Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Moderator: anex
-
A71
#601 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
VUČKA JE UDOMLJENA. BIT ĆE STERILISANA, VAKCINISANA, ČIPIRANA A NOVI VLASNIK ĆE POTPISATI I UGOVOR SA UDRUGOM ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA KAKO BI SE ŠTO JE MOGUĆE VIŠE OSIGURALO DA NEŠTO SLIČNO VIŠE NIKADA NE DOŽIVI. LJEPOTICE NEKA TI JE SIGURAN I SRETAN ŽIVOT:)

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#602 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
[quote="A71"]VUČKA JE UDOMLJENA. BIT ĆE STERILISANA, VAKCINISANA, ČIPIRANA A NOVI VLASNIK ĆE POTPISATI I UGOVOR SA UDRUGOM ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA KAKO BI SE ŠTO JE MOGUĆE VIŠE OSIGURALO DA NEŠTO SLIČNO VIŠE NIKADA NE DOŽIVI. LJEPOTICE NEKA TI JE SIGURAN I SRETAN ŽIVOT:)
Najljepša vijest danas
I da se svi zauzmemo koliko možemo za zakon o napuštanju životinja. U Hrvatskoj postoji...
Najljepša vijest danas
I da se svi zauzmemo koliko možemo za zakon o napuštanju životinja. U Hrvatskoj postoji...
- Pasiflora
#603 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Drago mi je zbog Vucke
Zelim joj puuuuuno srece sa novom obitelji
p.s. Nadam se da cete je povremeno obilaziti. Zaista joj ne bi trebao jos jedan ludi vlasnik
p.s. Nadam se da cete je povremeno obilaziti. Zaista joj ne bi trebao jos jedan ludi vlasnik
-
zengi
#604 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
KatarinaKosaca wrote:A71 wrote:VUČKA JE UDOMLJENA. BIT ĆE STERILISANA, VAKCINISANA, ČIPIRANA A NOVI VLASNIK ĆE POTPISATI I UGOVOR SA UDRUGOM ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA KAKO BI SE ŠTO JE MOGUĆE VIŠE OSIGURALO DA NEŠTO SLIČNO VIŠE NIKADA NE DOŽIVI. LJEPOTICE NEKA TI JE SIGURAN I SRETAN ŽIVOT:)
Najljepša vijest danas![]()
![]()
E jos da samo hoce tom bivsem vučkinom vlasniku njegov novi Rot pojesti glavušu to bi bila jos bolja vijest.
- minjonja
#605 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
da li bi mi neko mogao pomoci oko prevoza cuke od otoke do stupa? jutros sam htjela voditi 2 psa na kastraciju, ali je zenka bila toliko strasljiva da nas je taxista cekao najmanje 15 minuta,a i mi smo na kraju odustali kad se sakrila negdje u zbunje. troje nas je burekom i psecom hranom pokusalo namamiti ali nije uspjelo tako da smo samo muzjaka odveli na stup jer je vec bio u autu spavao. bilo je planirano da ih oboje zajedno i odvedemo i vratimo, a sad ce ovo biti dupli posao kako cu ih morati odvojeno voditi. ima li neko da bi mogao i da bi imao strpljenja da saceka dok je ja pohvatam? nije mi ni zbog para tolika frka koliko mi je zbog toga sto ne znam kako ce ona reagovati u voznji, a jos manje kako ce taxista reagovati ako ona ne bude mirna. trebao bi mi neko iskusan oko cuka jer nisam ni ja neki strucnjak. platila bi ja prevoz 6 maraka u jednom smjeru koliko je i na taximetru pisalo.
- CartmanSA
#606 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
jel mogu ovdje da se zalim na lutalice ili ima neka druga tema???
- Pasiflora
#607 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Mozes ovdje pokusati zaliti seCartmanSA wrote:jel mogu ovdje da se zalim na lutalice ili ima neka druga tema???
