Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
LaCici

#251 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

Razumijem te, imala sam isto par takvih situacija.
Taman sam bila krenula da je odnesem u Hadzice jednoj djevojci koja mi je danima trubila kako je zeli i jedva ceka da joj je donesem, spakovala sve njene igracke i hranu kad mi dolazi poruka da je ne moze uzeti jer joj tata ne da da drzi macku u kuci :x To se valjda prvo provjeri sa ukucanima da li zele macu u kuci pa se onda trazi maca. Al eto, svakakvih ljudi i nekulture. Ni ja sa udomljavanjem mace nemam nikako srece :sad:
A71

#252 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by A71 »

Proslijeđujem oglas gospođe koja nema komp.- poklanjaju se mačići koji su se omacili 18.9 2010. Bijelo siva pufnica je mužjak a predivna trobojka je curica. Tu je i njihov stariji bijelo žuti braco rođen 14.1.2010. Potpuno su zdravi, veseli i razigrani te naučeni na higijenu(pijesak). Očekuju da nekoga od njih prihvatite u svoju porodicu i usrećite se jer će Vam darovati svoje malo mačje srce. Samo iskrenim I ODGOVORNIM ljubiteljima životinja.
Sve informacije od Elze nakon 16 sati 062/878-719

Image

ZAR NISMO MEDENI?

Image
Image

A JA SAM STARIJI BRACO :)

Image
A71

#253 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by A71 »

Upravo sam primila poziv, mada bi više odgovaralo vapaj za pomoć, žene koja kao samohrana majka u stanu udomljava tri ulične odrasle mace koje su zaista divno njegovane. Nevolja je u tome što su u pitanju 2 mužjaka i 1 ženkica. Mužjaci nisu kastrirani pa kaže da zbog obilježavanja teritorije zapišavaju cijeli stan. To je poprimilo tolike razmjere da ona to više ne može podnositi i postoji opasnost da mužjaci nakon toplog i sigurnog doma završe na ulici. Znam kako to zvuči ali AKO NEKO ŽELI POMOĆI DA SE ONI KASTRIRAJU učinio bi dobro djelo da mace budu cijeli život na sigurnom i da se za tridesetak km ne povećava broj maca na ulici. Ako možete molim vas pomozite jer je stvarno hitno. Ako želite pomoći javite mi se na pp. ili 062/94 32 32
anek

#254 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by anek »

Dali neko zeli mene da udomi? Zovem se Eli i imam 8mj.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 148&ref=nf
Woman

#255 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Woman »

hoće neko udomiti malog Pometa???
preslatki narandžasti mačak, star jednu godinu, naučen na pjesak, lijen ali ipak umiljat.
evo mail ko je zainteresovan neka se javi, pokazacu i slike.
[email protected]

Image

Image

To je mačak :)
malaLara

#256 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by malaLara »

Jadna maca zenkica stara oko 5 mjeseci do 7 trazi topli dom, spasena je s ulice od smrzavanja,mnogo je lijepa,pametna,razigrana, trazi samo malo ljubavi i toplog doma, a uvijek ce vam se znati oduziti.. :( Ja vec imam jednu macu tako da nisam u mogucnosti daimam jos jednu,ali isto tako ne dam je ponovo na ovu zimu gdje i ljudsko srce puca od hladnoce,a kamo li jedne mace ili psa... Molim Vas pomozite da se udomi, nadam se da ce neko u njenim ocima prepoznati sebe, kao njenog vlasnika i pruziti joj ljubav i sigurni dom ... Hvala unaprijed [IMG=http://img844.imageshack.us/img844/1534/121710204410.th.jpg][/IMG]
Baby Jane

#257 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Baby Jane »

Ja bih usvojila mac(h)e, pa ako neko ima da ponudi... :)
soraja27

#258 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by soraja27 »

Pozdrav,

Prije 2 dana našla sam ovo malo kuče kojeg su maltretirala dvojica većih pasa pa sam ga morala uzeti (privremeno). U pitanju je ženkica, stara tek 2 mjeseca, mekana kao pahuljica i jako umiljata. Nažalost, ne mogu je zadržati jer sam već udomila jednog psa prije nepuna 2 mjeseca. Ne slažu se najbolje, a imam i mali stan pa nam je gužva, da ne spominjem da mi muž šizi pa je pitanje vremena kad će nas sve troje izbaciti na ulicu. Okupala sam je, očistila od buha i treba da je još očistim od parazita. Ako ima neko zainteresovan da je uzme, donosim je na adresu + vreća hrane za pse. Hitno je.

Image
globosa

#259 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by globosa »

Baby Jane wrote:Ja bih usvojila mac(h)e, pa ako neko ima da ponudi... :)
Divne mace, stare tačno 2 mjeseca, naučene na pijesak. Tigraste ili tigrasto-bijele.
Umiljate, traže topli dom. 061 100380
globosa

#260 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by globosa »

Tri preslatka mačića, dva dečka i jedna curica (na slici sa starijim bratom) traže topli dom.
Stari 2 mjeseca, naučeni na pijesak.

Molim hitnu pomoć za udomljavanje ovih divnih stvorenja!

tel. 061 100 380

Image
old_drummer

#261 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by old_drummer »

Kako sam samo osjetljiva na macice... Da vec nemam dva macora... Najmanje jos dva macica bih uzela. :)

Ima li neko da poklanja recimo, papagaja? Bila bih zainteresovana. Ili ribice (imam jednu pa da skupim :D ) ili mozda hrcka... Ako ima, ja sam tu :)

:bih:
ami8

#262 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by ami8 »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Ovo je Zuzu(od Zinedin). Kod nas je 20'tak dana, našli smo je na ulici, očišćena je od parazita vanjskih i unutrašnjih. Nije vakcinisana. Po mojoj procjeni ima između 4-5 mjeseci, ženka. Naučena da koristi pijesak. Pametna i razigrana.

