Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
I

#126 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by I »

¸Image
Image

pronadjena mala zenkica na podrucju Starog grada...hitno joj je potreban dom..ja nisam u mogucnosti da je zadrzim jer imam vec jednog psa..molim vas da se neko javi ko bi je barem i privremeno uzeo kod sebe..broj telefona na pp
karate kid

#127 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by karate kid »

poklanjam zenku rotvajlera staru 6 mjeseci, dva avljijanera i jednog sarplaninca koji su se vec dva/tri mjeseca nastanili pred mojim haustorom i molim vas samo i vodite gdje hocete jer ako se kojim slucajem zalete mi na djete kao sto znaju na ostale komsije ima slucajno da ga sjekirom udarim.
duboka_misao

#128 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

archie wrote:Prije nekoliko dana sam postavila pricu o zenki koja je nadjena na Mdvoru, mjesanac belgijskog ovcara. Da podsjetim, bivsi vlasnik ju je tukao a potom izbacio na snijeg. Veterinar je potvrdio da je bila maltretirana. Inace vrlo je umiljata, zdrava, voli da se mazi i vrlo brzo se ( ponovo) navikla na zivot u stanu. Medjutim ljudi koji su je privremeno uzeli za dva dana odlaze iz BH. Dakle jos dva dana imamo smjestaj za ovu ljepoticu, a nakon toga nemamo gdje sa njom. Za 4-5 mjeseci koliko je stara , previse je toga pretrpila.. Ima li neko ko zeli da usreci jednog divnog cuku?
slike Mie
Image

Image

Image

Image
UDOMLJENA
Last edited by duboka_misao on 01/02/2010 13:35, edited 1 time in total.
I

#129 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by I »

URL=http://img189.imageshack.us/i/p1060022c.jpg/]Image[/URL] Image

evo jos malo slika ove ljepotice..trenutno se nalazi kod mene, ali ne moze jos dugo ostati :( relativno je mala i mislim da nece jos puno rasti..maza je prava i uljepsala bi vas dom :D molim vas da se javi neko ko je barem moze privremeno uzeti kod sebe

Image Image
dobar,ti?

#130 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by dobar,ti? »

par dana se po mojoj ulici vrtilo stene malo, i svaki puta kad izadjem da ga uhvatim on se izgubi negdje, danas sam ga uhvatio i dao mu da jede malo al stvarno je mrsav sve mu kosti mogu napipati i kise , ja sam ga sad stavio u svoju šupu, al to je privremeno pa ako iko moze da ga udomi stvarno bi bilo dobro, lokacija na PP
hvala
dobar,ti?

#131 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by dobar,ti? »

prest'o je kihat, sad se malo i igra, a evo i slikica
Image
Image
Image
stvarno bi bilo dobro da ga neko il udomi il preuzme jer su se poceli zaliti ukucani, ja cu mu kupiti sutra te vitamine, al sto prije ako moze bilo bi dobro
dobar,ti?

#132 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by dobar,ti? »

danas je neko ostavio otvorena vrata od supe i vjerovatno je cuko pobjegao trazio sam ga al ga nema, ako se pojavi javicu odmah :sad:
kobe_sa

#133 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kobe_sa »

Tražimo usvajatelja za psa Lulu!

Mala Lula je dolutala u kasnim noćnim satima pred naš prag, sva poki...sla od kiše, podrhtavajući od zime. Nemamo mogućnost da psa ostavimo kod sebe, pa vas molimo da nam pomognete da mu nađemo dom. Dali smo joj ime Lula po Pokoyo crtiću, a nisam ni sigurna da li je ženka :)))
Elem, zvali smo neke brojeve ko fol SOS centra za životinje, ali niko se ne javlja i brojevi su nedostupni.
Nekada u Sarajevu je postojao AZIL ZA PSE LUTALICE, da li to jos uvijek postoji i gdje se nalazi. Znam da su se reklamirali na Kantonalnoj televiziji.

Hvala!
kobe_sa

#134 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kobe_sa »

Image

Evo slike. Javim brzo koji je spol. Otprilike ima mjesec dana.
kobe_sa

#135 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kobe_sa »

Last edited by kobe_sa on 11/01/2010 14:55, edited 4 times in total.
kobe_sa

#136 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kobe_sa »

Dakle,
Lulu je ipak muzijak, ima oko mjesec dana, rasu mu ne znam, ne razumijem se plaho.
Evo opet link:
http://yfrog.com/31lulaj

Pliz, pomozite nam da ga udomimo.