- Cholina_Lokica
#608 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Ima li neko da bi udomio sarplaninku, stara je oko 10 mjeseci, trenutno je bolesna, neka gripozni virus koji ju je strasno iscrpio da nije mogla na noge da ustane. Sad je smjestena u pansion, i prima redovno svaki dan terapije, i polako se oporavlja. Za par dana ce biti kao nova, i tad ide na ulicu. Ako ima neko neka bude slobodan i javi se na 061/201-135
- CartmanSA
#609 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
hajde onda da pokusam...
covjece ne smijem proci kroz svoju ulicu od cuka koji su iz nekog nepoznatog razloga ljuti na mene... volim cuke i nikad mi nije padalo na pamet da ih poprijeko pogledam a kamo li povrijedim...
kad prolazim motorom oni ko hinje stoje iza nekog auta (cijeli copor) i onda skacu na mene ne da me ugrizu nego da me pojedu...srecom nisu brzi od mene na motoru ali u tom slucaju samo gledam kako cu opaliti nekog od prolaznika...
zalio sam se policiji ali njih boli neka stvar za to...
sta da radim???
covjece ne smijem proci kroz svoju ulicu od cuka koji su iz nekog nepoznatog razloga ljuti na mene... volim cuke i nikad mi nije padalo na pamet da ih poprijeko pogledam a kamo li povrijedim...
kad prolazim motorom oni ko hinje stoje iza nekog auta (cijeli copor) i onda skacu na mene ne da me ugrizu nego da me pojedu...srecom nisu brzi od mene na motoru ali u tom slucaju samo gledam kako cu opaliti nekog od prolaznika...
sta da radim???
-
amater1981
#610 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Nebi oni tebe pojeli, tu se samo radi o plijenskom nagonu tj. da ganjaju žrtvu(plijen) dok se kreče ti uspori ili skroz zakoči pa češ da vidiš naglo zaustavljanje pasa i povlačenje.CartmanSA wrote:hajde onda da pokusam...
sta da radim???
Znam da tebi to izgleda zastrašujuće ali to je prirodno u njima,čak sam ubjeden 99% da te nebi ni takli
- naja22
#611 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ne razumijem kakav ljudi imaju strah, kazes "ljuti" na tebe pa na tebe izgleda da pas zalaje ti mislis da hoce da te rastrga.. Mjesto da se zalis na to sto ti jadni psi su stalno gladni, zedni jedva se bore za svoj zivot ako nesto slucajno nadju u smecu ili ih neko nahrani ti se njih plasis, stvarno.. Al dobro, svi smo razliciti uglavnom nemas razloga da se plasis i probaj nekad nahraniti kojeg pa da vidis te sretne okice kad ugledaju hranuCartmanSA wrote:hajde onda da pokusam...
sta da radim???
- Friesian
#612 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
joj ljudi dragi jeste vi meni cudni.. hajd za Cartmana i nekako.. covjek se ne boji pa neka nahrani ako ima volju.. ali ima ljudi koji se boje pasa i pitaju za rjesenje a vi im kazete da ih nahrane.. i sami znate sta onda bude.. barem je kod mene to slucaj dok sam ih hranio, odnosno dok su bili oko moje zgrade, cim me vide eto ih i to i iz daljine.. ko ne zna da ih hranim i da zbog tog dolaze neko bi rek'o da ce me rastrgati.. a zamislite sad strah osobe koja se inace boji pa jos nagrnu na nju kad izadje iz kuce jer misle da im nesto nosi a ta osoba samo poslusala vas "savjet" u nadi da je nece ujesti..
organizacija milion a niko nista ne radi.. ja neki dan zovem da predam povrijedjeno mace u jednu od organizacija i oni mi rekose "Posalji slike na mail pa cemo pokusati udomiti".. kreteni, da moze biti kod mene ne bi njih ni zvao i najlakse je tako udomljavati pa se kititi tudjim perjem!
organizacija milion a niko nista ne radi.. ja neki dan zovem da predam povrijedjeno mace u jednu od organizacija i oni mi rekose "Posalji slike na mail pa cemo pokusati udomiti".. kreteni, da moze biti kod mene ne bi njih ni zvao i najlakse je tako udomljavati pa se kititi tudjim perjem!
- A1fa
#613 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
http://imageshack.us/photo/my-images/97 ... 11489.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 11484.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 1487p.jpg/
Zdravo
Evo da i ja za ovog malenog provjerim da li ima neko ko želi da mu pruži dom i malo pažnje?
Dakle, kao što vidite na slici, radi se o mužjaku, star je ca. 8-9mjeseci. Jako je umiljat, malo isprepadan jer je bio u čoporu sa večim cukama koje su ga stalno napadali, a tu su naravno i naši ljubazni sugrađani. Budući da ja imam već 2 svojih (koje sam udomio) ja se o njemu ne mogu brinuti kada dođe zima i do tada mu moramo pronaći neki dom.
