Moderator: anex

minjonja wrote:zeli li neko malo musko tigrasto mace staro 3-4 sedmice

Slažem se s tobom. Ja sam godinama odbijala da mi unesu macu u kuću ali.....kako gospođice uđoše više ne izđoše.z1xter wrote:Ja bih rado udomio jednog mačića,i to mi je želja već uznazad dvije godine,al mati baš nevoli jer se linjaju,a nema većeg meraka kada ti maca zapede u krilu ili kada legneš da spavaš...

mala ispravka desetero kučićaHemera wrote:na dolac malti,ispred 100-metarke u zbunju (kod DP marketa) okotila se zenkica,ima 9 malih kučića,mali skakuću okolo veselo,narod im vidim iznosi hranu
pa zar nisu sterilisali ovi čoporoljubci...i šta sad sa tih desetak jadničaka...Hemera wrote:mala ispravka desetero kučićaHemera wrote:na dolac malti,ispred 100-metarke u zbunju (kod DP marketa) okotila se zenkica,ima 9 malih kučića,mali skakuću okolo veselo,narod im vidim iznosi hranu
Ne znam hoću li pomoći al pokušat ću. Ako je mače pokupljeno na ulici sigurno je uplašeno. Vjerovatno odvojeno od mame, možda i još braca i seka ima. Moraš imati strpljenja. Ne dosađuj previše, ostavi negdje da ima blizu više vrsta hrane i vodu obavezno. Pored hrane za mace stavi malo i kakvog sitno nasjeckanog mesa, možda piletine samo par komadića, ili nešto drugo.Poznajem ulične mace koje ne žele ni probati konzerve ili krekere al zato ubiše za hrenovke ili salamu.I ostavi kakvu dekicu da može leći da mu bude meko i toplo. Sretno.bjondina wrote:Molim vas za pomoć!!
Udomila sam mačića starog oko dva mjeseca.Došao je u kuću prije dv ana i od tada ništa nije jeo ni pio.Zavukao se iza kreveta i tamo povremeo ijukne i to je sve.Probala sam mu napraviti igračku na konopu , malu lopticu i uopče nije zainteresirana.Što se tiće nužde dva puta je kakala po podu i jednom u pjesak koji sam premjestila matine kraj nje.Isto tako joj više puta na dan mjenjam hranu i guram bliže njoj, međutim ništa ne jede.Kad joj se želim približit ,pobjegne na drugo skriveno mijesto i tek sepo noći opet vrati iza kreveta.Više eznam što da radim.Jutros sam imala osječaj ka da povraća, al nita nije zašlo.Totalno sam zbunjena njenim ponašanjemJe li to blest,strah,stres,pomozite nkim savjetom.Je li takv poašanj i odbijanje hran uopće normalno
luna09 wrote:Ne znam hoću li pomoći al pokušat ću. Ako je mače pokupljeno na ulici sigurno je uplašeno. Vjerovatno odvojeno od mame, možda i još braca i seka ima. Moraš imati strpljenja. Ne dosađuj previše, ostavi negdje da ima blizu više vrsta hrane i vodu obavezno. Pored hrane za mace stavi malo i kakvog sitno nasjeckanog mesa, možda piletine samo par komadića, ili nešto drugo.Poznajem ulične mace koje ne žele ni probati konzerve ili krekere al zato ubiše za hrenovke ili salamu.I ostavi kakvu dekicu da može leći da mu bude meko i toplo. Sretno.bjondina wrote:Molim vas za pomoć!!
Udomila sam mačića starog oko dva mjeseca.Došao je u kuću prije dv ana i od tada ništa nije jeo ni pio.Zavukao se iza kreveta i tamo povremeo ijukne i to je sve.Probala sam mu napraviti igračku na konopu , malu lopticu i uopče nije zainteresirana.Što se tiće nužde dva puta je kakala po podu i jednom u pjesak koji sam premjestila matine kraj nje.Isto tako joj više puta na dan mjenjam hranu i guram bliže njoj, međutim ništa ne jede.Kad joj se želim približit ,pobjegne na drugo skriveno mijesto i tek sepo noći opet vrati iza kreveta.Više eznam što da radim.Jutros sam imala osječaj ka da povraća, al nita nije zašlo.Totalno sam zbunjena njenim ponašanjemJe li to blest,strah,stres,pomozite nkim savjetom.Je li takv poašanj i odbijanje hran uopće normalno