Hvala puno!
duboka_misao

#137 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

Blonde Pekinese found near the eternal flame(vjecna vatra) on Sunday at 4pm. The Pekinese is male, about a year old and maybe 6-7 kilos. His left eye has been damaged, the veterinarian says it was a recent injury and will require surgery. I am happy to pay for the surgery, we can probably do it in a few days. Today, I had him vaccinated and de-wormed. I've attached his picture. I am Brianna and my cell is: 062 348 759 . I speak Bosnian, just slowly. Thank you!!
Image

UDOMLJEN
Last edited by duboka_misao on 30/01/2010 13:47, edited 1 time in total.
duboka_misao

#138 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by duboka_misao »

kakav nered wrote:Imam dobru vijest što se tiče sterilizacije kuje :) maloprije sam išla nahraniti kučiće i srela sam direktora ovog cijelog kompleksa (može se reći da su psi njihovi) i predložila mu sterilizaciju. Složio se. Kaže da ima prijatelja veterinara i da će vidjeti s njim da to obavi. A tih par dana poslije zahvata bi mogla biti u autopraoni gdje ima jedna gospođa koja bi je mogla pripaziti :) kako sam sretna :) :) :)

kučići su preslatki... moraju se vidjeti u živo, puno su ljepši nego na slikama...
koliko sam mogla pohvatati ima bar 6 mužjaka..
to za sterilizaciju je extra :D :thumbup:
darprirode

#139 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by darprirode »

Mene tuga fata, danas ispred zgrade petero, na pofalicima 12 malih,butmir krcat,ovo se nekako mora rijesavat,nista se ne radi, a zakon je usvojen,jadni psi ni za sta nisu krivi :( :( :(
Friesian

#140 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

pozzz.. dugo se nisam javljao
e ovako... veceras je kolegica s fakulteta na Dobrinji pronasla stene u tipu njemackog ovcara... kujica je stara mogucih 4 - 5 mjeseci... uglavnom, bila je nedavno na operaciji straznje lijeve noge jer se vidi da je dlaka bila obrijana i primjeti se vec zarasla rana na kuku... bila je kod nekog momka u komsiluku ali niko ne zna gdje taj momak zivi inace bi mu se pojavio na vratima... psa je, prema rijecima, jedne gospodje udarilo auto, momak ga je odveo kuci i nakon par dana izbacio na ulicu... kuk je skroz izbacen iz lezista, ne boli je puno vise je iritira... sutra idemo na RTG na veterinu pa vam javim sta je bilo...

dobro bi nam dosla bilo kakva pomoc oko smjestaja kao i moguca nadoknada tretmana... nemam pojma sta ce joj se raditi i koliko ce to kostati...
trenutno je kujica u garazi koju nam je ustupila @duboka_misao...

P.S. sutra slike... )

pomoziteeee!!!

Image

Image
csejla

#141 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by csejla »

Ovaj prelijepi pas je juce spasen. Malo je falilo da ga udari auto te ga je Darko ponjeo sa sobom. Kod nejga ne moze biti jer mu je zena alergicna na psecu dlaku :( Star je 1 god, nece rasti vise, dakle niskog je rasta i jako umiljat i fin. Djedluje da je bio neci. Molim sve koji zele malog psa da se jave sto prije na:

061 109 299 Darko

Image
Image
minjonja

#142 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

unska sirena wrote:Nisam sigurna, možda je o ovome već neko i pisao, ali ja sad stvarno nemam vremena da sve to pregledam...
Na poklon sam dobila chow chow psića pa bi zamolila sve one koji imaju tog psa ili znaju nešto o njemu da napišu,
jer je ovo prvi put da imam psa i svaki vaš savjet bi mi dobro došao...u vezi hranjenja, održavanja higijene i svega drugog...
Unaprijed vam hvala...
joj blago tebi, kako ja volim te velike debele cuke :-)

mislim da ce ti prije pomoci ova tema: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=70332 . molim te obraduj nas njegovim slikama :D
amelino

#143 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by amelino »

Issa. Spaseni pas kojem su ubili 2 kucica, jedan je prezivio i sa majkom je na sigurnom kod divne gospodje koja ih je primila i brine o njima. Pas je slijep zbog secerne bolesti, unisten mu je pankreas i operisala je gnojnu maternicu prije mjesec dana. U jako losem je stanju, ima samo 16kg i u Vetlife-u je na posmatranju da joj se odredi tacna doza inzulina na kojem ce morati biti do kraja zivota. Jako je mrsava zbog dijabetesa. U dogledno vrijeme kada se stabilizuje stanje bit ce potrebno i mrene skidati, jer pas ne vidi. Nasli smo gospodju koja ce se brinuti o njoj i njenom sinu i hvala joj sto joj je spasila zivot. Racun u Vetlife-u za sve ove analize krvi i mjerenje secera u krvi su sa boravkom preko 200KM. Molim sve koji mogu da pomognu u spasavanju Isse, da novac direktno u Vetlife odnesu - za Issu. Pas je smjesten u srijedu u Vetlife i bit ce do sutra.

