Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Moderator: anex
- jaca-maca
#501 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
*
Last edited by jaca-maca on 08/12/2012 03:49, edited 1 time in total.
-
YOSMA
#502 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
jesu slatki....
- minjonja
#503 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
znam da su sanse male pored svih životinja koje traze dom, al rekoh da pokusam bar...
061/378-684

ovaj je bolestan. nije nepokretan i srecom nema preloma, ali tesko hoda. veoma je slab. uspio je sinoc da se koliko-toliko sakrije ispod kontejnera, ali opet su svi mokri dok koze. kako sam mu prisla, odmah se upiskio od straha. sav je pomalo letargican. dok sam im davala da jedu, ona druga dvojica navalila kao da danima nisu jeli, a ovaj se nije uposte borio.

ovdje se vidi da ovaj bolesni moze da hoda, ali se i vidi gdje oni zive. lijevi na slici je isto pomalo slab. treso se ko prut, ali je fino jeo. strasljivi su i odmah cvile i bjeze kad im neko pridje. trebalo im je par minuta da skontaju da im necu nista. onaj treci gore mi fino izgleda.

ja bi im dala 2 mjeseca, a spolove nisam provjeravala. dva su cupava, samo se ne vidi jer im je dlaka sljepljena.
ja strahujem od toga da kad dodju smecari ih slucajno ne pokupe, pogotovo onog bolesnog sto se ispod krije da ga ne zgnjece. poucena iskustvo, oni nece jos dugo ovdje biti.
prihvatam bilo kakav vid pomoci: hrana, smjestaj stalni/privremeni.
061/378-684

ovaj je bolestan. nije nepokretan i srecom nema preloma, ali tesko hoda. veoma je slab. uspio je sinoc da se koliko-toliko sakrije ispod kontejnera, ali opet su svi mokri dok koze. kako sam mu prisla, odmah se upiskio od straha. sav je pomalo letargican. dok sam im davala da jedu, ona druga dvojica navalila kao da danima nisu jeli, a ovaj se nije uposte borio.

ovdje se vidi da ovaj bolesni moze da hoda, ali se i vidi gdje oni zive. lijevi na slici je isto pomalo slab. treso se ko prut, ali je fino jeo. strasljivi su i odmah cvile i bjeze kad im neko pridje. trebalo im je par minuta da skontaju da im necu nista. onaj treci gore mi fino izgleda.

