Pasiflora wrote:Zasto bi iko poklonio stene retrivera ili labradora?dimba wrote:pozz,ima li neko da poklanja stene zlantnog retrivera ili labradora. hitno je...
Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Moderator: anex
- jaca-maca
#851 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
-
pakica_
#852 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
stene ne znam, evo ima ovaj od godinudimba wrote:pozz,ima li neko da poklanja stene zlantnog retrivera ili labradora. hitno je...
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf
- Pasiflora
#853 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ne mogu ovo otvoriti - je li u pitanju poklanjanje ili prodaja?pakica_ wrote:stene ne znam, evo ima ovaj od godinudimba wrote:pozz,ima li neko da poklanja stene zlantnog retrivera ili labradora. hitno je...
Vecina ovih poklonjenih kasnije zavrsi u rubrici "prodaja" na nekom portalu, zato sam vrlo skepticna kad neko trazi na poklon rasne pse.
-
pakica_
#854 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
evo tekstPasiflora wrote:Ne mogu ovo otvoriti - je li u pitanju poklanjanje ili prodaja?pakica_ wrote:stene ne znam, evo ima ovaj od godinudimba wrote:pozz,ima li neko da poklanja stene zlantnog retrivera ili labradora. hitno je...
Vecina ovih poklonjenih kasnije zavrsi u rubrici "prodaja" na nekom portalu, zato sam vrlo skepticna kad neko trazi na poklon rasne pse.
Poklanja se prelijep zlatni retriver .. star je oko godinu dana, jako umiljat ... voli djecu, mužijak , voli se igrati , poslušan i voli druge pse . Za sve ostale informacije javite se u inbox
— with Džejna Hajro.
Džejna Hajro
Ovi ljudi kod kojih je trenutno se ne brinu baš najbolje o njemu. Prvi put imaju psa i ne znaju sa čime su se susreli. Bitno je da ga žele pokloniti ljudima koji imaju iskustva sa velikim psima.
Pošto nisu ga nisu pazili ,drugi ga je pas napao i ujeo ga za zadnju lijevu šapu. Pošto su jako neodgovorni bili,nisu zvali veterinara i ''igrali'' se doktora. Dobra vijest je da se rana nije inficirala i da se oslanja na šapu.
Molim Vas da nam pomognete da ode u dobre ruke,on to zaslužuje !
HVALA !
a evo slika
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8548_n.jpg
i ps. dobila sam poruku, al' nemadoh kredita za odg. hvala za broj, pa se bumo uganjali opet
- Pasiflora
#855 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
He#em im
pa ne moze se retriver drzati na lancu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hvala pakice, nadam se da ce jadnicak naci odgovarajuci dom i ljude...
Javi se kad stignes
Hvala pakice, nadam se da ce jadnicak naci odgovarajuci dom i ljude...
Javi se kad stignes
-
pakica_
#856 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
http://www.youtube.com/watch?v=D-MgWODO ... e=youtu.be
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1013_n.jpg
nas dragi forumas zengi poklanja ovo malo crno-bijelo cudo
pa eto, javite mu se ako ste zainteresovani
ima mozda godinu dana i preeeeeeeeeeesssssssssladakkkkkk jeeeeeeeeeeee
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1013_n.jpg
nas dragi forumas zengi poklanja ovo malo crno-bijelo cudo
-
dogiii
#857 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Poklanjam malog Garu
Garo je 5-6 mjeseci star iako je vec sada velik
Umiljate je prirode i razigran.
Ko god uzme Garu nece se pokajati (da ja mogu ja bih ga vrlo rado udomio medjutim nemam uslova).
Vakcinacija i pregled veterinarski su odradjeni (bice prilozen dokaz).
Tako da bih zamolio ako ima ko da voli male garave da udomi ovog naseg ljepotana
Kontaktirati me mozete i putem PM.
http://imageshack.us/photo/my-images/39/sd530093.jpg/
Lijep pozdrav!
Garo je 5-6 mjeseci star iako je vec sada velik
Ko god uzme Garu nece se pokajati (da ja mogu ja bih ga vrlo rado udomio medjutim nemam uslova).
Vakcinacija i pregled veterinarski su odradjeni (bice prilozen dokaz).
Tako da bih zamolio ako ima ko da voli male garave da udomi ovog naseg ljepotana
Kontaktirati me mozete i putem PM.
http://imageshack.us/photo/my-images/39/sd530093.jpg/
Lijep pozdrav!
- Cholina_Lokica
#858 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Hocel' neko mjesanca labradora i njemackog ovcara? 
-
zvrk
#859 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Malena mješanka dalmatinera - treba dom.
Nadjena na ulici, premršava i u tjeranju - 4. maja, plašila se ljudi. Sada je pitomija i polako se oporavlja.
Jučer je sterilisana i vakcinisana protiv bjesnila.
Isključivo osobi koja želi ljubimca i prijatelja, a ne igračku. Isključivo za držanje u stanu/ kući ili u dvoristu bez lanca.
Ostale vakcine mogu i ja platiti.
Udomljavanje isključivo uz ugovor i mikročipiranje psa.
Kontakt: pp ili facebook
Adela
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 802&type=1
Nadjena na ulici, premršava i u tjeranju - 4. maja, plašila se ljudi. Sada je pitomija i polako se oporavlja.
Jučer je sterilisana i vakcinisana protiv bjesnila.
Isključivo osobi koja želi ljubimca i prijatelja, a ne igračku. Isključivo za držanje u stanu/ kući ili u dvoristu bez lanca.
Ostale vakcine mogu i ja platiti.
Udomljavanje isključivo uz ugovor i mikročipiranje psa.
Kontakt: pp ili facebook
Adela
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 802&type=1
-
ddario
#860 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Pozdrav svima.
Danas oko 12.30 na raskrsnici na Socijalnom auto je udario psa, koji je zadobio povrede na zadnjoj šapi. Trenutno smješten na Veterinarskom fakultetu, i zakazana mu je operacija za sutra u 12:00. Troškovi operacije će nadamo se biti pokriveni na vrijeme (akcija skupljana sredstava je u toku).
Ono što nam je prioritet je da se pas udomi privremeno ili po mogućnosti trajno nakon operacije.
Više informacija (i fotografiju) ću postaviti sutra nakon posjete Veterinarskom.
Kontakt osobe: Dario (061 462 676) i Edin (061 814 485).
edit: dodane fotke.
Danas oko 12.30 na raskrsnici na Socijalnom auto je udario psa, koji je zadobio povrede na zadnjoj šapi. Trenutno smješten na Veterinarskom fakultetu, i zakazana mu je operacija za sutra u 12:00. Troškovi operacije će nadamo se biti pokriveni na vrijeme (akcija skupljana sredstava je u toku).
Ono što nam je prioritet je da se pas udomi privremeno ili po mogućnosti trajno nakon operacije.
Više informacija (i fotografiju) ću postaviti sutra nakon posjete Veterinarskom.
Kontakt osobe: Dario (061 462 676) i Edin (061 814 485).
edit: dodane fotke.
-
irconbih
#861 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Pujdo na poklon! Ženka, 5 mjeseci stara, vakcinisana u februaru, potomak deminerskih pasa! Prepuna energije i uvijek spremna na igru. Više info na PP!

