poklon doktoru

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

nini30

#1 poklon doktoru

Post by nini30 »

Hjela bih se poklonom zahvaliti doktoru na zdravstvenoj pomoci koju mi je pruzio a da zato nije trazio ni novcic iako je ta vrsta medicinske pomoci papreno skupa... Znaci, ne radi se o mitu ili potkupljivanju, nego o tome da je totalno besplatno uradio nesto to se inace radi u privatnim klinikama uz paprenu cijenu ...Gotov novac je iskljucen, jer da je htio debelo bi minaplatio... neki poklon kao zahvalonost ali sta??
Bronco_Billy

#2 Re: poklon doktoru

Post by Bronco_Billy »

Slika, bakrorez, neko skupo pice... to je nekako kurtoazija :D
bogumila

#3 Re: poklon doktoru

Post by bogumila »

nedaj nista. ili nek naplati ili nek ne ocekuje poklon. jeste mito i korupcija. nije te kuci pregledao nego u javnoj ustanovi koju svi placamo iz plate.
anonimnaosoba

#4 Re: poklon doktoru

Post by anonimnaosoba »

bogumila wrote:nedaj nista. ili nek naplati ili nek ne ocekuje poklon. jeste mito i korupcija. nije te kuci pregledao nego u javnoj ustanovi koju svi placamo iz plate.
:thumbup:
duboka_misao

#5 Re: poklon doktoru

Post by duboka_misao »

ma daj mu i mirna si .
kadinica

#6 Re: poklon doktoru

Post by kadinica »

Čuj nije mito?

Od sira i suhog mesa je sve počelo. Sad znamo kakvo nam je stanje u zdravstvu.

Pohvale za doktora, ja bi mu poslala zahvalnicu u vidu kraćeg pisma ili poruke.
Aleluja

#7 Re: poklon doktoru

Post by Aleluja »

Šipak bi mu ja dala...je li plaćen za taj posao?...jeste, doviđenja, čika doktore, prijatno! :D
nini30

#8 Re: poklon doktoru

Post by nini30 »

kadinica wrote:Čuj nije mito?

Od sira i suhog mesa je sve počelo. Sad znamo kakvo nam je stanje u zdravstvu.

Pohvale za doktora, ja bi mu poslala zahvalnicu u vidu kraćeg pisma ili poruke.
naravno da nije mito... sam doktor se je ponudio da mi pomogne da rijesimo moj zdravstveni problem... da sam kojim slucajem isla normalnim putem tj. sa uputnicom dosla bih na pregled tek za nekih 5-6 mjeseci i onda dok bi sve povadila nalaze i ostale gluposti taj problem bih rijesila tek za nekih godinu dana, a do tada Boga pitaj da li bih i bila ziva, a na kraju krajeva takvu vrstu operacije zdravstvo i ne placa upotpunosti samo dio... ovako se je ponudio da mi odmah uradi to nesto totalno besplatno... znaci, nije mito... ne potkupljujem ga... nego zelim da mu zahvalim necim osim sto cu reci "hvala doktore"...
kadinica

#9 Re: poklon doktoru

Post by kadinica »

Aha, on je zaobišao procedure i liječio te besplatno i brže nego sve ostale smrtnike.

Da ti nisi Goran Bregović?
nini30

#10 Re: poklon doktoru

Post by nini30 »

kadinica wrote:Aha, on je zaobišao procedure i liječio te besplatno i brže nego sve ostale smrtnike.

Da ti nisi Goran Bregović?
ne, na srecu nisam doticni gospodin... ipak hvala ti na komentaru i pomoci...
ExNihilo

#11 Re: poklon doktoru

Post by ExNihilo »

duboka_misao wrote:ma daj mu i mirna si .

