Nije to glupo, ti platis porez jednom godinje, i onda ne platis redovne vakcine kod veterinara, dio novca ode za azile i sl. imas nekih pogodnosti sto se toga tice...naja22 wrote:A jel istina da se u nekim zemljama placa porez na pse ? Ako je istina, pravo je glupo![]()
Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#676 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
- jaca-maca
#677 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
I psi imaju zdravstveno 
-
luckyyy
#678 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ja placam za pse porez a zivim u Njemackoj. Nema nikakvih povlastica. Vakcine placam bez povlastica i ovaj porez sem sto mi izbaci pare iz novacnika nemam ama bas nista od toga. Inace porez je na male pse manji a za vece ja placam 100€ godisnje. Ako imas dva psa onda placas vise od duplo a ja imam dva i placam za drugog 150. svaki slijedeci vuce vise para. Ove pare idu u drzavnu kasu. Azili imaju neki fond koji dobijaju od drzave i zive od donacija gradjana i firmi. Ljudi vole zivotinje i svaki drugi stan ima kucnog ljubimca 1.2 pa cak i 3 ili vise. isto tako daju donacije za azil a idu svakog vikenda u azil da prosetaju pse. Jednom sam i ja bila u azilu i kad sam vidjela toliku guzvu ljudi sa djecom koji su dosli da se igraju sa psima i da ih prosetaju. Inace nema puno zivotinja u azilu jer se brzo udomljavaju. Kad platis porez pas dobije markicu sa brojem koja treba da visi na ogrlici oko vrata. Policija te moze kontrolisati dok setas psa da vidi ima li pas markicu i ako nema onda ti slijedi kazna. ne smije pas nositi tudju markicu jer oni odmah stupe u kontakt s bazom podataka tako da se zna cija je markica i oko toga nema igranja. Ako izbugis markicu odmah nazoves i posalju ti drugu sa racunom od 10€.Cholina_Lokica wrote:Nije to glupo, ti platis porez jednom godinje, i onda ne platis redovne vakcine kod veterinara, dio novca ode za azile i sl. imas nekih pogodnosti sto se toga tice...naja22 wrote:A jel istina da se u nekim zemljama placa porez na pse ? Ako je istina, pravo je glupo![]()
nemas ovdje povlastica sem ako uplatis zdravstveno osiguranje za psa. To osiguranje te pokriva i za pravne stvari na sudu. Moj pas ima zdravstveno i to zdravstveno ti pokriva operacije ako nije neka hronicna bolest. I to ne plate sve nego dosta stvari izbace pa od 1000€ koje platis dobijes od osiguranja 600€. Moj je pas imao operaciju masnog tkiva i znam kako to ide. Inace do sada sam platila puno vise osiguranju nego sto je bila cjena operacije ali zbog pravnih usluga morala sam uzeti ovo soiguranje. Imas ljudi koji ciljano idu i gledaju kako ce da ucare pare pa se priblize psu i ako pas pridje da se mazi pa se sapicama protegne taj te covjek tuzi i trazi da mu platis odjelo. Ima i takvih koji na biciklisticoj stazi namjerno jure jer vide psa i onda padnu i tuze te i traze velike svote za bol, ozlijedu i svasta nesto. Ovdje su advokatu uzasno skupi i zbog takvih stvari moras imati ovako osiguranje da te mogu zastupati i ujedno i nadoknadjuju stewtu ako je tvoj pas bio kriv.
-
zengi
#679 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Eh evo, poklanja se zenka samojeda. http://www.pik.ba/artikal/1891133/pokla ... -samojeda/
E sad samo da vidimo koliko ce dugo njeno snezno-belo krzno da bude interesantno i hoce li i ona da zavrsi na lancu pa da mora da vuce kucicu za sobom da bi malo prosetala.
E sad samo da vidimo koliko ce dugo njeno snezno-belo krzno da bude interesantno i hoce li i ona da zavrsi na lancu pa da mora da vuce kucicu za sobom da bi malo prosetala.