- semmy
#862 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
poklanjamo 8 kucica starih 45 dana, mjesanci tornjak i belgijski ovcar
- Cholina_Lokica
#863 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Oj, na sta ce to licitsemmy wrote:poklanjamo 8 kucica starih 45 dana, mjesanci tornjak i belgijski ovcar
- semmy
#864 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
3-je na majku tornjaka a 5 na taticu... prekasno bilo kad smo ih vidjeliCholina_Lokica wrote:Oj, na sta ce to licitsemmy wrote:poklanjamo 8 kucica starih 45 dana, mjesanci tornjak i belgijski ovcar
- jaca-maca
#865 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Hocemo slike 
- semmy
#866 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
jaca-maca wrote:Hocemo slike

- jaca-maca
#867 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Hocu jednog 
- Kiki_Musampa
#868 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Pozdrav svima.Imam jednu molbu,koja mi ne pada lako.
Imam njemačkog terijera starog 10 mjeseci,koji je vakcinisan,pažen,mažen,ne znam šta bih Vam rekao.
Inače je miran cuko,i sobzirom da je odrastao sa malom curicom,ne bi mrava zgazio.Ne laje,ma za poželjet:)
Eh sada,moj problem je u tome,što je meni žao njega svezanog držati,a kada ga pustim,čupa mi ogradu,pravi probleme sa drugim cukama,te nema šanse da se odazove.Na kraju se on vrati u dvorište,ali moram uvijek čekati da mi neko pozvoni i kaže uradio je ovo,uradio je ono.
Molba je sljedeća:
Ja curici ne smijem na oči a da nema cuke,te bih željeo neku mirniju rasu,pa ću ja reći da je ovo njegov jaran,a da je naš cuko otišao u šetnju.Možda i upali:)
Dakle,ako neko ima neku mirniju rasu,a da želi ovu bebu ,sa vatrenom krvi,neka se javi na PM:)
Imam njemačkog terijera starog 10 mjeseci,koji je vakcinisan,pažen,mažen,ne znam šta bih Vam rekao.
Inače je miran cuko,i sobzirom da je odrastao sa malom curicom,ne bi mrava zgazio.Ne laje,ma za poželjet:)
Eh sada,moj problem je u tome,što je meni žao njega svezanog držati,a kada ga pustim,čupa mi ogradu,pravi probleme sa drugim cukama,te nema šanse da se odazove.Na kraju se on vrati u dvorište,ali moram uvijek čekati da mi neko pozvoni i kaže uradio je ovo,uradio je ono.
Molba je sljedeća:
Ja curici ne smijem na oči a da nema cuke,te bih željeo neku mirniju rasu,pa ću ja reći da je ovo njegov jaran,a da je naš cuko otišao u šetnju.Možda i upali:)
Dakle,ako neko ima neku mirniju rasu,a da želi ovu bebu ,sa vatrenom krvi,neka se javi na PM:)
- semmy
#869 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
ako si ozbiljna javi se na pp da dogovorimo detaljejaca-maca wrote:Hocu jednog
-
PRO165
#870 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
JEDAN MALI PSIĆ TRAŽI DOM!!!
Prije dva dana u prolazu autom,u blizi ni kuće, ugledah malog psa. Nešto bi mi ga bi žao pa se od kuće vratih sa konzervom hrane. Kad sam parkirao pored tek onda spazih da je jako mlad. Možda mjesec. Jako onemoćao i drhtav. Vidim ja nije on za konzerve pa ga donesoh kući i nahranih ga mlijekom. Psić je došao sebi i pokazuje jako veselu narav.
Međutim ja nemam uslova za tako malog psa a pogotovu nemam uslova kad bude veći. Naime već imam tri odrasla njemačka ovčara koji mi pokazuju strašnu ljubomoru/agresivnost. Imao sam već slučajeva da mi zaluta u baštu ovako mali pas ali završi kobno. Sad nema ni smisla pustiti ga jer je premali da bi uopšte preživio. Dakle potreban neko ko može preuzeti brigu o ovome psu neka me slobodno kontaktira na 061 272 622.