:lol:
Caps Lock

#12 Re: poklon doktoru

Post by Caps Lock »

gledajte na to ovako:
ja, ne znam od kakve ste bolesti bolovali ali cim zdravstvo nije htjelo da placa dio te vase operacija, zakljucujem da je bilo nesto zafrkano?! (sto se tice bolesti) neki doktor, znaci, lud na operacije vidio ja taj vas slucaj i poludio je. ako ste ikad gledali neku doktorsku seriju razumiti cete sta vam zelim reci. htio ja vasu operaciju... mozda

A MOZDA je to bio neki jako,jako,jako fin doktor pa vam je pomogao jer ste mozda super osoba

a mozda je lud za ugledom. da mozda nije aktivan u kakvoj stranci? pa ako jest zakljucite sami...iiiii kao poklon ako je aktivan : glasajte za njega :D :D :D

pozdrav
Last edited by Caps Lock on 03/10/2012 14:30, edited 1 time in total.
Aleluja

#13 Re: poklon doktoru

Post by Aleluja »

ako ste ikad gledali neku doktorsku seriju razumiti cete sta vam zelim reci. htio ja vasu operaciju... mozda

da nije Gregory House, M.D. :mrgreen:
Caps Lock

#14 Re: poklon doktoru

Post by Caps Lock »

juuup!! :D :D :D
O'zone
Globalni moderator

#15 Re: poklon doktoru

Post by O'zone »

Mada sam striktno protiv tih poklona ali eto...

Probajte sa ručnim satom ultimativni muški poklon, neko je već gore preporučio ekskluzivniju bocu pića (pod uslovom da ga ne uvrijedite sa tim-ima ih da baš i ne vole alkohol), naliv pero,dobar novčanik,akt tašnu,manžetne,iglu za kravatu...

Ili se samo fotografišite nasmješeni i živi (što je najbitnije) uokvirite i poklonite mu svoju sliku. Možete držati i mali natpis "HVALA" u rukama na fotografiji :-D
Lacrosse

#16 Re: poklon doktoru

Post by Lacrosse »

Mislim da je najljepse od srca da napises to sto zelis reci, na nekom ljepsem listu papira ili cesticic za zahvaljivanje.

Ne moras u bukvalnom smislu dragi doture fala ti, nego napises da covjeka podrzis, napises kako ti je promjenilo to zivot i kako ti je situacija u familiji bolja, vecina doktora koji iole imaju dusu, cuvaju ta pisma, i mnogo godina poslje ce ga imati.

Mislim da je mnogo bitnija ta gesta, od nekog megalomanskog kupovanja poklona, jer problem s poklonima je covjek ne zeli biti jeftin, ali takodje ne moze kupovati najeksluzivnijeg stvari nekom koga dobro ni ne zna.

Ja mislim da su fini pokloni ulaznica za teater, gift kartica neka na odredjenu sumu, kajs, novcanik, paket muskih maramica s nekim motivom, kravata, olovka ali najbitiji je nijet, i tvoj i njegov, on ti nije trazio nista, a ti mu napisi dragi doktore primi ovo od mene, od ovog neces ti bit bogatij a ja siromasnija, i takav i jest, pravi poklon i zahvalnica.
The Realist

#17 Re: poklon doktoru

Post by The Realist »

nini30 wrote:Hjela bih se poklonom zahvaliti doktoru na zdravstvenoj pomoci koju mi je pruzio a da zato nije trazio ni novcic iako je ta vrsta medicinske pomoci papreno skupa... Znaci, ne radi se o mitu ili potkupljivanju, nego o tome da je totalno besplatno uradio nesto to se inace radi u privatnim klinikama uz paprenu cijenu ...Gotov novac je iskljucen, jer da je htio debelo bi minaplatio... neki poklon kao zahvalonost ali sta??
Moraš paziti na cijenu poklona. Mislim da je do 100KM dozvoljeno (ne keš), mada na nekim klinikama je sve zabranjeno.

Općenito sam protiv takvih stvari, ne zato što mislim da neki ljudi ne zasluže (i bakšiš se daje za dobru uslugu u kafiću, školskim radnicima učenici daju poklone za praznike, nakon završetka i slično, pa ne vidim zašto bi ovdje bio problem, ako bi izolirali to), ali je problem što to može dovesti do puno većih problema, ali opet, vi znate najbolje šta želite.