- Cholina_Lokica
#680 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ma dobro, negdje sam citala (veze nemam gdje) i sa ljudima sto sam pricala, u nekim zemljama je organizovano i ovako preko poreza da se to rijesi...luckyyy wrote:Ja placam za pse porez a zivim u Njemackoj. Nema nikakvih povlastica. Vakcine placam bez povlastica i ovaj porez sem sto mi izbaci pare iz novacnika nemam ama bas nista od toga. Inace porez je na male pse manji a za vece ja placam 100€ godisnje. Ako imas dva psa onda placas vise od duplo a ja imam dva i placam za drugog 150. svaki slijedeci vuce vise para. Ove pare idu u drzavnu kasu. Azili imaju neki fond koji dobijaju od drzave i zive od donacija gradjana i firmi. Ljudi vole zivotinje i svaki drugi stan ima kucnog ljubimca 1.2 pa cak i 3 ili vise. isto tako daju donacije za azil a idu svakog vikenda u azil da prosetaju pse. Jednom sam i ja bila u azilu i kad sam vidjela toliku guzvu ljudi sa djecom koji su dosli da se igraju sa psima i da ih prosetaju. Inace nema puno zivotinja u azilu jer se brzo udomljavaju. Kad platis porez pas dobije markicu sa brojem koja treba da visi na ogrlici oko vrata. Policija te moze kontrolisati dok setas psa da vidi ima li pas markicu i ako nema onda ti slijedi kazna. ne smije pas nositi tudju markicu jer oni odmah stupe u kontakt s bazom podataka tako da se zna cija je markica i oko toga nema igranja. Ako izbugis markicu odmah nazoves i posalju ti drugu sa racunom od 10€.
nemas ovdje povlastica sem ako uplatis zdravstveno osiguranje za psa. To osiguranje te pokriva i za pravne stvari na sudu. Moj pas ima zdravstveno i to zdravstveno ti pokriva operacije ako nije neka hronicna bolest. I to ne plate sve nego dosta stvari izbace pa od 1000€ koje platis dobijes od osiguranja 600€. Moj je pas imao operaciju masnog tkiva i znam kako to ide. Inace do sada sam platila puno vise osiguranju nego sto je bila cjena operacije ali zbog pravnih usluga morala sam uzeti ovo soiguranje. Imas ljudi koji ciljano idu i gledaju kako ce da ucare pare pa se priblize psu i ako pas pridje da se mazi pa se sapicama protegne taj te covjek tuzi i trazi da mu platis odjelo. Ima i takvih koji na biciklisticoj stazi namjerno jure jer vide psa i onda padnu i tuze te i traze velike svote za bol, ozlijedu i svasta nesto. Ovdje su advokatu uzasno skupi i zbog takvih stvari moras imati ovako osiguranje da te mogu zastupati i ujedno i nadoknadjuju stewtu ako je tvoj pas bio kriv.
-
zengi
#681 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Bojim se da bi nasi "namazani" vladari mogli da prekopiraju od svaba samo ovo da se naplacuje porez od svega ovoga sto nam lucky rece o njemacoj. Pa ja "tako je na zapadu"... kao sto cesto kazu ovi "svjetski ljudi" sto ponekad nalete na forum da nam otkriju ameriku i objasne nam da su djeca vaznija od pasa.
Usput budi receno čuo sam jos groznih prica o onom prihvatilistu za pse u Tuzli. Jadna nam je majka kakvi smo.
Gledao sam klipove iz ovog nekog privatnog azila u Faleticima gdje ima oko 250 pasa. Puno bi im bilo bolje da su na ulici jer su zatvoreni u male boksove jedno metar sa metar (al je zato koridor izmedju boksova kao auto put) i niko nema da ih proseta nego onako siti lude u tim malim boksovima. Ja vise ni fizicki ni emocionalno ne mogu podnijeti te stvari ali ako ima neko da bi mogao naletiti da ih malo izvede i proseta, veliki bi mu sevap bio.
Ne zna covjek ko je u ovoj zemlji gori, da li ovi sto mrze zivotinje, da li ovi sto ih izbacuju iz kuce ili ovi ljubitelji zivotinja sto im ko fol pomazu. Ma naj bolje bi bilo sve skupa (ukljucujuci i mene) napalmom i to temeljito.
Usput budi receno čuo sam jos groznih prica o onom prihvatilistu za pse u Tuzli. Jadna nam je majka kakvi smo.