ja bi im dala 2 mjeseca, a spolove nisam provjeravala. dva su cupava, samo se ne vidi jer im je dlaka sljepljena.
ja strahujem od toga da kad dodju smecari ih slucajno ne pokupe, pogotovo onog bolesnog sto se ispod krije da ga ne zgnjece. poucena iskustvo, oni nece jos dugo ovdje biti.
-
zengi
#504 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Minjonja druze, nemogu drugacije pomoci jer i ja kuburim sa jednom cetom ovakvih pasa ali imam osjecaj da su ovo paraziti. Imam i ja jednog slicnog, samo lezi letargican, mrsav i pogrbljeno hoda kao da malo vuce zadnji kraj.minjonja wrote:znam da su sanse male pored svih životinja koje traze dom, al rekoh da pokusam bar...
061/378-684
Evo sam mu kupio tabletu pa cu mu je veceras dati i nadati se najbljem.
Jadna stvorenja!!!
Sto te nema na ovim drugim temama da vidis fine raje sto predlazu misomore itd.
- minjonja
#505 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
zengi, ne zamjeram nikom ko ne pomogne. svako svoju muku muci. znam da na forumu ima svako svoje krdo o kojem se brine. imam i ja kuci zooloski vrt.
samo da kazem da nisu vise letargicni. onaj jedan jeste malo sporiji, ali je puno bolje nego sto je bio. izgleda samo da su bili ogladnili i ozednili. sad su dobro: skacu, trce, igraju se ko svi normalni kucici. malo na ovim slikama izgledaju jadno kako su bili mokri ko cep jer je kisa padala tih dana. kad napravim fine nove slike, vidjecete vi svi kakvi su ovo medovi
htjela sam im dati tablete protiv parazita samo sto ne znam kako to ide kod cuka. koliko moram dati tableta jednom kucicu od 2 mjeseca? znam da ide na tezinu ali ne mogu da procijenim koliko su teski. moze li mi neko reci onako od oka koliko im treba?
samo da kazem da nisu vise letargicni. onaj jedan jeste malo sporiji, ali je puno bolje nego sto je bio. izgleda samo da su bili ogladnili i ozednili. sad su dobro: skacu, trce, igraju se ko svi normalni kucici. malo na ovim slikama izgledaju jadno kako su bili mokri ko cep jer je kisa padala tih dana. kad napravim fine nove slike, vidjecete vi svi kakvi su ovo medovi
htjela sam im dati tablete protiv parazita samo sto ne znam kako to ide kod cuka. koliko moram dati tableta jednom kucicu od 2 mjeseca? znam da ide na tezinu ali ne mogu da procijenim koliko su teski. moze li mi neko reci onako od oka koliko im treba?
- jaca-maca
#506 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Jedna tableta kosta 2 KM i jedna tabletica ide na 10 kg. Koliko vidim oni imaju oko 5 kg, znaci pola tabletice po psu.minjonja wrote:htjela sam im dati tablete protiv parazita samo sto ne znam kako to ide kod cuka. koliko moram dati tableta jednom kucicu od 2 mjeseca? znam da ide na tezinu ali ne mogu da procijenim koliko su teski. moze li mi neko reci onako od oka koliko im treba?
- minjonja
- winnie
- Jasna90
#509 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Stavi oglas na *** SPAM ***.ba i pik.bawinnie wrote:poklanjam dvoje prekrasne stenadi. imaju 24 dana i milina ih je gledat kako rastu i igraju se...
ja bi ih zadrzao ali vec imam dvoje i bojim se da necu moci sve da ih savladam
Prvo stene mi izgleda kao tornjak, a drugo kao sarplaninac
- winnie
#510 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
to im i jeste porijeklo, pola tornjak pola sarplaninacJasna90 wrote:Stavi oglas na *** SPAM ***.ba i pik .ba
Prvo stene mi izgleda kao tornjak, a drugo kao sarplaninac
stenad poklanjam i dostavljam na adresu... ako ima zainteresovanih, slobodno me kontaktirajte u pp
-
Cober
#511 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
A šta kažeš na ovog prvogDamirova wrote:Zao mi je sto nisam prije dosla na Forum i udomila Dorubas je slatka
Vec nekoliko godina zivim u Kuci, imam jednu veliku praznu garazu i prelijep manji travnjak kao i lijep kutak u kuci . Nedaleko od kuce ima velika livada tako da bi moj pas bio jako sretan u tom okruzenju.
Naravno da veci psi kao Tornjak ne bi mogli da kazem opstati na mom travnjaku, ali eto nadam se da cete mi pomoci da pronadjem psa.. samo mi posaljite sliku.
Umjesto da drhti od straha i čeka jadnu smrt od iscrpljenosti, fakat bi mogao biti tvoj prelijepi i dobri pasminjonja wrote:znam da su sanse male pored svih životinja koje traze dom, al rekoh da pokusam bar...
061/378-684
- Jasna90
#512 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ja sam se Damirov-oj javljala, poslala slike svih pasa kojih imam za udomljavanje, ali ona se nikad nije javila 
- winnie
- opa22
#514 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
ajmeee kako je lijepi
-
ILDOGS
#515 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Reci mi, kojeg spola je to kuce?
Ako vec nije udomljeno...
- Jasna90
#516 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Michelle je udomljena (11.)