Ako neko želi da je udomi informacije na 061-358-859.
dammer

#263 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by dammer »

Supruga i ja smo prije 10tak dana našli ovo starije mače u gradu koje je šepalo. Mače je ženka i ima zašivenu ranu na zadnjoj desnoj nozi. Ako ko želi pružiti dom ovome stvorenju neka se javi na 061/819-045

Image

Image

Image

Image
old_drummer

#264 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by old_drummer »

[quote="dammer"]Supruga i ja smo prije 10tak dana našli ovo starije mače u gradu koje je šepalo. Mače je ženka i ima zašivenu ranu na zadnjoj desnoj nozi. Ako ko želi pružiti dom ovome stvorenju neka se javi na 061/819-045

Macak izgleda prilicno cist i u dobrom stanju... Mozda ste za svaki slucaj trebali postaviti sliku i na temu "Izgubljeno-nadjeno"?
dammer

#265 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by dammer »

old_drummer wrote:
dammer wrote:Supruga i ja smo prije 10tak dana našli ovo starije mače u gradu koje je šepalo. Mače je ženka i ima zašivenu ranu na zadnjoj desnoj nozi. Ako ko želi pružiti dom ovome stvorenju neka se javi na 061/819-045

Macak izgleda prilicno cist i u dobrom stanju... Mozda ste za svaki slucaj trebali postaviti sliku i na temu "Izgubljeno-nadjeno"?

Pokusat cu, hvala na savjetu :-)
Neron_Kaiser

#266 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Neron_Kaiser »

ako ima neko da poklanja crnog macka,neka javi na br 063/347-164......imam veliko iskustvo sa mackama.
femme

#267 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by femme »

Primam zutog mačka na poklon, uslov, starost do 3 mjeseca (da se navikne na papagaja). :)

Eto ako neko nadje takvog ili pak ima kod sebe, rado bih ga udomila.
Pasiflora

#268 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Pasiflora »

Ljudi, je li neko izgubio mace na Dobrinji? Sinoc, dok sam setala psa (koji obozava ganjati mace, ali ih nece povrijediti) prislo mi je tamno sivo mace, sa prednjom desnom sapicom bijele boje. Toliko mi je slobodno prislo i mazilo se da mi je palo na pamet da je vjerovatno zivio/la (nisam ustanovila, bio mrak a i bila sam sa psom pa sam morala paziti da se ne desi incident :-) ) sa ljudima. Vrlo uredno, cisto mace. Ako iko ima pojma cije je, javim detaljniju lokaciju.
mersicc

#269 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by mersicc »

imam 4 mackice za udomljavanje, ali nesto mi ne ide sa postavljanjem slika..ako neko moze da mi objasni bila bih zahvalna... :?
teAMICA

#270 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by teAMICA »

mersicc wrote:imam 4 mackice za udomljavanje, ali nesto mi ne ide sa postavljanjem slika..ako neko moze da mi objasni bila bih zahvalna... :?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=73514
ajd davaj slikee :-)
mersicc

#271 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by mersicc »

Baby Jane wrote:Ja bih usvojila mac(h)e, pa ako neko ima da ponudi... :)
imam ja 4 :) stare su oko 6 mjeseci, preslatke, sve cure...ako nisi nabavila jos uvijek posalji mi mail a ja cu ti poslati slike pa odaberi :))) pozz
SinjaD

#272 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by SinjaD »

femme wrote:Primam zutog mačka na poklon, uslov, starost do 3 mjeseca (da se navikne na papagaja). :)

Femme, pogledaj ove slatkise!
http://www.pik.ba/artikal/1087428/poklanjamo-macice-/

@Mersicc
Imaš pp vezano za postavljenje slika. Poslala sam ti i svoj mail - ako želiš pošalji mi slike a ja cu ih postaviti na forum. Slike govore više od riječi pogotovu kad su mačići u pitanju!
mersicc

#273 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by mersicc »

SinjaD wrote:
femme wrote:Primam zutog mačka na poklon, uslov, starost do 3 mjeseca (da se navikne na papagaja). :)

@Mersicc
Imaš pp vezano za postavljenje slika. Poslala sam ti i svoj mail - ako želiš pošalji mi slike a ja cu ih postaviti na forum. Slike govore više od riječi pogotovu kad su mačići u pitanju!
SinjaD- poslala sam ti jucer slike na mail, nadam se da si ih dobila...javni ako nisi, kiss
SinjaD

#274 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by SinjaD »

mersicc wrote:
SinjaD wrote:

@Mersicc
SinjaD- poslala sam ti jucer slike na mail, nadam se da si ih dobila...javni ako nisi, kiss
Nisam ništa dobila! Molim te ponovi! I napiši mi na pp s kojeg maila saljes da znam da nije spam.
SinjaD

#275 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by SinjaD »

U ime Mersicc postavljam foke četiri medene mace koje traže dom i ljubav :)
Kao što je Mersicc već rekla ove preslatke mace su ženke, stare 6 mjeseci, jako su umiljate i razigrane.
Mersicc nije u prilici da ih sve zadrži jer već ima svoju macu i nada se da će ovim putem uspjeti da ih udomi.
Pogledajte kako su slatke!

Image Image Image Image

Ako neko želi da ga ovi slatkiši usreće neka se javi Mersicc - ovdje na temi ili na pp!
Post Reply