Ako se odlučite, neka bavezno ima čestitku, te onda još nešto, ako baš mora biti.
The Realist

#18 Re: poklon doktoru

Post by The Realist »

bogumila wrote:nedaj nista. ili nek naplati ili nek ne ocekuje poklon. jeste mito i korupcija. nije te kuci pregledao nego u javnoj ustanovi koju svi placamo iz plate.
Kao što napisah ranije, plaćaju se i radnici u školstvu iz poreza, pa se smatra normalnim da se kupuju pokloni za vrijeme praznika, rođendana, na kraju školske godine, konobari dobijaju bakšiš, radnicima osim novca se nude ručkovi, pića,...., zašto bi ovo bio onda problem, ako se ne radi o kešu?

Opet, govorim o izoliranoj situaciji i ovo stvarno ne bi smio problem, međutim, kod nas bi trebalo to zabraniti u sljedećih 10 godina, kako bi i pacijenti naučili da ne moraju po defaultu nositi nešto ljekarima, a ljekari naviknuti na novac i poklone da uvide da nije obaveza pacijenata da to donose iste.

No, sam poklon kao vid zahvalnosti ne bi smio biti problem.

I samo jedna opaska, ljekari su plaćeni za ovaj posao, ali pod određenim uslovima (pogotovo se odnosi na broj pacijenata sa kojima bi trebali raditi, a taj broj je često i do tri puta veći), ali ti uslovi nisu ispunjeni.
The Realist

#19 Re: poklon doktoru

Post by The Realist »

Lacrosse wrote:Mislim da je najljepse od srca da napises to sto zelis reci, na nekom ljepsem listu papira ili cesticic za zahvaljivanje.

Ne moras u bukvalnom smislu dragi doture fala ti, nego napises da covjeka podrzis, napises kako ti je promjenilo to zivot i kako ti je situacija u familiji bolja, vecina doktora koji iole imaju dusu, cuvaju ta pisma, i mnogo godina poslje ce ga imati.

Mislim da je mnogo bitnija ta gesta, od nekog megalomanskog kupovanja poklona, jer problem s poklonima je covjek ne zeli biti jeftin, ali takodje ne moze kupovati najeksluzivnijeg stvari nekom koga dobro ni ne zna.

Ja mislim da su fini pokloni ulaznica za teater, gift kartica neka na odredjenu sumu, kajs, novcanik, paket muskih maramica s nekim motivom, kravata, olovka ali najbitiji je nijet, i tvoj i njegov, on ti nije trazio nista, a ti mu napisi dragi doktore primi ovo od mene, od ovog neces ti bit bogatij a ja siromasnija, i takav i jest, pravi poklon i zahvalnica.
Sa ovim se slažem. Ljekaru koji ne želi novac, sigurno puno više znači priznanje od strane pacijenta.

I predloženi pokloni su jako lijepi, nisu skupi, nisu niti nešto što se može lako u nešto "veće pretvoriti", a pogotovo što može nositi uz sebe i da ga podsjeća na nešto lijepo.

Koliko god ljudi mislili da su ljekari bezdušni, većina ih ipak nije, te im te stvari jako puno znače.
Hemera

#20 Re: poklon doktoru

Post by Hemera »

Ako mu dadneš prije liječenja mito je,ako mu dadneš poslije,to je zahvala.
valjuga

#21 Re: poklon doktoru

Post by valjuga »

duboka_misao wrote:ma daj mu i mirna si .
:thumbup: :thumbup:

Sigurno je estetska hirurgija.
quarterback

#22 Re: poklon doktoru

Post by quarterback »

ortodont

#23 Re: poklon doktoru

Post by ortodont »

quarterback wrote:
+1 :thumbup:
nini30

#24 Re: poklon doktoru

Post by nini30 »

Hvala vam svima na savjetima i pomoci... Dali ste mi super ideje ... hvala od srca :-D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25 Re: poklon doktoru

Post by PipiDugaDevetka »

Skini sa interneta negdje sliku ZALAZAK SUNCA NA MARSU, uokviri,...Jeftin poklon, ali od srca.
Potraži bivšu temu SA-X Foruma DOKTORI KOJI NE TRAŽE I NE PRIMAJU MITO, pa ga upiši na tu temu,....
Post Reply