Pas je u akciji veterinarske stancie Visoko sterilisan, vakcinisan i još uvijek ima onu crvenu markicu na uhu kojom su ga označili. Ima kratku dlaku koja uopšte ne opada, tako da je pogodan i za boravak u stanovima.
Nalazi se u Visokom.
Zainteresovani neka se jave na pp
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 11484.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 1487p.jpg/
Zdravo
Evo da i ja za ovog malenog provjerim da li ima neko ko želi da mu pruži dom i malo pažnje?
Dakle, kao što vidite na slici, radi se o mužjaku, star je ca. 8-9mjeseci. Jako je umiljat, malo isprepadan jer je bio u čoporu sa večim cukama koje su ga stalno napadali, a tu su naravno i naši ljubazni sugrađani. Budući da ja imam već 2 svojih (koje sam udomio) ja se o njemu ne mogu brinuti kada dođe zima i do tada mu moramo pronaći neki dom.
Pas je u akciji veterinarske stancie Visoko sterilisan, vakcinisan i još uvijek ima onu crvenu markicu na uhu kojom su ga označili. Ima kratku dlaku koja uopšte ne opada, tako da je pogodan i za boravak u stanovima.
Nalazi se u Visokom.
Zainteresovani neka se jave na pp
- CartmanSA
#614 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
plijenski ili ne plijenski...amater1981 wrote:Nebi oni tebe pojeli, tu se samo radi o plijenskom nagonu tj. da ganjaju žrtvu(plijen) dok se kreče ti uspori ili skroz zakoči pa češ da vidiš naglo zaustavljanje pasa i povlačenje.CartmanSA wrote:hajde onda da pokusam...
sta da radim???
Znam da tebi to izgleda zastrašujuće ali to je prirodno u njima,čak sam ubjeden 99% da te nebi ni takli
znam koja je raylika kad cuko trci za vama i kad "trci da te zakolje"
ovi kod mene nisu normalni nikako jer su do sad ugrizli nekoliko ljudi iz ulice i to kao hinje sakrivene iza auta...
naravno niko nista nije uradio po tom pitanju...
nemoj mi molim te moralisati o pitanjima hrane nego mi pomozi ako mozes... KOME SE OBRATITI da se te cuke sklone iz ulice???
- jaca-maca
#615 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Nikome?CartmanSA wrote:KOME SE OBRATITI da se te cuke sklone iz ulice???
- naja22
#616 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
haj mi reci koja je to ulica eto cisto da odem, sa biciklom pa bas da vidim hocel me napasti !CartmanSA wrote:plijenski ili ne plijenski...amater1981 wrote:Nebi oni tebe pojeli, tu se samo radi o plijenskom nagonu tj. da ganjaju žrtvu(plijen) dok se kreče ti uspori ili skroz zakoči pa češ da vidiš naglo zaustavljanje pasa i povlačenje.CartmanSA wrote:hajde onda da pokusam...
sta da radim???
ovi kod mene nisu normalni nikako jer su do sad ugrizli nekoliko ljudi iz ulice i to kao hinje sakrivene iza auta...
nemoj mi molim te moralisati o pitanjima hrane nego mi pomozi ako mozes... KOME SE OBRATITI da se te cuke sklone iz ulice???
- CartmanSA
#617 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
[/quote]
plijenski ili ne plijenski...
nemoj mi molim te moralisati o pitanjima hrane nego mi pomozi ako mozes... KOME SE OBRATITI da se te cuke sklone iz ulice???[/quote]
haj mi reci koja je to ulica eto cisto da odem, sa biciklom pa bas da vidim hocel me napasti ![/quote]
nidje veze ti je ova prica...
napominjem jos jednom cuke su ljute (sa krvolocnim izrazom na njuskama) na MENE (kako sam i gore napisao) na motoru ... i mene ganjaju izmedjuostalih...
nisu zavladali ulicom pa da raja ne smije izlaziti iz haustora ali sigurno znam da ima ljudi koji se boje tuda proci...
ulica je trg zlatnih ljiljana na dobrinji 1 kod sklonista...
plijenski ili ne plijenski...
nemoj mi molim te moralisati o pitanjima hrane nego mi pomozi ako mozes... KOME SE OBRATITI da se te cuke sklone iz ulice???[/quote]
haj mi reci koja je to ulica eto cisto da odem, sa biciklom pa bas da vidim hocel me napasti ![/quote]
nidje veze ti je ova prica...
napominjem jos jednom cuke su ljute (sa krvolocnim izrazom na njuskama) na MENE (kako sam i gore napisao) na motoru ... i mene ganjaju izmedjuostalih...
nisu zavladali ulicom pa da raja ne smije izlaziti iz haustora ali sigurno znam da ima ljudi koji se boje tuda proci...
ulica je trg zlatnih ljiljana na dobrinji 1 kod sklonista...