Gledao sam klipove iz ovog nekog privatnog azila u Faleticima gdje ima oko 250 pasa. Puno bi im bilo bolje da su na ulici jer su zatvoreni u male boksove jedno metar sa metar (al je zato koridor izmedju boksova kao auto put) i niko nema da ih proseta nego onako siti lude u tim malim boksovima. Ja vise ni fizicki ni emocionalno ne mogu podnijeti te stvari ali ako ima neko da bi mogao naletiti da ih malo izvede i proseta, veliki bi mu sevap bio.
Ne zna covjek ko je u ovoj zemlji gori, da li ovi sto mrze zivotinje, da li ovi sto ih izbacuju iz kuce ili ovi ljubitelji zivotinja sto im ko fol pomazu. Ma naj bolje bi bilo sve skupa (ukljucujuci i mene) napalmom i to temeljito.
- Cholina_Lokica
#682 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
@zengi
ako nisi bio u Faleticima nemoj tako pricati. Njima je gore sasvim ok i uopste nije tako kako ti kazes. I meni su punili usi kako im je lose, pa kad sam otisla i vidjela skroz druga prica. U boxu se mogu sasvim normalno kretati, boxevi cisti, redovna hrana, izvode se psi. ima nekoliko ogromnih boxeva od nekih 15ak kvadrata... I puno bolja solucija je to nego da su izlozeni ulici...
ako nisi bio u Faleticima nemoj tako pricati. Njima je gore sasvim ok i uopste nije tako kako ti kazes. I meni su punili usi kako im je lose, pa kad sam otisla i vidjela skroz druga prica. U boxu se mogu sasvim normalno kretati, boxevi cisti, redovna hrana, izvode se psi. ima nekoliko ogromnih boxeva od nekih 15ak kvadrata... I puno bolja solucija je to nego da su izlozeni ulici...
-
zengi
#683 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
@Lokice,
Nisam bio ali sam vidio klipove a ovo da se psi ne izvode mi je rekla jedna djevojka koja tamo navodno redovno ide.
Kaze posto je ta zena koja to vodi sama, nema vremena da izvodi tih 250 pasa.
Boksovi jesu mali to se vidi na klipovima. Svi koje sam vidio su metar sa metar ali doduse izgledaju cisto.
Ides li ti gore i znas li ti kakva je situacija? Ima li ta zena kakvih volontera ili nekoga da izvodi te cuke?
Nisam bio ali sam vidio klipove a ovo da se psi ne izvode mi je rekla jedna djevojka koja tamo navodno redovno ide.
Kaze posto je ta zena koja to vodi sama, nema vremena da izvodi tih 250 pasa.
Boksovi jesu mali to se vidi na klipovima. Svi koje sam vidio su metar sa metar ali doduse izgledaju cisto.
Ides li ti gore i znas li ti kakva je situacija? Ima li ta zena kakvih volontera ili nekoga da izvodi te cuke?
- Cholina_Lokica
#684 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Nisam isla u zadnje vrijeme, sama nije, jer bi bilo naprosto nemoguce da jedna jedina osoba ocisti sve ono i nahrani. Bezveze je pljuvati nesto bezrazlozno. Situacija nije bajna, ali je skroz ok sve to gore... Bar je 250 kerova postedjeno svakodnevne torture i cega sve ne
- zvrcak
#685 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Zanimaju me kontakt osobe, adrese ili bilo koji nacin kako da dodjem do nekog azila, privatnog... Zelim da udomim psa, samo imam par ogranicenja, tako da nemgu pokupiti prvog koji mi se svidi. Pa mi i ne odgovara da mi neko da stenca a da neam pojma ni ko su mu roditelji!!!
Hvala moze i u P.M.
Hvala moze i u P.M.
-
Cober
#686 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Bravo Majstore, sve pohvale za udomljavanje umjesto kupovinezvrcak wrote:Zanimaju me kontakt osobe, adrese ili bilo koji nacin kako da dodjem do nekog azila, privatnog... Zelim da udomim psa, samo imam par ogranicenja, tako da nemgu pokupiti prvog koji mi se svidi. Pa mi i ne odgovara da mi neko da stenca a da neam pojma ni ko su mu roditelji!!!
Hvala moze i u P.M.
Imaš PP.