Prije dva dana u prolazu autom,u blizi ni kuće, ugledah malog psa. Nešto bi mi ga bi žao pa se od kuće vratih sa konzervom hrane. Kad sam parkirao pored tek onda spazih da je jako mlad. Možda mjesec. Jako onemoćao i drhtav. Vidim ja nije on za konzerve pa ga donesoh kući i nahranih ga mlijekom. Psić je došao sebi i pokazuje jako veselu narav.
Međutim ja nemam uslova za tako malog psa a pogotovu nemam uslova kad bude veći. Naime već imam tri odrasla njemačka ovčara koji mi pokazuju strašnu ljubomoru/agresivnost. Imao sam već slučajeva da mi zaluta u baštu ovako mali pas ali završi kobno. Sad nema ni smisla pustiti ga jer je premali da bi uopšte preživio. Dakle potreban neko ko može preuzeti brigu o ovome psu neka me slobodno kontaktira na 061 272 622.

- Pasiflora
#871 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Evo jos jednog malca koji trazi svoje ljude

Ociscen je od vanjskih i unutarnjih parazita, bice i vakcinisan... Veterinar kaze da ce biti malog rasta - pa eto ako neko zeli malca...
EDIT: Za ovog malenog je vec stvarno frka - molim ako iko ima mogucnosti da ga uzme. Star je nesto manje od 2 mjeseca, jako razigran i od prve skonta i iskazuje obozavanje za osobu koja se brine o njemu
.

Ociscen je od vanjskih i unutarnjih parazita, bice i vakcinisan... Veterinar kaze da ce biti malog rasta - pa eto ako neko zeli malca...
EDIT: Za ovog malenog je vec stvarno frka - molim ako iko ima mogucnosti da ga uzme. Star je nesto manje od 2 mjeseca, jako razigran i od prve skonta i iskazuje obozavanje za osobu koja se brine o njemu
Last edited by Pasiflora on 15/06/2012 11:28, edited 2 times in total.
- Friesian
#872 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
@Kiki_Musampa - joj jarane, otkud ti uopste ideja njega da nabavis za te potrebe.. ja imam zenku s kojom sam prvih pola godine radio svaki dan (posto u gradu zivim) da bi je mogao bezbjedno pustiti, da nije stalno na povodcu i opet u sekundi joj nesta skrene paznju da bi otisla za tim, iako se to rijetko desava ali desi se.. zato nadji nekog ko ce sa njim provoditi vrijeme u aktivnostima i cak ako nije neki lovac onda su super pratnja za sportiste.. sretno i razmisli o buducem psu..
@PRO165 - jeste li stene vodili veterinaru? ima sumnjive promjene oko ociju pa bi bilo dobro uraditi nesta prije nego se to prosiri dalje..
@PRO165 - jeste li stene vodili veterinaru? ima sumnjive promjene oko ociju pa bi bilo dobro uraditi nesta prije nego se to prosiri dalje..
- azurna_obala
-
zvrk
#874 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Upravo sam dobila sms:
Zenka haskija, 1 oko plavo 1 smedje, tek pustena, mlada, oko godinu dana. Hitno potrebna pomoc oko sklanjanja sa ulice / pronalaska vlasnika . Lokacija: kod Katedrale
Molim sirite dalje
Zenka haskija, 1 oko plavo 1 smedje, tek pustena, mlada, oko godinu dana. Hitno potrebna pomoc oko sklanjanja sa ulice / pronalaska vlasnika . Lokacija: kod Katedrale
Molim sirite dalje
-
Begovica
#875 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Last edited by Begovica on 12/02/2014 07:28, edited 2 times in total.