnica
da "CRNA DUSA" je odlican roman..jednostavno je ne ispustate iz rukuDance_Of_Death wrote:Uredu, ljudi, nije lahko naći ove knjige na engleskom, osim Hemonove.
a napisao je Ahmet M. Rahmanovic
eno ti u svjetlost knjizari ima..cijena sitnica 10KM