-
zengi
#687 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Koja su ti ogranicenja i kakvog bi psa volio. Ima ih vala kakvih hoces.... samo reci.zvrcak wrote:Zanimaju me kontakt osobe, adrese ili bilo koji nacin kako da dodjem do nekog azila, privatnog... Zelim da udomim psa, samo imam par ogranicenja, tako da nemgu pokupiti prvog koji mi se svidi. Pa mi i ne odgovara da mi neko da stenca a da neam pojma ni ko su mu roditelji!!!
Hvala moze i u P.M.
PS
Tesko da ce i ovi u azilu znati ko mu je majka a ko otac... a i da znaju to ti moze samo odrediti velicinu psa koju mozes ocjeniti i tako i tako.
- Pasiflora
#688 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
@zvrcak, imas pp
-
zikshe
#689 Udomimo malog mjesanca!!!
zdravo, javljam se iz sarajeva i imam slike jednog neodoljivog stenca mjesanca za kojeg sumnjam da su ga odbacili mama i jos troje brace i sestara. dosao je pred kafic gdje ja radim na arhitekturi i samo zauzeo svoj prosto i sprijateljio se sa svima. veoma je dobar sa ljudima i sa psima, ima mozda 2, 3 mjeseca sada i mi ga hranimo i napravili smo mu malu kucicu od kartona, medjutim imamo problem nadolazece zime jer u blizini ima oko 7, 8 velikih pasa koji su gladni grozno i bolje se ljudi,medjutim kada mi odemo oni dodju kod njega i pokvare mu i kucicu i njega gurkaju okolo a on bi samo da se igra jer je jos mali. pitanje je vremena kada ce ga napasti i zbog toga molim nekoga ako ima ikakve uslove za psa, moze i basta ili da je na otvorenom jer je navikao da ga udomi samo da ga ako nista zastiti od drugih pasa. ja ga s prijateljicom vodim sutra kod veterinara i mogu ga pricuvati neko vrijeme ali nemam uslove da ga zadrzim sa sobom negdje. nadam se da ce se neko odazvati i evo slike da vidite kako je neodoljiv:))))
Zerina Čengić, broj mobitela 061 303 457
- kokuz_sa
- jaca-maca
#691 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

UDOMLJENA!!!
-
zengi
#692 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
ŠTA BONA JACO?
Pa ja sam mislio da ces je ostaviti sebi.

Pa ja sam mislio da ces je ostaviti sebi.
- Pasiflora
#693 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Neka joj je sa srecomjaca-maca wrote:UDOMLJENA!!!
Nadam se da nece zavrsiti negdje na lancu...
- jaca-maca
#694 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
@zengi
Njemacki ovcar + mali stan = patnja
@sitno
Uzeli su je fini ljudi koji vec imaju muzijaka njemackog ovcara od 2 godine. Imaju kucu i veliko dvoriste.
Odma su je odveli veterinaru i javili mi da je sve OK.
Njemacki ovcar + mali stan = patnja
@sitno
Uzeli su je fini ljudi koji vec imaju muzijaka njemackog ovcara od 2 godine. Imaju kucu i veliko dvoriste.
Odma su je odveli veterinaru i javili mi da je sve OK.
- Pasiflora
#695 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Super, drago mi je
Ona je jedna zaista prekrasna cura 
- opa22
#696 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
da li ima kakvih noviteta oko gradnje azila za pse ovo postaje nesnosljivo
- jaca-maca
#697 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Nema, pitaj ponovo za 5 godina.opa22 wrote:da li ima kakvih noviteta oko gradnje azila za pse ovo postaje nesnosljivo
- Friesian
#698 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
"hoce li biti nekih noviteta za gradnju azila za 5 godina?"
pitaj za 10..
i tako u nedogled..
sve ce to Mevlid ukokati!! ali jacooo zar nisi htjela zadrzati psa????

pitaj za 10..
i tako u nedogled..
- jaca-maca
#699 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
@Friesian
To je bila samo zelja
Jesi li ozdravio?
To je bila samo zelja
Jesi li ozdravio?
- Pasiflora
#700 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Friesian wrote:"hoce li biti nekih noviteta za gradnju azila za 5 godina?"
pitaj za 10..
i tako u nedogled..sve ce to Mevlid ukokati!!