- naja22
#618 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ma brate previse prasinu dizete oko ovoga, ima mnogo vecih problema od ovoga, mada ovo meni i nije problem za ljude, vec za pse koji jedva prezivljavaju, zasto niko ne komentarise djecu koja terorisu znaci bukvalno pse udarajuci ih, gadjajuci ? To nisu djeca i ja sam bio dijete pa nisam te stvari radio 
- 4m3l
#619 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
xxxx
Last edited by 4m3l on 02/10/2011 22:21, edited 1 time in total.
-
zengi
#620 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Kartmane,
Nemas trenutno kome da se obratis u vezi tih cuka.
Imaju cuke taj obicaj da ganjaju auta a posebno objekte koji prave buku kao sto je motor, traktor ili bucnija auta.
Problem je u tome sto bi u tom ganjanju mogao neki od njih da ti podleti pod motor pa da nastradate i ti i cuko.
Ako te nije strah, probaj nekad da ih dozoves da se priblize motoru da ga malo razgledaju pa ga onda upali i pusti ih da se svojski izlaju na njega i vidi kako ide sa tim.
To njima jednostavno dodje kao neki sport.. ufuraju se da je to neka lovina i odose oni u potjeru mada i oni sami znaju da to nije nikakav plijen i da se to nemoze pojesti.
Ja sam pokusavao da odvratim neke cuke od tog ganjanja traktora itd. ali bez uspjeha.
Ima nekih koji mrtvi hladni sjede pored puta i ignorisu saobracaj do kasno uvece kad se saobracaj prorijedi i onda pocnu da ganjaju atua..
niđe veze.
Nemas trenutno kome da se obratis u vezi tih cuka.
Imaju cuke taj obicaj da ganjaju auta a posebno objekte koji prave buku kao sto je motor, traktor ili bucnija auta.
Problem je u tome sto bi u tom ganjanju mogao neki od njih da ti podleti pod motor pa da nastradate i ti i cuko.
Ako te nije strah, probaj nekad da ih dozoves da se priblize motoru da ga malo razgledaju pa ga onda upali i pusti ih da se svojski izlaju na njega i vidi kako ide sa tim.
To njima jednostavno dodje kao neki sport.. ufuraju se da je to neka lovina i odose oni u potjeru mada i oni sami znaju da to nije nikakav plijen i da se to nemoze pojesti.
Ja sam pokusavao da odvratim neke cuke od tog ganjanja traktora itd. ali bez uspjeha.
Ima nekih koji mrtvi hladni sjede pored puta i ignorisu saobracaj do kasno uvece kad se saobracaj prorijedi i onda pocnu da ganjaju atua..
- minjonja
#621 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
ima li neko da mi posudi transportni boks za cuke da ovu jednu zenkicu odvedem na sterilizaciju?
- fuj_to
#622 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
odavno nisam vidio ljepseg psa.. ako ste ustanovili cega je mjesanac molio bi da napisete ovdje. meni nekako lici na koker spanielaalica.k wrote:
inace razmisljao sam da kupim huskya, ali to bi vjerovatno bilo mucenje zivotinje buduci da zivim u stanu tako su mi prioritet spanieli i eventualno maltezeri. do duse, moram ukucane nagovoriti jer imaju strah od zivotinja
-
zengi
#623 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Meni ovo lici na King Charl's Terijera.... ovako iz profila
ali je u svakom slucaju prao sladak.... ima neku cudnu boju, oci i dlaku.
-
luna09
#624 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 713&type=1 ako sam dobro shvatila neko poklanja patuljastog pinča , a skoro sam pročitala da ga traže na poklon pa eto
- Friesian
#625 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
prijatelj od kolege me je zamolio da ovo ovdje postavim.. prije dva dana je, pored firme, u kontejneru nasao dva steneta koja nisu jos ni progledala.. ostavio ih je u firmi i kad su tu hrane ih svi, naravno na flasicu.. zao mu je sto moraju ostajati sami i gladni preko noci, sto je ustvari duzi period od kraja radnog vremena do pocetka novog tako da trazi nekog ko je voljan i ima mogucnosti da preuzme brigu o njima.. ima li takvih?