Hvala svima : Amela 061 597 481

Image

Image

Image

Image

Image
verdi

#144 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by verdi »

@unska sirena

o chow chow procitaj na http://www.balkankinology.net/pricaonic ... ?f=37&t=82
mislim da je to pravo mjesto za sva tvoja pitanja i nedoumice, jer se tamo nalaze ljudi koji su pravi zaljubljenici i znalci ove drevne rase.

zelim tebi i tvom cuki lijep i dugovjecan zajednicki zivot
Baby

#145 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Baby »

Mi smo mnogo slatki kučići sa ulice.Naša majka nas je okotila kod jedne fine porodice koji su nju primili dok ne nađe dom.Nisu se nadali nama.Sada smo kod njih i spavamo u boxu sa našom mamom koja je jako ozlijeđena.
Mnogo smo maleni i veseli.5 dječaka i 2 curice,ali jedna curica ostaje kod ovih divnih ljudi.
Imamo samo 2 mjeseca,i mješanci smo Njemačkog ovčara,ptičara i Border Kolija.
Nama je ovdje fino i jedemo mnogo puta na dan nikad nismo gladni,ali opet voljeli bi da imamo svoje vlasnike.
Nijednom od nas ne bi msetalo da živi u dvorištu a još manje u kući.Biti ćemo srednje veličine,odani i zahvalni.Nemojte nas stavljati na lanac jer mi nismo psići za lanca,mi smo psići za igru i maženje.Navikli smo na život sa mačkama i drugim cukama.

Kontakt:
066643779-Emina
Image
Image
Image
Image
darprirode

#146 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by darprirode »

Zenkica, stara 2 mjeseca HITNO treba dom, bila je kod jedne djevojke koja je nazalsot ne moze zadrzati :(. Posto je bila u stanu cijelo vrijeme ,cim je 10 min napolju pocne se trest od zime, ne mozemo je pustiti na ulicu da ugine :(:(. Molim Vas pomozite da joj nadjemo dom kakav zasluzuje.Vakcinisana.ociscena od parazita.
Sve inforamcije na 061740737

Image
darprirode

#147 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by darprirode »

Prelijepa zenkica mix tornjaka (otac cistokrvni tornjak) trazi dom. Stara 2,5 mjeseca i veterinarski obrađena, samo u dobre ruke. Sve informacije na broj 061/740737

Image
NEOPLAN

#148 Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by NEOPLAN »

Image

Doblo jutlo.

Ja sam jedna mala napustena Cujica-tujica.Lodjena sam plije oko mjesec dana. Ne znam da li sam imala blace i sestala, znam da sam imala lijepu mamu. Ali moj gazda kojeg sam toliko volila je lijesio da me baci, samo zato sto sam Cujica. Bacio me je u smece na Glbavici.

Jutlos me je nasao cika NEOPLAN. Dao mi je da jedem. Ali on vec ima tli cuka i stvalno mi ne moze pomoci. Zato vas mojim, udomite me. Bicu vam zahvalna....

Kako sam plovela noc: Ostavili su me u smetljalnik u kutiji. Po meni su ljudi bacali smece. Bojim se. Zima mi je. Nesto glasno bluji svako malo u smetljalniku (aparat za ventilaciju obliznje prodavnice) te me je jako stlah, bojim se....dlhtim.... Pomozite mi molim vas.....

P.S. Ljudi, dajte da spasimo ovo malo stene. I molio bih BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA....
Last edited by Amazonka27 on 25/01/2010 10:34, edited 1 time in total.
Reason: prijetnje starom vlasniku
ZUKLJOZUKLJIC

#149 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ZUKLJOZUKLJIC »

Posavski gonič, mužjak, star 2 god. traži lijep, siguran i topao dom. Potencjalni udomitelj isključivo iz Sarajeva, sve ostale info.preko pm ili [email protected]

Image
Image
Image

UDOMLJENA
Last edited by anjusha on 22/02/2010 11:54, edited 1 time in total.
Reason: UDOMLJAVANJE
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#150 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by anjusha »

Mole se forumasi koji su objavljivali vijesti o psima za udomavanje i pomoc da ukoliko je neki pas udomljen urede svoj prvobitni post tako sto ce navesti da je pas udomljen velikim slovima u nekoj od dostupnih boja.
Molba se upucuje radi lakseg pregleda zainteresovanih osoba za udomljavanje psa- kako bi se odmah vidjelo koji je pas udomljen a koji ne.
Zahvaljujem,
vasa anjusha
Post Reply