- winnie
#518 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
zensko, jos ceka vlasnikaILDOGS wrote:Reci mi, kojeg spola je to kuce?
pravo je vesela i zivahna i mislim da ce biti pravo dobar cuvar i drug(arica)
- Friesian
#519 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
uskoro ce slike novih stenaca koji trebaju dom pa bi molio sve koji su zainteresovani ili koji imaju nekog ko zeli stene da se javi..
-
Koldžinica
#520 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Zdravo svima.Vasa akcija pruzanja pomoci i udomljavanja pasa zasluzuje sve pohvale. Pre 6 - 7 mjeseci oko nase kapije se motalo malo crno bespomocno kuce,i odlucili smo da ga udomimo jer smo bas pre mjesec - dva ostali bez psa.Udomili smo je (zenka) i ona nam je uzvratila ukazano povjerenje! Danas je to pas koji trci kao metak,laje kad god neko prolazi ulicom i cak ima osjecaj za neke druge stvari,uznemirila se i zalajala kad god bi nam se iznenada telila krava da smo dosli da pomognemo i milion drugih predosjecaja.Zadovoljni smo njome,em nismo morali kupiti drugo kuce,em je ona dobila dom,em sad imamo i psa i cuvara i druga!
-
poklanjampsa
#521 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
naravno da ce lajat, misli jadni cuko da se krava transformise u cudovisteKoldžinica wrote:Zdravo svima.Vasa akcija pruzanja pomoci i udomljavanja pasa zasluzuje sve pohvale. Pre 6 - 7 mjeseci oko nase kapije se motalo malo crno bespomocno kuce,i odlucili smo da ga udomimo jer smo bas pre mjesec - dva ostali bez psa.Udomili smo je (zenka) i ona nam je uzvratila ukazano povjerenje! Danas je to pas koji trci kao metak,laje kad god neko prolazi ulicom i cak ima osjecaj za neke druge stvari,uznemirila se i zalajala kad god bi nam se iznenada telila krava da smo dosli da pomognemo i milion drugih predosjecaja.Zadovoljni smo njome,em nismo morali kupiti drugo kuce,em je ona dobila dom,em sad imamo i psa i cuvara i druga!
-
Cober
#522 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Svaka čast. Vaš postupak zaslužuje sve pohvale!Koldžinica wrote:Zdravo svima.Vasa akcija pruzanja pomoci i udomljavanja pasa zasluzuje sve pohvale. Pre 6 - 7 mjeseci oko nase kapije se motalo malo crno bespomocno kuce,i odlucili smo da ga udomimo jer smo bas pre mjesec - dva ostali bez psa.Udomili smo je (zenka) i ona nam je uzvratila ukazano povjerenje! Danas je to pas koji trci kao metak,laje kad god neko prolazi ulicom i cak ima osjecaj za neke druge stvari,uznemirila se i zalajala kad god bi nam se iznenada telila krava da smo dosli da pomognemo i milion drugih predosjecaja.Zadovoljni smo njome,em nismo morali kupiti drugo kuce,em je ona dobila dom,em sad imamo i psa i cuvara i druga!
- jaca-maca
#523 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
NEGRA UDOMLJENA (12.)

- jaca-maca
#524 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Poklanjam stene mjesanac civave + troskovi vakcinacije. Muzijak star
4 mjeseca, malog rasta.
Zove se Lenny. Poklanjam samo u dobre ruke, ozbiljnim ljudima, djeci ne! Samo Sarajevo!
Dobrinja 2.
Kontakt 061 707 535.

4 mjeseca, malog rasta.
Zove se Lenny. Poklanjam samo u dobre ruke, ozbiljnim ljudima, djeci ne! Samo Sarajevo!
Dobrinja 2.
Kontakt 061 707 535.

Last edited by jaca-maca on 02/06/2011 19:01, edited 2 times in total.
- Pasiflora
#525 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Bravo @jaco, NEGRI SRETNO