Ukoliko neko ima malo mace - muzijak, javite pls... jedini razlog zasto malo, da bi se navikao na psa
nadam se da ce biti ponuda bar jedna
Moderator: anex
hamra, imaš pp!hamra wrote:Udomljavam malo musko mace!!!))
Ukoliko neko ima malo mace - muzijak, javite pls... jedini razlog zasto malo, da bi se navikao na psa)
nadam se da ce biti ponuda bar jedna

prekrasan jeSinjaD wrote:Na molbu prijateljice postavljam slike ovog preslatkog mačića koji traži dom
Dječak je, 5 mu je mjeseci,vakcinisan (nobivac tricat i protiv bjesnila),kastriran i mikročipiran, ima pasoš.
Udomljavanje dolazi u obzir samo ozbiljnim udomiteljima.
Mačić je sa nekih 3 mjeseca ostao bez repa, te mu je nakon toga izvršena amputacija repa. Mačić živi u stanu, naučen je na pijesak i život u zatvorenom i odličan je ljubimac. Nalazi se na području Sarajeva
![]()
![]()

Postavi na temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=450ala7 wrote:Trazim dom,smjestaj psu..
Hvala puno.. nisam vidio tu temu..jaca-maca wrote:Postavi na temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=450ala7 wrote:Trazim dom,smjestaj psu..
i obavezno stavi oglas na SuperOglase!!!
Ovaj ljepotan još uvijek traži dom!SinjaD wrote:Na molbu prijateljice postavljam slike ovog preslatkog mačića koji traži dom
Dječak je, 5 mu je mjeseci,vakcinisan (nobivac tricat i protiv bjesnila),kastriran i mikročipiran, ima pasoš.
Udomljavanje dolazi u obzir samo ozbiljnim udomiteljima.
Mačić je sa nekih 3 mjeseca ostao bez repa, te mu je nakon toga izvršena amputacija repa. Mačić živi u stanu, naučen je na pijesak i život u zatvorenom i odličan je ljubimac. Nalazi se na području Sarajeva
![]()
![]()

Još je rano, i kada počnu jesti tvrđu hranu ako ih tako male odvojiš od majke velike su šanse da neki od njih neće preživjeti.Ssana wrote:Poklanjam tri mačića. Stari su gotovo mjesec dana. Kod mene bi bili još neko vrijeme dok ne počnu jesti tvrđu hranu.
Ssana, sačekaj da napune najmanje 2 mjeseca. To je neki minimum za odvajanje (po mom mišljenju). Kad napune 2 mjeseca dovoljno su stari i za veterinarsku obradu.Cober wrote:Još je rano, i kada počnu jesti tvrđu hranu ako ih tako male odvojiš od majke velike su šanse da neki od njih neće preživjeti.Ssana wrote:Poklanjam tri mačića. Stari su gotovo mjesec dana. Kod mene bi bili još neko vrijeme dok ne počnu jesti tvrđu hranu.
Mi smo nasli tri macica koji imaju jedva mjesec dana, odvojeni su vec od majke. Poceli su da jedu hranu. Stavicu oglas za udomljavanje za par dana. Je li ok da ih udomimo sad sa mjesec dana ili da sacekamo malo da porastu?SinjaD wrote:Ssana, sačekaj da napune najmanje 2 mjeseca. To je neki minimum za odvajanje (po mom mišljenju). Kad napune 2 mjeseca dovoljno su stari i za veterinarsku obradu.Cober wrote:Još je rano, i kada počnu jesti tvrđu hranu ako ih tako male odvojiš od majke velike su šanse da neki od njih neće preživjeti.Ssana wrote:Poklanjam tri mačića. Stari su gotovo mjesec dana. Kod mene bi bili još neko vrijeme dok ne počnu jesti tvrđu hranu.
Znam da nije jednostavno, sve to zahtjeva vrijeme, brigu, pažnju...ali strpi se malo i uzivaj u njihovim nestašlucima
To je nešto sasvim drugo. Ako nemaju majku onda šta ti drugo preostaje... Mada nije zgoreg , ako si u mogućnosti, da ih zadržiš još da se još malo druže. Jeste da nema mame da ih uči svemu što treba ali možda i sami, instinktivno, zajedničkim snagama, nauče neštojaca-maca wrote:
Mi smo nasli tri macica koji imaju jedva mjesec dana, odvojeni su vec od majke. Poceli su da jedu hranu. Stavicu oglas za udomljavanje za par dana. Je li ok da ih udomimo sa mjesec dana ili da sacekamo malo?
Macici su kod prijateljice koja ima vec 4 macke pa im je super. Jedna od njenih maca glumi mamu i brine se o njimaSinjaD wrote:To je nešto sasvim drugo. Ako nemaju majku onda šta ti drugo preostaje... Mada nije zgoreg , ako si u mogućnosti, da ih zadržiš još da se još malo druže. Jeste da nema mame da ih uči svemu što treba ali možda i sami, instinktivno, zajedničkim snagama, nauče neštojaca-maca wrote:
Mi smo nasli tri macica koji imaju jedva mjesec dana, odvojeni su vec od majke. Poceli su da jedu hranu. Stavicu oglas za udomljavanje za par dana. Je li ok da ih udomimo sa mjesec dana ili da sacekamo malo?))
Hej, pa ako imaju macu koja glumi mamu to je sjajno. Neka ih s njom još neko vrijeme!!! Vrijeme proleti, a mačićima će to puno, puno značiti da što duže budu makar i uz "lafo" mamu!jaca-maca wrote:Macici su kod prijateljice koja ima vec 4 macke pa im je super. Jedna od njenih maca glumi mamu i brine se o njimaSinjaD wrote:To je nešto sasvim drugo. Ako nemaju majku onda šta ti drugo preostaje... Mada nije zgoreg , ako si u mogućnosti, da ih zadržiš još da se još malo druže. Jeste da nema mame da ih uči svemu što treba ali možda i sami, instinktivno, zajedničkim snagama, nauče neštojaca-maca wrote:
Mi smo nasli tri macica koji imaju jedva mjesec dana, odvojeni su vec od majke. Poceli su da jedu hranu. Stavicu oglas za udomljavanje za par dana. Je li ok da ih udomimo sa mjesec dana ili da sacekamo malo?))
![]()
Vjerovatno cemo staviti oglas za 5-6 dana.
Svakako sam ih mislila zadržati dok ne napune 1,5 ili 2 mjeseca nego bih htjela da što prije nađem nekog zainteresovanog. Čini mi se da bih bila mirnija kad bih znala da ih čeka domSinjaD wrote:Cober wrote:Ssana, sačekaj da napune najmanje 2 mjeseca. To je neki minimum za odvajanje (po mom mišljenju). Kad napune 2 mjeseca dovoljno su stari i za veterinarsku obradu.
Znam da nije jednostavno, sve to zahtjeva vrijeme, brigu, pažnju...ali strpi se malo i uzivaj u njihovim nestašlucima
Ssana wrote:Svakako sam ih mislila zadržati dok ne napune 1,5 ili 2 mjeseca nego bih htjela da što prije nađem nekog zainteresovanog. Čini mi se da bih bila mirnija kad bih znala da ih čeka domSinjaD wrote:Cober wrote:Ssana, sačekaj da napune najmanje 2 mjeseca. To je neki minimum za odvajanje (po mom mišljenju). Kad napune 2 mjeseca dovoljno su stari i za veterinarsku obradu.